|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: VISAXINUM- czy te tabletki działająna trądzik???
ja koncze własnie pierwsze opakowanie-początkowo byłam zadowolona, po jakims 1,5-2 tyg.przyjmowaniu visaxinum nie miałam juz ,,syfow", jedynie pozozostało mi pare zaskorniakow. niestety pare dn itemu znow mnie cos wysypalo ( zostaly mi 2 tabletki w op.), ale chyba kupie nastepne opakowanie no i zobaczymy co dalej
|
|
#182 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
A kiedy najlepiej brać te tabletki? Rano czy wieczorem. Zastanawiam się już długo ,bo w nocy organizm się regeruje i może lepiej brać na noc
?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie bądź pracuje w zawodzie związanym z kosmetologią proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję .
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Oj, na ulotce nie ma żadnych wytycznych. Można brać i tak i tak. Ja biorę różnie, jak pamiętam. Raz rano, przed wyjściem z domu, raz wieczorem... To nie pigułki antykoncepcyjne, żeby brać je o tej samej porze
Mimo mojej niesolidności jeśli chodzi o łykanie tych tabletek, efekty są widoczne, więc najwyraźniej to bez różnicy
|
|
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za pomoc
W takim razie nie będę martwić się porą przyjmowania ich;p
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Tego typu rzeczy zażywam zawsze na noc, nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie tydzien temu zaczęłam pierwsze opakowanie i juz widze lekkie efekty jednak z własnego do swiadczenia wiem ,że nawet tabletki i najlepsze kremy nie pomagą bez odpowiedniej diety i systematyczności
pozdrawiam !
|
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej brać rano po posiłku.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Ja używałam tych tabletek ale nic mi nie pomagały.... Obecnie stosuję maść Acne-derm na trądzik i przebarwienia, ma ona wiele pozytywnych opinii więc myślę ,że mi pomoże. A w tabletkach visaxinum żadnych cudownych specyfików niema....
|
|
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... to nie wiem już kiedy brać
hehe ????
|
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Ja też kupiłam te tabletki. Nigdy mi się nie chciało pić herbatek z bratka itd więc pomyślałam ' a co mi tam'. Nie mam wielkiego trądziku, raz na jakiś czas prawdziwy pryszczol. Miałam problemy z dekoltem - dużo malutkich i czerwonych wyprysków. Na twarzy nie jest aż tak źle, chociaż zawsze mogło być gorzej.
Po tabletkach widzę poprawę, szczególnie na dekolcie. Nie przypisuję całej zasługi Visaxinum ale pewnie tabletki miały w tym swój udział. Ale przede wszystkim nie dotykam i nie wyciskam tych wstręciuchów ![]() Podsumowując - mi nie zaszkodziły, trochę pomogły a brałam jak mi się przypomniało ...
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Acne-derm to krem, a ja tak nie znoszę smarować pryszczy jakimiś maziami... A jakich "cudownych specyfików" oczekujesz od preparatu na trądzik? Soku z gumijagód? Moim zdaniem Visaxinum zawiera wszystko, co trzeba. Wcześniej brałam CeraNovę z bratkiem, ale ona była właśnie tylko na bazie ziołowej, więc niewiele zdziałała. Teraz biorę Visaxinum. Oprócz standardowych ziół i witamin ma przede wszystkim laktoferynę, czyli białko, które działa bakteriobójczo. Buzię mam wreszcie gładsza i nie wyskakują nowe pryszcze. Jak dla mnie taki skład jest idealny do walki z trądzikiem.
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Stosuje te tabletki 2,5 miesiaca razem z zelem epiduo i jest gorzej niz na poczatku. 'Zepsula' mi sie twarz, wiec nie wiem...
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po I Acne derm to nie krem tylko maść.... A po II jak masz małe wypryski to może i ci pomoże...mi nie pomogło. Pozatym ja sie zmagam z przebarwieniami.. A w acne derm jest kwas azelainowy, który ma z pewnością wieksze działanie niż zioła i witaminy zawarte w vasaxinum.... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Hm, dziwne, że Ci się "zepsuła" twarz, jak piszesz. Może po prostu nabawiłaś się infekcji jeszcze zanim zaczęłaś je brać. Pamiętaj, że to nie jest lek tylko środek który ma wspomagać pracę organizmu. Nie wierzę, żeby od ziół i białka Ci się stało coś złego.
|
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Mozliwe,ze to nie od tego tylko np wysyp po epiduo. Mowie,ze nic mi nie pomagaja raczej, no chyba,ze w ten sposob tez oczyszcza mi sie organizm.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem specjalistką, nie wiem dlaczego ten problem u Ciebie wystąpił natomiast teoria o oczyszczaniu organizmu wydaje mi się dosyć prawdopodobna. Na Twoim miejscu nie przerywałabym kuracji bo po prostu nie mogę uwierzyć w to, że takie delikatne środki sprowokowały silną reakcję.
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twierdzisz, że Visaxinum Ci nie wystarcza, bo masz przebarwienia, a Acne Derm jest też na przebarwienia. Ale rozmawiamy o preparatach stricte na trądzik. Jeśli ktoś chce pokonać tylko pryszcze, a nie przy okazji jeszcze przebarwienia, czy z czym tam się jeszcze boryka, to skład tych tabletek moim zdaniem wystarczająco silnie uderza w problem
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: VISAXINUM działa...
... korzystnie na wyniki finansowe firmy to produkującej.
Wpierw mały PR i parę reklam + żerowanie na popycie na tego typu specyfiki (bez recepty !) + naiwności części klientów aptek. Na trąd (zdrobniale nazywany "trądzikiem" przez tych co go nie mają ani nie mieli) NIE MA LEKU. Medycyna XXIw jest wciąż za głupia na 90% chorób - w tym Acne Vulgaris czy Rosacea. Jedynie Roacuttane zmniejsza intensywność tej choroby + dobrze dobrane kosmetyki z górnej półki + niektóre zabiegi laserowe. |
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
Jestem bardzo zadowolona z tych tabletek. Zawsze mialam problem z tradzikiem. Ale kiedy zaczelam uzywac Visacinum cera mi sie bardzo poprawila. Nie tylko pozbylam się trądziku ale rownież stan cery jest duzo lepszy. Tylko jak przerwe branie ich to znowu wszystko wraca. Tabletki plus odpowiednie oczyszczenie twarzy daje rezultaty. Polecam.
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kto tutaj pisze o leczeniu? Chodzi tylko o wspomaganie organizmu. |
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem to albo wina tego zelu, albo musisz byc uczulon na ktorys ze skladnikow... Chociaz to wydaje mi sie malo prawdopodobne, bo gdyby branie tego typu suplementow, wiazalo sie z jakimkolwiek ryzykiem, na pewno nie bylyby dostepne bez recepty... Ja w kazdym razie zadnych problemow nie mialam, wrecz przeciwnie... |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie tak, moze to po prostu wysyp i musze przeczekac
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raklama jedzie na kilometr... Wyprowadze Cie z bledu, nie borykalam sie wbrew pozorom z tradem, lecz tradzikiem, a suplementy typu Visaxinum byly wyraznie wystarczajacymi srodkami, skoro pryszcze mi zniknely
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze pisząc dopiero teraz zwróciłam uwagę na słowo trąd. Kto przy zdrowych zmysłach w ogóle by na to wpadł?? W życiu nie słyszałam o tym, że trądzik to łagodna postać trądu. Można prosić o jakieś źródło?
|
|
|
|
|
#208 |
|
Przyczajenie
|
Trąd to kompletnie co innego niż trądzik i jest spowodowany zupełnie innymi rzeczami. Trądzik to nadmiar produkcji sebum ,a trąd to przewlekłą choroba ZAKAŹNA często śmiertelna . Spokojnie ja też miałam wysyp po Visaxinum ok 1,5 tygodnia ,a potem wszystko powoli przygasało i teraz jest już ok
. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
No ok tabletki tabletkami, również je zaczynam brać chodx jak narazie nei widać różnicy. A słyszałem, że bardzo na trądzik i wysyp wpływa Masturbacja, lub częsty Sex... Nie śmiać się ale np: U mnie to ma duzy wpływ... I teraz sie dziwe, zawsze slyszalem ze na tradzik jest najlepszy sex a to goralska prawda czyli go... prawda ( sorka za wyrazenie ).
Jak sie nie kocham przez 2 tyg ani nie uprawiam samodzielnych zabaw to Tradzik mi znika a gdy juz sobie uzyje to efekt jojo...A co do tabletek zobaczymy czy cos pomoga
|
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam, zjadłam całe opakowanie i muszę powiedzieć, że z programu "ałaa, lustro" przeszłam na "no dobra, lustro". Powstaje dużo mniej pryszczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie bądź pracuje w zawodzie związanym z kosmetologią proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję
.
Mimo mojej niesolidności jeśli chodzi o łykanie tych tabletek, efekty są widoczne, więc najwyraźniej to bez różnicy 

hehe ????

to Tradzik mi znika a gdy juz sobie uzyje to efekt jojo...