![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ulubione teksty piosenek
Mamy po dwadzieścia lat
Przed sobą cały świat Przed sobą cały życia szmat Więc jestem rad Z każdego poranka i wieczoru Dawno już dokonałem wyboru I jestem dyspozytorem własnych torów Spełniam się w muzyce hard core'u I wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie Tak jak wspomnienie o pierwszej dziewczynie Jak czasy podstawówki Zbite butelki, ubite lufki Starte zelówki w podróży Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży Łapię chwile ulotne jak ulotka Ulotne chwile łapię jak fotka
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie wszystkie teksty T.Love są mega
Hey Mr. President Powiedz jak Ci minął dzień Na mym łóżku jest Twój cień Podglądaczem jesteś, wiem Hey Mr. President Nigdy nie lubiłem Cię Wśród okrzyków, salw i braw Rzucam pawia na Twój staff Ekscentryczny tak Hey Mr. President Mega garnitur mucha nie siada Leczy Ty mi dalej w głowę farmazony wkładasz Chcesz być mi bliski ale dla mnie jesteś śliski Władza jak sadza na kompleksach się osadza Ref: Więc daj mi, daj mi, daj mi, daj mi Boga policji i boga armii To wojna, wojna, wojna, wojna A na ekranie jego twarz spokojna Hey Mr. President Jestem gejem, jestem les Wiem, że nie obchodzę Cię Znowu oszukałeś mnie Hey Mr. President Wojna Twoją siostrą jest To najlepszy lek na stres Wie to Mefistofeles Mefistofeles Hey Mr. President Twoja kamera śledzi mnie teraz Twoja ustawa pewnie mnie dopadnie zaraz Może za mało cię przytulała mama Może Cię tata przekładał przez kolana Ref: Więc daj mi, daj mi, daj mi Hey Master President Dziś fałszywie gra Twój band Wśród okrzyków, salw i braw Rozprowadzasz kiepski stuff Hey Master President Dziś za kratki wsadzisz mnie Mecenasi liczą cash Nikt nie wierzy w słowa TWE Hey Master President Ref: Więc daj mi, daj mi, daj mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() "Czasem są chwile, gdy problem jest w każdym kroku W pięści ściskasz frustracje Bezsilne łzy ci płyną z oczu Są takie momenty, gdy ufa się już tylko Bogu A wszystko czego chce się, to jakiś na szczęście sposób " "Boże proszę byś problem usunął Bym lepsze świat zobaczył jutro rano się budząc " "Często mam takie chwile jak w najgorszym horrorze Myślę Boże, czy jeszcze coś gorszego stać się może" "Każdy ma takie chwile, że w duszy deszcz pada Jedyne co, chciałoby się teraz płakać " " Każdy ma chwile, że by to wszystko je**ął I patrzy w lustro jak łzy mu ciekną " "Egzystencja bez puenty, może mi się to należy? Za to, że zbłądziłem i przestałem kiedyś w ciebie wierzyć Teraz kilka pacierzy, mam nadzieję, że wysłuchasz Liczę na to, bo właśnie strach do mych drzwi puka " "Boże uchowaj mnie, o tak niewiele cię dzisiaj proszę I uwolnij od bagażu, który na plecach noszę Z życia dużo już wyniosłem, więc przestań mnie doświadczać Nie chcę tak do końca walki z problemami staczać " "Każdy ma chwile, że się po cichu modli I prosi Boga o to, aby się nie upodlić" [każdy ma chwile ] Ogólnie piosenki Grammatika są jednym wielkim przekazem ,naprawde polecam ;] ![]()
'' z życia dużo już wyniosłam więc przestań mnie doświadczać, nie chce tak do końca walki z problemami staczać '' Edytowane przez 99GirlOoo99 Czas edycji: 2008-07-20 o 13:29 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
The Doors - Love Street
She lives on Love Street Lingers long on Love Street She has a house and garden I would like to see what happens La, la, la, la, la, la, la La, la, la, la, la, la, la La, la, la, la, la, la, la La, la, la, la, la, la, la La, la, la, la, la, la, la Dżem - Skazany na Bluesa Był jednym z niewielu skazanych na bluesa Ten wyrok dodawał mu sił Miał dom i rodzinę, spokojnie mógł żyć Lecz często uciekał, by stanąć przed wami By znów nabrać sił, by znów nabrać sił Korn - A.D.I.D.A.S. I don't know your fucking name So what, let's fuck All Day I Dream About Sex All Day I Dream About fuckin' All Day I Dream About fuckin' Moje perełki ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
BAN stały
|
"Schody do nieba"
I.Kiedy idę do Ciebie Drogą mleczną po niebie Wciąż po schodach do Ciebie iść mam Widzę Cię nad tym krajem Dech mi w piersiach ustaje Wielka siła wciąż wiedzie mnie tam Ref: Schodami i gwiazdami Wciąż do Ciebie idę Nade mną raz, a raz Jest znów pode mną niebo Kłębiaste chmury wciąż mi pędzą pod stopami /A ja idę i wciąż nie mogę dojść/2x II. Szukam Cię wokół siebie Czasem szukam na niebie Wszędzie widzę bytności Twej ślad Kiedy w nocy się trwożę W Tobie ufność mam Boże Tyś mym Panem jest tyle już lat III. Kiedyś miałem nadzieję, Gdzie się teraz podzieję, Komu serce zranione swe dam Ona jedna jedyna moim skarbem tu była Dzisiaj znowu zostałem tu sam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
ja od wczoraj, od pierwszego słyszenia. K O C H A M .
