![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Urodowe sztuczki :)
Nie znalazłam podobnego wątku a pomyślałam, że fajnie będzie takowy założyć. Jakie macie 'sztuczki', które stosujecie, że wyglądać pięknie?
![]() ![]() ![]() ![]() 1)mieszam podkład z kremem nawilżającym, wtedy jest taki naturalny efekt ![]() ![]() 2)wykręcam rzęski łyżeczką ![]() 3)do zbyt gęstego lakierku do paznokci dolewam troszkę zmywacza 4)zmywam makijaż kremem nivea jak zabraknie mleczka ![]() 5)na spuchnięte oczka-metalowe łyzeczki wkładam na kilka minut do zamrażalnika i potem daje na oczy 6)smaruję usta wazelinką, żeby ładnie błyszczały bez błyszczyka ![]() 7)usuwam przebarwienia drobne cytrynką ![]() 8)myję zęby sodą, żeby wybielić ![]() 9)piję dużo wody, bo się skóra oczyszcza i schodzą syfki ![]() 10)peelinguję usta szczoteczką do zębów ![]() Jutro jeszcze coś nabazgram, jeśli wam się pomysł spodoba. Te powyższe rady może nie są najlepsze, ale jestem śpiąąąąąąąąąąąąąąąąąąaca. .. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Urodowe sztuczki :)
wykrecasz rzesy lyzeczka? ale jak? ;>
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hehehe vikuniaa ja tez pilinguję usta sztoteczką do zębów i jak mi zabraknie mleczka to uzywam kremu Nivea do demakijażu
![]() ![]() Poza tym: - zasychający tusz lub lakier do paznokci wkładam na kilka minut do gorącej wody - korektor w sztyfcie przed nalożeniek klade na karoryfer aby zmiękł - plastry do depilacji z woskiem rozgrzewam suszarką do włosów - jezeli mam przesuszoną skórę na stopach smaruję ją grubą warstwą balsamu do ciała i zakladam bawełniane skarpetki na noc (tak samo robię z rękami tylko, że używam kremu do rąk) Yyy, i już mi sie jak na razie nic wiecej nie przypomina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też czeakm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Częste stosowanie sody może prowadzić do paradontozy i może uszkodzić szkliwo zębów. Lepiej kupić pastę, która ma w składzie sodę i inne skladniki chroniące zęby... niż używać samą... nawet jeżeli robimy to raz w tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Z tym wykręcaniem rzęs łyżeczką to chyba wiem, o co chodzi, chociaż tak nie robię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Powariowałyście!? Soda zetrze szkliwo ja tak zrobiłam i źle to sie skonczyło... później przez kilka miechów walczyłam z okropnym uczuciem chłodu na jednynkach NIE RóBCIE TEGO! Podkład + krem = czy przypadkiem to nie zaszkodzi skórze(?) krem sie wchłania w skóre razem z podkładem. Najlepiej najpierw nałożyć krem a jak sie wchłonie to nałożyc podkład. Pijesz duzo wody ale żeby ja zatrzymać w organizmie musisz tez jeśc produkty, które zawieraja tłuszcz. Szczoteczka musi być bardzo miękka żeby zrobić peeling ust. Najlepiej przy peelingowaniu twarzy nie pomijajmy ust
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wlasnie przypomnialo mi sie ze jak bylam dzieckiem i mialam szorstkie rece to na noc mama smarowala mi je maslem i nakladalam rekawiczki.Pamietam ze skora byla potem delikatna.Jesli chodzi o mycie soda to kiedys nakladalam troche sody na szczoteczke z pastai tak mylam zeby.Oczywiscie nie za duzo.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zęby mamy tylko jedne (nie licząc mleczaków... bo tych to już na pewno żadna z Was nie ma ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja wole podkręcanie rzęs łyzeczką niż zalotką, według mnie lepsze efekty.
A więc maluje dokładnie rzęsy i przykładam łyżeczkę tak aby wypukła strona zakryła oczko. Rzęsy wtedy "opierają' sie na niej i wywijają do góry zasychając ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hm,
-zawsze twarz myję żelem, potem tonik rozświetlający, krem nawilżający a jak się wchłonie dopiero podkład -na powieki jako bazę nakładam cień w ciepłym różowym kolorze z brokatem i przeciągam go aż pod dolną linię brwi...pięknie rozświetla oczy -zęby płukam płynem do jamy ustnej...uczucie świeżości pozostaje na dużo dłużej -też smaruję stopy kremem po czym wkładam skarpetki...tak samo robię, gdy czuję, że podłapuję jakieś przeziębienie ![]() -jak robię duże (ręczne) pranie bądź zmywanie, to nie maluję wtedy paznokci...po takich domowych robotach łatwo robi się manicur -mam żelowe okularki na wypadek, jakbym zaszalała noc wcześniej ![]() no i podstawa....zawsze rano po przebudzeniu biorę prysznic....to chyba już samo w sobie sprawia, że czuję się PIĘKNA!!!! ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
z tą sodą naprawdę trzeba uważać, strasznie mi zniszczyła zęby
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a ja mam inne pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
tu dosyc podobny wątek
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=odtajnione i tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kierem+rz%EAsy
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]()
A więc tak...rzęsy łyżeczką robię tak...
![]() Przykładam do rzęs wypukłą częśę łyżeczki, przyciskam i wywijam do góry, tak, że aż 'czuję' rzęsy ![]() A cytryna... albo trochę soku wyciskam na wacik, albo po prostu jade plasterkiem po przebarwieniach ![]() Co do sody... Zapomniałam dodać, że ząbki to ona niestety niszczy ![]() ![]() ![]() A jeszcze podbno spożywanie marchewki i w ogóle wszystkiego co marchewkowe lub z beta-karotenem jest, poprawia kolor skóry ![]() Moja siorka kiedyś tarła marchewkę i potem nakładała ją na twarz na jakieś 10 minut, ale nie pamiętam jakie były efekty, bo to było dawno. A no i jeszcze maść cynkowa jest dobra na pryszcze. Tylko, że jak nałożycie na noc i włosy się zetkną z miejscem, w którym jest maść, macie gwarantowane tłuste włosy ![]() Fajnie, że niektóre z Was mają te same sposoby co ja ![]() A no i jeszcze jak myję włosy, to ostatni raz płuczę je w zimnej wodzie. Wydaje mi się, że błyszczą i mniej się przetłuszczają A ostatnio umyłam włoski szamponem Dove, nałożyłam odżywkę i siedziałam z nią pół godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak mam brudne paznokcie po jakiejś pracy i się tego nie da doczyścić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
vikuniaa masz drastyczne sposoby co do czyszczenia paznokci i dbania o włosy. Maseczki do włosów, odzywki etc powinno sie trzymać na włosach tyle ile jest napisane na opakowaniu danego produktu. I po co uzywać dwóch(?). Co do paznokci to wszelkie detergenty jak proszki to prania je niszczą wiec lepiej użyc szczoteczki to mycia dłoni + mydełko i je delikatnie wyszorować a trudno dostępny brudek pilniczkiem
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
No to i coś ode mnie: warstwa tuszu na rzęsy, na to puder sypki i po chwili kolejna warstwa tuszu. Ja stosuję MF 2000 calories. Rzęsy są wtedy grube na maxa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
up up :P
![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A ja jeżeli szykuje mi się praca w ogródku przy ktorej pobrudzę sobie pzanokcie np. ziemią po prostu biorę mydło w kostce i drapię paznokciami żeby wlazło za paznokieć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Co do sody to jest naprawde głupota ! A o czyszczeniu węglem nie słyszałam i nie zamierzam próbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ione+kosmetyki
W tym wątku w poście pierwszym macie instrukcję używania węgla jako środka wybielającego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
up up
![]() |
#30 |
jak promyczek słońca....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.