Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 10:40   #1921
marylka80
Zadomowienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
owocnie spędzony czas super

pudełko oryginalne jeśli pasuje do całości to myślę, że będzie ok

co do podziękowań, to ja byłam na weselu gdzie były pudełka w kształcie sukienek slubnych dla pań i garniturów dla panów, też z winietkami a w środku panowie mieli merci 2 sztuki a panie po dwa mon cheri a ja chciałabym wsypać m&msy (podpisujemy się często z TŻtem jako M&m ) , ale raczej z powodu temperatury odpadnie
Super pomysl z tymi M&M sami my tez mamy takie inicjaly i planujemy je wykorzystac w dekoracji ale o moich ulubionych orzeszkach nie pomyslalam dzieki za pomysl
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:42   #1922
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
no, to od jutra już nie będziemy mówiły do Ciebie panno
Co najmniej tak jak byście do tej pory mnie tak nazywały

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A to jak się w końcu wybiorę coś pomierzyć Ale fakt, bez ramiączek sobie nie wyobrażam.
Ja też sobie nie wyobrażałam, a jak przymierzyłam moją suknię to wszystko tak idealnie leżało, że w miała ramiączka Moja mama stwierdziła, że najwyżej doszyjemy jedno albo dwa ale teraz widzę, że z tym moim naszyjnikiem ramiączka to by było za dużo szczęścia naraz Więc zostaje bez ramiączek.

I myślałyśmy jeszcze, żeby doszyć jeszcze jakieś kwiatki na dole sukni, ale też już mi się to przestało widzieć

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Super pomysl z tymi M&M sami my tez mamy takie inicjaly i planujemy je wykorzystac w dekoracji ale o moich ulubionych orzeszkach nie pomyslalam dzieki za pomysl
A słyszałyście o tych M&Msach na których można sobie zamówić takie napisy jakie się chce?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:48   #1923
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Koziczko albo mam lipny monitor, albo faktycznie te fotki sukien takie jasne, że nie jestem w stanie ocenić ich całości. Ale wiesz, ja tam bardziej prostymi sukniami się jaram ( coś w stylu empire, ewentualnie syreny, ale nie takie obcisłe) i oczywiście suknie te bez zbędnych świecidełek. Ale znowu moje typy też nie podobają się każdemu.

Chatko gdyby kolezanka robiła takie pudła na zamówienie, to chętnie skorzystałabym z jej oferty. Ale poszukam jeszcze na necie. Mój tato miłośnik herbat (ja z resztą też), zawsze na jakąś uroczystość oprócz prezentu dostaje od nas nietypowe herbaty i pewnie ucieszyłby się z takiego pudła wypełnionego "ziołem" (bo jak sobie idzie zaparzyć herbę, to mówi, że idzie po zioło ).

Co do sukien, to mam plan- na szycie. Już sobie w głowie ułożyłam tył sukni, mają być gołe plecy!!!!!!!!(tzn duży dekolt z tyłu) Z przodu chciałabym dekolt amerykański, lub trójkątny, lekko eksponujący biust. Suknia swobodnie opadająca na biodra i lekko rozrzedzana ku dołowi, z małym trenem z tyłu (ale tren tylko jeśli będzie ładnie wyglądał po podpięciu. Jeśli nie to odpada). Teraz tylko cos podobnego muszę znaleźć na salonach i przymierzyć. I mam na oku 3 krawcowe. Więc jak już będę po salonach, wybiorę się do tych pań z moją wizją i zobaczę co one na to

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:50   #1924
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
wooow ja też chcę już zmienić nazwisko może jestem nie na bieżąco, ale można wiedzieć, czemu rozdzieliliście cywilny i kościelny? ostatnio mój kolega też miał ślub cywilny, a kościelny za rok i właściwie nie wiem czemu tak.....ktoś tylko rzucił hasło - dziecko albo kredyt heh, nie wiem jak to u niego było....nie chcę być wścibska (ale jestem ), ale jak to nie tajemnica to chętnie poczytam
A proszę Cię bardzo, to żadna tajemnica. Po prostu już teraz znaleźliśmy idealne mieszkanie, w świetnej lokalizacji i ładnym, nowym bloku od dewelopera, więc chcieliśmy wziąć kredyt i skorzystać z rodziny na swoim jeszcze przed zmianami. Ani nie jestem w ciąży, ani nic Więc tylko lecimy ze świadkami podpisać papierek, żeby się załapać do programu, a poza tym, że zmienię nazwisko, to nic się do kwietnia nie zmieni - ani nie będziemy razem mieszkać, ani nosić obrączek, ani do teściów mówić "mamo" i "tato". Tylko na fb zmienimy status związku na "to skomplikowane"
Stary 2011-08-12, 11:00   #1925
whitepower
Raczkowanie

http://allegro.pl/podziekowania-pude...749338761.html
ja nie wytrzymałam i kupiłam takie:P
troche w ciemno, ale zakładam, że bedzie raczej równoliczna liczba gości pod względem płci:P
były po 55 gr od pudełeczka
a do środka marzą mi sie pierniczki, co kiedyś ktoś tu wklejał, nawet mam typ u kogo to zamówic tylko chyba dużo mnie to wyniesie
w Kazimierzu Dolnym u Sarzyńskiego robią takie cudeńka z masy marcepanowej i cukrowej (ktos tu wklejał takie zdjecie pierniczki dwa Pan i Panna młoda) pamiętacie?

30.06.2012
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:04   #1926
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
ani nie będziemy razem mieszkać
Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już?
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:04   #1927
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Yhym No my podpisaliśmy oficjalnie umowę z naszym Dj'o-wodzirejem w poniedziałek (zapomniłam Wam napisać ) bo wcześniej mięliśmy samą rezerwację taką w zeszycie, dopiero teraz podpisuje umowy na przyszły rok No i takie trochę mam odczucia mieszane.. I nie podobało mi się, że podczas naszego spotkania TŻ tak mało się udzielał :/ Nie lubię mówić za nas oboje... wtedy TŻ wydaje mi się taką ciapą () i od razu mam wrażenie, że druga strona jeszcze mocniej to odbiera... No ale mniejsza z TŻem Ogólnie to spotkanie trwało dość krótko, wszystkie szczegóły, scenariusz imprezy, dokładny repetruar i harmonogram naszego wesela będziemy uzgadniać jakoś na miesiąc - 2 tygodnie przed Naszym Dniem, także spokojna moja rozczochrana Ale... na umowie mamy tylko 10 godzin grania (koleś bierze 2 tysiące)... I zabijcie mnie, ale nie spytałam czy za dopłatą pogra dłużej.. też wolałabym 12 godzin, albo chociaż 11... No bo wychodzi na to, że wesele powinno się zacząć jakoś tak o 18 to wtedy do tej 4 potrwa... Ale jak dla mnie to 18 jest stanowczo za późną godziną Czas tak szybko leci... wolałabym zacząć o 17... Nie dość, że szkoda czasu to lepiej żeby obiad zjeść po 17 niż po 18... Dj uzasadniał swoje sugestie tym, że goście wolą się bawic, tańczyć jak się ściemnia na dworze - no i okey, zgodzę się z tym... ale jednak miło jest na początku tak sobie odpocząć luźno po daniu głównym, pogadać tak jeszcze na spokojnie, ja bym chętnie wyszła z TŻem postrzelać parę fot na zewnątrz (wiem, że będziemy mieć sesję poślubną, a w dniu ślubu nie za bardzo chcę robić dłuższą sesję niż półgodzinną - a jednak zależy mi, by mieć parę takich artystycznych zdjęć tylko we dwoje...) No i generalnie Sztuczka już zaczęła kombinować co by tu zrobić żeby TEN DZIEŃ trwał dłużej i piękniej () i pomyślała, że ślub faktycznie możnaby zrobić o 15, potem życzenia, coś tam i będzie po 16, a później pójść/podjechać do parku (jest całkiem blisko) i porobić zdjęcia z gośćmi... ale wiem, że o ile dla mnie byłoby to super bo mielibyśmy więcej zdjęć z gośćmi i to takich ładniejszych, w zieleni, natomiast sami zainteresowani pewnie nie odbiorą tego pomysłu z entuzjazmem Do Dj'a zaraz napiszę jak on się zapatruje na przedłużanie czasu prowadzenia wesela, ale może macie moje Kochane jakiś pomysł jak to rozwiązać, żeby był i wilk syty i owca cała, żeby Sztuczka miała dłuższe wesele (bo wiem, że w mojej sali zaczynają najwcześniej o 17, ale gdyby sam ślub było o 15 to zostaje nam jeszcze jakieś pół godziny zapasu, coś trzeba konstruktywnego wymyślić dla gości na ten czas)

Hehe ja to mam problemy ;p Mam nadzieję, że pomożecie
Mi się wydaje, że 10 godz to mało, a czy dj liczy czas od przyjazdu, czy od zagrania 1szej piosenki, bo to też różnie bywa. Czasem przyjadą godzinkę przed, by sprzęt rozstawić i licznik już leci.
Z tym czasem to tak, wiesz u nas ślub jest koło południa i zespół/ dj zaczyna grać po obiedzie. Z obserwacji rodzinnych jest to ok. godz. 14-15, a wesela standardowo trwają do 4 nad ranem, czasem dłużej, czasem krócej. Wychodzi ok 13-14 godz. Ale wiesz, to tylko moje obserwacje, z zupełnie innego regionu, o zupełnie innych tradycjach czasowo-weselnych.
I jak patrzę, że wy za 10 godz za dj'a płacicie 2 tysiaki, to mi te moje 4,200 za zespół na 20 godz to taka cena akurat

Cytat:
A proszę Cię bardzo, to żadna tajemnica. Po prostu już teraz znaleźliśmy idealne mieszkanie, w świetnej lokalizacji i ładnym, nowym bloku od dewelopera, więc chcieliśmy wziąć kredyt i skorzystać z rodziny na swoim jeszcze przed zmianami. Ani nie jestem w ciąży, ani nic Więc tylko lecimy ze świadkami podpisać papierek, żeby się załapać do programu, a poza tym, że zmienię nazwisko, to nic się do kwietnia nie zmieni - ani nie będziemy razem mieszkać, ani nosić obrączek, ani do teściów mówić "mamo" i "tato". Tylko na fb zmienimy status związku na "to skomplikowane"
Więc nie wiem, czy gratulować, czy życzyć powodzenia z kredytem i szybkim załatwianiem mieszkania, w każdym bądź razie dzisiaj powinnać to opić, nawet lampką wina. W końcu nazwiska nie zmienia się tak o z dnia na dzień
No i ten status związku rozwaliłaś mnie!!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-08-12, 11:07   #1928
fablous
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28713367]Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już? [/QUOTE]

My mieszkamy osobno.

Cytat:
Tak czy siak jutro będziemy Ci gratulować bo jednak będziesz już zoną

Dziewczyny właśnie przyszły mi paski wybielające Blend-a-med 3D White Luxe, zamówiłam je na allegro i dzisiaj zaczynam kurację. Zobaczymy jakie będą efekty

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:11   #1929
kasiamniam
Wtajemniczenie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28713367]Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już? [/QUOTE]
my mieszkamy juz od 4 lat razem w naszym mieszkanku
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:11   #1930
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
troche w ciemno, ale zakładam, że bedzie raczej równoliczna liczba gości pod względem płci:P
a do środka marzą mi sie pierniczki, co kiedyś ktoś tu wklejał, nawet mam typ u kogo to zamówic tylko chyba dużo mnie to wyniesie
w Kazimierzu Dolnym u Sarzyńskiego robią takie cudeńka z masy marcepanowej i cukrowej (ktos tu wklejał takie zdjecie pierniczki dwa Pan i Panna młoda) pamiętacie?
No, to jest super cena Podobne i my chcemy, muszę to podrzucić TŻcikowi, trzeba by skorzystać z takiej super promocji Szkoda tylko, że nie są połączone z winietkami...

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Więc nie wiem, czy gratulować, czy życzyć powodzenia z kredytem i szybkim załatwianiem mieszkania, w każdym bądź razie dzisiaj powinnać to opić, nawet lampką wina. W końcu nazwiska nie zmienia się tak o z dnia na dzień
No i ten status związku rozwaliłaś mnie!!!!!
Butelkę wina mamy już gotową, i zrobię dziś pyszny obiadek: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...makaronem.html więc będzie trochę odświętnie I winko też mamy już kupione, ale u nas to norma

A nad statusem tak myślałam, myślałam, że "zaręczeni" to my już nie będziemy, ale małżeństwem też w pełni nie, ja i tak będę mówić o TŻcie "mój narzeczony" i w ogóle... No i co kto się pyta o ten ślub, to muszę tłumaczyć te wszystkie zawiłości - no przyznaj sama, to dość skomplikowane
Stary 2011-08-12, 11:13   #1931
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Świetne to jest .
Takie pierniczki w kształcie Pana Młodego i Pani??? To ja kiedyś wklejałam, ale mam na innym kompie zapisane, więc teraz nie znajdę tego.

My nie mieszkamy, ale kto wie, może na jesień się wszystko zmieni u nas o 180 stopni. Nie chcę na razie zapeszać.

M&m's oj wychowawca nazywał tak mnie i moja najlepszą kumpelę w liceum, bo nie dość, że te same inicjały imieniowe, to i z nazwiska. Do tego w dzienniku jedna za drugą, no i wiecznie razem. Jak nas nie było w szkole, to od razu podpadło, że wagary. No i przy sprawdzaniu obecności było "M&m'sy są???" No i dla rozróżnienia jako blondynka byłam tym żółtym, a moja Mona czerwonym. Ha i miałam orzeszek w środku

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-08-12, 11:13   #1932
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
hehehe, no w sumie tak myślałam, te kredyty to jednak popularna sprawa i faktycznie nie ma powodu by z tego nie skorzystać niby nic się nie zmieni, ale ja myślę, że to jednak ważna chwila tak czy inaczej, życzę Ci udanych formalności, co by nie gadać, zostaniesz już żoną
Cytat:
dokładnie takie pudełka były na weselu gdzie byłam hehe faktycznie są fajne no i jaka promocja na naszych były doczepione winietki u góry
heh, myślę, że znajdzie się sporo takich PMek no ja do nich nie należę aczkolwiek chciałabym już mieszkać z mężem szkoda, że ciężko zorganizować wszystko w 3 miesiące największym problemem jest u nas zakup mieszkania, ale za rok będę już gospodarzyć na swoim taki mam plan
Stary 2011-08-12, 11:13   #1933
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Tak czy siak jutro będziemy Ci gratulować bo jednak będziesz już zoną

Dziewczyny właśnie przyszły mi paski wybielające Blend-a-med 3D White Luxe, zamówiłam je na allegro i dzisiaj zaczynam kurację. Zobaczymy jakie będą efekty
Gratulować możecie, gratulacji nigdy za wiele Aczkolwiek i tak uważam się za PMkę 2012 i nic tego nie zmieni

A mi przyszły dzisiaj zamówione kosmetyki Lirene, kremik, tonik i pianka do mycia twarzy Design your style, kupowałam na stronie Ireny Eris, i dostałam jako gratis takie żel na ozy, co się go wrzuca do lodówki No słodziak
Stary 2011-08-12, 11:14   #1934
Chatka
Wtajemniczenie

Dzień dobry No powiedzcie, czy to nie ironia? Właśnie od dziś zaczynają się moje jedyne w tym roku wakacje, a obudziłam się z okropnym bólem głowy i szyi (chyba coś źle spałam), a w dodatku lada moment ma mi się zacząć @... WHY GOD WHY??

