Buty EMU - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 18:40   #211
starsucker
Przyczajenie

Dot.: Buty EMU

kurcze, nie miałam pojęcia że te buty są tak często podrabiane. podobno 99% sprzedawanych na e-bayu to fejki, jak louis vuitton kurde

poszukałam na zagranicznych stronach i znalazłam jakieś informacje jak rozróżnić podróby od oryginałów i te zdjęcia podane w aukcji się w sumie zgadzają, a przyglądałam się uważnie. jeszcze tylko metkę w środku musiałabym ocenić, moje wątpliwości budzi też bogata gama kolorystyczna, podczas gdy na stronie uggaustralia.com jest zaledwie kilka kolorów

kurcze moja mama chce żebym szybko je zamówiła, a ja się muszę wstrzymywać bo ciągle mam wątpliwości a jutro o 15 kończy mi się ta aukcja :<
a beznadziejnie też tak wydać prawie 400zł i dostać udane podróbki które nie mają tych właściwości izolujących przed mrozem co oryginały.
może po prostu powinnam zamówić emu z deezee? chociaż te uggi bardziej mi się podobaja..

a wy co o tym wszystkim myslicie?
starsucker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 11:11   #212
Sangitaa
Raczkowanie

Witam wszystkie przeciwniczki i zwolenniczki emu i uggs Pierwszy raz zobaczyłam te buciki w Niemczech 3 lata temu, ale to nie były oryginały, tylko w Deichmannie takie podróbki z modnymi wtedy motywami koron i czach Pomyślałam 'co to za kalectwo' xD Ale po trzech zimach spędzonym z mokrymi i przemarzniętymi stopami, stwierdziłam, że kupię te buciki.. Słyszałam wiele dobrych opinii, więc się skusiłam Kupiłam oryginalne Emu, znalazłam je w sklepie niedaleko mnie, planowałam zakupić przez internet, ale na szczęście znalazłam sklep sprowadzający te butki (wolałam zmierzyć, niż kupić w ciemno). Jak moja mama ujrzała cenę, to prawie padła :P Nie są to tanie buty, wiem że za tyle kasy mogłabym mieć inne buty skórzane, ale dla mnie najważniejsza jest wygoda-nie gustuję w obcasach, szpilkach, glanów raczej też nie założę :P Na razie nie było okazji sprawdzić, czy przemakają, ale kupiłam impregnat i czekam aż coś spadnie z nieba i je wypróbuję Cieszę się, że je kupiłam, jest w nich przyjemnie ciepło, to są najwygodniejsze buty jakie kiedykolwiek miałam na stopie Najchętniej w ogóle bym ich nie zdejmowała Trochę denerwują mnie dziewczyny, które mówią, że nie są już modne i jak można w czymś takim chodzić.. Szczerze, to wolę chodzić w czymś co jest niemodne, niż ślepo podążać za modą i wyglądać czasem jak pajac.. Poza tym, jedni wolą Emu, inni białe kozaczki, kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje
Sangitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 16:40   #213
kasiapot
Przyczajenie

w tamtym roku na jesieni kupiłam buty emu i nadal się trzymają. Przez całą zimie w nogi było mi bardzo cieplutko
W tym roku upatrzyłam sobie inny model butów co o nim sądzicie ?

http://www.schaffashoes.pl/produkt1999,1,EMU.html

Kasia
kasiapot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 18:09   #214
uhahana
Zakorzenienie

Moje Emu już cienko przędą, pewnie niewiele czasu im pozostało, więc dla odmiany kupiłam sobie skórzane kozaki, żeby nosić na zmianę. I nie wyobrażacie sobie, jaka po takiej przesiadce jest różnica, w tych nie-emu nonstop mam wrażenie, że zimno mi w nogi. A tak to mogłam nawet na gołą stopę i cieplutko było, heh.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 19:13   #215
Sangitaa
Raczkowanie

kasiapot fajne te Twoje i mają świetny kolor, chyba ten model to paddington o ile się nie myle a zamawiałaś coś już z tej stronki? Jest sprawdzona? Bo widzę tu ciekawe kolory, a u mnie w sklepie były podstawy-czerń, szary i brązy..
Ja mam takie http://www.schaffashoes.pl/produkt1961,EMU.html
ale choruję na takie http://www.onlyoz.co.uk/images/produ...-Hi-Hipper.jpg lub na takie http://sheepskin-boots-australia.com...persandlge.jpg
A może któraś z was je gdzieś widziała? Bo narazie znalazłam je tylko na allegro..
Jak się moje sprawdzą tej zimy, to bez wahania kupuję te na drugi rok
Uhahana, nie dziwię się, w emu jest naprawdę cieplutko.. I wierzę w to, że kiedy trzeba to chłodzą, bo siedziałam na uczelni przez 3 godziny w nich przy kaloryferze i było mi przyjemnie chłodno, a na drugi dzień byłam w saszkach (przy okazji-nie kupujcie butów w New Yorkerze, ładnie zapłaciłam a buty po 2 tygodniach były dziurawe ) i tez trafiło mi się miejsce przy grzejniczkach i myślałam, że szału dostanę-stopy się cholernie męczyły..
Stary 2009-11-03, 19:35   #216
HelloKittyHello
Rozeznanie

http://allegro.pl/show_user.php?uid=11647830

U tej Pani zamawiałam, ale niestety otrzymałam podróbkę. Pani się oczywiście wypiera, ale niestety mnie się w tych sprawach już nie da oszukać.

Na allegro jest góra 10 aukcji z oryginalnymi butami. Te ze zdjęciami z katalogu to wszystko podróbki.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 19:54   #217
Sangitaa
Raczkowanie

HelloKittyHello dobrze wiedzieć dzięki za informacje!
dostałaś typową podróbę, bez metki itp, czy jakąś 'umiejętnie' podrobioną?
Stary 2009-11-03, 20:02   #218
HelloKittyHello
Rozeznanie

Emu i UGG już noszę od dobrych 5 lat, więc się napatrzyłam na nie trochę.
Podróbki wykonane profesjonalnie, dlatego też osoba ma pozytywne komentarze. Kupują u niej osoby nieświadome i ciesze się z podróbek za 400 złotych wartych góra 70.

Buty mają inne futro (musiałam spalić trochę żeby się upewnić, ale na pierwszy rzut oka się mocno świeciło), pojedyncze przeszycia, nierówne odstępy. Takie drobnostki, ale zauważalne. Metka się różni, a po wpisaniu kodu z butów w google.com, wyświetlają się strony z chińskimi podróbkami. Pudełko również nieoryginalne.
Stary 2009-11-03, 20:13   #219
Sangitaa
Raczkowanie

kurde no to dobra jesteś.. Może ja też chodzę w podróbkach a o tym nie wiem? A o co chodzi z tym kodem, chętnie to sprawdzę..
Stary 2009-11-03, 20:25   #220
HelloKittyHello
Rozeznanie

A masz UGG czy Emu?

Bo jak UGG to wyślij mi fotki to Ci powiem.
Stary 2009-11-03, 20:37   #221
niuniaaa86
Zadomowienie

tez przymierzam sie wlasnie do kupna EMU
cale szczescie, ze znalazlam ten watek, bo malo brakowalo a zamowilabym na allegro u tej sprzedawczyni
Dziewczyny, a moze macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce na allegro albo jakis sklep internetowy gdzie mozna kupic orginalne emu?

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2gb8h75rh.png

Yummy Mummy

niuniaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 20:39   #222
Sangitaa
Raczkowanie

HelloKittyHello mam Emu

Niuniaaa słyszałam, że Deezee jest ok, ale tylko słyszałam, nie sprawdzałam
Stary 2009-11-03, 20:59   #223
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Czesc dziewczyny. Ja przyznaje sie bez bicia ze mam podrobki emu,zakupione 2 miesiace temu w Terranovie..na oryginalach az tak bardzo mi nie zalezalo bo nie chodze czesto w takich butach,kupilam dla odmiany moje "emu" sa fioletowe i wlasnie...z czym je nosic bo mam nie lada problem..
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 22:01   #224
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sangitaa Pokaż wiadomość
HelloKittyHello mam Emu

Niuniaaa słyszałam, że Deezee jest ok, ale tylko słyszałam, nie sprawdzałam
Emu są rzadziej podrabiane, a Deezee jest ok.
Stary 2009-11-03, 22:27   #225
niuniaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
Emu są rzadziej podrabiane, a Deezee jest ok.
a wiecie moze cos na temat tego sklepu http://www.emu-shop.pl/ ?, zauwazylam ze sprzedawca wystawia je tez na allegro

Yummy Mummy

Stary 2009-11-03, 22:35   #226
HelloKittyHello
Rozeznanie

Ten sklep sprzedaje oryginalne obuwie.

Nie martwcie się o Emu, UGG są głównie podrabiane.
Stary 2009-11-04, 00:01   #227
chomiczu
Przyczajenie

cześć,

znalazłam na allegro aukcje użytkownika nicebuy np.
http://allegro.pl/item798615521_ugg_...olorow_35.html

http://allegro.pl/item793093274_ugg_...olorow_37.html

czy sprzedawane przez niego UGG są oryginalne? proszę o komentarz kogoś kto może się znać... chciałabym kupić takie buty.

co prawda nie ma on historii sprzedaży długiej , ale sam opis aukcji jest zachęcający.
chomiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 00:43   #228
niuniaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
Ten sklep sprzedaje oryginalne obuwie.

Nie martwcie się o Emu, UGG są głównie podrabiane.
dziekuje za pomoc

Yummy Mummy

Stary 2009-11-04, 08:06   #229
Sangitaa
Raczkowanie

HelloKittyHello dzięki wielkie za pocieszenie Co do emushop to chciałam tam zakupić, póki nie znalazłam Emu w sklepie, ale dobrze wiedzieć na przyszłość, że dostanę tam oryginały
Jak znasz jeszcze jakieś zaufane strony z Emu lub Ugg to podaj proszę

Jaszczurka jeśli świadomie kupiłaś podróbki to ciesz się, bo wiele dziewczyn myśli, że ma oryginał a okazuje się, że to podróbka
Nie wiem jaki Ty masz styl, ale ja ubieram zazwyczaj jakąś koszulkę ze śmiesznym nadrukiem, na to krótki sweterek i obowiązkowo szal na szyi (jakoś lubię być opatulona na szyi, poza tym mam wrażenie, że to równoważy te buciki ). Gdybym miała kolorowe Emu, to raczej nie szalałabym z kolorami u góry, fajnie by to wyglądało z szarością moim zdaniem i z fioletowym szalem..

Chomiczu HelloKittyHello zna się na ugg
A propo tej aukcji, fajnie jest tam opisane jak odróżnić podróbki od oryginału.
HelloKittyHello sprawdziłam moją wełnę.. Pali się i kruszy.. To dobrze? Bo się przeraziłam się :P

Edytowane przez Sangitaa
Czas edycji: 2009-11-04 o 08:13
Stary 2009-11-04, 12:36   #230
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez chomiczu Pokaż wiadomość
cześć,

znalazłam na allegro aukcje użytkownika nicebuy np.
http://allegro.pl/item798615521_ugg_...olorow_35.html

http://allegro.pl/item793093274_ugg_...olorow_37.html

czy sprzedawane przez niego UGG są oryginalne? proszę o komentarz kogoś kto może się znać... chciałabym kupić takie buty.

co prawda nie ma on historii sprzedaży długiej , ale sam opis aukcji jest zachęcający.
też się zastanawiam czy oryginalne bo planuję zakup ale ciągle mam wątpliwości bo już raz też kupiłam podróby ale udało mi się kupić oryginalne Ugg za 172,50 na licytacji

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 13:18   #231
Sangitaa
Raczkowanie

właśnie zapytałam o to w innym wątku, ale zapytam też tutaj czy wasze Emu też mają metkę 'made in china' ? Kupowałam rzekomo oryginały, ale zaczynam wątpić..
Stary 2009-11-04, 14:16   #232
HelloKittyHello
Rozeznanie

Wełna jeżeli pali się i kruszy jest ok.
Emu mogą mieć napisane Made in China, moje miały.

Nicebuy wygląda ok, ale być może sprzedaje dobre podróbki. Niestety nie miałam przyjemności tego sprawdzić.

Oryginalne UGG jedynie Ebay(oczywiście u sprawdzonych sprzedawców) i uggaustralia.com, ewentualnie sklepy za granicą.
Stary 2009-11-04, 21:46   #233
chomiczu
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedzi,

czyli tak
EMU to oryginalne dostanę np. w Deezee
A UGG - Ebay, albo za granicą kupić

czyli z tego wynika że raczej w Polsce UGG nie ma szans przymierzyć na własnej nodze , a jak w tym względzie sprawa ma się z EMU - czy są w Polsce (np.Warszawa) jakieś sklepy gdzie można to przymierzyć? pewnie raczej odpowiedź jest na nie ...:/

Pozostaje sprawa rozmiaru, zwykle kupuje byty rozmiar 37 (ew.37,5) czy właśnie taki rozmiar UGG/EMU powinnam w takim wypadku zamawiać? czy może mniejsze jednak (sprawa z ugniataniem wełny i żeby noga nie latała), proszę o komentarz osoby mające doświadczenie w tej kwestii.
chomiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 22:19   #234
HelloKittyHello
Rozeznanie

Emu można przymierzyć w wielu sklepach w Polsce, Heavy Duty, Zebra itp.

Z UGG'ami nie wiem jak się ma sprawa, ale jak już to pewnie Warszawa.

Co do rozmiarówki:
Ja nosze w Polsce 38,5/39 i wzięłam Emu 39, ale po roku są dobre na mojego kumpla, który ma 42.
Więc lepiej 2 rozmiary mniejsze.

UGG natomiast albo swój rozmiar, albo rozmiar mniejsze.
Stary 2009-11-05, 18:31   #235
kollorek
Raczkowanie

oryginalne emu możesz sb przymierzyć np. w szuz szopie w większości warszawskich galerii jest ten sklep.
kollorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 18:50   #236
kiitty
Zakorzenienie

ja mam dwie pary czarnych emu. jedne kupilam przez internet w sklepie DeeZee (chyba cos ok 70zł z przesylka). a drugie kupilam w New Yorkerze za 60zl. serdecznie polecam oba sklepy.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 21:49   #237
kaliloves
Raczkowanie

W TK MAXXie są UGG.
kaliloves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 22:45   #238
Agatara_
Raczkowanie

gortz 17 czy jakoś tak w złotych tarasach ma UGG kosztowały 1024 zł czarne widać było że są oryginalne
Agatara_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 23:07   #239
Tourniquet
Przyczajenie

Dziewczyny czy oddawałyście buty EMU do reklamacji ? Czy do naprawy na gwarancję?

Kupiłam EMU (model Kimba) niecały miesiąc temu i po dosłownie kilku założeniach mam dziurę w jednym i szykuje mi się w drugim taka sama bo pękły szwy z tyłu butów. Buty założone kilka razy i to na kilka godzin na uczelnię więc bardzo nie cierpiały. Jestem bardzo zawiedziona bo nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego nawet w butach za 100 zł byłam pewna że te EMU będą niezniszczalne. Zaniosłam do bardzo dobrego szewca i powiedział że to wina wykonania i że może mi je naprawić (podszyje tył buta i wzmocni). Zastanawiam nad gwarancją (12 miesięcy) ale nie wiem czy wysyłać je i czekać nie wiadomo ile i czy w ogóle to uwzględnią, czy lepiej zaufać szewcowi.

Pozdrawiam
Tourniquet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 13:11   #240
kollorek
Raczkowanie

napisz e-maila do sklepu w którym kupowałaś emu, opisz to co nam, może dodaj zdjęcia i się spytaj czy uwzględnią reklamację.
kollorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości