VISAXINUM- czy te tabletki działająna trądzik??? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 21:29   #181
lizawietta
Zadomowienie

Dot.: VISAXINUM- czy te tabletki działająna trądzik???

ja koncze własnie pierwsze opakowanie-początkowo byłam zadowolona, po jakims 1,5-2 tyg.przyjmowaniu visaxinum nie miałam juz ,,syfow", jedynie pozozostało mi pare zaskorniakow. niestety pare dn itemu znow mnie cos wysypalo ( zostaly mi 2 tabletki w op.), ale chyba kupie nastepne opakowanie no i zobaczymy co dalej

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 23:59   #182
martika12345
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
ja koncze własnie pierwsze opakowanie-początkowo byłam zadowolona, po jakims 1,5-2 tyg.przyjmowaniu visaxinum nie miałam juz ,,syfow", jedynie pozozostało mi pare zaskorniakow. niestety pare dn itemu znow mnie cos wysypalo ( zostaly mi 2 tabletki w op.), ale chyba kupie nastepne opakowanie no i zobaczymy co dalej
Myślę, ze nie jet to wina tego sulementu. Twój organizm mógł zareagować na coś zupełnie innego. Powody powstawania trądziku są bardzo złożone, różne jest u różnych osób jego nasilenie.
martika12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-30, 22:34   #183
truskavka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
A nie zmieniłaś może kosmetyków do twarzy albo diety?
truskavka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 17:13   #184
maniusiab
Przyczajenie

A kiedy najlepiej brać te tabletki? Rano czy wieczorem. Zastanawiam się już długo ,bo w nocy organizm się regeruje i może lepiej brać na noc?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie bądź pracuje w zawodzie związanym z kosmetologią proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
maniusiab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 23:17   #185
Ilonekk
Raczkowanie

Oj, na ulotce nie ma żadnych wytycznych. Można brać i tak i tak. Ja biorę różnie, jak pamiętam. Raz rano, przed wyjściem z domu, raz wieczorem... To nie pigułki antykoncepcyjne, żeby brać je o tej samej porze Mimo mojej niesolidności jeśli chodzi o łykanie tych tabletek, efekty są widoczne, więc najwyraźniej to bez różnicy
Ilonekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 09:11   #186
maniusiab
Przyczajenie

Dzięki wielkie za pomoc W takim razie nie będę martwić się porą przyjmowania ich;p
Stary 2010-04-05, 13:34   #187
truskavka
Raczkowanie

Tego typu rzeczy zażywam zawsze na noc, nie wiem dlaczego
Stary 2010-04-05, 17:44   #188
dirt is nice
Przyczajenie

GG do dirt is nice

Właśnie tydzien temu zaczęłam pierwsze opakowanie i juz widze lekkie efekty jednak z własnego do swiadczenia wiem ,że nawet tabletki i najlepsze kremy nie pomagą bez odpowiedniej diety i systematyczności pozdrawiam !
dirt is nice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 17:47   #189
martika12345
Przyczajenie

Najlepiej brać rano po posiłku.
martika12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 18:56   #190
monikaxx93
Przyczajenie

Ja używałam tych tabletek ale nic mi nie pomagały.... Obecnie stosuję maść Acne-derm na trądzik i przebarwienia, ma ona wiele pozytywnych opinii więc myślę ,że mi pomoże. A w tabletkach visaxinum żadnych cudownych specyfików niema....
monikaxx93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 15:58   #191
maniusiab
Przyczajenie

Hmm... to nie wiem już kiedy brać hehe ????
Stary 2010-04-07, 16:16   #192
ewka_609
Rozeznanie

Ja też kupiłam te tabletki. Nigdy mi się nie chciało pić herbatek z bratka itd więc pomyślałam ' a co mi tam'. Nie mam wielkiego trądziku, raz na jakiś czas prawdziwy pryszczol. Miałam problemy z dekoltem - dużo malutkich i czerwonych wyprysków. Na twarzy nie jest aż tak źle, chociaż zawsze mogło być gorzej.
Po tabletkach widzę poprawę, szczególnie na dekolcie. Nie przypisuję całej zasługi Visaxinum ale pewnie tabletki miały w tym swój udział. Ale przede wszystkim nie dotykam i nie wyciskam tych wstręciuchów

Podsumowując - mi nie zaszkodziły, trochę pomogły a brałam jak mi się przypomniało ...
Stary 2010-04-08, 12:25   #193
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikaxx93 Pokaż wiadomość
Ja używałam tych tabletek ale nic mi nie pomagały.... Obecnie stosuję maść Acne-derm na trądzik i przebarwienia, ma ona wiele pozytywnych opinii więc myślę ,że mi pomoże. A w tabletkach visaxinum żadnych cudownych specyfików niema....

Acne-derm to krem, a ja tak nie znoszę smarować pryszczy jakimiś maziami... A jakich "cudownych specyfików" oczekujesz od preparatu na trądzik? Soku z gumijagód? Moim zdaniem Visaxinum zawiera wszystko, co trzeba. Wcześniej brałam CeraNovę z bratkiem, ale ona była właśnie tylko na bazie ziołowej, więc niewiele zdziałała. Teraz biorę Visaxinum. Oprócz standardowych ziół i witamin ma przede wszystkim laktoferynę, czyli białko, które działa bakteriobójczo. Buzię mam wreszcie gładsza i nie wyskakują nowe pryszcze. Jak dla mnie taki skład jest idealny do walki z trądzikiem.
polkadot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 15:43   #194
TheLWord
Raczkowanie

Stosuje te tabletki 2,5 miesiaca razem z zelem epiduo i jest gorzej niz na poczatku. 'Zepsula' mi sie twarz, wiec nie wiem...
TheLWord jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 16:30   #195
monikaxx93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez polkadot Pokaż wiadomość
Acne-derm to krem, a ja tak nie znoszę smarować pryszczy jakimiś maziami... A jakich "cudownych specyfików" oczekujesz od preparatu na trądzik? Soku z gumijagód? Moim zdaniem Visaxinum zawiera wszystko, co trzeba. Wcześniej brałam CeraNovę z bratkiem, ale ona była właśnie tylko na bazie ziołowej, więc niewiele zdziałała. Teraz biorę Visaxinum. Oprócz standardowych ziół i witamin ma przede wszystkim laktoferynę, czyli białko, które działa bakteriobójczo. Buzię mam wreszcie gładsza i nie wyskakują nowe pryszcze. Jak dla mnie taki skład jest idealny do walki z trądzikiem.

Po I Acne derm to nie krem tylko maść....
A po II jak masz małe wypryski to może i ci pomoże...mi nie pomogło. Pozatym ja sie zmagam z przebarwieniami..
A w acne derm jest kwas azelainowy, który ma z pewnością wieksze działanie niż zioła i witaminy zawarte w vasaxinum....
monikaxx93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 21:40   #196
truskavka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheLWord Pokaż wiadomość
Stosuje te tabletki 2,5 miesiaca razem z zelem epiduo i jest gorzej niz na poczatku. 'Zepsula' mi sie twarz, wiec nie wiem...
Hm, dziwne, że Ci się "zepsuła" twarz, jak piszesz. Może po prostu nabawiłaś się infekcji jeszcze zanim zaczęłaś je brać. Pamiętaj, że to nie jest lek tylko środek który ma wspomagać pracę organizmu. Nie wierzę, żeby od ziół i białka Ci się stało coś złego.
Stary 2010-04-09, 23:11   #197
TheLWord
Raczkowanie

Mozliwe,ze to nie od tego tylko np wysyp po epiduo. Mowie,ze nic mi nie pomagaja raczej, no chyba,ze w ten sposob tez oczyszcza mi sie organizm.
Stary 2010-04-10, 11:16   #198
truskavka
Raczkowanie

Cytat:
Mozliwe,ze to nie od tego tylko np wysyp po epiduo. Mowie,ze nic mi nie pomagaja raczej, no chyba,ze w ten sposob tez oczyszcza mi sie organizm.
Nie jestem specjalistką, nie wiem dlaczego ten problem u Ciebie wystąpił natomiast teoria o oczyszczaniu organizmu wydaje mi się dosyć prawdopodobna. Na Twoim miejscu nie przerywałabym kuracji bo po prostu nie mogę uwierzyć w to, że takie delikatne środki sprowokowały silną reakcję.
Stary 2010-04-10, 18:06   #199
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
A po II jak masz małe wypryski to może i ci pomoże...mi nie pomogło. Pozatym ja sie zmagam z przebarwieniami..
A w acne derm jest kwas azelainowy, który ma z pewnością wieksze działanie niż zioła i witaminy zawarte w vasaxinum....

Twierdzisz, że Visaxinum Ci nie wystarcza, bo masz przebarwienia, a Acne Derm jest też na przebarwienia. Ale rozmawiamy o preparatach stricte na trądzik. Jeśli ktoś chce pokonać tylko pryszcze, a nie przy okazji jeszcze przebarwienia, czy z czym tam się jeszcze boryka, to skład tych tabletek moim zdaniem wystarczająco silnie uderza w problem
Stary 2010-04-11, 08:14   #200
truskavka
Raczkowanie

Cytat:
Po I Acne derm to nie krem tylko maść....
Wiesz, to tak jakbyś napisała, że aspiryna jest nic nie warta bo nie pomogła Ci na wysypkę.
Stary 2010-04-12, 17:09   #201
welcometopoland
Przyczajenie

Dot.: VISAXINUM działa...

... korzystnie na wyniki finansowe firmy to produkującej.

Wpierw mały PR i parę reklam + żerowanie na popycie na tego typu specyfiki (bez recepty !) + naiwności części klientów aptek.

Na trąd (zdrobniale nazywany "trądzikiem" przez tych co go nie mają ani nie mieli) NIE MA LEKU.

Medycyna XXIw jest wciąż za głupia na 90% chorób - w tym Acne Vulgaris czy Rosacea.

Jedynie Roacuttane zmniejsza intensywność tej choroby + dobrze dobrane kosmetyki z górnej półki + niektóre zabiegi laserowe.
welcometopoland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 17:19   #202
natalcia19902907
Przyczajenie

GG do natalcia19902907
Smile Dot.: VISAXINUM- czy te tabletki działająna trądzik???

Jestem bardzo zadowolona z tych tabletek. Zawsze mialam problem z tradzikiem. Ale kiedy zaczelam uzywac Visacinum cera mi sie bardzo poprawila. Nie tylko pozbylam się trądziku ale rownież stan cery jest duzo lepszy. Tylko jak przerwe branie ich to znowu wszystko wraca. Tabletki plus odpowiednie oczyszczenie twarzy daje rezultaty. Polecam.
natalcia19902907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 20:59   #203
truskavka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez welcometopoland Pokaż wiadomość
... korzystnie na wyniki finansowe firmy to produkującej.

Wpierw mały PR i parę reklam + żerowanie na popycie na tego typu specyfiki (bez recepty !) + naiwności części klientów aptek.

Na trąd (zdrobniale nazywany "trądzikiem" przez tych co go nie mają ani nie mieli) NIE MA LEKU.

Medycyna XXIw jest wciąż za głupia na 90% chorób - w tym Acne Vulgaris czy Rosacea.

Jedynie Roacuttane zmniejsza intensywność tej choroby + dobrze dobrane kosmetyki z górnej półki + niektóre zabiegi laserowe.

A kto tutaj pisze o leczeniu? Chodzi tylko o wspomaganie organizmu.
Stary 2010-04-13, 12:06   #204
Ilonekk
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem to albo wina tego zelu, albo musisz byc uczulon na ktorys ze skladnikow... Chociaz to wydaje mi sie malo prawdopodobne, bo gdyby branie tego typu suplementow, wiazalo sie z jakimkolwiek ryzykiem, na pewno nie bylyby dostepne bez recepty... Ja w kazdym razie zadnych problemow nie mialam, wrecz przeciwnie...
Ilonekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 23:02   #205
TheLWord
Raczkowanie

Pewnie tak, moze to po prostu wysyp i musze przeczekac
Stary 2010-04-14, 11:57   #206
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez welcometopoland Pokaż wiadomość

Raklama jedzie na kilometr... Wyprowadze Cie z bledu, nie borykalam sie wbrew pozorom z tradem, lecz tradzikiem, a suplementy typu Visaxinum byly wyraznie wystarczajacymi srodkami, skoro pryszcze mi zniknely
Stary 2010-04-14, 21:02   #207
truskavka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polkadot Pokaż wiadomość
Raklama jedzie na kilometr... Wyprowadze Cie z bledu, nie borykalam sie wbrew pozorom z tradem, lecz tradzikiem, a suplementy typu Visaxinum byly wyraznie wystarczajacymi srodkami, skoro pryszcze mi zniknely
Szczerze pisząc dopiero teraz zwróciłam uwagę na słowo trąd. Kto przy zdrowych zmysłach w ogóle by na to wpadł?? W życiu nie słyszałam o tym, że trądzik to łagodna postać trądu. Można prosić o jakieś źródło?
Stary 2010-04-15, 15:14   #208
maniusiab
Przyczajenie

Trąd to kompletnie co innego niż trądzik i jest spowodowany zupełnie innymi rzeczami. Trądzik to nadmiar produkcji sebum ,a trąd to przewlekłą choroba ZAKAŹNA często śmiertelna . Spokojnie ja też miałam wysyp po Visaxinum ok 1,5 tygodnia ,a potem wszystko powoli przygasało i teraz jest już ok . Pozdrawiam
Stary 2010-04-16, 13:51   #209
milion500dwa900
Przyczajenie

No ok tabletki tabletkami, również je zaczynam brać chodx jak narazie nei widać różnicy. A słyszałem, że bardzo na trądzik i wysyp wpływa Masturbacja, lub częsty Sex... Nie śmiać się ale np: U mnie to ma duzy wpływ... I teraz sie dziwe, zawsze slyszalem ze na tradzik jest najlepszy sex a to goralska prawda czyli go... prawda ( sorka za wyrazenie ).

Jak sie nie kocham przez 2 tyg ani nie uprawiam samodzielnych zabaw to Tradzik mi znika a gdy juz sobie uzyje to efekt jojo...

A co do tabletek zobaczymy czy cos pomoga
milion500dwa900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 21:21   #210
NattiTt
Wtajemniczenie

Kupiłam, zjadłam całe opakowanie i muszę powiedzieć, że z programu "ałaa, lustro" przeszłam na "no dobra, lustro". Powstaje dużo mniej pryszczy
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości