|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Hej dziewczyny, jestem w domu na kilka dni i postanowiłam podejść do cukierni i zapytać się kiedy powinnam rezerwować termin. I wiecie co? Babeczka mnie uświadomiła, że maju są komunie i jeśli w niedzielę po weselu byłaby komunia to one nie podejmą się przygotowania ciast i tortu na wesele. Tym bardziej, że wesele wypada po tygodniu, gdzie są tylko dwa dni robocze i one mogą się nie wyrobić... Właścicielka obiecała, że jak tylko się dowie kiedy bedą terminy komunii, to ona da mi znać czy się podejmą tego czy nie.... tak mi się smutno zrobiło, że mogę mieć problem z cukiernią. A poszłam do najlepszej i sprawdzonej cukierni w mieście.... buuuuuuuuuuu.... coraz mniej chce mi się całego tego wesela....
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Chatka jest mi niezmiernie miło
Ale też trochę głupio mi Ciebie "wykorzystywać". A te wymiary Twojego pudełka całkiem dobre się wydają ![]() Cytat:
A 20 godz mamy zagwarantowane, bo i poprawiny robimy z tym zespołem. Standardowo czasu powinno wystarczyć, ale moja rodzinka w poprawiny tez mocno szaleje na parkiecie. Już bardziej tak grupowo, ale są nie do zdarcia i rzadko kończą nam się poprawiny przed 23. Niestety następnego dnia miejscowi goście będą musieli iść do pracy. Oni pewnie zmyją się wcześniej, ale co z przyjezdnymi, którzy jeszcze parę dni będą na "urlopie" w PL??? Dają nam popalić z pewnością. Salę mamy spokojnie zarezerwowaną do 24.00 drugiego dnia, zmieścimy się w ramach czasowych. Ale co później ze zdrowiem. I u nas jest jeszcze taka mała rodzinna niepisana tradycja, że 3go dnia zbieramy się na podwórku (o ile pogoda dopisze) u Pana/ Panny Młodej, zjadamy resztki i bawimy się dalej, z muzyką, ale już z kompa, czy cd playera. Fajną rodzinkę mam, co???
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki oglądałam, które z Was mają już suknie bardzo mi się podoba suknia Neny, gdzie ją upolowałaś ?? I jeszcze podoba mi się wersja krótka nie pamiętam, która z Was to była jakiś nick na Em.... Ogólnie wszystkie są bardzo ładne, ale te dwie zgadzają się z moim gustem. Czy któraś z Was myśli może o krótkiej sukience? Ja mam w planie z przodu krótka z tyłu długa i tak się biję z myślami. Jestem wysoka mam 184cm wzrostu i dobrze wyglądałam w tej wersji przód krótki tył długi, ale nie mogę znaleźć tego co mi się podoba na 100%. Jest jedna w moim mieście taka PRAWIE wymarzona z ewentualnymi możliwymi poprawkami i będzie ok. Ciężko jednak znaleźć w internecie fajne sukienki tego typu, bardzo mało jest. Większość to wiadomo długie suknie... :/
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nena - widziałam PMkę, która miała suknię taką jak Twoja. Ślicznie wyglądała (oczywiście mojej mamie się nie spodobała, ale nią się nie przejmuj bo jej chyba się tylko worki pokutne podobają) a i spodobał mi się strój pana młodego - miał taką fajną koszulę (cała biała z paskami) z czarnymi guzikami i do tego czarna muszka. Powiem Wam, ze rewelacyjnie to wyglądało bo młody miał problem z głowy jeśli chodzi o te koszmarne kamizelki. Będę namawiać mojego TŻta na taką koszulę (niekoniecznie z muszką, ale...). ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz ja mam wesele od razu po świętach 2-dniowych. Teoretycznie się nie pracuje, ale piekarnio-ciastkarnie i tak jadą non stop, więc liczę na świeże ciasta, innej opcji nawet pod uwagę nie biorę. Ciastkarnia ma zbyt dobrą renomę, żeby dać kilkudniowe ciasta, ale tak tez się zdarza.
