![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ulubione teksty piosenek
Myslovitz- Polowanie na wielbłąda z filmu Duże Zwierzę
![]() W moim domu mieszka ktoś Niepotrzebny nikomu Gdzieś z daleka, nie wiem skąd Inność rodzi złość W moim domu mieszka ktoś kogo Każdy chce dotknąć Tak niewielu rozumie, gdy on Ucieka tam, gdzie nikt nie pyta O to skąd jesteś I jak się nazywasz Gdzie każdy z nas Może poczuć się taki sam W moim domu mieszkał ktoś Kto przynosił szczęście Został sam, więc wziąłem go Szczęścia było więcej Ucieka tam, gdzie nikt nie pyta O to skąd jesteś I jak się nazywasz Gdzie każdy z nas Może poczuć się taki sam Ucieka tam, gdzie to nieważne Jakiego koloru są nasze twarze Gdzie możesz kochać kogo zechcesz Jak mocno chcesz
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Riverside - Loose Heart
Raise me up Don't let me fall Cause I don't get myself I feel like I felt before But can't find my way All those feelings went away I may not be what you think I am Think we ought to find ourselves Think we ought to find ourselves Again... Raise me up Don't let me fall Cause it's getting so hard I feel like I felt before Maybe I only try? All those feelings went away I may not be what you think I am Think we ought to find ourselves Think we ought to find ourselves again All those questions never asked All those days are coming back to me now Dreams that can't be realised All those nights are coming back to me now And I know there're coming back to you Raise me up Raise me up, don't let me fall Ostatnio bardzo lubię ten tekst z naciskiem na wytłuszczoną frazę i wiem nawet dlaczego... ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Kasia Kowalska - Pełni obaw
Powiedz jak Uwierzyć mam, że to co teraz powiem Znów nie zrani Cię I kiedy dasz odpowiedź na Pytania, których wrogiem Jesteś po dziś dzień Pełna obaw Ktoś miłość obiecał mi Pełna obaw Ktoś zamknął przede mną drzwi Bądź dzisiaj nawet piekłem Lecz nie unikaj mnie Nie chcę dłużej tak żyć Bo gdy nie ma nieba I Ciebie nie ma Nas już nie ma, nie ma Powiedz jak Uwierzyć mam, że to co teraz zrobię Znów nie zrani Cię W niepewności trzymasz nas Oceniasz chłodnym wzrokiem Jak długo czekać chcesz Pełni obaw Jak długo tak mamy żyć Pełni obaw Ktoś zamknął przed nami drzwi Bądź dzisiaj... Pełni obaw... Płyniemy przez rzekę dni Aż obudzi nas świt Powiedz jak uwierzyć mam Że kiedyś mi odpowiesz Nie potrafię w próżni trwać Nie jestem przecież bogiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Coldplay- Scientist
Come up to meet ya, tell you I'm sorry You don't know how lovely you are I had to find you, tell you I need ya And tell you I set you apart Tell me your secrets, and ask me your questions Oh let's go back to the start Running in circles, coming in tails Heads on a science apart Nobody said it was easy It's such a shame for us to part Nobody said it was easy No one ever said it would be this hard Oh take me back to the start I was just guessing at numbers and figures Pulling the puzzles apart. Questions of science, science and progress Don't speak as loud as my heart. Tell me you love me, and come back and haunt me, Oh, when I rush to the start Running in circles, chasing tails coming back as we are. Nobody said it was easy It's such a shame for us to part Nobody said it was easy. No one ever said it would be so hard I'm going back to the start.
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
U2 - WAKE UP DEAD MAN
Jesus, Jesus help me I'm alone in this world And a fucked up world it is too Tell me, tell me the story The one about eternity And the way it's all gonna be WAKE UP WAKE UP DEAD MAN WAKE UP WAKE UP DEAD MAN Jesus, I'm waiting here boss I know you're looking out for us But maybe your hands aren't free Your Father, He made the world in seven He's in charge of Heaven Will you put in a word for me WAKE UP WAKE UP DEAD MAN WAKE UP WAKE UP DEAD MAN Listen to your words they'll tell you what to do Listen over the rhythm that's confusing you Listen to the reed in the saxophone Listen over the hum in the radio Listen over sounds of blades in rotation Listen through the traffic and circulation Listen as hope and peace try to rhyme Listen over marching bands playing out their time WAKE UP WAKE UP DEAD MAN WAKE UP WAKE UP DEAD MAN Jesus, were you just around the corner? Did you think to try and warn her? Or are you working on something new? If there's an order in all of this disorder Is it like a tape recorder? Can we rewind it just once more? WAKE UP WAKE UP DEAD MAN WAKE UP WAKE UP DEAD MAN NAIV - KOLOROWE ŻYCIE za wiele lat śmiertelniego poniżenia za wiele dni, gdy wiele się dzieje, a niewiele się zmienia za dużo krwi, parszywych chwil za dużo kawy, za mało wiary za mało wiesz o tym, że za dużo mamy w głowie trawy za bardzo pomieszane jest nasze życie za wiele spraw zlekceważonych, pobite dzieci, zapomniane żony raz dwa, przepraszam, do widzenia, dziękuję uśmiech szczery dobry garnitur, dobre maniery czy dobre chęci, niech sie święci czas bez sensu i bez pamięci to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie to tylko maniera, to nie jest życie w naszych źrenicach jest za mało boga a droga jest prosta, czy jest kręta droga dlaczego nie tylko umysł premiera jest skuty dlaczego kopią a nie chronią twoje buty nasze kolorowe życie jest takie szare twoje młode oczy są takie stare ktoś białe nazwał czarnym choć mówią, że się nie starał tylko czemu mu wierzymy, kto nas będzie za to karał nasze kolorowe życie jest takie szare twoje młode oczy są takie stare ktoś białe nazwał czarnym choć mówią, że się nie starał tylko czemu mu wierzymy, kto nas będzie za to karał za wiele lat śmiertelniego poniżenia za wiele dni, gdy wiele się dzieje, a niewiele się zmienia za dużo krwi, parszywych chwil za dużo kawy, za mało wiary za mało wiesz o tym, że za dużo mamy w głowie trawy za bardzo pomieszane jest nasze życie za wiele spraw zlekceważonych, pobite dzieci, zapomniane żony raz dwa, przepraszam, do widzenia, dziękuję uśmiech szczery dobry garnitur, dobre maniery czy dobre chęci, niech sie święci czas bez sensu i bez pamięci to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie to tylko maniera, to nie jest życie w naszych źrenicach jest za mało boga a droga jest prosta, czy jest kręta droga nasze kolorowe życie jest takie szare twoje młode oczy są takie stare ktoś białe nazwał czarnym choć mówią, że się nie starał tylko czemu mu wierzymy, kto nas będzie za to karał nasze kolorowe życie jest takie szare twoje młode oczy są takie stare ktoś białe nazwał czarnym choć mówią, że się nie starał tylko czemu mu wierzymy, kto nas będzie za to karał nasze kolorowe życie jest takie szare twoje młode oczy są takie stare ktoś białe nazwał czarnym choć mówią, że się nie starał tylko czemu mu wierzymy, kto nas będzie za to karał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ostatnio zachwycam sie starym kawalkiem Skid Row
I remember you Woke up to the sound of pouring rain The wind would whisper and I'd think of you And all the tears you cried, that called my name And when you needed me I came through I paint a picture of the days gone by When love went blind and you would make me see I'd stare a lifetime into your eyes So that I knew you were there for me Time after time you were there for me Remember yesterday - walking hand in hand Love letters in the sand - I remember you Through the sleepless nights and every endless day I'd wanna hear you say - I remember you We spend the summer with the top rolled down Wished ever after would be like this You said I love you babe, without a sound I said I'd give my life for just one kiss I'd live for your smile and die for your kiss Remember yesterday - walking hand in hand Love letters in the sand - I remember you Through the sleepless nights and every endless day I'd wanna hear you say - I remember you We've had our share of hard times But that's the price we paid And through it all we kept the promise that we made I swear you'll never be lonely Woke up to the sound of pouring rain Washed away a dream of you But nothing else could ever take you away 'Cause you'll always be my dream come true Oh my darling, I love you Remember yesterday - walking hand in hand Love letters in the sand - I remember you Through the sleepless nights and every endless day I'd wanna hear you say - I remember you Remember yesterday - walking hand in hand Love letters in the sand - I remember you Through the sleepless nights and every endless day I'd wanna hear you say - I remember you |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Przepraszam, ale co to za tłumaczenie...? Jakiś translator, prawda...? Drugi tekst jest prostszy więc tłumaczenie jakby bliższe oryginału... Ale pierwszy tekst - ![]() Paliziomko, lepiej usuń to tłumaczenie, bo miejscami wypada komicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Jako nawiedzona maniaczka gotyckich klimatów, romantycznych oraz tragicznych historii i szeroko rozumianego mrocznego metalu...
