|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe PMki
już dawno nikt nowy do nas nie dołączał, a szczególnie w takiej liczbie na raz ![]() Cytat:
![]() chociaż nie wszystkim pasują aż takie proste sukienki, trzeba mierzyć i mierzyć ![]() Cytat:
5 razy pod rząd ta sama wiadomość![]() jesteś nową użytkowniczką i z tego co pamiętam jakiś czas temu wprowadzono moderację postów nowych użytkowników, tj moderator musi je zatwierdzić Cytat:
ja też mam problem z butami, zwykle kończy się to pęcherzami, które długo się goją. Aż się boję tego wesele i biorę na przebranie japonki Jak mnie buty obetrą to już nic innego nie pomożeMAXWELKA - sto lat i spełnienia marzeń Cytat:
![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28643445]O temat paznokci- a powiedzcie macie zażelowane czy naturalne? I do ślubu jakie planujecie? Nie chodzi mi o konkretne zdobienia tylko o to czy żel, akryl czy ozdobiona naturalna płytka [/QUOTE]naturalne, ale zrobione tą metodą o której była już tu mowa- hybrydową bodajże, dzięki temu lakier powinien się dłużej trzymać
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie a znasz kwity w złocie lub bezu?
p.s. przepraszam za literówki, ale w miedzyczaise cięźko pracuje... |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Na telefonie pisze i nie zawsze mi przeskakują słowa poprawnie
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koloru przewodniego nie będę mieć, tylko taki misz masz, co mi będzie akurat pasować i się podobać ![]() O hybrydowych paznokciach rozmawiałam wczoraj w moją niezastąpioną kosmetyczką (serio - uwielbiam ją ) i powiedziała, że one się trzymają w zależności od tego, jak miękkie są własne paznokcie. Najlepiej oczywiście na średnich i twardych, bo od miękkich hybrydowy lakier tez odpada i nie ma co, wtedy jedynym ratunkiem jest żel.Osobiście jeszcze ich nie testowałam, dopiero pewnie po ślubie się zdecyduję, jak już swój żelik zdejmę
|
|
|
|
|
#1086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nad taką opcją też się zastanawiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ja mam z tatą bardzo dobre relacje, nie wiem co bym zrobiła jakby nasz kontakt tak nagle się miał urwać...Cytat:
![]() Cytat:
. To jest straszne wg mnie kiedy na co dzień jedno drugiego niemal nienawidzi a przy ludziach to się gra na siłę szczęśliwą rodzinkę.[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28643445]O temat paznokci- a powiedzcie macie zażelowane czy naturalne? I do ślubu jakie planujecie? Nie chodzi mi o konkretne zdobienia tylko o to czy żel, akryl czy ozdobiona naturalna płytka [/QUOTE]Mam żel położony na moje naturalne. Chodzę mniej więcej raz w miesiącu do koleżanki kosmetyczki na uzupełnianie. Bez tego mam niestety strasznie cienkie i łamliwe paznokcie których nie byłabym w stanie zapuścić. Nie noszę żadnych ozdób, żel mam w kolorze płytki paznokcia dzięki czemu wygląda to bardzo naturalnie. Na ślub może zdecyduję się na delikatne zdobienie lub na jeden, jasny kolor. Raczej nie chcę frencha ale zobaczymy
|
||||
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz to byśmy ślubowały razem. A tak będziesz miała 3msc wcześniej. A czemu akurat 14lipca chciałaś?
|
#1088 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj ładna pogoda, tylko zimno ![]() Maxwelko - wszytskiego najlepszego!! Ja paznokcie mam ostatnio trochę lepsze, ale i tak pewnie zdecyduje się na nałożenie na nie żelu. |
|
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
W sensie kwiaty, tak? Bo już się zaczęłam zastanawiać o jakie kwity chodzi
![]() Hmmmm, może róże? Spoko, po prostu mnie to rozśmieszyło ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Póki co mam w głowie storczyki, zobaczymy czy ten pomysł się utrzyma i jak to będzie wyglądało cenowo. Nie orientujecie się może? ![]() Cytat:
A żel polecam!
|
||
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
pragnę dopisać się do Waszego grona, ponieważ wreszcie zdecydowaliśmy się i zaklepaliśmy datę 1 września 2012. Mam nadzieję, że zostanę do tego zacnego grona przyjęta przy okazji mam do Was pytanie, ponieważ na pewno jesteście już lepiej zorientowane niż ja. Czy jak jest suknia z trenem, niezbyt długim, ale trochę ciągnącym się po ziemi, to czy on bardzo przeszkadza w tańcu? Doradźcie brać taką suknię, czy lepiej bez trenu? Marzy mi się dosyć prosta suknia, w "prababcinym" stylu, ma delikatny ten z koronki, ale boję się, że będę o niego haczyć podczas tańca. Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2011-08-09 o 11:13 |
|
|
|
#1091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racibórz ![]() Cytat:
Młody Opania Koniecznie poproszę foty ![]() Elegancka, z klasą. Mnie się bardzo podoba. I te buty Cytat:
![]() Bardzo ładna. Witaj Cytat:
Kocham bordowe pazurki![]() Maxwelko wszystkiego najlepszego, miłości i szczęścia Edytowane przez Jamee Czas edycji: 2011-08-09 o 11:14 |
||||
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy powiedziałam żeby Tż ruszył główką i podał datę która jemu tę się najbardziej podoba (nie wiedząc o tym że ja wybrałam 14.07) podał ta samą i wtedy to już byłam pewna że ją chcę a wyszło inaczej i jest mi z tego powodu troszkę przykro że się nie udało. Jest ten 14 ale to już nie to samo co chciało się na początku.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-08-09 o 13:28 |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle taki dłuższy, ciągnący się tren, powinien mieć na czas tańca (przynajmniej pierwszego) opcję podpięcia. Tak miała ostatnio PMka, u której byłam na ślubie i weselu ![]() Dziekuję kochana |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten tren nie jest podpinany? Bo zazwyczaj treny w sukniach można podpiąć, tak żeby później nie przeszkadzał w tańcu. |
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mierzyłam suknię z takim niewielkim trenem i jakoś mi nie odpowiadał. |
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam się z kolorem wymyśli![]() ja żelowym bardzo nie lubię, czuje się z nimi nieswojo, tym bardziej, ze np nie umiem podnieść wszystkiego z podłogi/płaskich powierzchni ![]() a swoje paznokcie mam ładne i potrafię je dosyć długie wyhodować o ile je regularnie maluje (niemalowane się łamią). W dniu ślubu nie będę zmywać, ani okien myć to wystarczy my coś co wytrzyma 3-4 dni
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PM
a ja dalej w wirze szukania mieszkania
|
#1099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no więc jesteśmy razem od 3,5 roku. Zaręczyliśmy się rok temu, ale nie myśleliśmy jeszcze o ślubie. W końcu jednak nadszedł ten czas, datę mamy ustaloną i pomału rozglądam się za suknią. Wklejam Wam fotkę sukni, o której myślałam. Jeszcze nie mierzyłam więc może się okazać, że nie spodobam się sobie z trenem i potrzebuję innego modelu(tak jak u Ciebie Jamee), ale pomarzyć można
|
|||
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() No tak to jest, że bardzo często co innego nam się marzy, a w czym innym w rzeczywistości wyglądamy lepiej - ja tak miałam
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
ja przewiduje pomarańczowe panzokcie i pomarańczowy bukiet. paznokcie metoda hybrydową - robiłam kilka razy i jestem baaaardzo zadowolona.
|
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() irmelin, piękny bukiet!!!!! |
||
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, Gaduły!
Ja dopiero wstałam, a tu już cztery stronki napykałyście ![]() Idę popatrzeć o czym była mowa i witam od razu serdecznie nowe PMki!
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam wam zdać relacje z trzaskania
Byłam pierwszy raz na tej imprezie i nie było aż tak źle, chociaż wszystko zależy od towarzystwa Przyszliśmy do Młodych ze znajomymi ok 19 i było już parę osób, głównie rodzina. Zaraz za nami wbiła sąsiadka z pustymi butelkami i zaczęła trzaskać Dali jej wódke, żeby nie siedziała tylko się zmyła bo ta sąsiadka to taka patologia trochę. Później my trzaskaliśmy porcelanę, ale tak symbolicznie, parę talerzy i filiżanka poleciało ![]() Na imprezę wbił też jeden pijak, niestety te imprezy ściągają takie osoby, ale PMka sobie z nim tak szybko dała radę, że nawet nikt nie zdążyła zareagować Schodzili się różni znajomi, każdy tak symbolicznie trzaskał, ale po 20 przyjechali znajomi Młodego, każdy z umywalką Poza tym wywalili młodym z sześć razy kosz do którego wrzucali potłuczone szkło i porcelanę, żeby sprzatali od nowa... Głównie brał w tym udział kuzyn młodego... Ma szczęście, że jest już po ślubie bo by mu się odwdzięczyli na pewno Powiedzmy, że pierwsze dwa razy możnaby uznać za zabawne, ale reszta to już była przesada. Tym bardziej jak później te potłuczone umywalki doszły, zakwasów się jeszcze dorobią przed weselem.Było lane piwo, grill i ciasto. Bardzo miło spędziliśmy czas, tylko Młodych mi żal, bo przez te wywalanie kubłów to chyba nie mieli nawet czasu zjeść. Aż strach sie bać co będzie u nas w przyszłym roku Nie wiem do której towarzystwo siedziało, my poszliśmy po 21.
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irmelin333 ślicznie będzie wyglądał ten pomarańczowy kolorek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

budowę ciała mam zbliżoną, większość osób mi odradza taki typ sukienki uzasadniając to tym, że "nie może być tak skromna". Bardzo chętnie poznam Wasze zdanie !
Wzięłam obcasik 9 cm i specjalną wkładkę pro-comfort, która zapewnia mniejsze zmęczenie zwłaszcza w przedniej części stopy, polecaną dla osób o wrażliwych stopach... Zobaczymy jak to w praktyce się sprawdzi, bo jak już takie specjalistyczne środki nie pomogą, to chyba boso będę na własnym weselu 

. To jest straszne wg mnie kiedy na co dzień jedno drugiego niemal nienawidzi a przy ludziach to się gra na siłę szczęśliwą rodzinkę.