![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubione teksty piosenek
Gdybym wiedział to co wiem - Kazik
Co u ciebie nowego, tyle lat cię nie widziałem Kiedy to ostatni raz, nawet nie zapamiętałem Dokąd jechał pociąg, którym jechać miałeś Wsiadłeś wtedy w ogóle czy na peronie stałeś Jakie słowa i myśli były z nami w tej chwili O czym żeśmy gadali i w co żeśmy wierzyli Wszystko mi się miesza, obraz obraz przykrywa Weź mi proszę przypomni w zasadzie jak się nazywasz Coś raz miałem i nie mam, z resztą trudno to powiedzieć Co to było, lecz chyba było warto to mieć (...) Kiedy zrozumiałem jak ważny jest każdy dzień Okazało się, że już coraz dłuższy rzucam cień Kiedy zrozumiałem jak ważny jest każdy krok Zobaczyłem siebie, gdy ledwie zaczął się film (...)
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
My Chemical Romance - Cemetery Drive
This night Walk the dead In a solitary style And crash the cemetery gates In the dress your husband hates Way down Mark the grave Where the searchlights find us Drinking by the mausoleum door And they found you on the bathroom floor I miss you I miss you so far And the collision of your kiss that made it so hard Back home Off the run Singing songs that make you slit your wrists It isn't that much fun Staring down a loaded gun So I won't stop dying Won't stop lying If you want, I'll keep on crying Did you get what you deserve? Is this what you always want me for? I miss you I miss you so far And the collision of your kiss that made it so hard Way down I miss you I miss you so far And the collision of your kiss that made it so hard Way down
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Metallica- The Nvorgiven II KOCHAM PO PROSTU!! <buja w oblokach>
Lay beside me, tell me what they've done Speak the words I wanna hear, to make my demons run The door is locked now, but it's open if you're true If you can understand the me, then I can understand the you Lay beside me under wicked sky The black of day, dark of night We share this paralyze The door cracks open, but there's no sun shining through Black heart scarring darker still But there's no sun shining through, no, there's no sun shining through No, there's no sun shining What I've felt, what I've known Turn the pages, turn the stone Behind the door Should I open it for you? What I've felt, what I've known Sick and tired, I stand alone Could you be there 'Cause I'm the one who waits for you or are you unforgiven too? Come lay beside me, this won't hurt, I swear She loves me not - She loves me still - But she'll never love again She lay beside me, but she'll be there when I'm gone Black heart scarring darker still Yes, she'll be there when I'm gone - Yes, she'll be there when I'm gone Dead sure she'll be there What I've felt, what I've known Turn the pages... What I've felt, what I've known Sick and tired... Lay beside me, tell me what I've done The door is closed, so are your eyes But now I see the sun, now I see the sun Yes, now I see it What I've felt, what I've known Turn the pages... What I've felt, what I've known So sick and tired... What I've felt, what I've known Turn the pages... (So I dub thee unforgiven) What I've felt, what I've known I take this key and I bury it in you Because you're unforgiven too Never free, never me 'Cause you're unforgiven too Pozdrawiam ![]()
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Enya -Only time,wspaniałe
![]() Kto może powiedzieć dokąd biegnie droga, dokąd płynie dzień. Tylko czas. I kto może powiedzieć czy twoja miłość urośnie, jak wybierze twoje serce. Tylko czas. Kto może powiedzieć czemu twoje serce wzdycha, gdy twoja miłość uleciała. Tylko czas. I kto może powiedzieć czemu twoje serce płacze, gdy twoja miłość kłamie. Tylko czas. Kto może powiedzieć kiedy drogi się spotkają, tak by miłość trafiła do twego serca. I kto może powiedzieć kiedy zaśnie dzień, aby noc mogła trzymać całe twe serce. Noc trzyma całe twoje serce. Kto może powiedzieć czy twoja miłość urośnie, jak wybierze twoje serce. Tylko czas. Kto może powiedzieć dokąd droga prowadzi, dokąd płynie dzień. Tylko czas. Kto wie? Tylko czas.