![]() Wklejam tekst piosenki My Dying Bride "The Blue Lotus". Z pewnością jest więcej znacznie bardziej "ulubionych" tekstów, ale jak słucham tej piosenki, jak słyszę te słowa... to dreszczy przebiega mi po plecach ![]() Under the darkened, Ancient oak Gentle in the nights breeze I stop and stare, rest a while With hands upon my knees Through jades leaves, bush and scrub I spy my journeys end Black it looms, silent gloom The castle called Avend On I trot, past forest eyes Past horrors of the night Through the dark, I see a sign A gently glowing light Upon reaching the castle I ascend the ivy Towards the golden window My heart pounds and my breath is rushed As I fight both brick and branch The ledge is mine and over I sweep Silent like the falling snow Quiet, I slip across the polished floow Tonight, I will dine with chance The Blue Lotus, a legend, I thought a myth Old poems and stories gone A beauty of unimaginable lust Both men's hearts, and Gods, were won Skin like milk, an angels face They say her smile could kill Her hair the blackest of all black Stories I thought though, still So there she lay, sleeping upon the bed Half covered by fantastic silks Her breast I see, moves with her dreams A sight I will always recall A single candle that showed me the way Through forest, river and hills Glows upon that lovely skin Shadows dancing around the walls Closer I creep, toward my prize The Blue Lotus lies before me Her lips are full, red as blood Moist as they invite me Stoop I did to kiss those lips In that glowing room When suddenly, she did awake, Her eyes filled with doom From silks, her hands wer round my neck Escape there was no hope A brief flash of teeth is all that I saw And gone was my throat Her bloodlust deep, she swallowed me Red was all I saw She drank her fill and watched me fall Gently to the floor A league away my death is found By locals who tend this land Who lay me down in shallow earth A single Lotus placed in my hand. P.S. Lexie, Ty też będziesz go musiała usunąć. Z cytatu ![]()
![]() |
#99 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
w moim podpisie jest tekst, który bardzo lubię...
ponadto.... wszystkie (chyba ![]() no i jeszcze: If God had a name what would it be? And would you call it to his face? If you were faced with him in all his glory what would you ask if you had just one question? Yeah, Yeah, God is great Yeah, Yeah, God is good Yeah Yeah yeah yeah yeah What if God was one of us? Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make his way home If God had a face What would it look like? And would you want to see If seeing meant that you would have to believe In things like heaven and Jesus and the saints and all the Prophets Yeah Yeah God is great Yeah Yeah God is good Yeah Yeah yeah yeah yeah What if God was one of us? Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make his way home Just trying to make his way home Back up to Heaven all alone Nobody callin' on the phone cept for the Pope maybe in Rome Yeah Yeah God is great Yeah Yeah God is good Yeah Yeah yeah yeah What if God was one of us? Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make his way home Like a holly Rolling Stone Back up to Heaven all alone Just trying to make his way home Nobody callin' on the phone 'cept for the Pope maybe in Rome ...jak dla mnie bardzo refleksyja... ![]()
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Świetne teksty Kasi Nosowskiej
![]() "A Ty" Jestem W podtekscie mieszkam gdzieś W przenośni chowam się Bywam zygzakiem w oku twym I szumem w uchu Misiem twym, co mu pies Przed laty rozpruł brzuch na szwie Plastrem na pięcie twej I kapslem z flagą usa Jestem Powątpiewaniem w sens Formą ponad treść Bywam protestem, planem b I wlepką w metrze A ty kim? Kim dla mnie mógłbyś być? Może czymś w dotyku milym Tak jak plusz? *** "Piękna pani z czułenkiem" Wiedz miły, że jest nas dwie Tu na ziemi mamy wspólny dom Jest nim ciało, które pieścisz co noc Kiedy szepczesz "kocham Cię" Nasłuchuje każda z nas Dwie różne istoty - obie to ja Z jednej z nas jest dumny Bóg Druga wciąż zasmuca Go Za występki obu zapłacę ja Każda inny widzi cel Każda swoje sumienie ma Choć to dziwne, ja sumienia mam dwa Gdy jedna ośmieli się Ugodzić Cię słowem złym Ja przyklejam plaster z najczulszych słów Jedna w nieśmiałości swej Rzęsami dotyka stóp Druga śmiało sięga do Twych ust Obie mają pewność, że Wędrówki nadszedł kres Dopełnieniem obu jesteś Ty I choć spóźniłeś się na spotkanie siedem lat Wdzięczne są, że jesteś cały i zdrów To przecież ja To przecież ciągle ja kocham, kocham wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Mi zawsze podobały się piosenki IRY, co za tym idzie moja najlepsza to "Bez Ciebie znikam"
Tak jak odszedł dzień - we mnie zgasło coś Kompletnie niekompletny - nie wiem dokąd pójść Już całe miasto śpi - pusto w duszy mej Szukam drugiej części - nigdzie nie ma jej Bez Ciebie noc straciła smak, nie ma sensu cały świat Marzenia nie spełniają się, kiedy nie ma Cię Gdy zamknęłaś drzwi, rozpadłem się na pół Moja dusza znika - rozpływam się wśród chmur I nie ważne już kto popełnił błąd Chcesz to za wszystko teraz przeproszę Tylko zabierz mnie stąd Bez Ciebie noc straciła smak, nie ma sensu cały świat Marzenia nie spełniają się, gdy Cię nie ma obok mnie Więc będę czekał dzień i noc - może w końcu zjawisz się Jeśli nie przyjdziesz, zniknę i już nie będzie mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Raczkowanie
|
Wątek dla mnie
![]() ![]() Kocham teksty Dżemu: "Wehikuł czasu" "Autsajder" "Zapal świeczkę" "Taniec śmierci" i wiele wiele innych (a w sumie to prawie wszystkie) Kocham teksty Iry: "Ona jest ze snu" "Wiara" "Nadzieja" "Twój cały świat" i również wiele wiele innych Kocham jeszcze teksty Happysad'a ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
IRA - BEZSENNI
Jak to dobrze, że skończył się już Ten podły dzień, co mi Cię zabrał Ciężko było tak po prostu przyjść I usłyszeć, że dla Ciebie umarłem A teraz zamknij oczy swe Dotknij tak jak tylko mnie Nie bój się, to tylko sen W sen nie trzeba wierzyć Zobacz - teraz jestem tu Cały z Tobą, cały Twój Dobrze, pójdę już, lecz gdzie - nie wiem Choć noc, choć mrok - dla nas wszystko już jasne Więc jak mam spać, kiedy wiem, że nie zaśniesz Wiem, że trudno jest uwierzyć Jak łatwo się stać tylko wspomnieniem Ty nie przyszłaś też, zbyt ciężko jest Usłyszeć, że dla mnie Cię nie ma A teraz zamknij oczy swe Dotknij tak jak tylko mnie Nie bój się, to tylko sen W sen nie trzeba wierzyć Zobacz - teraz jestem tu Cały z Tobą, cały Twój Dobrze, pójdę już, lecz gdzie - nie wiem Choć noc, choć mrok - dla nas wszystko już jasne Więc jak mam spać, kiedy wiem, że nie zaśniesz Gosia Andrzejewicz - Słowa Tak lekkie jak słowika śpiew Tak ciepłe jak Jak pustynny deszcz Umiały być tylko słowa twe heije Tuliły mnie w ramionach snu Chroniły przed każdym brakiem tchu Myślałam że tak już pozostanie heije Odnalazłam siebie w tobie Nie potrafię cię zapomnieć Bo jesteś obecny w każdej chwili która mnie otacza Wciąż pamiętam tamte chwile W których tak mówiłeś tyle Że kochasz że pragniesz Bym była tylko z tobą tu na zawsze Już ponad rok jak nie ma cię Niewdzięczny los zmienia życia bieg Tak trudno jest zacząć nowy dzień heije Zatrzymam cię w pamięci mej Chcę poczuć jak Jak przytulam cię Chce wierzyć że nic nie stało się heije |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
A! I podpiszę się również pod Wehikułem Czasu Dżemu, bo to moja ukochana piosenka!!
![]() Pozdrawiam Was dziewczęta serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Słuchać w pełnym słońcu, jak pulsuje Ziemia
Uspokoić swoje serce i niczego już nie zmieniać I uwierzyć w siebie porzucając sny To twój bunt przemija, a nie ty Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Widzieć parę bobrów przytulonych nad potokiem Nie zabijać ich więcej, cieszyć się widokiem Nie wyjadać im wnętrzności, nie wchodzić w ich skórę Stępić w sobie instynkt łowcy, wtopić w naturę i Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Wybrać to, co dobre z mądrych starych ksiąg Uszanować swoją godność doceniając ją A gdy wreszcie uda się własne zło pokonać żeby zawsze mieć przy sobie czyjeś ramiona Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie I móc w niej być stale, na wieczność w zachwycie W pełnym słońcu dumnie, na własnych nogach Może wtedy będzie można ujrzeć uśmiech Boga Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
![]()
j
- Edytowane przez eM! Czas edycji: 2012-08-04 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Tak!! Tak!!
O "Przebudzeniu" zapomniałam... BOSKI tekst!! W każdym calu... Od pirwszych słów "Słuchać w pełnym słońcu, jak pulsuje ziemia..." Do ostatnich "Przejść wielką rzekę bez bólu i wyrzeczeń..." O tak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Sprawdzam, czy mi się podpis pod postem wyświetli.
Przepraszam bardzo za spamowanie ![]()
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Podobaja mi się teksty
Myslovitz Strach przed lataniem i głód doświadczeń Wstyd przed mówieniem sobie "nie wiem" Ogromna siła wyobrażeń To nie przypadek, że jesteśmy razem Już teraz wiem wszystko trwa, dopóki sam tego chcesz wszystko trwa, sam dobrze wiesz, że Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być Codziennym zdumieniem Kolejna strona mieć - czy być Czy Erich Fromm wiedział jak żyć? W rzeczywistości ciągłej sprzedaży Gdzie "być" przestaje cokolwiek znaczyć Już teraz wiem wszystko trwa, dopóki sam tego chcesz wszystko trwa, sam dobrze wiesz, że Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być Codziennym zdumieniem Tekst Agnieszki Osieckiej "Sama chciała" Tak się urodzić w niedzielę wieczór. Nie chcieć, nie poczuć, nie przeczuć. Być jak przesyłka, jak paczka mała. Sama chciała, sama chciała... Tak chodzić do szkół wszędzie po troszku. Myśli i nerwy mieć w proszku. Znaleźć i zgubić, co matka dała. Sama chciała, sama chciała... Tak się niemądrze w niemądrych kochać. Nie trwać, nie czekać, nie szlochać. Potem zazdrościć tej, co płakała. Sama chciała, sama chciała... Tak się na dobre rozlubić w tobie. Z żalu za tobą wypłowieć. Być nazbyt cicha lub nazbyt śmiała. Sama chciała, sama chciała... Tak nagle ustać w niedzielę wieczór. Nie czuć, nie poczuć, nie przeczuć. Wśród jasnych buków zasnąć jak skała. Sama chciała, sama chciała...
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mój ulubiony to - "nie wyjadać im wnętrzności..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Guano Apes:
"You gave me wine to poison me and take away my time, I can hear your cry, I wonder why?!" na pewno Aicha ( ![]() Znów dziś przeszła obok mnie Nie istnieję dla niej chociaż wiem Na spojrzenie czekam lub gest Proszę - Aicha - żądaj czego chcesz ! Rzucę Ci klejnoty do stóp złoto i pereł jasny sznur Owoce znajdę słodsze niż miód Za miłość Twoją - życie me Bo źródło miłości to Ty Daj mi z niego kroplę, abym mógł żyć Na kres świata po śladach twych biec Choćby głupcem nazywano mnie Ref: Aicha, Aicha, ecoute moi Aicha, Aicha, t'en vas pas Aicha, Aicha, regarde moi Chcę jej mówić słowa lekkie jak wiatr Chcę jej niebiańską muzykę grać Dla niej promienie słońca chcę kraść By w jej oczach zajaśniał ich blask Ona jest mym skarbem Którego ja nie mogę mieć Umieram gdy przechodzi obok Marzę o niej na jawie i śnie Marzę, że pokocha mnie Pewnego dnia pokocha mnie Znów dziś przeszła obok mnie Nie istnieję dla niej chociaż wiem Na spojrzenie czekam lub gest Proszę - Aicha - pokochaj mnie
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Teksty Michała Bajora są przepiękne
![]() W białych zim białych wierszach Złotych sierpnia pokojach Moja miłość największa Nie wie nic, że jest moja Czas ją syci jak wino Wyobraźnia upiększa Moją miłość jedyną Moją miłość największą I nic nie powiem jej, broń Boże Nie powiem nic umyślnie Bo póki milczę to ją mnożę Gdy wyznam wszystko pryśnie Więc nie wyśpiewam mej miłości Niech nie wie co się dzieje I nieświadoma swej piękności Niech w myślach mych pięknieje W białych zim białych wierszach Złotych sierpnia pokojach Moja miłość największa Nie wie nic, że jest moja Czas ją syci jak wino Wyobraźnia upiększa Moją miłość jedyną Moją miłość największą Może kiedyś po latach Jednak szepnę nieśmiało "Kiedyś, tamtego lata Strasznie panią kochałem" A ty przerwiesz w pół słowa Me wyznania zabawne "I ja pana kochałam Wtedy latem i dawniej" I nic prócz małej chwilki żalu Nie złączy nas, kochana W tym dziwnym życiu, śmiesznym balu Miłości niewyznanych Bladym tancerzom gra cichutko Orkiestra salonowa A pod orkiestry każdą nutką Podpisać można słowa: W białych zim białych wierszach Złotych sierpnia pokojach Moja miłość największa Nie wie nic, że jest moja Czas ją syci jak wino Wyobraźnia upiększa Moją miłość jedyną Moją miłość największą
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Christina Aguilera- the voice within
![]() Young girl don’t cry I’ll be right here when your world starts to fall Young girl it’s alright Your tears will dry, you’ll soon be free to fly When you’re safe inside your room you tend to dream Of a place where nothing’s harder than it seems No one ever wants or bothers to explain Of the heartache life can bring and what it means When there’s no one else, look inside yourself Like your oldest friend just trust the voice within Then you’ll find the strength that will guide your way You’ll learn to begin to trust the voice within Young girl don’t hide You’ll never change if you just run away Young girl just hold tight Soon you’re gonna see your brighter day Now in a world where innocence is quickly claimed It’s so hard to stand your ground when you’re so afraid No one reaches out a hand for you to hold When you look outside look inside to your soul Life is a journey It can take you anywhere you choose to go As long as you’re learning You’ll find all you’ll ever need to know (be strong) You’ll break it (hold on) You’ll make it Just don’t forsake it because No one can tell you what you can’t do No one can stop you, you know that I’m talking to you Young girl don’t cry I’ll be right here when your world starts to fall Moge jeszcze dodac Bartosiewicz-ostatni ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
A mi się bardzo, bardzo podoba tekst utworu "Ikar" wykonywanego przez IRE.
A oto on: Chciałem zamknąć świat w swych dłoniach Wiedzieć więcej niż dziś wiem Lęk przed każdym dniem pokonać Nie połykać snów na sen Żebym poczuć mógł jak się czuje Bóg Głodny tłum modlił się bym spadł Każdy z nich chciał ściągnąć mnie w dół Skrzydła me porozrywał wiatr Moje serce pękło na pół Patrzeć poprzez mrok i widzieć Dostać więcej niż dziś mam Cały w sobie krzyk wykrzyczeć Z losem wygrać w to w co gram Żebym poczuć mógł jak się czuje Bóg Głodny tłum modlił się bym spadł Każdy z nich chciał ściągnąć mnie w dół Skrzydła me porozrywał wiatr Moje serce pękło na pół Poszybować chociaż raz Ponad śmierć, ponad czas Wiecznie kochać, wiecznie żyć Wolnym być, sobą być Dziś wiem... Głodny tłum modlił się bym spadł Każdy z nich chciał ściągnąć mnie w dół Skrzydła me porozrywał wiatr Moje serce pękło na pół Głodny tłum modlił się bym spadł Każdy z nich chciał ściągnąć mnie w dół Skrzydła me porozrywał wiatr Moje serce pękło na pół |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
No i jeszcze jeden mój ulubiony.
Dżem "Do kołyski" Żyj z całych sił I uśmiechaj się do ludzi Bo nie jesteś sam Śpij, nocą śnij Niech zły sen Cię nigdy więcej nie obudzi Teraz śpij Niech dobry Bóg Zawsze Cię za rękę trzyma Kiedy ciemny wiatr Porywa spokój Siejąc smutek i zwątpienie Pamiętaj, że Jak na deszczu łza Cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila która trwa Może być najlepszą z Twoich chwil... Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych Jak na deszczu łza Cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila która trwa Może być najlepszą z Twoich chwil... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.