Wymaluj w myśli mą twarz i pamiętaj o mnie Wymaż z pamięci co złe choć ja jestem znów Zbyt daleko by móc Ciebie kochać Zbyt daleko by móc Ciebie mieć Lecz za blisko bym mógł już na zawsze Utracić Cię ref.: Ja jestem przecież jak noc Ty jesteś jak dzień I już zawsze tak będzie Choćby rozrzucił nas los Zmył ślady we mgle Odnajdziemy się wszędzie x2 Zbyt daleko by móc Ciebie kochać Zbyt daleko by móc Ciebie mieć Lecz za blisko bym mógł już na zawsze Utracić Cię ref.: Ja jestem przecież jak noc Ty jesteś jak dzień I już zawsze tak będzie Choćby rozrzucił nas los Zmył ślady we mgle Odnajdziemy się wszędzie x2 Czekam na morze błękitu Zwane niebem Czekam od nocy do świtu Wciąż na Ciebie ref.: Ja jestem przecież jak noc Ty jesteś jak dzień I już zawsze tak będzie Choćby rozrzucił nas los Zmył ślady we mgle Odnajdziemy się wszędzie Wymaluj w myśli mą twarz i pamiętaj o mnie Wymaż z pamięci co złe choć ja jestem [solaris - i juz zawsze tak bedzie]
![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Amy Winehouse- wake up alone. smutne peikne i prawdziwe
It's okay in the day I'm staying busy Tied up enough so I don't have to wonder where is he Got so sick of crying So just lately When I catch myself I do a 180 I stay up clean the house At least I'm not drinking Run around just so I don't have to think about thinking That silent sense of content That everyone gets Just disappears soon as the sun sets This face in my dreams seizes my guts He floods me with dread Soaked in soul He swims in my eyes by the bed Pour myself over him Moon spilling in And I wake up alone If I was my heart I'd rather be restless The second I stop the sleep catches up and I'm breathless This ache in my chest As my day is done now The dark covers me and I cannot run now My blood running cold I stand before him It's all I can do to assure him When he comes to me I drip for him tonight Drowning in me we bathe under blue light His face in my dreams seizes my guts He floods me with dread Soaked in soul He swims in my eyes by the bed Pour myself over him Moon spilling in And I wake up alone And I wake up alone And I wake up alone And I wake up alone
![]() |
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Robbie Williams - Come undone So unimpressed but so in awe Such a saint but such a whore So self aware so full of shit So indecisive so adamant I'm contemplating thinking about thinking It's overrated just get another drink and Watch me come undone They're selling razor blades and mirrors in the street (come undone) I pray when I'm coming down you'll be asleep (come undone) If I ever hurt you your revenge will be so sweet Because I'm scum, and I'm your son, I come undone I come undone So rock and roll, so corporate suit So damn ugly, so damn cute So well-trained, so animal So need your love, so fuck you all I'm not scared of dying I just don't want to If I stopped lying I'd just disappoint you I come undone They're selling razor blades and mirrors in the street (come undone) I pray that when I'm coming down you'll be asleep (come undone) If I ever hurt you your revenge will be so sweet Because I'm scum, and I'm your son, I come undone So write another ballad Mix it on a Wednesday Sell it on a Thursday Buy a yacht by Saturday It's a love song A love song Do another interview Sing a bunch of lies Tell about celebrities that I despise And sing love songs We sing love songs So sincere (come undone) They're selling razor blades and mirrors in the street (come undone) I pray that when I'm coming down you'll be asleep (come undone) The young pretend you're in the clouds above the sea I come undone, I am scum, love your son You've gotta love your son You've gotta love your son Love your son, I am scum I am scum
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Estrange - Guns n'Roses, Purple rain - Prince, Shake the disease - DM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Dużo mam ulubionych tekstów,ale wkleję jeden z nich: Simple Plan - Crazy.
Tell me what's wrong with society When everywhere I look I see Young girls dying to be on TV They wont stop 'til they've reached their dreams Diet pills, surgery Photoshop pictures in magazines Telling them how they should be It doesn't make sense to me Is everybody going crazy? Is anybody gonna save me? Can anybody tell me what's going on? Tell me what's going on If you open your eyes You'll see that something is wrong I guess things are not how they used to be There's no more normal families Parents act like enemies Making kids feel like it's world war III No one cares, no one's there I guess we're all just too damn busy Money's our first priority It doesn't make sense to me Is everybody going crazy? Is anybody gonna save me? Can anybody tell me what's going on? Tell me what's going on If you open your eyes You'll see that something is wrong is everybody going crazy? is everybody going crazy? Tell me what's wrong with society When everywhere I look I see Rich *guys* driving big SUV's While kids are starving in the streets No one cares No one likes to share I guess life's unfair Is everybody going crazy? Is anybody gonna save me? Can anybody tell me what's going on Tell me what's going on If you open your eyes You'll see that something something is wrong Is everybody going Crazy? Can anybody tell me what's going on Tell me what's going on If you open your eyes You'll see that something is wrong
![]() |
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
"Ciągle ciężko z pieniądzem, tak to życie się toczy
To wielki problem, spójrz prawdzie w oczy Widzisz, nie da się go przeskoczyć Co pozostaje z dachu bloku skoczyć (Nie!) Kto się poddaje ten przegrywa Dlatego łapie każdą szanse Żeby całe życie nie zapie*rdalać dyliżansem" fenomen - szansa _________________________ _ "Niezbadane są wyroki boskie tak być musiało, to chyba proste jestem gdzie jestem tu moje miejsce to tej muzyce oddałem serce " molesta - tak miało byc _________________________ ____ "W czasach kiedy każdy chce dla siebie wszystko Sztuką jest tu żyć i wciąż grać czysto Ja i ty ubierzmy dziś to w proste słowa I ustalmy to by uniknąć rozczarowań Musimy liczyć na siebie, wiesz, a nie na fart Między nami ma być jak między Bonnie i Clyde Przytul się, powiedz tak, między prawdą, a Bogiem Czy jesteś gotowa by pójść za mną w ogień? Elo, Pelson często z motyką na księżyc (Ale) z wiarą, że zawsze możemy zwyciężyć Dla mnie każdy upadek jest sukcesu nawozem A pieniędzy na przyjaźń nigdy nie przełożę Nic nie zmieni świat, ja zacząłem od siebie Więc już nigdy nie będzie tak jak w 9 7 Teraz powiedz mi ile można żyć "Skandalem"? Otwórz się na mój progres i chodźmy dalej " molesta - wróg _________________________ __ i "kazdy ma chwile" grammatika , ale za długi tekst zeby tu wklejac ![]()
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
"...Carve your name into my arm.
Instead of stressed, I lie here charmed. Cuz there's nothing else to do, Every me and every you..." - Placebo "Every You Every Me" "I wanna be much more like you Your effortlessly graceful scene That drips from every pore of you Where logic cannot intervene I wanna take a bath with you And wash the chaos from my skin I wanna fall in love with you So how do we begin ? I wanna be a girl like you The way you swing your hips in jeans I wanna wear my face like you Shiseido MAC and Maybelline I wanna paint the town with you And tickle you until you scream I wanna fall in love with you I wanna say I do..." - Placebo "I do" "I'm tired of being what you want me to be Feeling so faithless lost under the surface Don't know what you're expecting of me Put under the pressure of walking in your shoes (Caught in the undertone just caught in the undertone) Every step I take is another mistake to you (Caught in the undertone just caught in the undertone) I've become so numb I can't feel you there I've become so tired so much more aware I've becoming this all I want to do Is be more like me and be less like you..." - Linkin Park "Numb". (Zawsze mnie ten tekst poruszał. ![]() "Talk to me softly There's something in your eyes Don't hang your head in sorrow And please don't cry I know how you feel inside I've I've been there before Somethin's changin' inside you And don't you know Don't you cry tonight I still love you baby Don't you cry tonight Don't you cry tonight There's a heaven above you baby And don't you cry tonight..." - Guns N' Roses "Don't Cry" (Gdy Axl śpiewa "Don't Cry" chce mi się płakać ![]()
![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
Hand in mine, into your icy blues
And then I'd say to you we could take to the highway With this trunk of ammunition too I'd end my days with you in a hail of bullets. _____________ I'm not okay Well, I'm not okay I'm not o-fucking-kay I'm not okay. _____________ When you go Would you even turn to say "I don't love you Like I did Yesterday" _____________ My chemical romance. ![]()
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Hey - "Cudzoziemka w raju kobiet"
'Za mądra dla głupich A dla mądrych zbyt głupia Zbyt ładna dla brzydkich A dla ładnych za brzydka Za gruba dla chudych A dla grubych za chuda Spróbuj się domyślić gdzie to mam? No gdzie? Dokładnie tam Właśnie tam Za łatwa dla trudnych A dla łatwych za trudna Zbyt czysta dla brudnych A dla czystych za brudna Zbyt szczecińska dla Warszawy A dla Szczecina zbyt warszawska Spróbuj się domyślić gdzie to mam? No gdzie? Dokładnie tam Właśnie tam Pan wygrał bon A pani Fiat'
"Chcemy doświadczać tego, co obiecują nam katalogi biur podróży, szczęścia w wersji all inclusive. Podróżujemy, kupujemy, uprawiamy sporty ekstremalne, prowadzimy bujne życie towarzyskie, a nawet erotyczne. Ale za tym wszystkim jest pustka."[Michel Houellebecq] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Grzegorz Turnau
Bracka Na północy ściął mróz z nieba spadł wielki wóz przykrył drogi pola i lasy myśli zmarzły na lód dobre sny zmorzył głód lecz przynajmniej się można przestraszyć na południu już skwar miękki puch z nieba zdarł kruchy pejzaż na piasek przepalił jak upalnie mój boże lecz przynajmniej być może wreszcie byśmy się tam zakochali a w krakowie na brackiej pada deszcz gdy konieczność istnienia trudna jest do zniesienia w korytarzu i w kuchni pada też przyklejony do ściany zwijam mokre dywany nie od deszczu mokre lecz od łez na zachodzie już noc wciągasz głowę pod koc raz zasypiasz i sprawa jest czysta dłonie zapleć i złóż nie obudzisz się już lecz przynajmniej raz możesz się wyspać jeśli wrażeń cię głód zagna kiedyś na wschód nie za długo tam chyba wytrzymasz lecz na wschodzie przynajmniej życie płynie zwyczajnie słońce wschodzi i dzień się zaczyna a w krakowie na brackiej pada deszcz przemęczony i senny zlew przecieka kuchenny kaloryfer jak mysz się poci też z góry na dół kałuże przepływają po sznurze nie od deszczu mokrym lecz od łez bo w krakowie na brackiej pada deszcz gdy zagadka istnienia zmusza mnie do myślenia w korytarzu i w kuchni pada też przyklejony do ściany zwijam mokre dywany nie od deszczu mokre lecz od łez bo w krakowie na brackiej pada deszcz bo w krakowie na brackiej pada pada deszcz pada deszcz Naprawdę nie dzieje się nic Czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Słowo to zimny powiew nagłego wiatru w przestworze; może orzeźwi cię, ale donikąd dojść nie pomoże. Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum, wódka w parku wypita albo zachód słońca, lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic - aż do końca. Czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Zaufaj tylko warg splotom, bełkotom niezrozumiałym, gestom w próżni zawisłym, niedoskonałym. Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum, wódka w parku wypita albo zachód słońca, lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic - aż do końca. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Depeche Mode-World In My Eyes
Let me take you on a trip Around the world and back And you won't have to move You just sit still Now let your mind do the walking And let my body do the talking Let me show you the world in my eyes I'll take you to the highest mountain To the depths of the deepest sea We won't need a map, believe me Now let my body do the moving And let my hands do the soothing Let me show you the world in my eyes That's all there is Nothing more than you can feel now That's all there is Let me put you on a ship On a long, long trip Your lips close to my lips All the islands in the ocean All the heaven's in the motion Let me show you the world in my eyes That's all there is Nothing more than you can touch now That's all there is Let me show you the world in my eyes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
W moim świecie, Pezet.
Czuję to we krwi, a i to miasto, żadne z nas nie śpi Nie chodzi mi o to czy się ze mną prześpisz Może też nie możesz zasnąć, proszę cię, uśmiechnij się Może też stajesz do walki, ale upadasz na deski Może czujesz to co ja i za czymś tęsknisz Wszystkie myśli, uczucia, których nie masz gdzie pomieścić I nie możesz znieść ich, masz dosyć substytutów Może możesz iść ze mną za rękę i skończyć na bruku Może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek Móc zawsze i wszędzie, móc polegać na sobie I gdybym nie miał kilku cech o których wiem Pewnie podszedłbym do ciebie w ten smutny szary dzień Czułem, że czujesz to co ja, może się mylę Czułem tak, gdy spojrzeniami spotkaliśmy się przez chwilę I w moim innym świecie jesteśmy blisko Ale tu bałem się, że mi pozwolisz spieprzyć wszystko W moim innym świecie jest inna prawda Tu ciebie nie ma, to tylko wyobraźnia I może dobrze, że los nie postawił na nas W tym czego szukam nie ma nic prócz rozczarowania Chodź w moim innym świecie jest inna prawda Tu ciebie nie ma, to tylko wyobraźnia I nawet jeśli miałem rację to już poszłaś I nigdy się nie dowiem, bo nigdy cię nie spotkam W moim innych świecie możemy gadać do rana I rozumiesz mnie bezsprzecznie i jemy wspólne śniadania I należysz do mnie, choć to nie kwestia posiadania I czujemy się bezpiecznie jakby cały świat był dla nas W moim innym świecie nawet gdy jest ciężko Tylko razem zawsze lądujemy miękko I łączy nas namiętność, z której mogą szydzić Lecz dopóki jesteś ze mną nie mamy się czego wstydzić W moim świecie jesteś ze mną nawet wtedy gdy mamy kryzys Bo pamiętasz tak jak ja, że to jest kwestią decyzji Spotykam ciebie znów, patrzysz na mnie i widzisz, że Czuję to co ty albo któreś z nas się myli Palę papierosa i patrzę w twoje oczy Myśląc, że to piekło w mojej głowie nigdy się nie skończy W moim innym świecie planujemy przyszłość Ale teraz nie ma cię, chyba właśnie wyszłaś. to tylko jedna z ulubionych, jest ich dużo więcej ![]()
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
pogodno - piosenka o śmiesznym tytule
uczysz mnie co dzień, jak się łapać słowa i pokazujesz, jak mam nie zwariować ale mi to nie przeszkadza, ja z Twym zdaniem się nie zgadzam zapytaj raczej, czego tu nie robię, aby Cię chytrze zwabić ku swojej osobie nie, nie, nie nie wzdychajcie do mnie, miłe! zapomnijcie, co mówiłem! w końcu szczęście zapukało do mych drzwi.. ciągle z głową w chmurach, co za bzdura! miłosno mi, gdy mandolina brzmi, zagraj mi znów nuty bez słów.. kasia i wojtek - paskuda wogóle to ze mnie niezła paskuda ale mam wyjątkowo gładkie uda może sprawdzić chciałbyś to to nie jest zło to samo dobro... no i coś nieco powazniejszego hey - chyba Podaruj mi coś czego nie Zdobędę sama A wtedy ja szepnę Ci Możesz mnie dotknąć Może pozwolę byś ze mną budził się Może powiem Ci jakie lubię wino Może pozwole Ci zapalić świeczkę Gdy w pewną zimową noc Zgaśnie światło
![]() |
![]() |
#319 |
Rozeznanie
|
Kocham ten kawałek, jeden z najlepszych Pezeta.
I kilka moich ulubionych: Eldo - Granice (...)stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek z każdą wadą i zaletą gotów konsekwencje ponieść stanąć w obronie lub uderzyć pierwszy milczeć lub wziąć pióro i pisać trudne wersy i nawet jeśli milczę gdy trzeba krzyczeć nawet kiedy krzyczę gdy powinienem milczeć sumienie da mi znać, popiół mam zawsze przy sobie i nie musisz mi pomagać, sam wysypię go na głowę To tylko krok by granice przekroczyć Spuścić wzrok, nie patrzeć w oczy Przeszłość oddzielić grubą kreską Lecz może zdążę ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią To tylko krok by pomyśleć i się cofnąć Zatrzymać w gardle słowo, które może kogoś dotknąć Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku Bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój (...) Pezet - Nie jestem dawno (...)Żałuje dziś, tyle chwil, wszystko przepadło Te same myśli, myślę ile tu jeszcze zostanę Ty dasz mi siłę, będzie lepiej Szanse mamy ciągle niezłe Wciąż w pogoni za lepszej jakości życiem (...) Pussycat Dolls - Hush Hush I never needed you to be strong I never needed you for pointing out my wrongs I never needed pain, I never needed strain My love for you is strong enough you should have known I never needed you for judgment I never needed you to question what I spend I never ask for help I take care of myself I don’t why you think you got a hold on me And it’s a little late for conversations There isn’t anything for you to say And my eyes hurt, hands shiver So look at me and listen to me because… I don’t want to stay another minute I don’t want you to say a single word(...) WWO - Sen (...)Męczą, lub dają odpocząć - są twoje. Czasem ukojenie, czasem paranoje. Sny, nawet gdy są złe, to się budzisz... Możesz w nich kochać lub mordować ludzi. Krzywe odbicie w witrynie twego ducha. Są twoje - tajne, nie jawne jak życie. Tu wszystko dzieje się naprawdę. Eldo - Chodź ze mną Posłuchaj, chodź ze mną, chociaż zupełnie nie wiem dokąd Chodź ze mną by sens nadać życia krokom Ze mną ku słońcu, może gdzieś nad przepaść ze mną Po szczęście lub po szaleństwo w ciemność ze mną Marsz długi jak mało, marsz niemal w nieskończoność Celem chcemy iść razem ku losowi nawet spłonąć Chociaż na chwilę pomóż mi nie będzie lekko Tą drogą cierni może ku krawędzie chodź ze mną Do obiecanej ziemi wierzę ten marsz coś zmieni Idź, idź...i nawet gdy wiatr idź ze mną By w przyszłość bezczelnie patrzeć Wyciągnąć środkowe palce chodź za mną Chodź nic nie mogę Ci obiecać Na fart nie ma co czekać uwierz w to I choć nie znam celu drogi uczyń to Sam dla siebie zmień coś Podnieś pierwszy raz w życiu rękę I chodź ze mną gdzieś sam nie wiem dokąd jeszcze Weź moją dłoń uwierz mi odrzuć swój strach Chodź ze mną gdzieś nawet na drugą stronę lustra Uwierz mi widziałem tamten świat, jest piękny To nasze przeznaczenie chodź obaj jesteśmy ślepi Raz w życiu rzucić wszystko Chodźmy do światła by wygrać lepszą przyszłość Chodź powoli jak dziecko po omacku w ciemność Naszych grzechów by spojrzeć prosto w oczy diabłu W meduzę naszych pożądań by stać się kamieniem Nie boisz się przecież życie jest sennym marzeniem Idź śmiało na przód po co strach masz na przód a wróg By owoc z drzewa urwał w twarz zaśmiać się światu Tak donośnie bezczelnie raz odrzucić kanon, reguły Lecz świadomie bycia z tym obudzić się rano Ten świat nie ma sumienia, ten świat nie chce się zmieniać On swoje dzieci zjada by karmić swoje pragnienia Jeśli zapragniesz znowu uciec zawołaj mnie a będę Ruszymy gdzieś chodź sam nie wiem dokąd jeszcze I wiele innych ale może wkleję później ![]()
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
coma - zaprzepaszczone sily wielkiej armii swietych znakow
nikt jeszcze nie wie czy stare słońce zarysuje nowy dzień blaszany huk próbuje dostać się przez szyby, w miękki sen na ulicy wrzeszczą psy herbata wzniosła krzyk, u sąsiada ani jedna droga nie prowadzi mnie z powrotem w noc i niby wszystko jest tak jak powinno być za chwile zbudzi mnie szary świt tylko dlaczego ja z takim nieludzkim strachem nie potrafię żyć trudno to zrozumieć lecz nic nie daje siły by żyć jakaś misterna część w konstrukcji zdarzeń pękła chciałem zreperować świat a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani i świń szeroka droga nie była moja jasna siła utracona oto dlaczego tak nisko upada kto nie wypełnił swego czasu w pokorze oto dlaczego tak się obawiam że za minutę trzeba będzie wstawać i żyć zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków niepożądane myśli klęska wiary fale strachu z nieodwracalnym skutkiem burzą trwały, senny azyl i oto trzeba będzie dumnym krokiem iść bez twarzy w kolejny dzień, w kolejny dzień...
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Mam wiele tekstów, do których mam sentyment, ale przypomniał mi się tekst z piosenki Wilków- Eli lama sabachtani (Z tobą odeszły anioły). Może ktoś już wspominał o tym tekście, ale mimo to wkleję fragment:
Z Tobą odeszły anioły Jest noc w ogromnym domu Umierałem i wołałem do nich Nie ma nas, nie ma nas
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Ja przyznam że mój gust muzyczny jest baaaaardzo zmienny, ale od zawsze kochałam Jamesa Blunta szczerą miłością.;p mój ulubiony tekst piosenki to:
Goodbye my lover Did I disappoint you or let you down? Should I be feeling guilty or let the judges frown? 'Cause I saw the end before we'd begun, Yes I saw you were blinded and I knew I had won. So I took what's mine by eternal right. Took your soul out into the night. It may be over but it won't stop there, I am here for you if you'd only care. You touched my heart you touched my soul. You changed my life and all my goals. And love is blind and that I knew when, My heart was blinded by you. I've kissed your lips and held your head. Shared your dreams and shared your bed. I know you well, I know your smell. I've been addicted to you. Goodbye my lover. Goodbye my friend. You have been the one. You have been the one for me. I am a dreamer but when I wake, You can't break my spirit - it's my dreams you take. And as you move on, remember me, Remember us and all we used to be I've seen you cry, I've seen you smile. I've watched you sleeping for a while. I'd be the father of your child. I'd spend a lifetime with you. I know your fears and you know mine. We've had our doubts but now we're fine, And I love you, I swear that's true. I cannot live without you. Goodbye my lover. Goodbye my friend. You have been the one. You have been the one for me. And I still hold your hand in mine. In mine when I'm asleep. And I will bear my soul in time, When I'm kneeling at your feet. Goodbye my lover. Goodbye my friend. You have been the one. You have been the one for me. I'm so hollow, baby, I'm so hollow. I'm so, I'm so, I'm so hollow. Jeśli powtarzam to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Evv_hn
|
Oto dwie z wielu moich ulubionych piosenek i tekstów. Zwłaszcza fragmenty podkreślone, idealnie pasują do mojej aktualnej sytuacji - odnalazłam swoje miejsce, które daje mi szczęście !!
![]() Jeden Osiem L - Twoje miejsce Oczy patrzą na to, czego nie chce widzieć dusza, Uszy chłoną dźwięki, ciało bezwolnie się porusza, Usta powtarzają, od dawna słowa bez znaczenia, Chciałbyś czegoś więcej, to nie istotne, pragnienia, Nie musi tak być, wiesz... sam decydujesz, Robisz to co chcesz, robisz tak jak to czujesz, Zmysłami znowu chwytasz wszystkie brednie o życiu, Postępujesz jak karzą, nawet w lustrzanym odbiciu, Nie widzisz swojej twarzy, tylko, skrzywień tysiące, Nakazy, zakazy... bariery wciąż rosnące, Pytam jak to jest, być trybem tej maszyny, Ciągle bać się o to, żeby nie stać się innym, Tak winny czujesz się, że nie pasujesz Że jesteś odmienny, bo masz serce i czujesz, Na ile jest możliwe, kreują Twą prawdziwość, Ludzkie priorytety: zawiść, zazdrość i chciwość, Ref: X 2 Życie daje Ci szanse, Ty nie możesz jej zmarnować Obierz właściwy tor, na tym torze musisz zostać, Wiele lat się czeka żeby, znaleźć swoje miejsce, Wiele lat sie szuka miejsca, które da Ci to szczęście, Płyta nie musi być hitem, ja nie musze być vipem, Rap moj nie będzie mitem, nie z każdym zgrzeje wite, Niektóre piątki bite, z szacunkiem, z zaszczytem..., Moja płyta jest na półce, mówie o tym z zachwytem, Chciałem... pracowałem, sen sie spełnia, Nie wszystko sie udaje, nie każda noc to pełnia, Nie każdy dzień przepełnia optymizmem na przyszłość, Twoje życie, Twoja sprawa, sam kreujesz rzeczywistość, Nic nie dzieje sie na próżno, każdy ma swoją misję, Tylko Ty, Twoja droga, omiń przeciwności wszystkie, Tak pokieruj tą machiną, by nie skończyć z pierwszym gwizdkiem, Dla tych z dwulicowym pyskiem, byś nie został pośmiewiskiem, Nie daj złapać sie na napis, ze coś dają tu gratis Zapisujesz swoją kartę, też mam osobisty zapis, Opis tego co widze, co się dzieje do okoła, Całkiem inny niż oni, całkiem inna życia szkoła, Ref: x2 Życie daje Ci szanse, Ty nie możesz jej zmarnować Obierz właściwy tor, na tym torze musisz zostać, Wiele lat Cię czeka żeby, znaleść swoje miejsce, Wiele lat się szuka miejsca które da Ci to szczęście, Otoczony zgrają ludzi, która wytyka Cie palcem Starasz się, by nie ponieść klęski w walce, Myślisz, że tak to jest i nie zmieni się, Pytam: "Czemu nie?" Ciągle próbować sens, tego życia, Odkryć coś w sobie, choć nie taki tutataj zwyczaj, Zazwyczaj mówią, kim być należy, Jakie mieć wartości, czy też, w co masz uwierzyć, "Jak przeżyć?" - pytasz... zachowując twarz swą, "Jak wygrać?" - pytasz - niepowodzeń całe pasmo, Jasno mówie: "Odetnj sie od tego", Zapomnij na chwile, że jeden błąd i nic z tego, Dlaczego masz być, taki jak inni, Skazany za schemat, wyrok zapad- WINNY Musisz myśleć trzeźwo, wiedzieć swoje na pewno Musisz podchodzić z rezerwą, mieć taktykę pewną. Ref: x2 Życie dało nam szanse, nie mogliśmy jej zmarnować, Obraliśmy ten tor, na tym torze chcemy zostać, Wiele lat czekaliśmy żeby znaleźć swoje miejsce, To jest właśnie to miejsce, ono daje nam szczęście Jeden Osiem L - Jedno jest życie Jedno jest życie jesteś raz na tym świecie Sprawdź Jeden Osiem Grupę, którą prawda niesie Pamiętaj dobre chwile i wyrzuć złe momenty Cały