|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
my tez mamy takie inicjaly i planujemy je wykorzystac w dekoracji ale o moich ulubionych orzeszkach nie pomyslalam dzieki za pomysl
|
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co najmniej tak jak byście do tej pory mnie tak nazywały
Cytat:
Moja mama stwierdziła, że najwyżej doszyjemy jedno albo dwa ale teraz widzę, że z tym moim naszyjnikiem ramiączka to by było za dużo szczęścia naraz Więc zostaje bez ramiączek.I myślałyśmy jeszcze, żeby doszyć jeszcze jakieś kwiatki na dole sukni, ale też już mi się to przestało widzieć ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Koziczko albo mam lipny monitor, albo faktycznie te fotki sukien takie jasne, że nie jestem w stanie ocenić ich całości. Ale wiesz, ja tam bardziej prostymi sukniami się jaram ( coś w stylu empire, ewentualnie syreny, ale nie takie obcisłe) i oczywiście suknie te bez zbędnych świecidełek. Ale znowu moje typy też nie podobają się każdemu.
Chatko gdyby kolezanka robiła takie pudła na zamówienie, to chętnie skorzystałabym z jej oferty. Ale poszukam jeszcze na necie. Mój tato miłośnik herbat (ja z resztą też), zawsze na jakąś uroczystość oprócz prezentu dostaje od nas nietypowe herbaty i pewnie ucieszyłby się z takiego pudła wypełnionego "ziołem" (bo jak sobie idzie zaparzyć herbę, to mówi, że idzie po zioło ).Co do sukien, to mam plan- na szycie. Już sobie w głowie ułożyłam tył sukni, mają być gołe plecy!!!!!!!!(tzn duży dekolt z tyłu) Z przodu chciałabym dekolt amerykański, lub trójkątny, lekko eksponujący biust. Suknia swobodnie opadająca na biodra i lekko rozrzedzana ku dołowi, z małym trenem z tyłu (ale tren tylko jeśli będzie ładnie wyglądał po podpięciu. Jeśli nie to odpada). Teraz tylko cos podobnego muszę znaleźć na salonach i przymierzyć. I mam na oku 3 krawcowe. Więc jak już będę po salonach, wybiorę się do tych pań z moją wizją i zobaczę co one na to
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc tylko lecimy ze świadkami podpisać papierek, żeby się załapać do programu, a poza tym, że zmienię nazwisko, to nic się do kwietnia nie zmieni - ani nie będziemy razem mieszkać, ani nosić obrączek, ani do teściów mówić "mamo" i "tato". Tylko na fb zmienimy status związku na "to skomplikowane"
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/podziekowania-pude...749338761.html
ja nie wytrzymałam i kupiłam takie:P troche w ciemno, ale zakładam, że bedzie raczej równoliczna liczba gości pod względem płci:P były po 55 gr od pudełeczka a do środka marzą mi sie pierniczki, co kiedyś ktoś tu wklejał, nawet mam typ u kogo to zamówic tylko chyba dużo mnie to wyniesie w Kazimierzu Dolnym u Sarzyńskiego robią takie cudeńka z masy marcepanowej i cukrowej (ktos tu wklejał takie zdjecie pierniczki dwa Pan i Panna młoda) pamiętacie?
|
#1926 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym czasem to tak, wiesz u nas ślub jest koło południa i zespół/ dj zaczyna grać po obiedzie. Z obserwacji rodzinnych jest to ok. godz. 14-15, a wesela standardowo trwają do 4 nad ranem, czasem dłużej, czasem krócej. Wychodzi ok 13-14 godz. Ale wiesz, to tylko moje obserwacje, z zupełnie innego regionu, o zupełnie innych tradycjach czasowo-weselnych. I jak patrzę, że wy za 10 godz za dj'a płacicie 2 tysiaki, to mi te moje 4,200 za zespół na 20 godz to taka cena akurat ![]() Cytat:
![]() No i ten status związku
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28713367]Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już?
[/QUOTE]My mieszkamy osobno. Cytat:
![]() Dziewczyny właśnie przyszły mi paski wybielające Blend-a-med 3D White Luxe, zamówiłam je na allegro i dzisiaj zaczynam kurację. Zobaczymy jakie będą efekty
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28713367]Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już?
[/QUOTE]my mieszkamy juz od 4 lat razem w naszym mieszkanku
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobne i my chcemy, muszę to podrzucić TŻcikowi, trzeba by skorzystać z takiej super promocji Szkoda tylko, że nie są połączone z winietkami...Cytat:
I winko też mamy już kupione, ale u nas to norma ![]() A nad statusem tak myślałam, myślałam, że "zaręczeni" to my już nie będziemy, ale małżeństwem też w pełni nie, ja i tak będę mówić o TŻcie "mój narzeczony" i w ogóle... No i co kto się pyta o ten ślub, to muszę tłumaczyć te wszystkie zawiłości - no przyznaj sama, to dość skomplikowane
|
||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pierniczki w kształcie Pana Młodego i Pani??? To ja kiedyś wklejałam, ale mam na innym kompie zapisane, więc teraz nie znajdę tego. [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28713367]Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już? [/QUOTE]My nie mieszkamy, ale kto wie, może na jesień się wszystko zmieni u nas o 180 stopni. Nie chcę na razie zapeszać. M&m's oj wychowawca nazywał tak mnie i moja najlepszą kumpelę w liceum, bo nie dość, że te same inicjały imieniowe, to i z nazwiska. Do tego w dzienniku jedna za drugą, no i wiecznie razem. Jak nas nie było w szkole, to od razu podpadło, że wagary. No i przy sprawdzaniu obecności było "M&m'sy są???" No i dla rozróżnienia jako blondynka byłam tym żółtym, a moja Mona czerwonym. Ha i miałam orzeszek w środku
|
|
#1932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i faktycznie nie ma powodu by z tego nie skorzystać niby nic się nie zmieni, ale ja myślę, że to jednak ważna chwila tak czy inaczej, życzę Ci udanych formalności, co by nie gadać, zostaniesz już żoną ![]() Cytat:
hehe faktycznie są fajne no i jaka promocja na naszych były doczepione winietki u góry ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28713367]Teraz tak mi się nasunęło-a która z Was mieszka ze swoimi TŻtami już? [/QUOTE]heh, myślę, że znajdzie się sporo takich PMek no ja do nich nie należę aczkolwiek chciałabym już mieszkać z mężem szkoda, że ciężko zorganizować wszystko w 3 miesiące największym problemem jest u nas zakup mieszkania, ale za rok będę już gospodarzyć na swoim taki mam plan
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek i tak uważam się za PMkę 2012 i nic tego nie zmieni A mi przyszły dzisiaj zamówione kosmetyki Lirene, kremik, tonik i pianka do mycia twarzy Design your style, kupowałam na stronie Ireny Eris, i dostałam jako gratis takie żel na ozy, co się go wrzuca do lodówki No słodziak |
|
|
|
|
#1934 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Także przystroję je identycznie i będzie git.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), a teraz tak pomyślałam, a może chciałabyś u nas te koperty zostawić? Nasz dom jest wszak mega blisko Twojej sali. Jeszcze nie wiem, czy będę w Twój weekend w Ciechankach (bo wiesz, nie wiadomo, jak z tym moim panieńskim), ale będą na pewno moi Rodzice i myślę, że nie mieliby nic przeciwko temu, żeby Wam popilnować kasy przez noc (chociaż oczywiście musiałabym Ich zapytać). Na pewno nikt by się nie domyślał, że tam są pieniądze, no bo skąd? A rano w niedzielę spokojnie byście sobie koperty odebrali. Pomyśl, pogadaj z TŻtem i Rodzicami i jeśli nie znajdziecie lepszego rozwiązania, to się odzywaj ![]() Cytat:
To fajna firma, na pewno będziecie mieli piękny film ![]() I super, że z salą jest wszystko ok i że podoba Wam się jeszcze bardziej, my mamy to samo ze swoją - za każdym razem, jak tam jesteśmy bardziej nam się podoba Ale może to dlatego, że Właściciele ciągle w niej coś ulepszają ![]() Cytat:
Myślę, że spokojnie możecie je wrzucić, nawet jak jest upał, to właśnie ta skorupka 3ma czekoladę przed rozpłynięciem się. Uwielbiam takie osobiste akcenty, a do tego oryginalnie będzie Poza tym sala ma chyba klimę, więc na pewno na sali nie będzie tak gorąco Proszę, zróbcie M&Msy dla mnie ![]() Cytat:
Więc na pewno uda nam się umówić tak, żeby każdej pasowało ![]() kozico_górska, ja jeszcze a'propos tych Twoich sukni co je wczoraj wkleiłaś. Wszystkie ładne, sama się kiedyś za takimi właśnie oglądałam najbardziej Chyba TA mi się najbardziej podoba w kroju i w ogóle ![]() maxwelko, no i zobaczymy, czy to będzie na pewno taka formalność Pamiętaj, że podczas Waszego ślubowania jutrzejszego Pan Bóg nie schowa się nigdzie ani nie ucieknie od Was grzeszników także mimo wszystko też będzie ono w jakiś sposób "Przed Bogiem"
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-12 o 11:17 |
|||||||||
|
|
|
#1935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej, że na wrześniowy wyjazd do Turcji musiałam wyrobić paszport jeszcze na stare nazwisko, kosztowało draństwo 140 zł, a skorzystam tylko jeden raz
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
btw jak ktoś ma mocne czyt. zmineralizowane zęby to one są raczej ivory, a nie diamond white co za tym idzie trudniej je wybielić, bo wybielanie polega na ich lekkim odmnineralizowaniu podobno, ale słyszałam, też (od kolezanki co studiuje stomatologię) ze kolor zebów zależy od przezierności szkliwa, nie wiem jak to się ma do tego zmineralizowania, ale może mamy tu jakiegoś stomatologa?
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaczynam się zastanawiać, czy na dzień ślubu też przypadkiem mi nie wypadnie
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]Ja z TŻ mieszkam już 3 lata jejciu jak ten czas szybko zleciał ... szkoda, że ciągle wynajmujemy, ale miejmy nadzieję, że szybko się to zmieni
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak paski dobrze się spiszą to za rok powtórzę kurację.
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Konto usunięte
|
Ja kiedyś wybielałam paskami, też blend-a-med, ale chyba te drugie. To było z 3,5 roku temu. Były trochę bielsze, ale nie aż tak białe jak ma moja koleżanka po wizycie u stomatologa
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam te paski z testu z wizażu i byłam baaardzo zadowolona efekt był widoczny , przed ślubem też sobie je kupię i będę używac past wybielających i powinno być ok
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze tyyyyyyyyle czasu, pomyślimy o tym w czerwcu, ciekawe czy gdzieś są dostępne m&msy hurtowo (w kinach mają przecież luzem....), się zobaczy, myśleliśmy jeszcze o kruchych ciasteczkach, bo to nasza specjalność ja mam ponad 100 róznych foremek ale nie wiem, którą wybrałabym na weselne podziękowanie, bo zazwyczaj produkuję piłki futbolowe w załączniku macie mały kolażyk moich futbolowych plakatów i ciasteczek, a w środku przy grilu jestem ja ![]() EDIT: tyle znalazłam na allegro
Edytowane przez maly_czlowieczek Czas edycji: 2011-08-12 o 11:29 |
|
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
aaaa, są migdły M&M's
|
#1946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcie poniżej już raz było publikowane, w poprzedniej części wątku, ja je tylko odgrzebuję. Dodaję tez foremki, trochę drogie moim zdaniem, no ale to weselne to musi być drogie... http://sklep.fajnewesele.pl/fajne-do...ta-4-szt-.html
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze Chatko, wyśle na priva.
A i tak chyba nie będe wklejać tylko załącze plik tekstowy.
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No racja, akurat winietki łatwo zrobić samemu, wezmę to pod uwagę, dzięki! |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ma któraś z Was zapisane na dysku to drzewo , jako księga gości ?? bo chciałam TŻ pokazać i nie zapisałam sobie
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj praca mnie tak wykończyła, że spałam dziś do 10.30 Zabieram się za nadrabianie, bo zdązyłyście w tym czasie zapisać 10 str...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

super 

Ale fakt, bez ramiączek sobie nie wyobrażam.
), ale jak to nie tajemnica to chętnie poczytam
30.06.2012
Czas tak szybko leci... wolałabym zacząć o 17... Nie dość, że szkoda czasu to lepiej żeby obiad zjeść po 17 niż po 18... Dj uzasadniał swoje sugestie tym, że goście wolą się bawic, tańczyć jak się ściemnia na dworze - no i okey, zgodzę się z tym... ale jednak miło jest na początku tak sobie odpocząć luźno po daniu głównym, pogadać tak jeszcze na spokojnie, ja bym chętnie wyszła z TŻem postrzelać parę fot na zewnątrz (wiem, że będziemy mieć sesję poślubną, a w dniu ślubu nie za bardzo chcę robić dłuższą sesję niż półgodzinną - a jednak zależy mi, by mieć parę takich artystycznych zdjęć tylko we dwoje...) No i generalnie Sztuczka już zaczęła kombinować co by tu zrobić żeby TEN DZIEŃ trwał dłużej i piękniej (

To fajna firma, na pewno będziecie mieli piękny film