![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne "urazy"
Moje urazy? Kiedys (1 klasa podstawowki) czekajac na obiad, stalam w kuchni tak pomiedzy stolem a lodowka. Na stole stalo zelazko (studzilo sie po prasowaniu). Wiedzialam, ze na ziemi lezy wtyczka i staralam sie unikac kontaktu fizycznego z nia
![]() ![]() gdy mialam 5 lat moja siostra cioteczna wpadla na "genialny" pomysl (ona zawsze ma "genialne" pomysly ![]() ![]() Rok temu sylwestra spedzilam z moim TZ w jego wsi. O godz. 24.00 ktos wyszedl na zewnatrz budynku, w ktorym sie bwilismy i zaczal puszczac petardy (dobrze pisze? mam przyciemnienie umyslowe i nie mysle teraz zbyt dobrze, chodzi mi w kazdym badz razie o te cos co jest wystrzeliwane w niebo i zmienai kolory ![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się jeszcze jedno Miałam z 8 lat i bawiłam sie z koleżanką na placu zabaw, oczywiscie podeszłam zbyt blisko hustawki która była "uruchomona" na pełnych obrotach, dostałam w głowę (metalowa) z taką siłą ze odrzuciło mnie na 2 metry, oczywiście to nie koniec, spadając uderzyłam głowa ponownie w metalowe drabinki. Kiedys na tym samym placu miałam otwarte złamanie nogi, po prostu biegłam i nie zauważyłam piaskownicy. Mając 15 lat wpadłam do ogniska, wstałam z niego jeszcze szybciej i jeszcze szybciej biegłam w płomieniach, Boze jak ja sie wtedy przestraszyłam. ![]() ![]() Kiedyś przechodziłam przez siatkę (ogrodzeniową) i centralnie konce tej siatki wbiły mi się w twarz, jakies 2 cm od oka, tutaj dziękowałam za swoje szczęscie ![]() Kiedyś pogryzł mnie pies tak że wyszarpał mi kawałek uda, oczywiście mu oddałam ![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj w nocy /pierwszy raz/ obudziłam się z nosem na ścianie. nie wiem jak to zrobilam. bolało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Heh no kiedyś zjeżdżałam z góry na sankach, kiedy w jakiś dziwny magiczny sposób sanki zboczyły nagle w bok, a ja walnęłam nosem prosto w jakąś starą stodołę
![]() Ostatnio kiedy oglądałyśmy na leżąco z koleżanką film, ta chciała się podrapać po nosie, ale jakoś tak się jej ręka omsknęła, że trafiła ostrym pazurem prosto w moje oko ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
W 6 podstawówki grałyśmy w berka i ja tak szybko biegłam że wpadłam na kaloryfer i zrobilam sobie wglebienie (dziure) w nodze i poleciałam na jednej nodze do pielęgniarki.Dała mi gazę,a po 30 miutach ta gaza była już cała czerwona.
Co lepsze-2 dni po tym pojechałam,mimo zakazu mamy,na zawody z kosza i grałam na ich na jednej nodze kulejąc,ąż sie trener zlitował i zakazał mi grac ![]()
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
ile razy ja zaryłam w jakies drzwiczku kuchanne albo otwarta szafke o futryny to juz nie da sie zliczyc ile razy palcami u nóg zachaczałąm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj podczas wygłupiania sie z tz chciałam szybko połozyc sie na łózku tak sie połozyłam ze zaryłam i drewniany kant łózka ![]() sto tysiecy raz witałam sie ze scianą w nocy ![]() ![]() raz jak byłam mała to miałam takie typowe krzesło na 4 nogach z oparciem przy biurku i oczywiscie dziecko mąde ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Opiszę dwie sytuacje urazogenne - nieprzyzwoite i baaardzo bolesne, bo na golaska
![]() Leżę wygodnie na podłodze, na miękkim kocyku, maxymalnie zrelaxowana, odprężona, mąż rozkosznie masuje mi plecy, cudownie pachnie oliwka, palą się świece. Nagle czuję potworny ból, moja skóra jest rozrywana paznokciami! Zrywam sie z myślą, że mąż kompletnie oszalał, a to ... mój rozhasany, rozkicany króliczek postanowił nieco po mnie pobiegać ![]() Trauma nr 2: maluję paznokcie, buteleczkę z lakierem trzymam między kolanami, jestem skupiona i całkowicie unieruchomiona. Mój królik biega po całym mieszkaniu, w tą i z powrotem. Nagle widzę - jak w zwolnionym tempie - że radośnie biegnie prosto na mnie, a ma zwyczaj wskakiwania na mnie, przebiegania "od stóp do głów" i siadania na ramieniu! Nie muszę chyba dodawać, że po całej akcji moje ciało wyglądało jak zeszyt do nut...
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Heh niektore Wasze posty są swietne
![]() To bylo w trzeciej klasie podstawowki. Siedzialam akurat w klasie i moje krzeslo na ktorym siedzialam strasznie klekotało ( czyli ta deska na ktorej siedzimy ) I nagle poszlam do tablicy zapisac jakies dzialanie. I zaczelam z powrotem wracac do lawki ![]() ![]()
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Mój kuzyn będąc u mnie w domu, jeszcze jak bylismy mali, tak sie "przejął" taką zabaweczką na sznurku, ze zaczął ja krecic. U mnie w domu sufit nisko, kwiaty wiszą i patrzymy na kuzyna a on strącił tą zabawką kwiatka prosto na swoją głowę. Doniczka byla rozwalona a on na głowie mial wielkiego guza....
Nie wspominając ile razy chcąc cos przybic walnęłam sobie mlotkiem w palec... ![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
najdziwniejsze urazy :>
Do załozenia tego wątku skłoniło mnie to że ciągle sobie robie krzywde w strasznie głupie sposoby
![]() Np ostatnio przypomniało mi sie jak sobie wyłamałam palec w wieku 7 lat ![]() Moją ulubioną zabawą było "ślizganie sie w wannie" a polegała ona na tym że po wypuszczeniu wody ślizgałam sie w pianie. No i sie wyślizgnełam... ![]() Dwie mleczne jedynki straciłam przez zjezdzanie na sankach ze sznurkiem w ustach ![]() Po za tym często budze sie rano z dziwnymi ranami niewiadomego pochodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dot.: najdziwniejsze urazy :>
wielkich urazów nie mam, ale po kilka razy dziennie wpadają na mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
tydzień temu wbiłem sobie na uczelni na angielskim sprężynke w skóre pod paznokciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Kiedyś wpadłam pod karuzele, chociaż leżąc pod nią ciężko zastanawiałam się jak to się mogło stać
![]() Ostatnio upadł na mnie rower, bo zaplątała mi się sznurówka w pedał, bosz, ale to bolało :/ Czerwona Sukienko, ja też bardzo często po nocy mam rany niewiadomego pochodzenia, co mnie przeraża ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Jak byłam mała rzuciłam się z ławki za jakąś zabawką która upadla na ziemię...i cóż ja polecialam a stopy zostały między deskami ławki
![]() ![]()
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
O nie! Przypomniało mi sie coś
![]() To nie tylko glupi uraz ale i głupie rozwinięcie ![]() (miałam mniej więcej 11-12 lat) Grając w karty w ogródku spadłam ze stołu na którym sie pokładałam. Oczywiście zaraz polecialam do mamy opatrzeć kolano i pytam sie jej "będzie piec?!?!" ona " niiiieeee ![]() ![]() ![]() Piekło jak nie wiem co. Obraziłam sie śmiertelnie za to że zostałam oszukana ( ![]() Po chwili przypomniało mi sie że teraz pewnie moja kolejka w makale więc ciągne za klamke. I nic. Drzwi ani drgną. Dre sie do mamy żeby je puściła ![]() Okazało sie ze zepsułam drzwi i musiałam czekać pare godzin aż tato przyjechał je wymontować ![]() Kiedyś skakałam po jakiejś ławce jak byłam mała... po czym deska pękła a ja wpadłam do środka rozcinając sobie na pół łydke o gwóźć. Nadal mam blizne ![]() Jeszcze przypomniało mi sie moje krwisto czerwone ropiejące przez dwa tygodnie oko bo kolega mi strzelił z pistoletu na kulki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
oj sporo tego bylo
![]() dwa razy wbity gwozdz w stope od spodu ( motylki kiedys nosilam , takie gumowe podobne do japonek ![]() zlamana noga bo wsadzilam w szprychy roweru jak jechalam na bagazniku( ba przekrecona o iles tam stopni) blizna na kostce bo tak samo wsadzilam noge ale tym razem w komara( takie cos udajace motor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Przypomniało mi się jak jeździłam kiedyś na rolkach i przede mną jechała moja kuzynka. Wpadła na chłopaka, ten biedny grzebie się, żeby wstać, a ja wpadłam na niego, usiadłam mu na głowie i kopnęłam rolką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka złamała palec wsadzając kasete do magnetowidu
![]() AAA! Przypomniało mi sie jak moja siostra opowiadala że jej koleżanka biegając po łące i krzycząc "jestem rusałką...jestem rusałką!" wpadła do dziury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
skaczac przez strumyk wbilam sobie jakas slomke niczym drzazge w noge tak na pare cm, oj jak bolo jak musialam to wyjac...
![]() |
#143 |
KWC
|
chyba był taki wątek.
Jak miałam 10 lat to spadłam z trzepaka na twarz, zupełnie beż żadnej asekuracji rękoma czy coś, heheh. Na czole miałam wtedy strupa w kształcie idealnego znaku zapytania. śmiesznie to wyglądało. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Był już taki wątek, sama go zresztą założyłam, więc pamiętam
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=urazy
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ja to w swoim dzieciństwie należałam chyba do dzieci wyjątkowo pechowych
![]() Miałam tyle wypadków, dziwne, że jeszcze żyje i jakoś się trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inne wydarzenie to takie, które wydarzyło się rok później. A mianowicie spędzałam wakacje u swojej kuzynki. I tam na osiedlu jest taka duża zjeżdżalnia... Postanowiłyśmy wieczorem na niej poszalec ![]() ![]() Tych wydzarzeń było pełno chyba nie zdołałabym tego wszystkiego opisac, no cóż czasem ma się za dużo pomysłów w głowie... ![]()
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Będąc dzieckiem (pewnie jakieś 10-12 letnim) spadłam z huśtawki - dokładnie pod nią - i zamiast poczekać aż ona się zatrzyma wstałam i oberwałam w tył głowy.
Mój mąż za to będąc dorosłym facetem przytrzasnął sobie UCHO DRZWIAMI SAMOCHODU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Potknęłam się i złamałam nogę
![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moee ty wiesz jak mi poprawić humor!!!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Miałam traumatyczne przeżycia z hulajnogą we wczesnej młodości. Jechałam z kumpelą i rozwaliła sobie kolano. Szybko wróciłyśmy do mnie, mamusia ranę opatrzyła, plaster nakleiła i wyszłyśmy drugi raz. Wracałyśmy, niestety ulica z deka dziurawa i koniec.. ja się wywaliłam.. załatwiłam sobie łokieć, kolano i policzek (na szczęście nie został mi ślad). Innym razem brat pożyczył mi bmx-a bo przyjechała do mnie kuzynka i mieliśmy jechać na grilla i nie starczyło dla mnie roweru. A to była wyczynówka.. z tym że hamulcy w niej nie uświadczysz.. O czym przekonałam się dopiero jak się wywróciłam, wyprzedzając na piasku... zdarty łokieć, kolano, rozwalone prawe biodro
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
No nareszcie mam sie czym pochwilić
![]() ![]() 1. W wieku 9 miesięcy wypadłam z wózka i złamałam sobie lewą rękę w łokciu. 2. Jak miałam z 7 lat to walnęła mnie huśtawka (dobrze, że akyrat nie miałam zębów) 3. Skręciłam lewą nogę skacząc do bloku (dwa razy) - trenuje siatkówkę 4. Skacząc bo bloku naderwałam ścięgni na stopie <lol> 5. Ostatnio (dokladnie 3 tygodnie temu) skręciłam lewą nogę trzeci raz. Tym razem dwa tygodnie gipsu:/ Grałam w nogę na wfie. Jednym słowem: NIECH ŻYJE ZGRABNOŚĆ! KALECTWO SIE SZERZY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.