Okropieństwa w wyglądzie i stroju - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-17, 20:32   #121
Little_Shee
Zadomowienie

Dot.: ubrania, których ludzkie oczy nie są w stanie znieść

przypomina mi się dziewczyna, którą kiedyś widziałam, na biedną też nie wyglądała. Spodnie to było coś a'la getry, tylko trochę szersze, zwężane ku dołowi i ze świecącego materiału. N grzbiecie miała kożuszek, z różowym fotrem, lekko przybrudzonym, spod rękawów kożuszka wystawał kremowy sweter, ale wystawa on tak, że jak opuściła rączkę to prawie do kolan. a najlepsze miała na głowie: polarowy szalik, zawiązany tak przez czoło, jak się bandamki nosi, a na tym jeszcze okulary. Ja również cenię sobie orginalność zarówno w ubraniu, makijażu jak i fryzurze, ale są pewne granice estetyczne. To tak jakby ktoś założył majtki na głowę i podziwiać go że jest odważny i oryginalny bo nikt majtek na głowie nie nosi.

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 20:36   #122
Scarlet_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia007
Można też owinąć sobie pęto kiełbasy dookoła szyi
oo myśle za taki naszyjnikk byłby strzałem w 10!(mam już wizję siebie w nim: a przypomniałam sobie właśnie jak to w dziecinstwie zawieszało sie na uszach wiśnie...ta moda chyba powraca

Scarlet_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 20:50   #123
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara

oh już bym zapomniała o pani w tramwaju numer 10 Kraków Wsiadałam z koleżankami i początkowo mi ją zasłaniały, więc nie mogłąm zrozumieć skąd ten ich paniczny, tłumiony rękami śmiech... Ale po chwili ujrzałam ją w całej okazałości. Około 60-letnia kobieta, różowa kurteczka, ciemno różowe usta, policzki, cienie na powiekach... ale to nic... Na głowie miała jaskraworózową farbę, która niemal raziła w oczy Nie wiem gdzie coś takiego można dostać... Ukoronowaniem był perfidnie różowy kapelusik. Uwierzcie mi, że się przeraziłam :/ Do końca życia nie zapomnę tego widoku. Tym rózem mogłaby świecić w ciemnościach...

"uczę się sztuki życia, hip-hop to mój sensei.."

giganciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 21:10   #124
Jill
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Angry Dot.: ubrania, których ludzkie oczy nie są w stanie znieść

tak to jest jak ma sie zaznaczone 'zapamietaj haslo'.. strasznie fajnie jest miec mlodsza kuzynke wybaczcie. (nie ja to pisalam)
Jill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 21:16   #125
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara

Cytat:
Napisane przez Hosenka*
widziałam ostatnio w autobusie "Barbie" heheh

Blond włosy, różowe wfuterko, biało-różowa spódniczka, różówe kabaretki i różowe buty takie wiecie z futerkiem i pomponami... i róózwa torebka.... boże co się uśmialam... chciała super sexi wygladać a efekt był taki, że wszyscy kolesie się z niej śmiali po wyjściu z autobusu
Takie panny są codziennością. Dla niektórych tak właśnie objawia się niezadowolenie z siebie Wydaje się takiej, że będzie seksowna, jak coś takiego żałoży... No ale samemu trzeba mieć jakieś granice...

CZasem idąc ulicą wydaje mi się, że niktórzy ludzie chyba nigdy nie spoglądają w lustro i nie wiedzą jak wyglądają... Może lustra powinny być wręczane razem z wyprawką dla niemowlęcia, żeby każdy miał świadomość tego jak się prezentuje i był do tego przyzwyczajany od najmłodszych lat

Stary 2006-03-17, 21:19   #126
nataliacz
Rozeznanie

GG do nataliacz

Oj dziewczyny znowu śmieję się do monitora, a mama nerwowo zagląda do mojego pokoju
nataliacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 21:26   #127
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Impersona
Kiedys czekamy przed egzaminem, a do szkoly wpada Choinka... Kobieta miala zielone pasemka, zielona sukienke, taka razowe rozkloszowana i bufiaste rekawy, zielone kabaretki i zielone sandalki...normalnie choinka! Usmialysmy sie wtedy
U mnie na wydziela jest kobieta, na którą mówimy "fioletowa" Nigdy nie widziałam jej ubranej w innym kolorze. Wszystkie jej ubrania są fioletowe. Począwszy od butów, przechodząc przez rajstopy, spódnicę, marynarkę i kończąc na fioletowych oprawkach okularów oraz fioletowych refleksach na włosach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 21:34   #128
Lovisa
Zakorzenienie

U mnie na roku jest dziewczyna, która zawsze wygląda jak Barbie, ale chyba ona faktycznie lubi tę lalkę, bo kiedys widzialam, że ma skoroszyt z Barbie, caly różowy oczywiscie
Stary 2006-03-17, 22:19   #129
ewelinka_4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Impersona
A na komunii mojego siostrzenca miala czerwine pasemka na blond szopie, czarne bojowki takie 3/4 z bardzo swiecacego materialu, czarny top z mega dekoltem, wielkie szpilki i...uwaga, uwaga- najlepsze- brokatowe wielkie gwiazdki- jedna naklejona na dekolcie, a druga na... policzku :P

Moj biedny szwagier jak ja zobaczyl najpierw zbladl , a potem zrobil sie purpurowy
nie mogę takie są najlepsze

ewelinka_4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 22:31   #130
Martusia B.
Wtajemniczenie

U mnie w klasie jest dziewczyna w typie lalki Barbie, która ma zawsze, bezwzględu na porę dnia, wieczorowy makijaż, normalnie szok heheh
Martusia B. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 22:38   #131
Madzia007
Zadomowienie

A w moim liceum jest bardzo fajnie wyglądająca nauczycielka - ma czarne włosy i czerwone pasemka, do tego zawsze jest od stóp do głów ubrana właśnie na czarno-czerwono Widocznie bardzo jej się spodobało takie zestawienie kolorów
Nawet teczkę ma czarno-czerwoną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 22:45   #132
Tusio
Wtajemniczenie

najgorsze są białe kozaczki... z diamencikami i numerkiem,w szpic..."cudo"!
Stary 2006-03-17, 22:48   #133
Martusia B.
Wtajemniczenie

Przypomniała mi się jedna wuefistka ode mnie ze szkoły, jest już dobrze pod 60, ma zawsze pełny makijaż, jest bardzo spalona w solarium(widać, że o siebie dba ) i jeszcze zawsze występuje w fioletowym dresiku i błękitno-srebrnych niby sportowych klapeczkach hehe
Martusia B. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 23:52   #134
Blablak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fredka
A cóż jest takiego złego wtym czarnym kolorze i kreskach,wytłumacz mi proszę, bo nie rozumiem?
Po prostu nie podoba mi się ten styl ubierania przypisany do subkultury metalowej, a co do kresek to mam złe skojarzenia bo znam dużo takich dziewczyn które robią sobie koszmarne nierówne grube postarzające krechy wokół oczu, jest to nieestetyczne i w ogóle fuj.
Blablak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 23:54   #135
Blablak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tusio
http://bialekozaczki.blog.pl/ <-- tu są takie "ciekawe" okazy... Have fun
Blablak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-18, 00:13   #136
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tusio
To jeszcze pół biedy, gorzej jeżeli czubki mają 10 cm długości ich właścicielka nie umie w nich chodzić, tylko człapie. Białe kozaczki są dla mnie takim synonimem złego gustu, chociaż jakoś tak dziwnie wyszło, że mam butki w szpic, z białą końcówką i zasłonięte spodniami wyglądają właśnie jak takie białe kozaczki
Stary 2006-03-18, 02:05   #137
Gail
Raczkowanie

Dot.: Okropieństwa w wyglądzie i stroju

Cytat:
Napisane przez mcdulka
-źle dobrana bielizna- nie podoba mi sie kiedy spod biodrówek wystaje polowa majtek
A ja np. wolę żeby wystawały mi majtki niż goły tyłek.
Gail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 10:27   #138
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara

Cytat:
Napisane przez vretka
U mnie na wydziela jest kobieta, na którą mówimy "fioletowa" Nigdy nie widziałam jej ubranej w innym kolorze. Wszystkie jej ubrania są fioletowe. Począwszy od butów, przechodząc przez rajstopy, spódnicę, marynarkę i kończąc na fioletowych oprawkach okularów oraz fioletowych refleksach na włosach
Chyba powinna sprowokować jakichś huliganów, żeby obili jej któregoś wieczoru twarz Wtedy fioletowe siniaki idealnie zkomponowały by się ze strojem... Nie zdziwiłabym się nawet, gdyby się do tego posunęła, widać, że uwielbia ten kolorek

Stary 2006-03-18, 10:42   #139
anka_bzzz
Wtajemniczenie

nie podoba mi się ten wątek zbytnio... przeczytałam wszystko i chyba nie ma sensu żebym znowu pisała o umiarze... nie tylko w stroju, ale i w krytykowaniu...
bo ja tutaj jestem grzesznicą... lubię mocny makijaż... nawet w południe, ale to jeszcze nic. NOSZĘ GLANY straszne. ale i tak nie to jest najlepsze. aktualnie mam mniej więcej dziesięciocentymetrowe ODROSTY! (włosy farbowałam na czarno - znudziły mi się - swoje mam "jasny brąz")

moja kumpela powiedziała kiedyś, że nie pójdzie do ślubu chyba, bo nie założy białych butów... i coś w tym jest. czasem mam wrażenie, że panny młode potem nie mają sumienia zostawić tych białych butów w kącie i zakładają je przy każdej lepszej okazji :/
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-18, 10:46   #140
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blablak
http://bialekozaczki.blog.pl/ <-- tu są takie "ciekawe" okazy... Have fun
na piątej fotce to facet??
Stary 2006-03-18, 11:02   #141
nataliacz
Rozeznanie

GG do nataliacz

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz
na piątej fotce to facet??
Podobno tak, w komentarzach wypowiadają się ludzie którzy widzieli to coś na żywo ja na początku pomyślłam że może zaliczył zgona i mu buty podmienili, ale on podobno tak zawsze
http://img93.imageshack.us/my.php?im...ure00145tt.jpg
nataliacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 11:10   #142
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataliacz
Podobno tak, w komentarzach wypowiadają się ludzie którzy widzieli to coś na żywo ja na początku pomyślłam że może zaliczył zgona i mu buty podmienili, ale on podobno tak zawsze
http://img93.imageshack.us/my.php?im...ure00145tt.jpg
właśnie zaczęłam czytać. niezły pacjent - zakręcony facet, ale jak dla mnie pozytywnie. mój TŻ byłby zbulwersowany <lol2>
Stary 2006-03-18, 11:32   #143
Olka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Nie wiem, jaki jest cel tego wątku, bo każdy ma inny gust. Co innego oceniać, czy krytykować, powiedzmy znane osoby, bo to nikogo z nas nie dotyczy osobiście a co innego kwestie ubioru czy wygladu każdego z nas. To dość drażliwa kwestia, bo kazdemu może podobać się co innego.
Nie rozumiem Twojego toku myślenia Znane osoby można krytykować ( np .wątek o Pani Kaczyńskiej - ją można " zjechać " bo sepleni albo ma za dużo zmarszczek ) a wizażanek nie można bo nie znasz ich osobiście i mgły by im być przykro ? A co to za różnica czy ktoś jest znany czy nie ?? Każdy ma prawo do własnego stylu bez względu na to kim jest .Tutaj bronisz bliżej nie określonych postaci , bo nikt nikogo po nazwisku nie wymienił a w tamtym wątku wcale nie żałowałaś złośliwości pod adresem bohaterki i już nie było , że " kwestie ubioru czy wyglądu każdego z nas to dość drażliwa kwestia , bo każdemu może się podobać co innego "

Szybko zmieniasz poglądy ...

Edytowane przez Olka19
Czas edycji: 2006-03-18 o 12:57
Olka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 11:33   #144
fredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blablak
Po prostu nie podoba mi się ten styl ubierania przypisany do subkultury metalowej, a co do kresek to mam złe skojarzenia bo znam dużo takich dziewczyn które robią sobie koszmarne nierówne grube postarzające krechy wokół oczu, jest to nieestetyczne i w ogóle fuj.
Apropo kresek, mogę się zgodzić, ale myślę, ze to dotyczy nie tylko "subkultury metalowej" jak ją nazwałaś.
Ok, może nie podobać Ci się ten styl, ale to chyba jeszcze nie podchodzi pod "okropieństwa", czy też "ubrania, których oczy ludzkie nie mogą znieść", ot, po prostu niektórzy lubią czarny kolor, inni lubią np. zielony i nikt się nie czepia.

Taka mała dygresja
fredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 11:57   #145
charmider
Raczkowanie

GG do charmider

rónież uważam że kazdy może chodzić jak chce, byle tylko było czyste i schludne, reszta mnie nie obchodzi...
Stary 2006-03-18, 13:14   #146
spray
KWC

a ja nie trawię facetów którzy mają fryzurkę jak te męskie pipki z ATC na przykład. Wiecie, takie grzywki długie, ulizane, na boczek, jak u Artura z "pierwszej miłości" Tacy faceci wyglądają jak P.ZDY i bardzo przepraszam za wyrażenie, ale tylko to mi sie ciśnie na usta jak widzę takiego wymuskanego chłopczyka. Jeszcze jak jest strzaskany na solarium, ma obcisłe bluzeczki z lycry i do tego buty z czubem..bhahah..KOSZMARRR R. I zawsze są niemiłosiernie chudzi. fou!
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 14:53   #147
doduŚ
Rozeznanie

ajjj... nie powiem przepiekny watek yhhh....tak tak piszmy wiecej co nam sie nie podoba,co jest beznadziejne,brzydkie itp. wszystkim zrobi sie lzej tak tak macie racje
w koncu o gustach sie dyskutuje...wiec nie przesadzajmy sobie z tym krytykowaniem (ulzaniem sobie?)

POZDRAWIAM

"Największym więzieniem jest przeszłość"

"należy kochac rzeczywistość, a nie urojenia... "
doduŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-18, 17:11   #148
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara
Wink Dot.: Okropieństwa w wyglądzie i stroju

Cytat:
Napisane przez doduŚ
ajjj... nie powiem przepiekny watek yhhh....tak tak piszmy wiecej co nam sie nie podoba,co jest beznadziejne,brzydkie itp. wszystkim zrobi sie lzej tak tak macie racje
w koncu o gustach sie dyskutuje...wiec nie przesadzajmy sobie z tym krytykowaniem (ulzaniem sobie?)

POZDRAWIAM
Wiesz może ten wątek uchroni którąś z wizażanek przed popełnieniem gafy?? Bo w końcu są wczesniej wspomniane "granice estetyki" i czasem lepiej poczytać, co ludzi niesamowicie razi niż kiedyś "wypuścić się" z czymś podobnym do opisanych kolczyków z przegnitej cytrynki
Może to właśnie jest cel tego wątku? Stworzyłam go, bo chciałąm się podzielić opinią, a chyba nic w tym złego? Szczególnie, że wiele z Wizażanek się pod tym podpisało.

Ale to jest moje zdanie, każdy ma swoje poglądy i właśnie po to tu jesteśmy żeby się nimi dzielić

Stary 2006-03-19, 00:30   #149
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez giganciara
Wiesz może ten wątek uchroni którąś z wizażanek przed popełnieniem gafy?? Bo w końcu są wczesniej wspomniane "granice estetyki" i czasem lepiej poczytać, co ludzi niesamowicie razi niż kiedyś "wypuścić się" z czymś podobnym do opisanych kolczyków z przegnitej cytrynki
Może to właśnie jest cel tego wątku? Stworzyłam go, bo chciałąm się podzielić opinią, a chyba nic w tym złego? Szczególnie, że wiele z Wizażanek się pod tym podpisało.

Ale to jest moje zdanie, każdy ma swoje poglądy i właśnie po to tu jesteśmy żeby się nimi dzielić
oj nie zgodzę się... to, że część wizażanek krytykuje glany latem na pewno nie skłoni mnie do zaprzestania chodzenia w tego typu obuwiu... myślę, że innych rzeczy to też dotyczy... każdy ma własny gust. to raczej służy sprawdzeniu kto ma zbliżone do nas poglądy. chyba tyle.
Stary 2006-03-19, 11:32   #150
doduŚ
Rozeznanie

[quote=anka_bzzz]oj nie zgodzę się... to, że część wizażanek krytykuje glany latem na pewno nie skłoni mnie do zaprzestania chodzenia w tego typu obuwiu...

dokladnie,ludzie nigdy nie przestana oceniac i krytykowac innych,dlatego zostaje nam nie przejmowac sie gadaniem,spojrzeniem,czy wysmiewaniem przez innych ... przeciwnym razie wszyscy ludzie byliby zakompleksieni,zahukani i nie wierzyliby w siebie,no a to moja opinia .....

POZDRAWIAM

"Największym więzieniem jest przeszłość"

"należy kochac rzeczywistość, a nie urojenia... "
doduŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości