|
|
#1441 |
|
Kici kici miau miau
|
Dot.: Ugg Boots
no tak ale napisali mi tylko ze beda monitorowac Schaffe i w razie czego wciagna ja na liste sklepow sprzedajacych podrobki. dla mnie to tyle co nic. potwierdzili w mejlu ze to podrobki na podstawie zdjec.
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupiłam w ostatnie dni listopada Ugg 45 Ł taniej. Być może poluj na jakieś przeceny w dni świąteczne oraz w styczniu ? Nie gwarantuje, że będą ale jak były przeceny w listopadzie to i w styczniu pewnie też będą. Mam na myśli zagraniczne strony.[/QUOTE] a na jakiej stronie kupilas? 100% oryginalne?
|
|
#1443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
btw: a o wizycie u Rzecznika Konsumentow i na policji nie myslalas? |
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Kici kici miau miau
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;30882108]A to dupa. Mialam nadzieje, ze podejda do sprawy jak Guerlain w sprawie z Irsin.
btw: a o wizycie u Rzecznika Konsumentow i na policji nie myslalas?[/QUOTE] moze byloby inaczej gdybym wyslala buty - ale poki tego nie zrobie, pracownik powiedzial ze wyjda dosc duze koszty bo musze placic za kazde przetransportowanie butow do siedziby firmy.. na poczatku z PL do Californi a potem do Australii - tak zrozumialam i potem wysylka do PL. Rzecznika Konsumentow odwiedze - oczywiscie, jesli tylko okaze sie ze nic nie wskoram z moja reklamacja. na razie chce odzyskac moje pieniadze - poki co mam dosc lazenia po sądach |
|
|
|
|
#1446 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam głupie pytanie...
Jak się wymawia poprawnie nazwę " UGG " ??? |
|
|
|
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 |
|
Przyczajenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;30931102]ags albo ju dżi dżi[/QUOTE]
rozumiem, że "AGS" jest bardziej popularna? chcę się wybrać do sklepu poprzymierzać ugg i nie chcę wyjść na głupka jak będę musiała wymówić nazwę
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Ja powiesz Uggi (zakładam, że w PL) to też się nic nie stanie przecież
![]() Mnie tam bez różnicy czy słyszę ugg, ag, czy ju dżi dżi. Choć możesz trafić na nadgorliwego sprzedawcę, który będzie Ci chciał nazwę dokładnie wytłumaczyć i się przy tym walnie- ja się ostatnio dowiedziałam w Sephorze, że Chloe to jest "czlołi"
|
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Przyczajenie
|
Drogie wizazanki, czy w tym zestawie jest impregnator, zeby buty nie przemakaly?
http://www.uggaustralia.com/ugg-shee...omens%20Extras Czy jest to ten "Protector"?
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
W zestawie są: Sheepskin Protector - spray impregnujący, Sheepskin Freshner - do odświeżenia wewnątrz buta, Sheepskin Cleaner & Conditioner - szampon do czyszczenia/prania butów + szczoteczka (ktora na początku wydawała mi się zbyt wymyslna, a teraz musze przyznać, że jest "świetnie pomyślana" - każdy jej element przydaje się do precyzyjnego czyszczenia
)
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Przyczajenie
|
Czyli warto kupic? Bo wczesniej ktos pokazywal impregnat, ktory chronil przed wilgocia z innej firmy i zastanawiam sie czy ten zapobiega przemakaniu?
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:24 ---------- Generalnie chodzi mi o to, ze na stronie z dodatkami http://www.uggaustralia.com/Womens-Extras/Womens%20Extras,default,s c.html w tym zestawie gdzie sa 3 rzeczy do pielegnacji UGG jest plyn do mycia, odswiezac i wlasnie impregnat, ale na impregnacie jest tylko Protector, natomiast osobno mozna dostac Protector water & stain repellent i zastanawiam sie CZY OBA PRODUKTY CHRONIA W TYM SAMYM STOPNIU PRZED PRZEMAKANIEM? Bo jak nie, to chyba lepiej kupic osobno, wtedy ma wieksza pojemnosc. Blagam o odpowiedz, bo jutro juz na bank musze zamowic. Pozdrawiam. ![]()
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Przyczajenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23098833]Nie masz hologramu?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1288859515 ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Napewno podrobki sa na tej stronie. Przy hurtowym kupnie nie da sie ominac cla i vatu. Cena nie moze byc zatem taka niska.[/QUOTE] da się ominąc cło. Wystarczy zaadresować paczkę jakp prezent i 'zmienic' wartosc aby nie przekraczala progu celnego - to jest bodajze 45 euro. Czy ktora z was ostatecznie zakupila UGGi ze strony uggshop.pl?? pytam bo pracowalam dla uggshop jako fotograf dwukrotnie i od ponad roku posiadam 2 pary UGGow w ktorych przechodzilam zeszla zime. Buty wyszczotkowalam jedynie na ten sezon i przeczyscilam specjalnym szamponem i sa jak nowe. Nie jezdze samochodem wiec od razu zaznaczam ze uzywalam butow chodzac pieszo (snieg i sol mi nieobca). To sa pierwsze buty w ktorych bylo mi przez caly czas cieplo i sucho w okresie zimy. Moge zamiescic zdjecia jak buty wygladaja po roku chodzenia. Futerko oczywiscie odpowiednio ugniotlo sie i dopasowalo do mojej stopy , posiadam UGGi rozmniar mniejsze niz w rzeczywistosci chodze i ubieram do nich zwykle skarpetki czy rajstopy , nic wiecej. Buty nie wykrzywily sie, piety nadal sztywne. Posiadam classic tall chestnut i mini black. W tym roku ponownie pracowalam dla uggshop.pl i zamowilam buty mojej mamie i kuzynkom. triple button i dwie pary shortow. Poki co wszyscy zadowoleni ![]() Buty przyszly w pudlach z kartonikami , folijkami i cala reszta ale dla mnie najwazniejsze i tak bylo to jak beda sie zachowywac i konserwowac przez ten caly czas chodzenia i w kolejnym sezonie. Jest ok, nie ma jakis zastrzezen. zaznaczam iz nie jestem pracownikiem uggshop.pl ale mialam jedynie okazje pracowac dla nich i z racji tego posiadam od nich UGGi i stad jest moja opinia.
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Kici kici miau miau
|
tu chyba raczej ban powinien byc
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Przyczajenie
|
(o sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10835834 )
izabellini - jesteś pewna że to podróbki?? właśnie do mnie przyszły buty od tego sprzedawcy.. xD niby wszystko w porządku (jak na moje niewprawne oko :P ) , ale zaniepokoiła mnie blaszka której w tym modelu chyba nie powinno być. Bardzo proszę o wypowiedź jakiejś posiadaczki uggow bo na szczęście jeszcze mogę je zwrócić
Edytowane przez piiinkpoint Czas edycji: 2011-12-13 o 19:06 |
|
|
|
|
#1460 |
|
Przyczajenie
|
jak dla mnie po zdjęciach widać, jakie futro w bucie jest sztuczne
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podrobki. O blaszce nawet nie bede mowic. |
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Kici kici miau miau
|
oczywiscie ze podrobki - az w oczy razi. to juz moje sa lepiej wykonane
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31039125]A zastanawialas sie jakim sposobem sprzedawca moze miec buty dwa razy taniej niz producent? Do tego oczywiscie oplacone vat, clo i podatek. W tym oczywiscie jeszcze jego zarobek.
Podrobki. O blaszce nawet nie bede mowic.[/QUOTE] Nawet 5 razy taniej
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Konto usunięte
|
A moze to jednak nie podrobki sa
? W koncu Twoje sa w drugiej klasie wedlug "Jedynego i Prawdziwego Klasyfikatora UGG by Schaffashoes". Moze te z linka powyzej to z tej nizszej, pierwszej klasy sa?Pozdrawiam Posiadaczka Ugg trzeciej klasy ![]()
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-12-13 o 22:53 |
|
|
|
|
#1465 |
|
Przyczajenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31026856]Tak jest
Mnie jednak najbardziej rozbawil hurtowy zakup butow i opisywanie ich jako prezent .[/QUOTE]moze to tak wyglada, jednak malo sie znacie na ludziach ![]() wyrazam opinie jedynie dlatego ze posiadam buty z tego sklepu ale nie mam porownania z innymi autoryzowanymi punktami. byc moze macie racje i jest zauwazalna roznica miedzy tymi chinskimi uggami a tymi 'waszymi'. co do cla to mam tutaj racje i w praktyce adresuje sie przesylki z zanizona wartoscia regularnie ze stanow i z azji. wyrazilam jedynie zdanie na temat kondycji moich uggow po roku noszenia. szczerze, gdybym miala wybierac to wolalabym kupic emu na shaffashoes bo niektore modele sa tanie , w gortz17 model barossa kosztowal 699 ;/mysle ze minusem zamawiania z zagranicy jest gwarancja i czas oczekiwania na ewentualna reklamacje i cala reszte ;/ p.s. tak poza uggami, jesli myslicie ze ray bany kosztuja 600 zl to musze was zmartic bo cena zakupu w vision express wynosi jedyne 120 zl, reszta to marza. takie juz zasady handlu
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czytam tutaj powyzej ze schaffashoes nie sprzedaje oryginalow...? sama nie wiem juz po czym poznac ktore sa oryginalne... nie sugerowalabym sie natomiast cena bo kazdy glupi 'wywinduje' cene zeby przyblizyc ja do oryginalu w ten sposob. Powiem jedynie tyle ze UGGi ktore mam nie rozjezdzaja sie i nie przemakaja co ma znaczenie w kwestii zimowego obuwia, nie patrzac juz na to czy mam je z legalnego zrodla czy nie (bo sama nie wiem , nie bede sie spierac) pozdrawiam
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, myślę, że doskonale wiesz w jakich butach chodzisz i z jakiej bajki pochodzą. |
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie, bo jeśli kupujący będzie miał dwie zbliżone cenowo oferty to wybierze tę z pewnego źródła. Zatem sprzedawcy podróbek jedyne co mogą zrobić to kusić "super atrakcyjną" ceną.
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Malo konkretna odpowiedz. Oczekiwalabym raczej opisania roznic miedzy jakoscia super oryginalow a tych dobrze podrobionych i tych najgorzej podrobionych ![]() Ja za moje buty nie placilam, chodze i nie pluje sobie w twarz ze wywalilam iles tam stow nie szukalam tez sklepu tak jak wy tutaj ale ta cala dyskusja na pewno mi sie przyda w przyszlosci.zrobie zdjecia i wkleje to wtedy ocenicie jakosc tych uggow
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

)
.