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Ja ze wzgledow sentymentalnych stawiam na DZEM i Kult
![]() DZEM "Wehikul czasu" Pamiętam dobrze ideał swój Marzeniami żyłem jak król Siódma rano to dla mnie noc Pracować nie chciałem, włóczyłem się Za to do "puszki" zamykano mnie Za to zwykle zamykano mnie Po knajpach grywałem za piwko i chleb Na szyciu blues'a tak mijał mi dzień Tylko nocą do klubu Puls Jam Session do rana - tam królował blues To już minęło, ten klimat, ten luz Ci wspaniali ludzie nie powrócą Nie powrócą już Lecz we mnie zostało coś z tamtych lat Mój mały intymny, muzyczny świat Gdy tak wspominam ten miniony czas Jak dobrze że to nie poszło w las Dużo bym dał by przeżyć to znów Wehikuł czasu - to byłby cud Mam jeszcze wiarę, odmieni się los Znów kwiatek do lufy wetknie mi któś Kult "Grzesznik" Ściągnąłem księdzu sygnet z palca Gdy obok mnie usiadł na wersalce A gdy potem upił się winem wstrzyknąłem mu w nogę lidokainę Bo jestem grzesznikiem i o tym wiem O tym wiem, ze jestem grzesznikiem Jestem grzesznikiem i o tym wiem O tym wiem, że jestem grzesznikiem Wierzę w rzeczy co się nie kończą To co dobrze widać szybko się skończy Wszystko na tym świecie minie A moje słowo nie przeminie By włożyć Ci obrączkę na palec Spowiednika okłamałem Potem skopałem Olafa z Berlina Ledwo się na nogach utrzymał Bo jestem grzesznikiem i o tym wiem O tym wiem, ze jestem grzesznikiem Jestem grzesznikiem tak to wiem O tym wiem, że jestem grzesznikiem Jestem świętym - taka różnica Taka różnica mnie nie zachwyca Jestem świętym - taka różnica Taka różnica mnie nie zachwyca Kto ma rozum, ten czesto błądzi Kto ciągle szuka winy ten zabłądzi Niech życie płynie zgodnie z własnym sumieniem Kierując się odruchu sercem Bo jestem grzesznikiem i o tym wiem O tym wiem, ze jestem grzesznikiem Jestem grzesznikiem tak to wiem O tym wiem, że jestem grzesznikiem Jestem świętym - taka różnica Taka różnica mnie nie zachwyca Jestem świętym - taka różnica Taka różnica mnie nie zachwyca
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
O tak.. "Wehikuł czasu"...
To byłby cud! Też kocham tą piosenkę... Sentyment posiadam ogromny...<buja w oblokach>
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ziyo- Magiczne słowa
![]() Tylko Tobie chcę powiedzieć to To co czuję dziś, kiedy przychodzi noc Tylko Tobie tylko Tobie dam Białą różę i wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam 2 X Tylko Ciebie mogę kochać tak Tak do końca, jak kocha się tylko raz, Tylko Tobie, tylko Tobie dam Skrzydła wiatru i wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam Ooo... Wszystko to co mam To dla Ciebie jeszcze jeden wiersz Moje muzyka i wszystko to co chcesz Tylko Tobie, tylko Tobie dam Kolorowy sen i wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam | Magiczne słowa są Właśnie po to żeby uciec stąd Gdzieś jak najdalej stąd Ja tajemnicę znam I tylko Tobie tylko Tobie dam Wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
![]()
Starsplash - Wonderful days Lyrics
Come on every body, clap your hands..! I found the love but it didn't last, wonderful days belong to the past, I will know where I stand - what I'm to do, Try to forget and I find someone new. So I pray on my knee's to Heaven's above, send me somebody please - someone to love, I'll commit to my story give me your hand, Don't let me down when I try to feel sound. I found the love but it didn't last, wonderful days belong to the past, I will know where I stand - what I'm to do, Tried to forget and I found someone new So I pray on my knee's to the Heaven's above, send me somebody please - someone to love, I'll commit to my story give me your hand, Don't let me down when I try to feel sound. 1-2 1-2...Here we go again I found the love but it didn't last, wonderful days belong to the past, I will know where I stand - what I'm to do, Try to forget and I find someone new. So I pray on my knee's to Heaven's above, send me somebody please - someone to love, I'll commit to my story give me your hand, Don't let me down when I try to feel sound. I found the love but it didn't last, wonderful days belong to the past, I will know where I stand - what I'm to do, Tried to forget and I found someone new So I pray on my knee's to the Heaven's above, send me somebody please - someone to love, I'll commit to my story give me your hand, Don't let me down when I try to feel sound. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() potrzebne mi są teksty piosenek i recenzje na ich temat. Piszcie co wy myślicie o rużnych piosenkach klipach, tekstach. Możecie nawet pisać tłumaczenia tekstów angielskich na polski. Dzieki z góry pozdrawiam trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Dot.: Teksty piosek i recenzje