Cytat:
To przez to pudełko tak dziwnie wyszło. Bo początkowo goście normalnie dawali koperty Młodym, ale jak podłapali, że oni czy starszy wrzucają je później do tego pudełka to sami zaczęli wrzucać, omijając etap dawania koperty Młodym . I przez to wyglądało to później właśnie jak urna do głosowania.
U nich pudełko wyglądało tak:
http://allegro.pl/pudelko-pudelka-na...741474098.html
Och, okropne to! I wygląda dokładnie jak urna, albo pudełko na datki. O czymś takim to w ogóle nie myślę, żadnych dziur na wsuwanie kopert, bardziej coś otwartego. Chyba coraz bardziej przychylam się do kosza (rzeczywiście może spełniać różne funkcje), , no i będzie pasować, bo na obrączki też planuję taki mały wiklinowy koszyczek Także przystroję je identycznie i będzie git.

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dlatego osobiscie bym chciała, żeby np. siostra cioteczna jako pierwsza podleciala zlozyc mi zyczenia i dac cokolwiek nawet do oddania byle w takiej papierowej torebeczce. Ostatnio jak byłam na weselu to widziałam, że wrzucala sobie tam koperty i wyglądało całkiem spoko
Też jest do dobry pomysł

Cytat:
Ale nie trzymała tej torebki sama?
Dla mnie to najgorszy widok jak Młody lub Młoda ściskają koperty w rękach nie chcąc dać świadkowi czy świadkowej.
Byłam na jednym weselu gdzie Panna Młoda od razu przechwycała wszystkie koperty, nawet Pan Młody nie dotknął żadnej i przez cały czas składania życzeń dzierżyła je w rękach. Wyglądało to co najmniej żenująco. Tak jakby już w rękach liczyła te pieniądze
To to już masakra, szkoda, że po życzeniach nie powiedziała: no dobra, to kasę już mam, spadamy stąd kochanie, a wy głupi ludzie bawcie się sami

Cytat:
Chatko to jest nie tyle dieta co wstęp do diety strukturalnej dr Bardadyna (chyba tak się pisze)
Będe miała w weekend trochę czasu to napisze co i jak trzeba robić, ogólnie nietrudne To jest dieta dla ludzi z niepohamowanym apetytem, ale jak widać na nieregularny okres tez pomogła. W każdym razie to zdrowa dieta i nie zaszkodzi, bez głodzenia oparta o różnorodne pokarmy.
To jakbyś mogła, to to, co napiszesz na forum wyślij mi od razu privem, co? Bo nie wiem, czy będę w stanie nadrobić ten weekend

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wczoraj przeżyłam chwile grozy - dzwoni TŻ i mówi że był na pogotowiu i ma miesiąc zwolnienia lekarskiego. Oczywiście czarne scenariusze... myślałam że mi serce stanie.

Okazało się że miał mały wypadek w pracy - szlifierką rozciął sobie palec i miał szyty.
Jego koledzy się nabijali że dobrze że nie u prawej i że do wesela się zagoi
eh, czasem to te chłopy w ogóle rozumu nie mają - zamiast od razu powiedzieć, że nic się nie stało, to straszy... No, ale dobrze, że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Wy się zastanawiacie w co włożyć koperty. A ja mam problem gdzie je w czasie wesela przetrzymać w domu nie bo mogą okraść, na sali nie mamy pokoju dla siebie są dla gości moglibyśmy jeden wziac dla siebie ale nie chcemy bo tych pokoi jest mało i wolimy żeby goście którzy mają dzieci i osoby strasze miały na miejscu. Nie ma też sejfu a przy sobie trzymać to też strach
Hm, wiem, że już o tym wcześniej pisałaś, ale wtedy mi to nie przyszło do głowy (bo się jeszcze nie znałyśmy na żywo chyba), a teraz tak pomyślałam, a może chciałabyś u nas te koperty zostawić? Nasz dom jest wszak mega blisko Twojej sali. Jeszcze nie wiem, czy będę w Twój weekend w Ciechankach (bo wiesz, nie wiadomo, jak z tym moim panieńskim), ale będą na pewno moi Rodzice i myślę, że nie mieliby nic przeciwko temu, żeby Wam popilnować kasy przez noc (chociaż oczywiście musiałabym Ich zapytać). Na pewno nikt by się nie domyślał, że tam są pieniądze, no bo skąd? A rano w niedzielę spokojnie byście sobie koperty odebrali. Pomyśl, pogadaj z TŻtem i Rodzicami i jeśli nie znajdziecie lepszego rozwiązania, to się odzywaj

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny tyle piszecie ze naprawde nie nadazam mam juz do przeczytania prawie caly watek
Ja wrocilam z PL odebralam sukienke podpisalismy umowe z mFilm (swietne podejscie - udalo nam sie zbic cene nawet bo duzy pakiet mozliwosc bralismy . wiec bedziemy miely tez teledysk dodatkowo ), umowe z sala wktorej bedzie wesele i super sie zlozylo ze chrzciny mojego bratanka wlasnie yly w tej sali wiec moglam wszystko obczaic co i jak i sprawdzic jakie jest jedzonko i jestem oczarowana ta sala jedynie ksiedza nie udalo sie zastac bo czas nas gonil ale to musze zadzwonic
Gratuluję zaklepania mfilmu To fajna firma, na pewno będziecie mieli piękny film
I super, że z salą jest wszystko ok i że podoba Wam się jeszcze bardziej, my mamy to samo ze swoją - za każdym razem, jak tam jesteśmy bardziej nam się podoba Ale może to dlatego, że Właściciele ciągle w niej coś ulepszają

Cytat:
co do podziękowań, to ja byłam na weselu gdzie były pudełka w kształcie sukienek slubnych dla pań i garniturów dla panów, też z winietkami a w środku panowie mieli merci 2 sztuki a panie po dwa mon cheri a ja chciałabym wsypać m&msy (podpisujemy się często z TŻtem jako M&m ) , ale raczej z powodu temperatury odpadnie
O, czaderski pomysł z tymi M&Msami Myślę, że spokojnie możecie je wrzucić, nawet jak jest upał, to właśnie ta skorupka 3ma czekoladę przed rozpłynięciem się. Uwielbiam takie osobiste akcenty, a do tego oryginalnie będzie Poza tym sala ma chyba klimę, więc na pewno na sali nie będzie tak gorąco Proszę, zróbcie M&Msy dla mnie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Chatko - nie mogę znaleźć do zacytowania, ale bardzo chętnie się z Tobą wybiorę na salony jeśli tylko uda nam się razem zgrać
Na pewno uda nam się zgrać, ja na razie nie pracuję, tylko "piszę" mgr Więc na pewno uda nam się umówić tak, żeby każdej pasowało

kozico_górska, ja jeszcze a'propos tych Twoich sukni co je wczoraj wkleiłaś. Wszystkie ładne, sama się kiedyś za takimi właśnie oglądałam najbardziej Chyba TA mi się najbardziej podoba w kroju i w ogóle

maxwelko, no i zobaczymy, czy to będzie na pewno taka formalność Pamiętaj, że podczas Waszego ślubowania jutrzejszego Pan Bóg nie schowa się nigdzie ani nie ucieknie od Was grzeszników także mimo wszystko też będzie ono w jakiś sposób "Przed Bogiem"

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-12 o 11:17
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:16   #1935
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:

daj znać koniecznie po kuracji
Cytat:
Butelkę wina mamy już gotową, i zrobię dziś pyszny obiadek: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...makaronem.html więc będzie trochę odświętnie I winko też mamy już kupione, ale u nas to norma

A nad statusem tak myślałam, myślałam, że "zaręczeni" to my już nie będziemy, ale małżeństwem też w pełni nie, ja i tak będę mówić o TŻcie "mój narzeczony" i w ogóle... No i co kto się pyta o ten ślub, to muszę tłumaczyć te wszystkie zawiłości - no przyznaj sama, to dość skomplikowane
no to miły dzień będzie na pewno, faktycznie dość skomplikowane, ech ta biurokracja
Stary 2011-08-12, 11:16   #1936
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe, no w sumie tak myślałam, te kredyty to jednak popularna sprawa i faktycznie nie ma powodu by z tego nie skorzystać niby nic się nie zmieni, ale ja myślę, że to jednak ważna chwila tak czy inaczej, życzę Ci udanych formalności, co by nie gadać, zostaniesz już żoną
No niestety, ubolewam nad tym Najgorzej, że na wrześniowy wyjazd do Turcji musiałam wyrobić paszport jeszcze na stare nazwisko, kosztowało draństwo 140 zł, a skorzystam tylko jeden raz na nowe bym nie zdążyła wyrobić, bo wyjeżdżamy równo miesiąc po cywilu
Stary 2011-08-12, 11:17   #1937
whitepower
Raczkowanie

Cytat:

Chętnie się dowiem jakie efekty, ja sobie wybielałam zęby (tylko górna szczeke, bo taki mam uśmiech, dołu nie widać:P) za 300 zł u dentysty(prezent od siostry i rodziców na urodziny), ale lipa bo Pani mi nie zrobiła piaskowania przed i trochę słabo wyszło, a potem hektolitry kawy i chyba efekt sie juz skopsał, ale na wiosne wybieram się znów

btw jak ktoś ma mocne czyt. zmineralizowane zęby to one są raczej ivory, a nie diamond white co za tym idzie trudniej je wybielić, bo wybielanie polega na ich lekkim odmnineralizowaniu podobno, ale słyszałam, też (od kolezanki co studiuje stomatologię) ze kolor zebów zależy od przezierności szkliwa, nie wiem jak to się ma do tego zmineralizowania, ale może mamy tu jakiegoś stomatologa?

30.06.2012
Stary 2011-08-12, 11:19   #1938
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Dzień dobry No powiedzcie, czy to nie ironia? Właśnie od dziś zaczynają się moje jedyne w tym roku wakacje, a obudziłam się z okropnym bólem głowy i szyi (chyba coś źle spałam), a w dodatku lada moment ma mi się zacząć @... WHY GOD WHY??
Nie martw się kochana, jest to złośliwość losu. Mnie @ nawiedza na wszystkie możliwe okazje - wszelkie "wolne chaty" u mnie bądź TŻta, studniówka, wyjazdy, itp. itd., już się przyzwyczaiłam i zaczynam się zastanawiać, czy na dzień ślubu też przypadkiem mi nie wypadnie
Stary 2011-08-12, 11:21   #1939
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Ja z TŻ mieszkam już 3 lata jejciu jak ten czas szybko zleciał ... szkoda, że ciągle wynajmujemy, ale miejmy nadzieję, że szybko się to zmieni

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:22   #1940
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
No, to jest super cena Podobne i my chcemy, muszę to podrzucić TŻcikowi, trzeba by skorzystać z takiej super promocji Szkoda tylko, że nie są połączone z winietkami...
Ale widziałam, że żeby zrobić winietki z tego wystarczy tylko takie kartoniki tam powtykac, jest taka możliwość (widać to na wielu zdjęciach na różnych aukcjach), a takie coś to już sama sobie zrobię be problemu

30.06.2012
Stary 2011-08-12, 11:23   #1941
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie się dowiem jakie efekty, ja sobie wybielałam zęby (tylko górna szczeke, bo taki mam uśmiech, dołu nie widać:P) za 300 zł u dentysty(prezent od siostry i rodziców na urodziny), ale lipa bo Pani mi nie zrobiła piaskowania przed i trochę słabo wyszło, a potem hektolitry kawy i chyba efekt sie juz skopsał, ale na wiosne wybieram się znów

btw jak ktoś ma mocne czyt. zmineralizowane zęby to one są raczej ivory, a nie diamond white co za tym idzie trudniej je wybielić, bo wybielanie polega na ich lekkim odmnineralizowaniu podobno, ale słyszałam, też (od kolezanki co studiuje stomatologię) ze kolor zebów zależy od przezierności szkliwa, nie wiem jak to się ma do tego zmineralizowania, ale może mamy tu jakiegoś stomatologa?
Wiem, że w większości kolor naszych zębów zależy od kości i jak ktoś ma żółte od urodzenia to raczej małe ma szanse na wybielenie ich. Ja mam zęby raczej białe, tylko lekko pożółkłe. Do tego nie palę ani nie piję kawy. Ale na ślubie chcę olśniewać pięknym, białym uśmiechem . Jak paski dobrze się spiszą to za rok powtórzę kurację.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:24   #1942
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Ja kiedyś wybielałam paskami, też blend-a-med, ale chyba te drugie. To było z 3,5 roku temu. Były trochę bielsze, ale nie aż tak białe jak ma moja koleżanka po wizycie u stomatologa
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:24   #1943
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:

ja miałam te paski z testu z wizażu i byłam baaardzo zadowolona efekt był widoczny , przed ślubem też sobie je kupię i będę używac past wybielających i powinno być ok

iskierka zgasła...
Stary 2011-08-12, 11:25   #1944
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

O, czaderski pomysł z tymi M&Msami Myślę, że spokojnie możecie je wrzucić, nawet jak jest upał, to właśnie ta skorupka 3ma czekoladę przed rozpłynięciem się. Uwielbiam takie osobiste akcenty, a do tego oryginalnie będzie Poza tym sala ma chyba klimę, więc na pewno na sali nie będzie tak gorąco Proszę, zróbcie M&Msy dla mnie
jeszcze tyyyyyyyyle czasu, pomyślimy o tym w czerwcu, ciekawe czy gdzieś są dostępne m&msy hurtowo (w kinach mają przecież luzem....), się zobaczy, myśleliśmy jeszcze o kruchych ciasteczkach, bo to nasza specjalność ja mam ponad 100 róznych foremek ale nie wiem, którą wybrałabym na weselne podziękowanie, bo zazwyczaj produkuję piłki futbolowe w załączniku macie mały kolażyk moich futbolowych plakatów i ciasteczek, a w środku przy grilu jestem ja

EDIT: tyle znalazłam na allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 65192_1457875645530_1192544344_31094999_1966681_n.jpg (139,5 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez maly_czlowieczek
Czas edycji: 2011-08-12 o 11:29
maly_czlowieczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:31   #1945
maly_czlowieczek
Zadomowienie

aaaa, są migdły M&M's
Stary 2011-08-12, 11:33   #1946
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Świetne to jest .
Takie pierniczki w kształcie Pana Młodego i Pani??? To ja kiedyś wklejałam, ale mam na innym kompie zapisane, więc teraz nie znajdę tego.
To ja sobie pozwolę wkleić, bo sobie to zapisałam, mam nadzieje, że nie będziesz miała mi tego za złe:P

Zdjęcie poniżej już raz było publikowane, w poprzedniej części wątku, ja je tylko odgrzebuję. Dodaję tez foremki, trochę drogie moim zdaniem, no ale to weselne to musi być drogie...
http://sklep.fajnewesele.pl/fajne-do...ta-4-szt-.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierniki weselne.jpg (37,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foremki-slubne-do-ciasta-4-szt-.jpg (26,1 KB, 8 załadowań)

30.06.2012
Stary 2011-08-12, 11:36   #1947
whitepower
Raczkowanie

Dobrze Chatko, wyśle na priva. A i tak chyba nie będe wklejać tylko załącze plik tekstowy.

30.06.2012
Stary 2011-08-12, 11:37   #1948
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale widziałam, że żeby zrobić winietki z tego wystarczy tylko takie kartoniki tam powtykac, jest taka możliwość (widać to na wielu zdjęciach na różnych aukcjach), a takie coś to już sama sobie zrobię be problemu

No racja, akurat winietki łatwo zrobić samemu, wezmę to pod uwagę, dzięki!
Stary 2011-08-12, 11:41   #1949
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

dziewczyny a ma któraś z Was zapisane na dysku to drzewo , jako księga gości ?? bo chciałam TŻ pokazać i nie zapisałam sobie

iskierka zgasła...
Stary 2011-08-12, 11:47   #1950
tusia_m
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj praca mnie tak wykończyła, że spałam dziś do 10.30
Zabieram się za nadrabianie, bo zdązyłyście w tym czasie zapisać 10 str...

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości