![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Re: Wiosna, jesień czy coś jeszcze innego?
Alraune, a czy Ty rzeczywiście masz takie kolorki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Re: jak okreslic odcien skory
Melduję żyły "morskie", chyba raczej zielonkawe, z trudem wypatrzone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Re: jak okreslic odcien skory
EEE, to chyba nie działa, bo mój mąż jest latem na 100%, a też ma żyły zielonkawe.
![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
alraune ja widziałam twoje fotki z włosami - moim zdaniem jestes jesienią!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
a moim zdaniem się zmenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
j atez widzialam i tez uwazam ze jestes jesienia - najladniej bylo Ci w takim klasycznym cieplym rudym, w innych cieplych tez, a w zimnych - brrr
![]() Aniu, my sie przeciez znamy (zdjeciowo) z Watku Rzesy (i Twojego i PATIS) ![]() Ale moze tez sobie zrobie taka sesje jak autorka tego watku... w roznych kolorach. Swoja droga to ten zolty makeup nawet mi pasuje (wyprobowalam dzisiaj), choc gdy maznac buzie roznymi kolorami to jednak zoltawe odcienie sie bardzo odznaczaja a rozowe sie wtapiaja. ale to moze byc oczywiscie wynikiem cienkiej - i co za tym idzie - plytko unaczynionej skory. buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Agnieszka, masz tutaj cały wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
No włąsnie wydawało mi się, ze Cię zdjęciowo znam ale jak wlazłam w watek to nic nie znalazłam - teraz widzę, ze podałas tam linka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, może marudzę, ale...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
![]() chlodny, jak najbardziej ![]() ![]() niee, ja juz nawet zaczelam sie oswajac z zielonym ... no i przypomnialam sobie ze kiedys mailam plaszcz w kolorze ochry, zdecydowanie kolor dla jesionek i tylko dla jesionek, no i wygladalam w nim po prostu dobrze, a moja bardzo piekna przyjaciolka bedaca typowym latem wygladala w takim samym plaszczu blado i niewyraznie (choc i tak faceci zawsze ogladali sie za nia ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
a ja nie wiem juz sama.. ale mi się jakos widzi ze Elimaj w chłodnych kolorach jest jakas zielona na tych zdjęciach ze szminkami...
Asinek - ja tez mam chłodne kończyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ania napisał(a):
> Asinek - ja tez mam chłodne kończyny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Witajcie wszystkie dzisiaj po chorobie przeglądam swoją skrzynkę a tu co widzę
![]() ![]() ![]() ale chciałabym jeszcze raz przypomnieć, że nie są to moje naturalne kolorki włosów a i brwi miałam tą samą kruczo-czarną farbą podkreślone - tak więc to zdjęcie nie jest chyba dobre do eksperymentów...sama na nim zrobiłam kilka...poniżej wklejam wyniki a zębów to ja wcale nie mam takich białych, ani żółtych (to jakaś śmietankowa biel) może jedynie na zdjęciach tak wychodzą ![]() teraz jak leczyłam zapalenie spojówek mój mąż stwierdził, że prawie jak albinos wyglądam ![]() ![]() co do nadgarstków to mam zażółcone nijak nie można dopatrzeć się zaróżowienia ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Patki ja sobie sprawdzałam to co zrobiła lazy odcinając włosy i brwi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
hmm no to skąd u mnie wręcz rude znamiona na ciele??? (i tu nie przesadzam - są naprawdę rude i ich nie lubię - 4 już kiedyś usunęłam)choć nie mówię, ale mam też ciemno-brązowe...i głównie to mnie przekonuje do tego że jesienią jestem, może tą intensywniejszą - trochę z tendencją do zimy i stąd to zamieszanie...chyba kiedyś będę musiała skorzystać z profesjonalnej wizyty kolorystycznej (szkoda, że nie mieszkam bliżej W-wy to na pewno odwiedziłabym p.Agatę
![]()
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
pati wiesz co - ale w kolorach jesieni to już mi sie najmniej podobasz - przynajmniej na tych naszych próbach fotoanalizy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, Patis, pisałam, że najpierw potrzebne byłoby "urealnienie" Twoich kolorów na fotce
![]() Twój eksperyment- wydaje mi się- dał taki sam efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
na słońcu w świetle dziennym to mam właśnie piegi złociste a w sztucznym oświetleniu i w zimnej porze roku są one właśnie takie szaro-brązowe, ale teraz właśnie patrzę do światła i te na nosie są naprawdę złoto-rude
![]() ![]() Pewnie jakbyś zobaczyła mnie na żywo bez makijażu w świetle dziennym to myślę, że zmieniłabyś zdanie ![]() Ostatnio znalazłam swoje zdjęcie z 6 klasy SP i jestem tam taką złotą ciemną blondynką (nawet taki zielonkawy ton tych włosów jest dostrzegalny)z b.delikatną jasną cerą, prawie przezroczystą z rumieńcami nie skażoną żadnym syfkiem ![]() a w 8 klasie to już taką szatynką bardziej byłam... - nie mam niestety skanera ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
fakt masz rację teraz to dostrzegłam, że w zimowej palecie mniej widać cienie pod oczami (najbardziej w jesiennej)
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
No tak Pati ): To ja jednak już teraz zatrzymam sie na opinii ze jesteś wiosną - bo ten fiolet z palety zimowej gorzej pasuje do twarzy niż te odcienie czerwieni w wiosennej.. i zieleń jakby tez lepsza ta wiosenna .. no i te cienie pod oczami.. i fakt że masz rumieńce i piegi.. nawet jeśli wygladaja na brązowawe to P.Agata mówiła mi że czasem może byc jakis element niepasujący i dlatego zawsze trzeba patzrec na całość...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Yhyyy... No to ja jeszcze tylko dodam, że oprócz zwykłych przekłamań foto, bardzo myląca jest oprawa oczu zrobiona na ciemno
![]() ![]() SESJA! SESJA!! ![]() Tak przy okazji studiowania wątków nasunęła mi się pewna refleksja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Lazy ja w sumie nie mialam nic przeciwko chlodnemu latu np. Bo kolorki lata sa sliczne niektore.. duzo bardziej eleganckie od moich wiosennych. uwielbiam bordowy kolor, wiśnię, brązy letnie.. w sklepach jest ciuchow letnich do wyboru do koloru.. a wiosnenne? na palcach mozna policzyc - no ostatnio moze nieco ich wiecej.. przedwczoraj schodziłam pół dnia żeby dostac jakąs elegancka bluzke koszulową w kolorku ecru bądź wiosennej "bieli" - nic fajnego nie znalazłam...
ale np w mieszkaniu rzeczywiscie wole ciepłe barwy - i tylko takie mam na scianach , dodatkach, meblach.. tylko złota nie lubię za bardzo.. to chyba jeden z nielicznych ciepłych kolorów za którymi nie przepadam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
bo tak już chyba jest, że te "zimne typki" chcą być ciepłymi i sobie czasem wmawiają i odwrotnie te "ciepłe typki" chcą albo robią się na zimne, tak jak to było też ze mną
![]() ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Cześć Wizażanki i Wizażanie!Ale się wątek rozrósł!Nie spodziewałam się.Wygląda chwilowo jakby inicjatorka olała temat, ale nic z tego!Jak mówiłam byłam na wyjeździe, a w dodatku miałam bardzo niemiły powrót (prawde mówiąc po nocnych przejściach dalsze zajmowanie sie porami roku wydaje mi się błahe i nieistotne, ale lubię kończyć co zaczęłam). Więc zgodnie z obietnicą, mam nowe fotki.Co prawda wciąż brak mi zdjęć w postulowanych wiśniach i fioletach, bo ich nie mam.Jutro będzie kilka czerwieni. Co do dodatkowych wskazówek: zęby mam niestety dalekie od śnieżnej bieli, raczej zółtawe. Białka oczu z kolei niebieskawe, a z żyłkami na nadgarstku zgłupiałam, ale powiedziałabym,że są zwykle sinoniebieskie, aż do fiołkowych.
Lazy mi jest wszystko jedno, czy będę ostatecznie ciepła, czy zimna, byle już wiedzieć. Dzięki za wszystkie opinie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Wkleiło się w złej kolejności. To pierwsze i trzecie to z różnymi szmineczkami: Najpierw błyszczyk różowiutki, potem po prawej kasztan lukrowany a po prawej bordo. Na poczwórnym widać co miało być, a to największe - moja cera z bliska, bo mi się zoom przypadkiem włączył
![]() Dziś jeszcze wkleję coś w czerni i w typowym jesiennym i kilka szarości. Musze tylko pozmniejszać itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
no właśnie elimaj my tak tu w Twoim wątku...sorki <cmok> <roza>
ale dla mnie nadal jesteś latem, pomimo że Twoja cera ma lekki żółtawy odcień na niektórych fotkach, ale właśnie lato może mieć taką cerę - chłodną różowawą, ale w żółtej tonacji, no i piszesz o tych nadgarstkach: "sinoniebieskie aż do fiołkowych" - nie wiem na ile można się tym sugerować, ale wydaje mi się że to również jest jakaś dobra wskazówka, tak samo jak z białkami oczu - Twoje są niebieskie jak sama mówisz. Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
JAK JUŻ PISAŁAM ELIMAJ JESTEŚ WG MNIE NA 200% TYPEM ZIMNYM. Niw wiem jeszcze, czy jesteś latem, czy zimą, ale raczej lato. Poproszę o fotki w kolorach lila i bordo, a także fiolet i amarant lub inny zimny, mocny kolorek.
Choć już wiem, że ciepłe szminki odpadają i ten rudy kołnierzyk, a ładnie w niebieskim i tym jasnym letnim różyku. Pozdrawiam!!
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Zgodnie z obietnicą dołożę zdjęć, ciekawe czy od tego będzie łatwiej czy znów namieszam.Rzeczywiście na niektórych zdjęciach jestem żółta, ale niezbyt mi ta żółć się podoba.Czerwienie będą jutro, bo porobię przy świetle dziennym, różu więcej nie mam.To co jest na zdjęciu, to pościel z prezentu ślubnego!No jeśli ja rzeczywiście jestem zimna, to czeka mnie wymiana garderoby!Bo ja mam prawie wszystko ciepłe!
Jeśli chodzi o inne wątki w moim wątku to ja nie mam nic przeciwko!Czujcie się jak u siebie ![]() A teraz kilka fot! Oceniajcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Ha! Elimaj, jesteś pewna "przybrudzonego" odcienia opalenizny, więc to jak dla mnie za bardzo gryzie się z ciepłymi typami- bo jak wyglądałaby przybrudzona wiosna na przykład?
![]() ![]() ![]() Aha, i jeszcze drobiazg (może już pisałaś, ale jestem zbyt rozkojarzona i teraz na pewno nie znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
nie wiem - ja nie potrafie wykluczyc u ciebie ani jedneo ani drugiego.. moim zdaniem jednak jestes bardziej ciepła niz zima.. czekam na zdjecia w naprawde ciepłych kolorach - żywych dla wiosny i nasyconych dla jesieni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.