czas przed siebie omijając zakręty Tylko ty i te kilka lat, które jest przed tobą Twardo stoisz na nogach wchodzisz z uniesioną głową Przegrywasz wiele razy, lecz tak to ustawione po to się urodziłem żeby stać tu z mikrofonem wykorzystam każdą szansę aby spełnić swe marzenia mało czasu pozostało wszystko tak szybko się zmienia nie oglądaj się za siebie to co było przeminęło jeszcze wiele przed tobą jeszcze nic się nie zaczęło jeszcze wiele lat przed nami zobaczymy jak to będzie przecież życia nie spędzę cały czas na kolędzie wiele rzeczy spróbowałem jeszcze więcej chce spróbować w walce z życia problemami głowy ja nie będę chować jestem jednym z tych chłopaków którzy mają swe zasady postaw na nas a nie przegrasz zamykamy już zakłady czasem są takie dni że już widzisz własną zgubę dzień za dniem cię pogrąża i wystawia cię na próbę do góry podnieś ręce i powiedz kto jest lepszy przeżyj życie swe dobrze bo tak łatwo wszystko spieprzyć szukaj swego życia celu i mniej przyjaciół wielu oni zawsze ci pomogą jechać właściwą drogą. Raz tylko na tym świecie jesteś Więc przeżyj życie swoje jak tylko zechcesz Idź do przodu i nie oglądaj się za siebie Bo nie patrząc za siebie dalej dojedziesz. Teraz widzisz ze bez sensu jest czekanie Wciąż mówienie, co ma się stać to się stanie Swoich łez po raz kolejny wylewanie Tak uparcie wciąż na nowo próbowanie To wszystko teraz kończy się To wszystko teraz przestaje męczyć mnie Bo wiem, że w końcu trafie w takie miejsce W miejscu tym będę zupełnie sam i padnie pytanie Jakie wspomnienie mam Nie chce wtedy ściemniać, wymyślać, kombinować Nie chce wtedy ubierać w piękne słowa Chce wykrzyczeć prawdę nic po kątach nie chować Że chciałem tylko żyć a nie wegetować Było tyle momentów, w których czułem się szczęśliwy W tym miejscu jak w niebie szary człowiek poczciwy I prosiłem na kolanach niech to nie kończy się Ale było inaczej znów rozczarowało mnie Teraz wracam do przeszłości odradzam się na nowo Czekam, co przyniesie życie walcząc z uniesioną głową Dostałem szansę i nie mogę jej zmarnować Ciągle szukać sensu życia karty losu znów tasować Myśleć o tym czy wszystko uda się czy wyjdę na prostą Czy pogrążą mnie Nie chce bać się ciszy, którą wokół siebie mam Nie chce bać się myśli, wśród których jestem sam Nie chce wciąż marnować czasu na marzenia niespełnione Chce zachłysnąć się życiem moja pięść na mikrofonie. Raz tylko na tym świecie jesteś Więc przeżyj życie swoje jak tylko zechcesz Idź do przodu i nie oglądaj się za siebie Bo nie patrząc za siebie dalej dojedziesz.
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
The Pierces - Three Wishes
http://www.youtube.com/watch?v=gurtp_qZ39I We'd be so less fragile if we're Made from metal and our Hearts from iron and our Minds from steel and if we Built an armor for our Tender bodies, could we Love each other, would we Strive to feel? And... You...want Three wishes: One to fly the heavens One to swim like fishes And then one you're savin' For a rainy day If your lover ever takes Her love away You say you want to know her Like your lover and Undo her damage, she'll be New again Soon, you'll find that if you Try to save her, it re- News her anger You will never win, then... You'll...want Three wishes: You want never bitter and All delicious And then one you're savin' For a rainy day If your lover ever takes Her love away
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Lubię teksty Pearl Jam a to jest mój ulubiony "Black"
Sheets of empty canvas, untouched sheets of clay Her lace spread out before me, as her body once did All five horizons revolved around her soul As the earth to the sun Now the air I tasted and breathed has taken a turn Ooh, and all I taught her was everything Ooh, I know she gave me all that she wore And now my bitter hands chafe beneath the clouds Of what was everything? Oh, the pictures have all been washed in black, tattooed everything... I take a walk outside I'm surrounded by some kids at play I can feel their laughter, so why do I sear Oh, and twisted thoughts that spin round my head I'm spinning, oh, I'm spinning How quick the sun can, drop away And now my bitter hands cradle broken glass Of what was everything? All the pictures have all been washed in black, tattooed everything... All the love gone bad turned my world to black Tattooed all I see, all that I am, all I'll ever be...yeah... Uh huh...uh huh...ooh... I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why Why, why can't it be, why can't it be mine |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Antony and the Johnsons - Hope There's Someone:
"Hope there's someone Who'll take care of me When I die, will I go Hope there's someone Who'll set my heart free Nice to hold when I'm tired(...)" Alessandro Safina - Annie's Song (w oryginale śpiewa John Denver, ale to wykonanie Safiny jest wg mnie przepiękne): "You fill up me senses like a night in a forest Like the mountains in springtime, like a walk in the rain Like a storm in the desert, like a sleepy blue ocean You fill up my senses come fill me again. Come let me love you, let me give my life to you Let me drown in your laughter, let me die in your arms Let me lay down beside you, let me always be with you Come let me love you, come love me again." Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości: "Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Jeśli kiedyś wybrać będę mógł jak to zrobić To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć z miłości Nie na krześle, nie we śnie Nie w spokoju i nie w dzień Nie chcę łatwo, nie za sto lat Chciałbym umrzeć z miłości Nie bez bólu i nie w domu Nie chcę szybko i nie chcę młodo Nie szczęśliwie i wśród bliskich Chciałbym umrzeć z miłości" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Sia - Breathe me