|
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My nie robimy poprawin No to faktycznie nieźle rozbujaną masz tę rodzinkę, pozazdrościć My nie robimy poprawin bo ja na drugi dzień po takich szaleństwach zawsze jestem bardzo zmęczona... Aczkolwiek nie wykluczam, że może zrobimy jakąś domóweczkę (jedzonkiem to pewnie całą lodówę wypchamy na tydzień xD trzeba będzie między najbliższą rodzinę porozdzielać to co się ostało :p) tak w ramach poprawin Ale nic wielkiego - takie spokojne, wieczorne posiedzenie Kurczę, no jakoś ro będzie Ostatecznie przeżyję jeśli wesele rozpocznie się o 18... ale nie omieszkam spytać Dj'a co z tą dopłatą Ostatecznie możemy faktycznie zacząć wesele o tej 17 i o 3 jak Dj będzie chciał uciekać to podłączymy swojego lapka do amplitunera i będzie gicior ;p Nie wiem no, coś się wymyśli Ale czuję, że nasze wesele będzie bossskie Wszystkie szczegóły (wybrany przez nas repertuar "must have", zabawy, cały program wesela, sposób ogarniania gości itd.) i tak uzgodnimy na miesiąc/2 tygodnie przed Naszym Dniem, także spoko..
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To była suknia szyta na zamówienie czy w którymś salonie PMka znalazła podobną? |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
jagata zgadzam się z goszą
|
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jako, że macie dj'a macie ta przewagę, że może Wam zagrać wszystko to, czego zapragniecie!!!
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny , mam dylemat ... baaardzo podobają mi się te drzewa jako pamiątki z wesela.. myslicie, że goście bez problemów bedą odciskać palce ?? czy będą marudzić, że się pobrudzą czy coś?? jak myslicie?
|
|
#1993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy to szczęście z TŻtem, że ciasto z dobrej sprawdzonej ciastkarni mamy w cenie. Lokal ma podpisana umowę z ciastkarnią i ta na wesela dostarcza im tego. No i tort tez mamy od nich. Ale tutaj musimy wcześniej dać znać, jaki rodzaj chcemy, bo jak nie to jakiś tam nam sam wymyślą.
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi pokazała kalendarz, to miała zaledwie dwa terminy zaklepane na cały rok. Ale ten cholerny maj to wiadomo, że komunie są i one wolą komunie obsłużyć niż wesela...
|
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo każdy inaczej reaguje ale ja robiłam wszystko żeby nie mieć wrażliwych zębów i musiałam stosować te paski tylko raz dziennie bo nie wytrzymywałam.
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie to zależy od gości. Jeśli masz luzackich, którzy bez problemu się adaptują to myślę, że problemu być nie powinno. Dasz chusteczki nawilżające na stół i spokojnie będą mogli zmyć sobie tusz z palca. Może i mężczyźni będą chętniej się "odciskiwać", niektóre panie mogą mieć problem, że się pobrudzą. I podejrzewam, że goście typu "Ą", "Ę mogą nie być zachwyceni problemem, ale jeśli goście będą widzieć, że inni odciskają swoje kciuki, to pewnie pójdą tym tropem i nie zostaną gorsi.
|
#1998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Hehe Cudowna jesteś Wiesz, stresa miałam tylko w związku z tą muzyką - Dj'a mamy w końcu z własnej woli, przykro nam że ktoś to postrzega jako okazję do zaoszczędzenia (ten wujek co tak naciska na zespół pewnie tak o nas myśli ;p), ale spokojnie dobierze się taki repertuar aby Ci z bardziej "wiejską duszą" również byli usatysfakcjonowani Niom myślę że atrakcji nie zabraknie i każdy znajdzie jakąś zabawę czy ciekawy element dla siebie ![]() Aha - wiecie, postanowiłam zaśpiewać "Kocham Cię Kochanie moje" (tylko tak, żeby nie robić z tego występu samego w sobie, tylko żeby wszyscy sobie potańczyli, my również ) Nadaje się, bo jest o miłości (te rozstania i powroty w refrenie to jak dla mnie metafora tego, że też się nie raz kłócimy ![]() Cytat:
) Zresztą spokojnie - goście sobie popiją i... pewnie ci, którzy z początku nie będą enstuzjastycznie nastawieni jednak się przekonają Reasumując: u mnie drzewko na pewno będzie, kto będzie miał ochotę to się odciśnie a potem planuję powiesić je u nas w mieszkanku
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra Kochane - wklejam na chwilę zdjęcie. Podobny styl - oczywiście mam na myśli dół sukni
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-08-12 o 23:23 |
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę Kochane
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się sama nad tym zastanowię...A stresiku nie ma ani trochę, aż się sama dziwię... Pewnie przyjdzie jutro ![]() Sukienkę uzależniam od pogody, ale zdjęcia mam tylko jednej, na tą gorszą. To jest sukienka z Simple, którą mamunia kupiła mi na obronę Na drugim zdjęciu jestem jeszcze przed, dlatego mam minę sr***cego kota na puszczy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać takie przed i po całkowita odmiana ![]() bardzo ładna sukienka wiecie co zrobiłam?? wykorzystałam moją cudowną prostownicę i wyczarowałam sobie trochę loczków na głowie spięłam je na wzór tej fryzurki założyłam do tego welon i biżuterię i zdecydowanie pół upięcie na 100000% teraz mam jeszcze troszeczkę krótkie włosy ale za rok będzie cudo i tak się uczeszę w październiku
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-12 o 15:04 |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, nie jest to dokładnie ta suknia, którą ma nena, ale powiem Wam szczerze, że dziewczyna wyglądała rewelacyjnie. Do niej tak bardzo pasowała ta suknia, ze nie wyobrażam sobie by wystąpiła w czymś innym.
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
udanego weekendu
Cytat:
a taka wspólna zabawa będzie bardzo dobrym rozwiązaniem co do drugiego pogrubienia- pewnie, że tak! nie ma się co martwić, tymi wszystkicmi gośćmi "och" i "ach". wesele to zabawa, a jeśli oni wolą takie sztywniackie zachowanie to ich sprawa |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A druga jest granatowa, akurat by mi pasowała do tych bucików, które mam na pierwszym zdjęciu, one są granatowe z fioletowym pomponikiem z Ryłko. Więc oczywiście wolałabym żeby pogoda była ładna Jak tylko sobie zrobię zdjęcie w tej drugiej kiecce to wam tu wrzucę |
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie bo nie mam aktualnie aparatu ale obiecuje poprawę bo może któregoś dnia jak będzie mi się chciało kręcić to pokrece całość (dziś tylko te co widać z przodu pokręciłam) to wtedy cyknę
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
jest jedno "ale" - jedzie znami jego brat przyszły świadek i jego dziewczyna teraz już narzeczona za którą nie przepadam i doprowadza mnie do białej gorączki ![]() maxwelka fiu fiu śliczna dziołcha z Ciebie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Ale też trochę głupio mi Ciebie "wykorzystywać". A te wymiary Twojego pudełka całkiem dobre się wydają 

Też chcę takie standardy...
Wiesz, na wodzirej ma już spore doświadczenie, pracował wiele lat jako konferansjer, ma obycie i klasę (w przede wszystkim świadomość swojej zaj.eb.istości
) to się chłopak ceni.. 
My nie robimy poprawin bo ja na drugi dzień po takich szaleństwach zawsze jestem bardzo zmęczona...
Wszystkie szczegóły (wybrany przez nas repertuar "must have", zabawy, cały program wesela, sposób ogarniania gości itd.) i tak uzgodnimy na miesiąc/2 tygodnie przed Naszym Dniem, także spoko..

Wiesz, stresa miałam tylko w związku z tą muzyką - Dj'a mamy w końcu z własnej woli, przykro nam że ktoś to postrzega jako okazję do zaoszczędzenia (ten wujek co tak naciska na zespół pewnie tak o nas myśli ;p), ale spokojnie dobierze się taki repertuar aby Ci z bardziej "wiejską duszą" również byli usatysfakcjonowani
? Chwaliłaś nam się już w czym zamierzasz jutro wystąpić? (Rozumiem, że ma to być kameralny ślubik, ale coś tam musisz mieć na sobie