Nelly Furtado "All good things"
Honestly what will become of me don't like reality It's way too clear to me But really life is dandy We are what we don't see Missed everything daydreaming [Chorus ![]() Flames to dust Lovers to friends Why do all good things come to an end Flames to dust Lovers to friends Why do all good things come to an end come to an end come to an Why do all good things come to end? come to an end come to an Why do all good things come to an end? Traveling I only stop at exits Wondering if I'll stay Young and restless Living this way I stress less I want to pull away when the dream dies The pain sets in and I don't cry I only feel gravity and I wonder why Flames to dust Lovers to friends Why do all good things come to an end Flames to dust Lovers to friends Why do all good things come to an end come to an end come to an Why do all good things come to end? come to an end come to an Why do all good things come to an end? Well the dogs were whistling a new tune Barking at the new moon Hoping it would come soon so that they could Dogs were whistling a new tune Barking at the new moon Hoping it would come soon so that they could Die die die die die Flames to dust Lovers to friends Why do all good things come to an end Flames to dust Lovers to friends Why do all good things come to an end come to an end come to an Why do all good things come to end? come to an end come to an Why do all good things come to an end? Well the dogs were barking at a new moon Whistling a new tune Hoping it would come soon And the sun was wondering if it should stay away for a day 'til the feeling went away And the sky was falling on the clouds were dropping and the rain forgot how to bring salvation the dogs were barking at the new moon Whistling a new tune Hoping it would come soon so that they could die. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Serio, serio możemy???
![]() ![]()
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
kasia.mloda4464
nie rozumiem sensu tego wątku ![]() Czy mamy stworzyć wizażową bibliotekę tekstów czy jak? ![]() ![]() w internecie jest pełno stron zawierających teksty piosenek np: www.teksty.pl www.teksty.org po jakiego grzyba mamy je tu wpisywać? P.S. ręce opadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
tłumaczenie tekstu Nelly Furtado All good things
"Wszystkie dobre żeczy" Szczerze jak to się stało ze mną Nie lubię rzeczywistości, to dla mnie jasna droga Prawdziwe życie jest świetne, jesteśmy tym, czego nie widzimy Tracimy wszystko, kiedy marzymy Z płomieni w pył, od kochanków do przyjaciół Dlaczego wszystkie dobre rzeczy zmierzają do końca Podróżowanie... jedynie zatrzymuje się przy wyjściu Zastanawiam się, czy jeśli pozostanę młoda i żwawa Żyjąc w ten sposób, to czy będę się mniej stresować Chcę wyruszyć, kiedy marzenie umiera I zaczyna się ból, ale nie będę płakać Czuję jedynie przyciąganie i zastanawiam się dlaczego Kiedy psy gwiżdżą nową melodię Patrząc na nowy księżyc Mając nadzieję, że wkrótce nadejdzie Oto, co potrafią Kiedy psy gwiżdżą nową melodię Patrząc na nowy księżyc Mając nadzieję, że wkrótce nadejdzie Oto, jak to może umrzeć Umrzeć... umrzeć... umrzeć... Z płomieni w pył, od kochanków do przyjaciół Dlaczego wszystkie dobre rzeczy zmierzają do końca Kiedy psy szczekały na nowy księżyc, gwiżdżąc nową melodię, Mając nadzieję, że to wkrótce nadejdzie I słońce zastanawiało się czy powinno Trzymać się z dala przez jeden dzień Póki to uczucie nie odejdzie I niebo spadało i chmury się skraplały, i spadł deszcz By przynieść zbawienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Kattie7
Wiem i znam te stronki, ale tu chodzi o recenzje możesz np napisać co rozumiesz przez ten tekst piosenki klip czy coś tam. Niezakładałabym tego jeśli by mi to nie było potrzebne robie prace do klubu dla tego mi to jest potrzebne. Ty nie musisz jeśli nie chcesz. Ale może inni chcieli by się zabawić w tak zwanego interpretatora "Rubcie to na co macie ochote, ale niezabraniajcie innym robić tego co oni chcą zrobić" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
na forum kultura już jest taki wątek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100322 i inne podobne http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99496 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=152049 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#197 | |
Raróg
|
Wątki połączyłam
![]() Kasia.mloda4464, to już Twój trzeci dubel, jaki dziś widzę. Tutaj jest wyszukiwarka: http://www.wizaz.pl/forum/search.php , byłoby dobrze, gdybyś z niej korzystała. Poza tym na forum Kultura znajdziesz niejeden wątek o piosenkach, teledyskach i wierszach - wystarczy się rozejrzeć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
GOSIA ANDRZEJEWICZ "LUSTRO"
Kto pozna miłość raz A potem straci ją Inaczej patrzy na życie Wie dobrze co to ból Wie dobrze co to żal I smutne noce łez Tęsknię i sięgam po lustro wspomnień tych dni W których było tak dobrze nam Słucham serca i słyszę Cię w nim Widzę jak przytulasz mnie Widzę jak nieśmiało dotykasz ust po raz pierwszy Nad nami zapach szczęścia niezapomniane zdjęcia Jesteśmy znów najpiękniejszą z par I nikt nie zabierze nigdy nam Lustra wspomnień tych dni tych dni Kto wierzył w miłość raz A potem stracił ją Inaczej patrzy na życie Trudno zaufać znów Trudno zapomnieć to Co było najpiękniejsze Tęsknię i sięgam po lustro wspomnień tych dni W których byłeś tak blisko mnie Słucham serca i słyszę Cię w nim Widzę jak przytulasz mnie Widzę jak nieśmiało dotykasz ust po raz pierwszy Nad nami zapach szczęścia niezapomniane zdjęcia Jesteśmy znów najpiękniejszą z par I nikt nie zabierze tego nam Mimo że to koniec już Kiedyś z tym pogodzę się Jednak nigdy nie zapomnę ciepła Twoich ust W lustrze wspomnień widzę Cię W lustrze wspomnień widzę Cię W lustrze wspomnień żegnam Cię a ja ... widzę jak przytulasz mnie Widzę jak przytulasz mnie Widzę jak nieśmiało dotykasz ust po raz pierwszy Nad nami zapach szczęścia niezapomniane zdjęcia Jesteśmy znów najpiękniejszą z par Widzę jak przytulasz mnie Widzę jak nieśmiało dotykasz ust po raz pierwszy Nad nami zapach szczęścia niezapomniane zdjęcia Jesteśmy znów najpiękniejszą z par |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
A znacie Us5 i ich piosenke pt" In the club" mi się podoba i zamną chodzi całymi dniami nawet na zawodach rużnych też
oto cała piosenka: US5 "IN THE CLUB" Let's go Richie: (Now) We're back again for a funky ride US5 Ain’t no stopin' us 'cause we('ve/re done it right) In US5 's like dynamite Don’t you know we’ve got it right? The Jay: (Keep/ You're pumpin)' hot (for the/your) appetite Move your bodies up for some real delight Club I like the way you work Your body close to me Songtexte I wanna rock (Will Get it up?) All that you want Songtext I can give it I wanna work your body up and down Lyrics Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty Lyric All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh Liedertexte Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty Liedertext All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh Alle Chris: (Let me take you) to the crib (with a party song) US5 All the sexy girls just came along (They're just so down with this) In (Got me /hear me bumpin' through the night) Mikel: (… Your body up in the air) (oder Izzy?) The See the party people just everywhere (oder Izzy?) We like the way they work Club Their bodies to the beat, oh yeah I wanna rock (Will Get it up?) Songtexte All that you want I can give it I wanna work your body up and down Songtext Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty Lyrics All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh Lyric Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty Liedertexte All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh Liedertext All my people join the party Come on down and shake your body Alle We’ve got somethin’ for the clubs So girls Jay: Here we go just one more time US5 Girls go crazy for the disco Boys are (freakin up yo let's go) In This is how we roll the party Let’s go: Welcome to the club The Jay: Here we go That's right Alright Let's dance Club Yeah Can you, can you, can you handle this? Yeah US5 Songtexte They work) US5 I wanna rock (Will Get it up) All that you want Songtext I can give it I wanna work your body up and down Lyrics Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty Lyric All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh Liedertexte Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty Liedertext All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh Alle Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty US5 All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh In Everybody in the club let's party All my fellas grab a sexy shorty The All my girls lookin' naughty naughty And we all go oh oh oh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
wszystkie teksty Roberta Smitha - z tłumaczeniem na wyłączność Ś.P. Tomasza Beksińskiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
ehh,a mi ostatnio spodobl tekst Akurat "Do prostego człowieka". Na ogół nie slucham tego typu muzyki,ale tekst jest swietny i przedewszystkim oddaje sytuacje na swiecie...
Akurat "Do prostego człowieka" Gdy znów do murów klajstrem świeżym przylepiać zaczną obwieszczenia, gdy "do ludności", "do żołnierzy" na alarm czarny druk uderzy i byle drab, i byle szczeniak w odwieczne kłamstwo ich uwierzy, że trzeba iść i z armat walić, mordować, grabić, truć i palić; gdy zaczną na tysięczną modłę ojczyznę szarpać deklinacją i łudzić kolorowym godłem, i judzić "historyczną racją" o piędzi, chwale i rubieży, o ojcach, dziadach i sztandarach, o bohaterach i ofiarach; gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin pobłogosławić twój karabin, bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba, że za ojczyznę - bić się trzeba; kiedy rozścierwi się, rozchami wrzask liter z pierwszych stron dzienników, a stado dzikich bab - kwiatami obrzucać zacznie "żołnierzyków". - - O, przyjacielu nieuczony, mój bliźni z tej czy innej ziemi! wiedz, że na trwogę biją w dzwony króle z panami brzuchatemi; wiedz, że to bujda, granda zwykła, gdy ci wołają: "Broń na ramię!", że im gdzieś nafta z ziemi sikła i obrodziła dolarami; że im coś w bankach nie sztymuje, że gdzieś zwęszyli kasy pełne lub upatrzyły tłuste szuje cło jakieś grubsze na bawełnę. Rżnij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawołaj, broniąc swej krwawicy: "Bujać - to my, panowie szlachta!" Pozdrawiam wszystkich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam ten tekst:
Maroon 5 "She Will Be Loved" Beauty queen of only eighteen She had some trouble with herself He was always there to help her She always belonged to someone else I drove for miles and miles And wound up at your door I've had you so many times but somehow I want more I don't mind spending everyday Out on your corner in the pouring rain Look for the girl with the broken smile Ask her if she wants to stay awhile And she will be loved She will be loved Tap on my window knock on my door I want to make you feel beautiful I know I tend to get so insecure It doesn't matter anymore It's not always rainbows and butterflies It's compromise that moves us along, yeah My heart is full and my door's always open You can come anytime you want I don't mind spending everyday Out on your corner in the pouring rain Look for the girl with the broken smile Ask her if she wants to stay awhile And she will be loved And she will be loved And she will be loved And she will be loved I know where you hide Alone in your car Know all of the things that make you who you are I know that goodbye means nothing at all Comes back and begs me to catch her every time she falls Tap on my window knock on my door I want to make you feel beautiful I don't mind spending everyday Out on your corner in the pouring rain Look for the girl with the broken smile Ask her if she wants to stay awhile And she will be loved And she will be loved And she will be loved And she will be loved [in the background] Please don't try so hard to say goodbye Please don't try so hard to say goodbye Yeah [softly] I don't mind spending everyday Out on your corner in the pouring rain Try so hard to say goodbye I jeszcze Savage Garden - I knew I loved you, Take That - Patience i Justin Timberlake - what goes around come back around
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też uwielbiam tą piosenke, ten tekst ![]() uwielbiam tez ten tekst: "Ty, Ty, Ty" hey Gdy przyjdzie przysposobić do kochania Inne, z początku obco - szorstkie, zimne ciało... Znów mi do głowy przyjdziesz ty Gdy przyjdzie się ułozyć do snu, pierwszy raz I szepnąć (z przekonaniem) kocham kocham kocham kocham Cię Znów mi do głowy przyjdziesz ty "Alexander" myslovitz Już nie będę z tobą kłócił się I tak nigdy nie mam racji Wydawać by się mogło że Jesteśmy źle dobrani Najgorsze jest jednak to Twoje rozczarowanie Wiem zapomniałem Ci powiedzieć że Jestem zakochany Więc lepiej mnie zabij Wyrzuć z pamięci Lepiej odejdź, pozwól mi odejść Lepiej zapomnij Pozwól zapomnieć Lepiej daj mi następną szansę Wiem potrzebujesz tego czego ja Nigdy mogę Ci nie dać Nie dlatego że nie chcę Ci dać A dlatego że sam tego nie mam Najgorsze jest tednak to Twoje rozczarowanie Wiem zapomniałem Ci powiedzieć że Jestem zakochany Więc lepiej mnie zabij Wyrzuć z pamięci Lepiej odejdź, pozwól mi odejść Lepiej zapomnij Pozwól zapomnieć Lepiej daj mi następną szansę
Benjamin Franklin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez łosiak zosiak Czas edycji: 2007-04-29 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
To ja dorzucę Alanis
![]() Thank you How bout getting off of these antibiotics How bout stopping eating when I'm full up How bout them transparent dangling carrots How bout that ever elusive kudo Thank you India Thank you terror Thank you disillusionment Thank you frailty Thank you consequence Thank you thank you silence How bout me not blaming you for everything How bout me enjoying the moment for once How bout how good it feels to finally forgive you How bout grieving it all one at a time Thank you India Thank you terror Thank you disillusionment Thank you frailty Thank you consequence Thank you thank you silence The moment I let go of it was The moment I got more than I could handle The moment I jumped off of it was The moment I touched down How bout no longer being masochistic How bout remembering your divinity How bout unabashedly bawling your eyes out How bout not equating death with stopping Thank you India Thank you providence Thank you disillusionment Thank you nothingness Thank you clarity Thank you thank you silence yeah yeah ahh ohhh ahhh ho oh ahhh ho ohhhhhh yeaahhhh yeahh I jeden moich ulubionych - Ironic An old man turned ninety-eight He won the lottery and died the next day It's a black fly in your Chardonnay It's a death row pardon two minutes too late Isn't it ironic ... don't you think Chorus It's like rain on your wedding day It's a free ride when you've already paid It's the good advice that you just didn't take Who would've thought ... it figures Mr. Play It Safe was afraid to fly He packed his suitcase and kissed his kids good-bye He waited his whole damn life to take that flight And as the plane crashed down he thought 'Well isn't this nice...' And isn't it ironic ... don't you think Repeat Chorus Well life has a funny way of sneaking up on you When you think everything's okay and everything's going right And life has a funny way of helping you out when You think everything's gone wrong and everything blows up In your face It's a traffic jam when you're already late It's a no-smoking sign on your cigarette break It's like ten thousand spoons when all you need is a knife It's meeting the man of my dreams And then meeting his beautiful wife And isn't it ironic... don't you think A little too ironic... and yeah I really do think... Repeat Chorus Life has a funny way of sneaking up on you Life has a funny, funny way of helping you out Helping you out
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione (przeglądałam wątek, nie znalazłam, jeśli się powtórzy...przepraszam
![]() Dana Glover - It is you There is something that I see, in the way you look at me There is a smile there is a truth in your eyes But an unexpected way on this unexpected day Could it be this is where I belong? It is you I have loved all along! It is no more mystery It is finally clear to me You are the home my heart searched for, so long! And it is you I have loved all along! There were times I ran to hide afraid to show the other side alone in the night, without you But now I know just who you are and I know you hold my heart finally this is where I belong It is you I have loved all along It is no more mystery It is finally clear to me You are the home my heart searched for, so long! And it is you I have loved all along! Oh over and over, I am filled with emotion your love, it rushes through my veins And I am filled with the sweetest devotion As I, I look into your perfect face! It is no more mystery It is finally clear to me You are the home my heart searched for, so long! And it is you I have loved It is you I haved loved It is you I haved loved all along! Lonestar - I'm already there He called her on the road From a lonely cold hotel room. Just to hear her say “I love you” one more time And when he heard the sound Of the kids laughing in the background He had to wipe away a tear from his eye. A little voice came on the phone Said, “Daddy when you coming home?” He said the first thing that came to his mind: Chorus: I'm already there, Take a look around. I'm the sunshine in your hair, I'm the shadow on the ground. I'm the whisper in the wind, I'm your imaginary friend. And I know that I'm in your prayers, Oh, I'm already there. She got back on the phone Said, “I really miss you darlin’. Don't worry about the kids they'll be all right. Wish I was in your arms, Lyin’ right there beside you. But I know that I’ll be in your dreams tonight. And I’ll gently kiss your lips, Touch you with my fingertips. So turn out the light and close your eyes, I'm already there, Don't make a sound. I'm the beat in your heart, I'm the moonlight shining down, I'm the whisper in the wind, And I’ll be there to the end. Can you feel the love that we share? I'm already there We maybe a thousand miles apart, But I’ll be with you wherever you are. I'm already there, Take a look around. I'm the sunshine in your hair, I'm the shadow on the ground, I'm the whisper in the wind, And I’ll be there to the end. Can you feel the love that we share? I'm already there. I'm already there. Kayah fat Polucjanci - Najpiękniejsi Załóżmy, dajmy na to, że jest stróżem na budowie on A ona jest kucharką w jakiejś dziurze, gdzieś daleko stąd Nie dowiesz sie z gazety o ich życiu, tak przeciętni są I brzydcy są niestety, tak przynajmniej większość widzi ich lecz gdy przychodzi noc on bierze ją, a ona go gdy przychodzi noc najpiekniejsi sobie są gdy przychodzi noc dla siebie są ona i on gdy przychodzi noc... On wie, że mieć nie będzie takiej bryki, z kolorowych pism Jej nie stac na sukienki, kosmetyki, żaden mody krzyk I nic ich nie obchodzi co nam wciska reklamowy chłam dla mas W oczach swych są młodzi wciąż, nie trzeba im do szczęścia nic bo gdy przychodzi noc on bierze ją a ona go gdy przychodzi noc najpiękniejsi sobie są gdy przychodzi noc dla siebie są ona i on gdy przychodzi noc... Jak dwie rzeki łączy morze, noc miesza ich i toną w sobie Kropelki słów w beznóżach ust wspólnym są deszczem Granice ciał to dla nich przeszłość, a 'ty i ja' zamienia się w jedno Zwinięci razem w okół oddechu, tak święci w swoim grzechu... gdy przychodzi noc... Polucjanci - Ona czyli ja Kim jesteś? Kogo w lustrze spotykasz codzień? Czego nie wiesz o sobie, co wiesz? Co kryje Twoje serce? Kochanie, nigdy nie jest za późno by żyć Jesteś piękna gdy wierzysz, że Ty od życia co chcesz dostaniesz. Jesteś jak nieodkryty świat Wszystko w sobie masz Nie patrz na inne Bo to co one masz Popatrz w siebie tak: Ona czyli ja Odpowiedz, kiedy słuchasz piosenki tej gdzieś Czy potrafisz zobaczyć sie w niej? Co kryjesz na dnie w sobie? Bo chociaż mówie o niej to o tobie też Sam się stwarzasz co chwilę gdy chcesz Przejrzyj sie w czyichś oczach Jesteś jak nieodkryty świat Wszystko w sobie masz Popatrz na innych Sam to co oni masz Zobacz siebie tak: Oni czyli ja Mijamy się, każdy z nas codzień Jak we mgle Żyjemy niby z sobą ale ciągle obok Przecież my Ty i ja jesteśmy jak krople siebie W morzu lat Bo każdy troche kogoś innego tez ma Masz mnie w sobie i mam Ciebie ja Człowiek tak wiele znaczy Jesteś jak nieodkryty świat... Polucjanci - Mała apokalipsa Mała katastrofa, Ikar spadł bez szans, ktoś się przestał kochać. Małe wstrząsy ziemi, runął dom, szloch rąk, ognia krąg. Małe wściekłe morze, fali cios, na dno mały okręt poszedł Mały tajfun przeszedł, wszystko starł, nasz kraj, Ty i ja. Czas, zabijam tylko czas, bo reszta już umarła. Czas, za dużo wciąż go mam, przed lustrem sam na sam. Czas, jak ołowiana łza, jak na pustyni piach, bez Ciebie... Mały koniec świata, nie ma trąb i bomb, mała świata strata. Lecą w dół anioły, szary deszcz jak dzień suchych łez. Nie ma gdzie sie podziać, zeszłych dni sam pył, popiół został po nas. Jestem choć mnie nie ma, nie ma nóg i rąk chociaż są Czas...
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Sting "Desert Rose" I dream of rain I dream of gardens in the desert sand I wake in vain I dream of love as time runs through my hand I dream of fire Those dreams that tie two hearts that will never die And near the flames The shadows play in the shape of the mans desire This desert rose Whose shadow bears the secret promise This desert flower No sweet perfume that would torture you more than this And now she turns This way she moves in the logic of all my dreams This fire burns I realize that nothings as it seems I dream of rain I dream of gardens in the desert sand I wake in vain I dream of love as time runs through my hand I dream of rain I lift my gaze to empty skies above I close my eyes The rare perfume is the sweet intoxication of love I dream of rain I dream of gardens in the desert sand I wake in vain I dream of love as time runs through my hand Sweet desert rose Whose shadow bears the secret promise This desert flower No sweet perfume that would torture you more than this Sweet desert rose This memory of hidden hearts and souls This desert flower This rare perfurme is the sweet intoxication of love
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Oczywiście "Wehikuł Czasu" Dżemu <buja w oblokach>
Pamiętam dobrze ideał swój Marzeniami żyłem jak król Siódma rano to dla mnie noc Pracować nie chciałem, włóczyłem się Za to do "puszki" zamykano mnie Za to zwykle zamykano mnie Po knajpach grywałem za piwko i chleb Na szyciu blues'a tak mijał mi dzień Tylko nocą do klubu Puls Jam Session do rana - tam królował blues To już minęło, ten klimat, ten luz Ci wspaniali ludzie nie powrócą Nie powrócą już Lecz we mnie zostało coś z tamtych lat Mój mały intymny, muzyczny świat Gdy tak wspominam ten miniony czas Jak dobrze że to nie poszło w las Dużo bym dał by przeżyć to znów Wehikuł czasu - to byłby cud Mam jeszcze wiarę, odmieni się los Znów kwiatek do lufy wetknie im ktoś Jak będę miała jeszcze inne pomysły, to oczywiście napiszę, bo cudownotestowych piosenek jest przecież mnóstwo...
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
CZESłAW NIEMEN KLECZAC PRZED TOBA
![]() ![]() ![]() To Ty, tylko Ty Wiesz, co dziś widzę, kiedy, kiedy zamknę oczy Masz, masz jeszcze siłę by, by mnie zauroczyć Tylko Ty możesz ruszyć drogą, którą ja wybrałem To Ty, tylko Ty Masz usta, których tyle lat, tyle lat szukałem Dlaczego więc nie chcesz uwierzyć mi, a może to jeszcze za mało? Że klęcząc przed tobą wyznaję te słowa, wyznaję To Ty, tylko Ty Wiesz, czemu kiedyś w długą noc płakałem Znasz nawet myśli, których nigdy, nigdy nie wyznałem To Ty, dla ciebie znajdę ciszę w środku burzy To Ty, tylko Ty Do ciebie wracam z mojej samotności, z mojej samotności wracam Dlaczego więc nie chcesz uwierzyć mi, a może to jeszcze za mało? Że klęcząc przed tobą wyznaję te słowa, wyznaję To Ty, tylko Ty Na ciebie czeka miejsce gdzie nas nikt nie znajdzie Gdzie ze mną musisz pójść, musisz pójść i tam pozostać To Ty, potrafisz pomóc mi, gdy jesteś blisko To Ty, tylko Ty Znasz moje myśli, znasz moje myśli, moje myśli wszystkie Proszę cię, uwierz, uwierz mi, że bardzo cię kocham I klęcząc przed tobą te słowa wyznaję, wyznaję To Ty ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Dżem ------ Modlitwa III - Pozwól mi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozwól mi spróbować jeszcze raz Niepewność mą wyleczyć, wyleczyć mi Za pychę i kłamstwa, same nałogi Za wszystko co związane z tym Za świństwa duże i małe Za mą niewiarę - rozgrzesz mnie No rozgrzesz mnie, no, no, no.... Panie mój, o Panie Chcę trochę czasu, bo czas leczy rany Chciałbym, chciałbym zobaczyć co Co dzieje się w mych snach Co dzieje się I nie, i nie chcę płakać, Panie mój Uczyń bym był z kamienia Bym z kamienia był I pozwól mi, pozwól mi Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz Chcę trochę czasu, bo czas, bo czas leczy rany Chciałbym, chciałbym zobaczyć co Co dzieje się, co dzieje się w mych snach I nie, i nie chcę płakać, Panie mój Uczyń bym był z kamienia Bym z kamienia był I pozwól mi, pozwól mi spróbować jeszcze raz Jeszcze raz.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.