![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Typy Oczu I Ich Makijaz
Witam dziewczeta i prosze o ocene moich slepek jakie ona naprawde sa
![]() Moim zdaniem po studiach wizarzu normalnie osadzone z opadajaca gorna powieka ale moge sie mylic i bede wdzieczna za porady Prosze sie nie wystraszyc zdjecia bez makijarzu po nieprzespanej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
Pisałam już wcześniej, ale nikt mi nie odpisał
![]() 2 pierwsze siostra ostatnie - ja
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() To mój pierwszy post na tym forum...mam nadzieję, że nie palnę żadnej gafy ![]() Mam problem z makijażem oczu. Moje "ślipia" są migdałowego kształtu i zwężają się w kierunku wewnętrznego kącika. Źrenice są koloru ciemny brąz. Górna powieka lekko zachodzi na wewnętrzny kącik i stąd mój problem - nie mam pojęcia jak się malować. Próbowałam różnego rodzaju cienie - ciemne definitywnie nie pasowały...natomiast jasne w kontraście z ciemnymi źrenicami dawały lekko upiorny efekt. Stosowałam również eyeliner. Niestety nie umiem się tym "narzędziem" posługiwać ![]() Wklejam fotkę moich oczu: ![]() i bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję. PS: włosy mam czarne a cerę w miarę jasną. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
hmm.. a jeśli odległość między oczyma jest równa długości gałki ocznej ( mój przypadek) to jak mam rozstawione oczy? blisko? czy szeroko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Wtajemniczenie
|
dziewczeta drogie bardzo prosdze kogos kto sie na tym zna zeby powiedzial mi jakie ja mam oczeeta
![]() http://img72.imageshack.us/my.php?image=pa200039sy2.jpg http://img78.imageshack.us/my.php?image=pa200040zo5.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
jaki makijaz dla dużych okrągłych oczu?
witam
mam pytanie jak wykonać makijaż aby duże okrągłe oczy nabrały kształtu migdała?dadam iż mam zielone oczy i piegi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Rozeznanie
|
Dot.: jaki makijaz dla dużych okrągłych oczu?
To ja przychylam się do pytania, też mam takie oczy i praktycznie nic mi nie pasuje....
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Idealne będą wszelkie makijaże , które "wyciągają" oko. Na przykład tzw. "kocie oczy".
http://www.youtube.com/watch?v=b8dq5Vis8dk http://www.youtube.com/watch?v=_TsppdPzXro http://www.youtube.com/watch?v=IkgBJQsZmUs http://www.youtube.com/watch?v=qY7uB-i-fIQ http://www.youtube.com/watch?v=nenPgb9PbSw Świetnie sprawdzają się kreski wyciagnięte poza zewnętrzny kącik oka. Ogólnie , dobrze jest zaznaczyć zewnętrzny kącik oka. To tak w dużym skrócie i uproszczeniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedna wizazanka kiedys zrobila piekny makijaz wlasnie z wyciagnietymi cieniami z boku i oczy zrobily sie typowo kocie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Nowar Czas edycji: 2008-12-30 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
Nowar-zawsze staram się tak robić -ciemny cień na zewnątrz i kreski-ale może coś żle robię bo nadal mam okrągłe oczy
niestety nie potrafię zrobić smokeye eyes,kiedyś próbowałam,ale połączenie ciemnych oczu+ piegi-to nie dla mnie może wyciąganie cieni na bok pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
czyli górna kreska ma być poza oko,a co z dolną?jaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Masz duże oczy , więc w sumie możesz je "obrysować". Nie musisz robić "całych" kresek" , ale "niepełne". Np. na górnej powiece , kreska przy całej lini rzęs , a na dolnej tylko do połowy , lub 1/3 przy zewnętrzy kąciku oka. Ale często naprawdę wystarczy zrobić tylko kreskę na górnej powiece. Wyciągniętą ku górze poza zewnętrzny kącik oka...Jest to chyba najprostrzy sposób.
![]() Ale możesz też spróbować zrobić taki makijaż: http://www.polki.pl/uroda_makijaz_ga...r_01_page_no=1 Powinien się sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2008-12-30 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
jedna zasada:jasne uwydatnia ciemne ukrywa...najlepiej jak pokombinujesz...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
Nowar fajny ten makijażyk-muszę go koniecznie wypróbować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam szczęście mieć takie oczy którym właściwie pasuje każdy makijaż. Jak to mawia moja nauczycielka "Oczy idealne. Zwłaszcza do malowania!" Ale i tak uwielbiam makijaże , które jeszcze bardziej je powiększają i podkreślają. tzw. "pierwsze co się rzuca w oczy , to oczy". ![]() ![]() Edytowane przez Nowar Czas edycji: 2008-12-30 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
dziewczynki, doradźcie jaki ja mam kształt oczu? myślę, że coś na styl głęboko osadzonych, ale nie znam się niestety na tym ;/
![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Wtajemniczenie
|
Moje oczy są raczej płytko osadzone...mam rację?
Pytałam już w kilku tematach o propozycję makijażu dla moich oczu, ale w tym też się pokuszę ![]() Jak mogę je optycznie powiększyć, otworzyć? Jakie kolory cieni pasują do ciemnych oczu? (inne zdjęcie podałam w linku wyżej, ale było dość niewyraźne).
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kira87 masz typowy kształt oka azjatyckiego. Ja się nie ograniczam kolorystycznie w makijażu, więc nie zaproponuję Ci kolorystyki, kombinuj i sprawdzaj, to najlepsza metoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kombinowałam z białą kredką i rozświetlającym, jasnym cieniem ale nie jestem do końca zadowolona z efektu ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jest kilka sposobów, by to sprawić. Jednym z nich jest kolor tuszu: nigdy czarny! Dozwolone są tylko odcienie jasne – niebieski, fioletowy i szary. Również zielony tusz „otworzy” optycznie oko. Oczu nie podkreślamy czarną konturówką. Dobrze, by w Twojej kosmetyczce od tej pory zagościły konturówki opalizujące i perłowe w odcieniach pastelowych; latem – złote, ecru, zielone jabłuszko, turkus i fiołek. Najciemniejszy kayal, jakiego użyjesz, niech pozostanie w tonacji grafitu, mlecznego brązu i gołębiej szarości. Dobrym sposobem na powiększenie oka jest nałożenie białej konturówki wewnątrz oka. Co do cieni, to proponuję, abyś użyła tych kremowych i płynnych, metalicznych lub perłowych w jasnych i owocowych tonacjach. Tylko w kąciku oka nanieś odrobinę ciemniejszego koloru cienia, wyciągając jego linię poza oko w stronę brwi. Pamiętaj, aby makijaż taki był subtelny i nie przytłaczał oka. Zasada „im mniej, tym lepiej” w Twoim przypadku, Izo, przyniesie oczekiwane rezultaty. Malując oczy, nie denerwuj się początkowymi niepowodzeniami. Wraz z praktyką nabędziesz umiejętności technicznych, które cię zadowolą i sprawią, że oko będzie wydawało się większe." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Madziunia80 dziękuję bardzo za pomoc
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co, mam nadzieję, że się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2008-12-30 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
aa ja a ja, wyzej podalam, prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajny temat
![]() ![]() ![]() Nowar, dzięki za dodanie linka. Zainspirował mnie trochę ten makijaż i mam zamiar wypróbować. mam do Was dodatkowe zapytanie, co robić, aby trochę spłaszczyć optycznie wypukłe oko. Wiem o tym, że ciemne i raczej matowe kolory pogłębiają, ale taki makijaż jest w moim odczuciu zbyt agresywny. Chodzi mi raczej o subtelniejszy efekt... Edytowane przez honey pie Czas edycji: 2008-12-30 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
Sylweczenka ja się na tym zbytni nie znam, ale jak na moje oko, to masz dość duże oczy i chyba są w miarę głęboko osadzone.
Jestem laikiem, więc makijażu Ci żadnego nie zaproponuję ![]() Mogę jedynie powiedzieć, że gdybym miała takie duże oczy, to bym je z zamiłowaniem podkreślała ciemnym tuszem do rzęs i mogłabym wypróbować ciemniejsze cienie lub makijaż typu smokey eye ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
O boze, po raz pierwszy slysze, zeby ktos narzekal na to, ze ma duze oczy! Takie oczy jak Twoje sa najpiekniejsze i wzbudzaja najwieksza sympatie i przede wszystkim zaufanie u ludzi. Mnie sie kocie oczy bardzo nie podobaja z przeciwnego powodu (zeby nie byc brutalna, nie napisze juz nic wiecej
![]() Edytowane przez lashqueen Czas edycji: 2008-12-31 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.