Help, I have done it again I have been here many times before Hurt myself again today And the worst part there's no-one else to blame Be my frind Hold me, wrap me up Unfold me I am small I'm needy Warm me up And breathe me Ouch I have lost myself again Lost myself and I am nowhere to be found, Yeah I think that I might break I've lost myself again and I feel unsafe Kasia Kowalska - Baby blues Jeszcze wczoraj czułam cię W kroplach deszczu w cieple ust Dziś samotnych godzin dźwięk przyśpiesza tętno Czas przemija czuje to Rozdrażniona brakiem snów Uwierz że po mimo łez jest mi wszystko jedno Jeszcze wczoraj chciałam biec Walczyć do utraty tchu Stopić w jedność naszych ciał bolesny chłód Trwam bez względu na ból Choć dotyk twych rąk nie cieszy mnie już Mam ukrytą gdzieś moc Pozwala mi iść przed siebie dalej Jeszcze wczoraj znałam sens Tylu zagmatwanych dróg Rozpalałam w sobie chęć mierząc wysoko Teraz bije głową w mur Chociaż chcę nie umiem już Pojednania podjąć tych kolejnych prób Pezet - Gdyby miało nie być jutra ale to raczej nie do cytowania, bo bym musiala ocenzurować połowe tekstu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
Sporo mam takich piosenek, a przynajmniej jakichś fragmentów, pierwsze jakie przyszły mi do głowy... Nie wklejam całych tekstów, żeby mój post nie miał stu metrów długości
![]() Pezet - Spadam Nie ma Cię, gdy moje życie spada w dół i... Nie ma Cię, gdy wszystko łamie się na pół i... Nie ma Cię i nie wiem już, gdzie jesteś, Ale dobrze, że nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce! Nie ma Cię, gdy moje życia spada w dół i... Nie ma Cię, gdy wszystko łamie się na pół Ale kocham Cię, kocham wciąż Cię kocham k***a i nie znam już innych słów! To jest zbyt trudne. Within Temptation - All i need I’m dying to catch my breath Oh why don’t I ever learn? I’ve lost all my trust, though I’ve surely tried to turn it around Can you still see the heart of me? All my agony fades away when you hold me in your embrace Don’t tear me down for all I need Make my heart a better place Give me something I can believe Don’t tear me down You’ve opened the door now, don’t let it close I’m here on the edge again I wish I could let it go I know that I’m only one step away from turning it around Hoobastank - The reason I'm not a perfect person As many things I wish I didn't do But I continue learning I never meant to do those things to you And so I have to say before I go That I just want you to know I've found a reason for me To change who I used to be A reason to start over new And the reason is you I'm sorry that I hurt you It's something I must live with everyday And all the pain I put you through I wish that I could take it all away And be the one who catches all your tears That's why I need you to hear I've found a reason for me To change who I used to be A reason to start over new And the reason is you
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Myslovitz
Głosy Nie wiem kim jestem sam Nie wiem kim mogę być Nie wiem nic Rany i krew swą znam Ciało i zapach mam Nie wiem skąd Spójrz w lustro Zerwij twarz Prawdziwą twarz dziś masz Nie wiem kim jestem sam Nie wiem kim mogę być Nie wiem nic Zagubieni w swoich snach W pustych domach pośród krat Kochajmy więc samotność Pieśćmy ją Kochajmy więc samotność Tulmy ją Kochajmy więc samotność Śpijmy z nią Dzika wilgotna złość spływa na moją skroń I rodzę się z nią Chłodzi mnie zimny wiatr Boję się siebie sam W ustach mam stal Chodź ze mną nie bój się mnie Umarłeś to nie jest sen Nie wiem kim jestem sam Nie wiem kim mogę być Nie wiem nic Zagubieni w swoich snach W pustych domach pośród krat Kochajmy więc samotność Pieśćmy ją Kochajmy więc samotność Tulmy ją Kochajmy więc samotność Śpijmy z nią Jedna z moich ulubionych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
Mam sporo takich piosenek, ale to chyba ta naj: Under the bridge- Red hot chili peppers smutna, wzruszająca, prawdziwa i piękna.
Sometimes I feel Like I don't have a partner Sometimes I feel Like my only friend Is the city I live in The city of angels Lonely as I am Together we cry I drive on her streets 'Cause she's my companion I walk through her hills 'Cause she knows who I am She sees my good deeds And she kisses me windy I never worry Now that is a lie I don't ever want to feel Like I did that day Take me to the place I love Take me all the way It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone At least I have her love The city she loves me Lonely as I am Together we cry I don't ever want to feel Like I did that day Take me to the place I love Take me all that way Under the bridge downtown Is where I drew some blood Under the bridge downtown I could not get enough Under the bridge downtown Forgot about my love Under the bridge downtown I gave my life away
Music is my aeroplane 'Informacja nie jest wiedzą, wiedza nie jest mądrością, mądrość nie jest prawdą, prawda nie jest pięknem, piękno nie jest miłością, miłość nie jest muzyką. Muzyka jest najlepsza.' F.Z http://www.youtube.com/watch?v=Ndp1PUB2sEw I just came all over myself |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.