Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 09:17   #4861
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Mój jest po ekonomii. Jeszcze planuje logistykę.
Logistykę to i ja planuję, podyplomowo, jak się nic nie zmieni i nadal będę pracować w firmie logistycznej

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
podziwiam, zdarzyło mi się tak kilka razy posiedzieć dłużej, ale nie nad pracą mgr - tylko już w pracy bo terminy goniły.

Ja jak kilka razy posiedziałam dłużej na ostatniej prostej pisania pracy, to ze zmęczenia rozchorowałam się na dwa tygodnie z temperaturą 39 stopni
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:23   #4862
kilianna
Zakorzenienie

Witajcie dziewczęta, jak zwykle zaczynam mój dzień w pracy od porannej kawy i zerknięcia, co u Was słychać
Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
jakoś więcej koszmarków na allegro niż zachwytów......

http://allegro.pl/piekna-suknia-slub...786735647.html
fuuuuj

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość

A no tak Kurcze, same humanistki, mój TŻ też humanista, a jak wasi? Jak się dobraliście pod tym względem?
mój TŻ jest po politechnice, to typowy ścisłowiec. Zero romantyzmu, który muszę z trudem wykrzesywać, ale i tak jest kochany i przede wszystkim - zaradny,co jest dla mnie ważne. Przed nim mialam chłopaka, który bujał w obłokach, a praca do rączek się nie kleiła Ja jestem z wykształcenia polonistką, ale nie ciągnęło mnie nigdy do szkoły, więc zrobiłam 2 kierunek - dziennikarski i pracuję w zawodzie dziennikarza od 3 lat. Jakoś się dogadujemy, choć ja jestem typową humanistką, bujającą w obłokach romantyczką, która zaczytuje się w książkach, uwielbia kino, teatr, dobrą muzykę, długie spacery itd. On niekoniecznie podziela moje zainteresowania, ale dogadujemy się

maxwelko, a jak się pracuje w firmie logistycznej? Znajoma chciala iść na studia w tym kierunku i zastanawiała się, jakby jej praca później wyglądała. Może coś jej doradzę, jak podzielisz się wrażeniami
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:24   #4863
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
A no tak Kurcze, same humanistki, mój TŻ też humanista, a jak wasi? Jak się dobraliście pod tym względem?
ja co prawda też humanistka (prawo), a Tż inżynier (architektura) Jesteśmy jak jin i jang pod każdym względem. Mówią że przeciwieństwa się przyciągają i tak też z nami jest

Cytat:
Niezły numer z tą wagą Jestem od Ciebie tylko 1 cm wyższa, więc wyobrażam sobie co to by było, gdybym zobaczyła 41 na wadze Do jakiej wagi dążysz? Dla mnie póki co cel to 60, schodzę z 65 i jestem na 63,5, już jest nieźle. Ale muszę przede wszystkim wyrzeźbić brzuszek i wysmuklić talię
Spojrzałam sobie na czym polegają te ćwiczenia i bardzo fajne, bo w przeciwieństwie do szóstki Weidera nic się nie zwiększa, żadna ilość brzuszków, cały czas tyle samo Może też spróbuję, ale najpierw pochodzę na normalne ćwiczenia w grupie i jak nabiorę formy to będę robić jakieś dodatkowe ćwiczonka
fajne fajne, bo leci czas ile do końca ćwiczeń (tylko ten chłopek wkurza mnie swoim gadaniem). Niby tylko osiem minut a brzuch czuję bardziej niż po 6 weidera, która dla mnie jest zbyt nudna i monotonna. Chociaż (z racji tego że jestem uparta) raz dotarłam do jej końca. Co do wagi, to waże 56 kg a chciałabym zejść do 54, więc w sumie niewiele. Chodzi bardziej o to, żeby smukło w sukni wyglądać Co do ćwiczeń ABS polecam też tą serię na nogi, ale sama robię tylko brzuszek.

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-08-25 o 09:26
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:27   #4864
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja już nie mogę usiedzieć w pracy, a tu jeszcze 19 dni
A wczoraj poszliśmy po wstępne zakupy i rozeznanie w sklepach odnośnie wyjazdu, a tam już wszędzie kolekcje jesienne, swetry i rękawiczki!!! A ja szukam kostiumu i sandałków... MASAKRA.
Niecałe 2 tygodnie to nic, ja jeszcze z dwa miesiące muszę czekać na jakiś wyjazd :P A z letnimi ciuszkami faktycznie może być już kiepsko w sklepach, za to na necie na pewno coś upolujesz

Cytat:
podziwiam, zdarzyło mi się tak kilka razy posiedzieć dłużej, ale nie nad pracą mgr - tylko już w pracy bo terminy goniły.

hmmm, trochę sobie liczy za wesele. Zapytam się znajomego ile płacili za barmana w Krakowie. Z jednej strony chciałabym aby na weselu było coś innego niż tylko wódka, ale nie wiem czy ludziska nie rzucą się na tego barmana i wtedy wódki już nie będą chcieli pić...
Co do siedzenia w nocy, to u mnie 1:00 to taki standard jak mam zlecenia. Po prostu lepiej mi się pracuje wieczorem/w nocy. A i jak nie nie mam akurat nic pilnego do pracy, to i tak siedzę długo, przyzwyczaiłam się już. Ja jestem taki nocny marek.

Jeśli chodzi o wódkę, to nie wydaje mi się, aby np. wujkowie zrezygnowali z wódki na rzecz kolorowych drinków, zresztą kumple też nie, chyba, że będzie whisky z colą

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-25 o 09:28
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:28   #4865
(kicia)
Zakorzenienie

Hej

maxwelko Ty się nie śmiej to był horror nie to że ja glodna to jeszcze ta czekolada dwunasta w nocy i burza wokoło

A ja właśnie się ogarnęłam i będę sprzątać mieszkanko
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:29   #4866
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj poszliśmy po wstępne zakupy i rozeznanie w sklepach odnośnie wyjazdu, a tam już wszędzie kolekcje jesienne, swetry i rękawiczki!!! A ja szukam kostiumu i sandałków... MASAKRA.
wiesz co, ja tak miałam dwa lata temu, jak w październiku lecieliśmy na wakacje ale za to na allegro kupiłam sobie sandałki zary za 39 zł (które w sezonie kosztowały) prawie 200 zł. Poszukaj czegoś w necie - masz jeszcze czas do wyjazdu

Cytat:
hmmm, trochę sobie liczy za wesele. Zapytam się znajomego ile płacili za barmana w Krakowie. Z jednej strony chciałabym aby na weselu było coś innego niż tylko wódka, ale nie wiem czy ludziska nie rzucą się na tego barmana i wtedy wódki już nie będą chcieli pić...
z tą zostającą wódką - to właśnie tak było w przypadku mojej koleżanki

Teraz ja proszę Was o kciuki Chodzi o to, że moja patronka jedzie w przyszłym tygodniu na 3-dniowe szkolenie i strasznie zależy mi, żeby w tym czasie dała mi wolne a nie podrzuciła komuś innemu

Stary 2011-08-25, 09:33   #4867
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta, jak zwykle zaczynam mój dzień w pracy od porannej kawy i zerknięcia, co u Was słychać
Ooo, kilianka, dobrze, że Cię widzę Powiedz mi, kochana, jak się nazywał ten cudowny specyfik co to wywabia zafarbowane plamy? Bo mam do wywabienia plamy po winie A nie wiesz może, czy wywabia też zżółknięcia po antyperspirantach? TŻcik ma z tym problem na swoich koszulach

Cytat:
mój TŻ jest po politechnice, to typowy ścisłowiec. Zero romantyzmu, który muszę z trudem wykrzesywać, ale i tak jest kochany i przede wszystkim - zaradny,co jest dla mnie ważne. Przed nim mialam chłopaka, który bujał w obłokach, a praca do rączek się nie kleiła Ja jestem z wykształcenia polonistką, ale nie ciągnęło mnie nigdy do szkoły, więc zrobiłam 2 kierunek - dziennikarski i pracuję w zawodzie dziennikarza od 3 lat. Jakoś się dogadujemy, choć ja jestem typową humanistką, bujającą w obłokach romantyczką, która zaczytuje się w książkach, uwielbia kino, teatr, dobrą muzykę, długie spacery itd. On niekoniecznie podziela moje zainteresowania, ale dogadujemy się
Oj, zaradność to jest jedna z najważniejszych cech mężczyzny! Też jej szukałam po poprzednich niedobrych doświadczeniach, i znalazłam oczywiście
Mój TŻ też jest po dziennikarstwie, ale pracuje w fachu tylko pośrednio, w banku A powiedz, jak Ty sobie radzisz? Masz etat, czy walczysz na zlecenia? Bo z tego, co wiem, to dziennikarzom w naszym kraju jest się bardzo ciężko przebić...

Cytat:
maxwelko, a jak się pracuje w firmie logistycznej? Znajoma chciala iść na studia w tym kierunku i zastanawiała się, jakby jej praca później wyglądała. Może coś jej doradzę, jak podzielisz się wrażeniami
Mi się pracuje bardzo dobrze Pieniążki są całkiem miłe, atmosfera u mnie jest dobra. Co do samej logistyki, to jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo pracuję jako asystentka dyrekcji Zajmuję się tłumaczeniami i rezerwacją i rozliczaniem podróży służbowych

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wiesz co, ja tak miałam dwa lata temu, jak w październiku lecieliśmy na wakacje ale za to na allegro kupiłam sobie sandałki zary za 39 zł (które w sezonie kosztowały) prawie 200 zł. Poszukaj czegoś w necie - masz jeszcze czas do wyjazdu

Teraz ja proszę Was o kciuki Chodzi o to, że moja patronka jedzie w przyszłym tygodniu na 3-dniowe szkolenie i strasznie zależy mi, żeby w tym czasie dała mi wolne a nie podrzuciła komuś innemu
\
To prawda, że zniżki są całkiem przyjemne, zamierzam z nich skorzystać przede wszystkim odnośnie kostiumu Widziałam już śliczne kostiumy w Atlanticu, tylko czekam cały czas na wypłatę A to dopiero we środę

Kciuki są trzymane!!!
Stary 2011-08-25, 09:33   #4868
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Logistykę to i ja planuję, podyplomowo, jak się nic nie zmieni i nadal będę pracować w firmie logistycznej

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Ja jak kilka razy posiedziałam dłużej na ostatniej prostej pisania pracy, to ze zmęczenia rozchorowałam się na dwa tygodnie z temperaturą 39 stopni
mnie zawsze rozkłada przed ważnymi wydarzeniami. Gdy maturę zdawałam, to brałam antybiotyki a broniłam się mając straszny katar i 38 stopni.

Cytat:
fuuuuj

Mój jest inżynierem - a ja kończąc uczelnię otrzymałam tytuł mgr ekonomii, ale w rzeczywistości niewiele miałam wykładów związanych z rachunkowscią, czy marketingiem.
Szczerze, to podoba mi się, że każde z nas zajmuje się czymś innym. Jak wracamy z pracy to mówimy co się działo w pracy, ale nic poza tym i tym sposobem nie przenosimy problemów z biura do domu
Stary 2011-08-25, 09:36   #4869
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

U nas to jest tak że oboje jesteśmy na studiach inżynierskich ja technologia zywnosci i żywienie człowieka i w planach dietetyka a TŻ informatyk a z zamiłowania mechanik samochodowy ogólnie ja przedmiotów ścisłych takich jak chemia czy fizyka nienawidzę. Tylko matme i biologię. A z humanistycznymi przedmiotami nigdy nie miałam problemów oprócz języków obcych

Stary 2011-08-25, 09:39   #4870
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, to podoba mi się, że każde z nas zajmuje się czymś innym. Jak wracamy z pracy to mówimy co się działo w pracy, ale nic poza tym i tym sposobem nie przenosimy problemów z biura do domu
mi też dzięki temu praca naszej drugiej połówki zawsze będzie wydawała się interesująca (porównując ją z naszą).

Stary 2011-08-25, 09:41   #4871
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zawsze rozkłada przed ważnymi wydarzeniami. Gdy maturę zdawałam, to brałam antybiotyki a broniłam się mając straszny katar i 38 stopni.
Ja zawsze akurat na ważne wydarzenia, wyjazdy, itp. itd. mam @

Cytat:
Mój jest inżynierem - a ja kończąc uczelnię otrzymałam tytuł mgr ekonomii, ale w rzeczywistości niewiele miałam wykładów związanych z rachunkowscią, czy marketingiem.
To jest najważniejsze. Wspólna praca to nic dobrego, nie znam nikogo, komu wyszłaby na dobre...

___

Aaaaaaa, dziewczyny, jakie buty znalazłam, zakochałam się Gdybym miała tyle kasy, to kupiłabym je już teraz, od ręki, do ślubu albo i nie, nieważne
Patrzcie: http://allegro.pl/melissa-talking-pa...775856037.html

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
U nas to jest tak że oboje jesteśmy na studiach inżynierskich ja technologia zywnosci i żywienie człowieka i w planach dietetyka a TŻ informatyk a z zamiłowania mechanik samochodowy ogólnie ja przedmiotów ścisłych takich jak chemia czy fizyka nienawidzę. Tylko matme i biologię. A z humanistycznymi przedmiotami nigdy nie miałam problemów oprócz języków obcych
Ooo, to tak jak moja najlepsza przyjaciółka (świadkowa ), która robi doktorat z zootechniki i lubuje się w kurczakach
Stary 2011-08-25, 09:42   #4872
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, to jaki dajemy tytuł kolejnej części wątku?

Na lewo, na prawo w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój - PM 2012, cz.IX

Chyba ten nam najbardziej teraz pasuje, prawda?

Przypominam, że były jeszcze propozycje:

Piszemy jak szalone, a juz za 5 miesiecy pierwsza PMka/Arletka założy suknię z welonem

Już w styczniu się zaczyna nasza ślubna lawina.

Z tym, że zgodnie stwierdziłyśmy, że te dwa ostatnie pasują bardziej na jesień/początek zimy.
Stary 2011-08-25, 09:44   #4873
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, kilianka, dobrze, że Cię widzę Powiedz mi, kochana, jak się nazywał ten cudowny specyfik co to wywabia zafarbowane plamy? Bo mam do wywabienia plamy po winie A nie wiesz może, czy wywabia też zżółknięcia po antyperspirantach? TŻcik ma z tym problem na swoich koszulach

Oj, zaradność to jest jedna z najważniejszych cech mężczyzny! Też jej szukałam po poprzednich niedobrych doświadczeniach, i znalazłam oczywiście
Mój TŻ też jest po dziennikarstwie, ale pracuje w fachu tylko pośrednio, w banku A powiedz, jak Ty sobie radzisz? Masz etat, czy walczysz na zlecenia? Bo z tego, co wiem, to dziennikarzom w naszym kraju jest się bardzo ciężko przebić...

Mi się pracuje bardzo dobrze Pieniążki są całkiem miłe, atmosfera u mnie jest dobra. Co do samej logistyki, to jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo pracuję jako asystentka dyrekcji Zajmuję się tłumaczeniami i rezerwacją i rozliczaniem podróży służbowych
hej na wywabianie zafarbowanych polecałam DR.BECKMANN ODBARWIACZ DO TKANIN, ale on działa tylko na pofarbowane innymi ciuchami tkaniny. Na plamy po winie polecałabym Ci Vanish, polać po plamie, zostawić nawet na calą noc - mi wywabiło plamę z białej sukienki. Wiem, że na wyjątkowo uporczywe, stare plamy np. z wina jest specjalny DR. BECKAMANN do plam z wina, owoców i dżemów. Dosyć wydajny i starcza na baaaaardzo długo. Na plamy po antyperspirancie - (zależy, czy to jest biała rzecz?), jeśli biała, to polecam w rosmannie w takich małych, niebieskich saszetkach proszek do zażółceń na białych rzeczach (firmy rosmann o ile się nie mylę ) . Jesli kolorowa, to odplamiacze dr beckmanna. W ogole tę firmę bardzo polecam, odkryłam przypadkiem, i uratowałam - białe, koronkowe majtki, stanik (zażółcone od słońca, bo za długo wisiały na balkonie), białe spodnie brudne od krwi i trawy, zafarbowane ciuchy i wiele innych przygód, bo ja ciuchów nie oszczędzam tarzam się z TŻ, gdzie się da

Co do pracy dziennikarza, to masz rację. Bardzo ciężko się przebić, a dostanie etatu graniczy z cudem. Nie to, co na początku lat 90-tych, gdy każdy mógł dostać etat z pocałowaniem ręki. Miałam krótką przygodę w TVP 3, tam trzeba było mieć własną działalność gospodarczą, pokrywali koszty ZUS, stawki były dobre, ale tempo (jak dla mnie) za szybkie. Później zaczęłam pisać do gazety lokalnej na umowę zlecenie. Dosyć długo to robiłam i polubiłam. Zadomowiłam się na tyle, że rok temu zaproponowano mi cały etat, pensję podstawową, plus wierszówkę. Jestem zadowolona i na razie nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną.

To mówisz, że fajnie w firmie logistycznej? Asystentka to fajna fucha, pewnie musisz ciągle chodzić elegancko ubrana?
Stary 2011-08-25, 09:44   #4874
maruda80
Zakorzenienie

Zdecydowanie Na lewo, na prawo w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój - PM 2012, cz.IX

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:45   #4875
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Jestem za Tylko dostaw przecinek i spację po "cz.":
Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój - PM 2012, cz. IX
Stary 2011-08-25, 09:49   #4876
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba ten nam najbardziej teraz pasuje, prawda?

Przypominam, że były jeszcze propozycje:

Piszemy jak szalone, a juz za 5 miesiecy pierwsza PMka/Arletka założy suknię z welonem

Już w styczniu się zaczyna nasza ślubna lawina.

Z tym, że zgodnie stwierdziłyśmy, że te dwa ostatnie pasują bardziej na jesień/początek zimy.
Ja jestem za tym pierwszym tytułem. A kto zakłada wątek?

Stary 2011-08-25, 09:54   #4877
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
hej na wywabianie zafarbowanych polecałam DR.BECKMANN ODBARWIACZ DO TKANIN, ale on działa tylko na pofarbowane innymi ciuchami tkaniny. Na plamy po winie polecałabym Ci Vanish, polać po plamie, zostawić nawet na calą noc - mi wywabiło plamę z białej sukienki. Wiem, że na wyjątkowo uporczywe, stare plamy np. z wina jest specjalny DR. BECKAMANN do plam z wina, owoców i dżemów. Dosyć wydajny i starcza na baaaaardzo długo. Na plamy po antyperspirancie - (zależy, czy to jest biała rzecz?), jeśli biała, to polecam w rosmannie w takich małych, niebieskich saszetkach proszek do zażółceń na białych rzeczach (firmy rosmann o ile się nie mylę ) . Jesli kolorowa, to odplamiacze dr beckmanna. W ogole tę firmę bardzo polecam, odkryłam przypadkiem, i uratowałam - białe, koronkowe majtki, stanik (zażółcone od słońca, bo za długo wisiały na balkonie), białe spodnie brudne od krwi i trawy, zafarbowane ciuchy i wiele innych przygód, bo ja ciuchów nie oszczędzam tarzam się z TŻ, gdzie się da
Dzięęęki Już znalazłam na allegro to, co mnie interesowało - jest i do wina, i do dezodorantów, cuda jakieś

I widzę, że mamy takie samo podejście do ciuchów

Cytat:
Co do pracy dziennikarza, to masz rację. Bardzo ciężko się przebić, a dostanie etatu graniczy z cudem. Nie to, co na początku lat 90-tych, gdy każdy mógł dostać etat z pocałowaniem ręki. Miałam krótką przygodę w TVP 3, tam trzeba było mieć własną działalność gospodarczą, pokrywali koszty ZUS, stawki były dobre, ale tempo (jak dla mnie) za szybkie. Później zaczęłam pisać do gazety lokalnej na umowę zlecenie. Dosyć długo to robiłam i polubiłam. Zadomowiłam się na tyle, że rok temu zaproponowano mi cały etat, pensję podstawową, plus wierszówkę. Jestem zadowolona i na razie nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną.
Oj, to bardzo dobrze trafiłaś. Mój TŻ przez 3 lata próbował się przebić, pisał do różnych czasopism, w tym Focusa, ale w końcu się poddał. Pracuje w banku na etacie, pisze raporty z posiedzenia zarządu i rad nadzorczych, i jest bardzo zadowolony, podoba mu się ta praca

Cytat:
To mówisz, że fajnie w firmie logistycznej? Asystentka to fajna fucha, pewnie musisz ciągle chodzić elegancko ubrana?
Akurat u nas nie ma spiny, nie chodzę w kołnierzykach, raczej wręcz przeciwnie, na co dzień w dżinsach i jakiejś bluzce, raczej casual Z czego jestem bardzo zadowolona, nie ukrywam
Stary 2011-08-25, 09:55   #4878
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli kolorowa, to odplamiacze dr beckmanna. W ogole tę firmę bardzo polecam, odkryłam przypadkiem, i uratowałam - białe, koronkowe majtki, stanik (zażółcone od słońca, bo za długo wisiały na balkonie), białe spodnie brudne od krwi i trawy, zafarbowane ciuchy i wiele innych przygód, bo ja ciuchów nie oszczędzam tarzam się z TŻ, gdzie się da

Cytat:
Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój - PM 2012, cz. IX
Zobaczę czy się zmieści z tymi modyfikacjami... OK, zmieści się

Jak nie macie nic przeciwko, to mogę założyć nowy wątek po raz kolejny. A przy następnym oddać tę zaszczytną funkcję komuś innemu, bo to by był już mój trzeci, wcześniej też dziewczyny chyba po trzy raz z rzędu zakładały Możemy się tak zmieniać co trzy wątki
Stary 2011-08-25, 09:55   #4879
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
też jestem za
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:57   #4880
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
mój to technik technologii żywoności, ale spelnia swoje marzenie z dzieciństwa i jest zawodowym kierowcą po ślubie planuje jeszcze zrobić C+E i wtedy jego marzenie będzie spełnione do końca
Stary 2011-08-25, 10:00   #4881
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięęęki Już znalazłam na allegro to, co mnie interesowało - jest i do wina, i do dezodorantów, cuda jakieś

I widzę, że mamy takie samo podejście do ciuchów

Oj, to bardzo dobrze trafiłaś. Mój TŻ przez 3 lata próbował się przebić, pisał do różnych czasopism, w tym Focusa, ale w końcu się poddał. Pracuje w banku na etacie, pisze raporty z posiedzenia zarządu i rad nadzorczych, i jest bardzo zadowolony, podoba mu się ta praca

Akurat u nas nie ma spiny, nie chodzę w kołnierzykach, raczej wręcz przeciwnie, na co dzień w dżinsach i jakiejś bluzce, raczej casual Z czego jestem bardzo zadowolona, nie ukrywam
wow, pewnie ma dużą wiedzę na jakiś określony temat? W sumie dobrze mieć inny fach w ręku, na wszelki wypadek. Bo z dziennikarstwem nigdy nie jest nic pewne
co do ubioru, to fajnie, że nie musisz się stroić, byłoby męczące ubierać co chwila jakiś inny oficjalny strój, szczególnie latem

Cytat:

Jak nie macie nic przeciwko, to mogę założyć nowy wątek po raz kolejny. A przy następnym oddać tę zaszczytną funkcję komuś innemu, bo to by był już mój trzeci, wcześniej też dziewczyny chyba po trzy raz z rzędu zakładały Możemy się tak zmieniać co trzy wątki
ja nie mam nic przeciwko
Stary 2011-08-25, 10:02   #4882
kindziulindzia
Zakorzenienie

tenebrosko jestem jak najbardziej za!!
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:02   #4883
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
ja co prawda też humanistka (prawo), a Tż inżynier (architektura) Jesteśmy jak jin i jang pod każdym względem. Mówią że przeciwieństwa się przyciągają i tak też z nami jest

fajne fajne, bo leci czas ile do końca ćwiczeń (tylko ten chłopek wkurza mnie swoim gadaniem). Niby tylko osiem minut a brzuch czuję bardziej niż po 6 weidera, która dla mnie jest zbyt nudna i monotonna. Chociaż (z racji tego że jestem uparta) raz dotarłam do jej końca. Co do wagi, to waże 56 kg a chciałabym zejść do 54, więc w sumie niewiele. Chodzi bardziej o to, żeby smukło w sukni wyglądać Co do ćwiczeń ABS polecam też tą serię na nogi, ale sama robię tylko brzuszek.
Ja europeistka-politolog Mój TŻ typowy humanista filologia polska Podyplomowe zrobił z informatyki. Mamy wspólną pasję fotografia i to nas zawsze łączy Czasem nie rozumiemy swoich światów bo jesteśmy skomplikowanymi jednostkami, ale ogólnie wszystko się zazębia
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:02   #4884
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
tez o tym myślę, ale z tego co mówił Prezes to widzi mnie bardziej w jakiejś funkcji zarządzającej a nie operacyjnej, więc zobaczymy. ale na jakiekolwiek studia pójdę dopiero po ślubie.

Cytat:
za wolne

Cytat:
Aaaaaaa, dziewczyny, jakie buty znalazłam, zakochałam się Gdybym miała tyle kasy, to kupiłabym je już teraz, od ręki, do ślubu albo i nie, nieważne
Patrzcie: http://allegro.pl/melissa-talking-pa...775856037.html
śliczne

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie Na lewo, na prawo w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój - PM 2012, cz.IX
ja też jestem za

Cytat:
ja nei mam nic przeciwko
Stary 2011-08-25, 10:03   #4885
Karolina_83
Raczkowanie

Ten jest najlepszy.
U nas jeżeli chodzi o wykształcenie to są to dwa skrajne bieguny - ja humanistka po administracji pracująca na serwisie samochodowym on inżynier po wydziale elektrycznym i zajmuje się projektowanie sieci.
Ja kompletnie nioe rozumiem czym on się w pracy zajmuje mimo, że codziennie mi to tłumaczy
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:06   #4886
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No właśnie mamy znajomych chlorków..niestety ale kumple Tż lubia wypic i mała nie moga
Własnie poprawiny też pewnie beda huczne...

Na poprawiny mamy grilka i piwko....pewnie zostanie duzo, ale przeciez przez rok mozemy opijac weselicho
My też planujemy grillowe poprawiny przy zimnym piwku Z wódka sami nie wiemy co robić mamy gatunek wybrany, ale największy problem to ilość. Rodzice mówią raz żeby kupić więcej, najwyżej zostanie zapas w domu na różne okazje, moja mama znowu mówi żeby nie przesadzać itd... Ja wiem, że nie mam zamiaru zapewnić ludziom litr wódki na głowę bo nie będzie wtedy z kim rozmawiać Wesele w sierpniu także jeszcze mamy czas, cena wódki nie zmienia się tak często i znacznie więc zawsze się coś trafi, a hurtowni jest cała masa

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie śpię i dalej piszę. w sumie dużo mi nie zostało. Więc kto wie, może do rana skończę Nie no za godzinkę postanowiłam iść spać. Ale mam wenę, więc muszę z niej korzystać!
gosza po prostu mnie rozkładasz na łopatki Nigdy nie umiałam pisać w nocy. Mój organizm po prostu nie daje rady, mogę pisać od 6 rano cały dzień, ale w nocy zdecydowanie ŚPIĘ
Nadgoniłaś z tą pracą w ciągu ostatnich dni kla ski:
Stary 2011-08-25, 10:07   #4887
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem za

Stary 2011-08-25, 10:09   #4888
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam... Dlatego zrezygnowałam z takich firm i postanowiłam zrobić je u złotnika też z tego względu że w Aparcie możesz tylko wybrać rozmiar a jakieś dodatkowe modyfikacje nie wchodzą w grę co u prywatnych osób jest jak najbardziej możliwe...
Jeśli chodzi o obrączki to zgadzam się zdecydowanie z Wami ! Sami mamy znajomego złotnika, który powiedział nam, że możemy sobie wybrać fason jaki chcemy np. z Apartu a on nam zaproponuje kilka wersji i sami sobie wybierzemy. Do tego dodatkowy atut u złotnika jest taki, że można przybyć z własnym złotem, do tego wszystkie przeróbki i cały nadzór w powstawaniu obrączek!
Przepłacanie dużej kasy za samą markę jest bez sensu, bo każda z nas wie ile pieniędzy pochłania wesele...

Bardzo chciałam nadrobić więcej, ale niestety muszę uciekać do obowiązków...

P.S. Już w niedzielę wracam do Polski !!!! (Obecnie od 5 tygodni jestem w Niemczech)
Stary 2011-08-25, 10:09   #4889
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

A myślałam, że pokażę się dopiero w nowym wątku...
Nic no przywitam się jeszcze tutaj i napiszę, że
Cytat:
Na lewo, na prawo w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój[B] - PM 2012, cz.IX

[
ten tytuł mi się podoba.

Dobra zmykam dalej pisać

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:10   #4890
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczę czy się zmieści z tymi modyfikacjami... OK, zmieści się

Uf

Możesz założyć, dla mnie nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
mój to technik technologii żywoności, ale spelnia swoje marzenie z dzieciństwa i jest zawodowym kierowcą po ślubie planuje jeszcze zrobić C+E i wtedy jego marzenie będzie spełnione do końca
Oj, to często go nie ma, bo jeździ?...

Cytat:
wow, pewnie ma dużą wiedzę na jakiś określony temat? W sumie dobrze mieć inny fach w ręku, na wszelki wypadek. Bo z dziennikarstwem nigdy nie jest nic pewne
co do ubioru, to fajnie, że nie musisz się stroić, byłoby męczące ubierać co chwila jakiś inny oficjalny strój, szczególnie latem
Ma zrobiony podyplomowo PR, ale na razie nie jest mu przydatny. A do pisania raportów z posiedzeń zarządu i rad nadzorczych dziennikarstwo nadaje się idealnie

Oj tak, szczególnie upierdliwe bywają rajstopy

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
tez o tym myślę, ale z tego co mówił Prezes to widzi mnie bardziej w jakiejś funkcji zarządzającej a nie operacyjnej, więc zobaczymy. ale na jakiekolwiek studia pójdę dopiero po ślubie.
Ja póki co i tak nie mam pieniędzy na żadne dodatkowe studia i jestem naprawdę zmęczona po robieniu magisterki, więc należy mi się odpoczynek

Kurcze, dziewczyny, potrzebuję dużo kciuków!!! Mam już odpowiedzi pozytywne z banków, ale okazuje się, że być może garaż i mieszkanie są na dwóch księgach wieczystych (jakoś tak - po prostu oddzielnie) i wtedy kredyt nie pokryje mi garażu i będe musiała nie wiadomo skąd skołować 25 000 zł (w zasadzie 12 500, po pół z TŻ) A nie mam skąd Więc prosze o kciuki, żeby jednak mógł mi to pokryć kredyt... Jeszcze dziś powinno być wiadomo...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości