|  2005-06-25, 06:34 | #61 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Dot.: Oczy Gleboko Osadzone

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 06:41 | #62 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 06:46 | #63 | |
				 | 

Cytat: 
  moglabys swoje wkleic w opisanym makijazu?  | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 10:46 | #64 | |
| nabija na KOPIĘ kopistów. okrutnica jakaś... | 

Dot.: Typy Oczu I Ich Makijaz

Cytat: 
  Gabrysia ma szeroko rozstawione | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 15:00 | #66 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 ten na zielono: najpierw wezszym pedzelkiem rozprowadzilam zielony-trawiasty inglot matrix 440 dokladnie w miejscu jakbym go chciala wcisnac do srodka czaszki- miedzy kosc brwiowa a galke, potem staram sie domalowac od spodu noeruchoma powieke zeby uzyskac wrazenie zacienionej i mniej rzucajacej sie w oczy. a na to szerszym pedzelkiem nakladam bourjois pastel lumiere nr 48 vert petillant i na cala powieke ruchoma tez. +czarny tusz i malowanie dolnej powieki- od zewnatrz ciemniej ku jasnemu srodkowi. mam nadzieje ze sie przydadza te moje wypociny  , zaraz wkleje drugi 
				__________________ Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2006-11-02 o 10:34 | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 15:04 | #67 | |
				 | 

Cytat: 
 wszystko tak samo tylko ciemna zielen zastapiona pomaranczowym perlowym inglotem nr 407, a zamiast jasnej uzylam zlotego manhattan multi effect nr 26 gold. 
				__________________ Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2006-11-02 o 10:34 | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 17:30 | #68 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

ale bosko wszystkie wygladacie   doskonale potraficie ukryc mankamenty!!!Czy ktos moze doradzic jednak - jak malowac oczym ktore nie sa jednakowe - mam na mysli jedno jest mniejsze   Czy w tym przypadku tez sa jakies triki, ktorymi mozecie mnie poratowac... | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 17:33 | #69 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Hm i jeszcze opadające kąciki  - ale aż tak mocno szeroko rozstawionych oczu to nie ma   | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 19:03 | #70 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 | 

MNie to wyszło z tego co przeczytałam i zobaczyłam na rysunkach tak, że mam oczy małe, blisko osadzone, z ciężką powieką, w dodatku płaskie oko.   Ale na szczęście nic mi nie opada i nic nie musze podnosić  . A może muszę?  Ciężka sprawa... Oczywiście Specjalistki proszę o uświadomienie  . A w ogóle Femme, to fajny wątek, taki naukowy z którego można coś wyczytać cennego.   
				__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 19:12 | #71 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  wydają się małe, ale czy Twoja powieka jest ciężka ???? oj tego to ja nie mogę powiedzieć - masz oczy nauczycielki chemii  ja naprawdę mam takie wrażenie    | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 19:33 | #72 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 | 

Cytat: 
  Serio  Co do powieki to wydaję się być przycięzkawa. Poza tym oczy na pewno mam małe i blisko osadzone... W ogóle sa jakieś dziewne   
				__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 19:42 | #73 | 
| Zakorzenienie | 

Nie mogłam oprzeć się pokusie    O jakiej powiece mówisz, że jest przyciężkawa? Ruchomej? Łeee nie ruchoma nie wydaje mi się taka, bardziej górna może . Ale ja przynajmniej tego az tak nie widzę  . Z drugiej strony kiedy ja sie wpatruję w lustro to tyle sobie wynajdę  , że ho ho       | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 20:03 | #74 | |
				 | 

Cytat: 
  Mówię o powiece nieruchomej jako przycięzkiej, bo ona lekko opada na te ruchomą  No i masz rację co zacznę się sobie przyglądac to jestem zlepkiem SAMYCH wad...ehh nie przejmuję sie.   
|     |   | 
|  2005-06-25, 20:07 | #75 | 
| Zakorzenienie | 

I pewnie nie przejmuj się ja też tego nie robię  - piję Twoje zdrowie (Martini ROSE z lodem)   | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 20:11 | #76 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2002-05 
				 | 

Nie bylo mnie prawie cale wczoraj i prawie cale dzisiaj a tu sie watek rozrosl, ze hoho...    Pracowalam, na internet nie mialam czasu a i teraz mam tylko chwilke na przejrzenie co nowego, zaraz musze zmykac!   Przezlosliwa - nie odpisalam, bo - patrz wyzej - zajeta bylam. A wogole, to mysle, ze kwestia JEDNOZNACZNEGO okreslenia ksztaltu oka jest bardzo trudna, a z samych zdjec tym bardziej... Istnieja tysiace typow oczu, tyle ile roznych osob na tym globie. Nie mozna jednoznacznie powiedziec - te oczy sa wypukle i kropka, no, czasami mozna  , ale rzadko spotyka sie oczy jednoznacznie wypukle na przyklad, istnieja tysiace niuansow, typy mieszane, typy z cechami na przyklad dwoch, trzech podstawowych typow oka. A teraz szczerze napisze, ze nie zalozylam tego watku by odpowiadac kazdej z Was z osobna jakie ma rodzaj oczu - bo to bardzo trudne ze zdjec jak juz napisalam, po drugie NIE MAM na to teraz czasu - bardzo goracy okres mam teraz w pracy, rzadko jestem w domu... Po to wklejamy OPISY typow oczu abyscie same je przeanalizowaly, aby pomogly wam je okreslic... Bo ja nie chcialam, zeby to byl kolejny watek z prosbami o pomoc, o rady, chcialabym w nim zebrac rozne opisy typow oczu, ze zdjeciami, rysunkami - zeby w razie watpliwosci, z ciekawosci, czy z jeszcze innych powodow - znalezc go, przeczytac, przestudiowac, samemu sie zastanowic... Hmmm, moze to jednak nierealne... 
				__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 20:21 | #77 | |
				 | 

Cytat: 
 A mozesz dodac tez fotke oczu z zamknietymi oczami z boku?  Tak sie nad czyms zastanawiam...   
				__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 20:25 | #78 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | |
|     |   | 
|  2005-06-25, 20:49 | #79 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Mam na dysku jeden makijaż dla oczu, o których wcześniej była mowa. Tylko trochę kolorowy    | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 21:14 | #80 | 
| Zakorzenienie | 

No to się bardzo cieszę Femme   Dziękuję za uznanie  miło coś takiego usłyszeć z ust profesjonalistki   | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 22:08 | #81 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

hmmm,nie wiem do jakich oczu należą moje oczy    | 
|     |   | 
|  2005-06-25, 22:17 | #82 | |
				 |  Dot.: Typy Oczu I Ich Makijaz Cytat: 
  Jeszcze się nie obciążałam problemem typu "blisko osadzone oczy"....I nie mam na to najmniejszej ochoty.  Moni Twoje zdrównecjo   
|     |   | 
|  2005-06-26, 14:13 | #83 | |
				 | 

Cytat: 
  alez ja kombinowalam strasznie z tym a wystarczylo tak niewiele  . nie roztarlam jej jak kazalas bo ta kredka jest za stara isie rozetrzec nie da, a po drugie wydaje mi sie ze musialabym bardzo wysoko wyjechac zeby bylo to widoczne. ale popróbuje czarnym cieniem jeszcze.  i na koniec mala prosba : moglabys zaznaczyc mi strzalkami na swojej kolekcji ktore to sa kocie jezyczki? i czy powinny byc miekkie czy twarde. jesli chodzi o pedzelki to ze mnie tabula rasa  bardzo dziekuje za udzielone porady   
				__________________ Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2006-11-02 o 10:35 | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-06-26, 15:28 | #84 | 
| Zakorzenienie | 

Glamour Eyes | 
|     |   | 
|  2005-06-26, 16:56 | #85 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Mnie zawsze mówili że mam wypukłe oczka, ale według mnie właśnie dobrze wyglądają w jasnych, perłowych cieniach hmm... i jeszcze często nakładam ciemniejsze cienie na zewnątrz i jaśniejsze wewnątrz... i nie wiem czy może nie powinnam na odwrót?:/ co Wy na to?

| 
|     |   | 
|  2005-06-26, 17:54 | #86 | 
				 | 

Do Rzyrafki.

Rzyrafko -bardzo interesujace oczka masz!   No nic, mysle, ze kreska wspaniale skorygowala ich kraglosc, bardzo pieknie Ci wyszla, no i co - sa kocie oczy jak sie patrzy!   Ja bym sie przychylala do opinii, ze masz oczy z cechami oczu wypuklych - taka kreska jest dla nich niezastapiona, dodatkowo maja rozna wielkosc (minimalnie) wiec kreska dodatkowo maskuje te roznice... A sprobowalabys jeszcze (mecze Cie!) pomalowac ruchoma powieke matowym cieniem na przyklad kawa z mlekiem, jakis sredni braz, plus ta kreseczka? Wklejam Ci fotke tych kocich jezyczkow  , chociaz oczywiscie kreseczke mozesz rozetrzec jakimkolwiek pedzelkiem - oby Ci bylo wygodnie, ale te kocie jezyczki sa chyba najwygodniejsze, to pedzelek numer 5 - najmnijszy, mam tez w tym ksztalcie kociego jezyczka (bo przypomina koci jezyczek  ) numer 8 (troche wiekszy) i 12 (najwiekszy), ale chyba najlepiej, najwygodniej i najprecyzyjniej rozciera sie piatka.   
				__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | 
|     |   | 
|  2005-06-26, 18:02 | #87 | |
				 | 

Cytat: 
  Jesli masz wklej dokladniejsza fotke, bez makijazu, a takze z rzutu bocznego. Radzilabym Ci tez dodatkowo w wewnetrznych kacikach - przy nasadzie nosa nakladac jasne, rozswietlajace cienie. Moga byc z blyszczacymi drobinkami. To taka analiza "na oko"  - aby lepiej zaanalizowac Twoje oczy potrzebne jest dokladniejsze zdjecie, najlepiej calej twarzy by ocenic proporcje.   
|     |   | 
|  2005-06-26, 18:05 | #88 | |
				 | 

Cytat: 

|     |   | 
|  2005-06-26, 18:08 | #89 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

hej to moze mi powiecie jakie ja mam oczy cio   powiecie jak je mam malowac??? | 
|     |   | 
|  2005-06-26, 18:18 | #90 | |
				 | 

Cytat: 
  W społeczeństwie wzbudziłaś niepokój.   
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

spowodowal ze bez zadnych zastrzezen zdecydowalam sie wkleic moje wlasne galy i mordke bez zadnej tapety
  spowodowal ze bez zadnych zastrzezen zdecydowalam sie wkleic moje wlasne galy i mordke bez zadnej tapety