|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za usunięciem kompozycji zapachowych z kosmetyków na rumień i naczynka? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 87,50% |
NIE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 12,50% |
Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych - ZBI
Myslisz ,ze Effaclar k (La Roche Posay)bedzie lepszy od Avene Triacneal i Avene Cleance K ????
" "" Skóra wrażliwa nie toleruje kosmetyków z retinolem, alkoholem lub kwasem owocowym " Faktycznie jak uzywalam Avene Triacneal- moja skora stala sie szara...nie wygladzil...zaczcrwienion a bardziej..nie wygladzil..nie zlikwidowal nie zmniejszyl wagrow-czarnych punkcikow..nie zmniejszyl porow...i to samo bylo w przypadku uzywania kremu AVENE Cleance K..tylko ze tan bardziej szczypal..........TYLKO SZARA CERE MI ZROBIL i nie zmniejszyl ani wagrow ANI porow.. TO Teraz juz NIE WIEM NIE MAM POJECIA CO ROBIC... Co tak naprawde najlepsze jest dla cery bardzo wrazliwej? ![]() Edytowane przez Polski Bursztyn Czas edycji: 2012-01-23 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych - ZBI
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3303 |
Raczkowanie
|
Ale ja nie mam w ogóle problemu z pajączkami - pękającymi naczynkami tak jak Wy to piszecie przy cerze naczynkowej i nie mam tych żyłek widocznych i nigdy w życiu nie miałem. Ogólnie dermatolog u której byłem to miała gdzieś około 60lat i tam było b.gorąco a ja wszedłem w kurtce i bluzie i od tego gorąca zaczerwieniłem się a ona od razu diagnoza - cera naczynkowa - dodam , że nie oglądała mi twarzy tylko patrzyła z około metra , póltora przy zapalonej jedynie lampce na biurku. I dlatego tak pytam bo ja nie mam tych pająków.
Ps: czerwone plamy + pieczenie , poswędzanie a już w ogóle mnie to podrażnia i swedzi jak np. jestem u fryzjera i wloski tam spadaja to zaraz czerwone albo jak ręką się podrapie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli Effeclar k z la Roche Posay nie zaszkodzi cerze wrazliwej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Wczesniej się do tego odnosiłam bo już o to pytałaś. Mi nie szkodzi, a jak będzie z Tobą to najstarsi Indianie nie wiedzą. Nie spróbujesz to się nie dowiesz.
![]() |
![]() |
#3306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie trzeba miec popekanych naczynek zeby miec cere naczynkowa. jak z byle powodu dostajesz rumien to masz cere naczynkowa i ciesz sie ze nie masz pajaczkow, chodz to i tak male pocieszenie, bo rumien, ktory piecze itp to tez nic fajnego. Tr. rozowaty i tak sie moze z tego zrobic i trzeba dbac i taka wrazliwa cere jak o cere naczynkowa, obojetnie czy sa pajaczki czy ich nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3307 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jaki dobry podklad polecicie dla cery naczynkowej?taki zeby nie dusil skory??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
lumiere podkład sypki mineralny do różnych typów cer [tłustej, normalnej, suchej]
![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Ja, bazując na własnym doświadczeniu, nie polecałabym do suchej skóry podkładów o konsystencji "sypkiej".
Mam suchą, wrażliwą, naczynkową cerę z widocznymi "pajączkami". Potrzebuję więc dobrego krycia . Jedynym podkładem, który mi nijakiej krzywdy nie czyni i dobrze kryje, nie powodując efektu szpachli, jest podkład Mary Kay . Drogie toto, ale dobre i wydajne . Używam od paru lat . Teraz znalazłam podkład tańszy, krzywdy nieczyniący . Jeden mankament - ciut mniejsze krycie . To podkład firmy Paese - Long Cover Fluid . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3310 |
Rozeznanie
|
jak już jest info o podkładach
to co polecicie wysuszonej skórze która się łuszczy i niestety podkłady we fluidzie to wszystko podkreślają a znowu mineralne używałam lumiere i AWGM mam wrażenie że mnie wysuszyły ale one po nałożeniu wyglądają jako tako póki nie zaczynam się świecić i teraz też swędzi lekko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam zrobić peeling enzymatyczny, żeby ten łuszczący naskórek usunąć, później dobrze nawilżyć i nałożyć lekki podkład. Nie polecam do cery suchej ciężkich podkładów typu Vichy Dermablend... - ten to dopiero wysusza!
![]() |
![]() |
#3312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co co peelingów - długo stosowałam enzymatyczne. Ochów i achów raczej nie było. Znalazłam łagodne mechaniczne : z Pulanny z serii z żeń-szeniem i trochę gorszy, ale też niepodrażniający i łatwo dostępny z Perfecty - peeling drobnoziarnisty z minerałami morskimi i krzemionką . Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3313 |
Konto usunięte
|
Ja jak mnie w ostatnia zime przez mrozy wysuszylo na wiorek( kilka lat tak mialam, w tym roku zima lagodniejsza i poki co moje tlusciochy daja rade) uzywalam podkladu YR z czterema rozami. Bardzo odzywczy i na cieple miesiace za ciezki. Dzeiki niemu mialam ochrone na naczynkowe miejsca, a skora sie dodatkowo nie przesuszala jak to bylo gdy uzywalam lekkich podkladow. Krycie tez ma spore, ale nie mialam problemow z nalozeniem cienkiej warstwy. Gdy byla jesien i zrobial sie wiosna a cera wrocila do mieszanej, podklad zaczal splywac, wazyc sie, byl ewidetnie za ciezki, za tlusty. Pdoobno odzywczy i tresciwy jest tez podklad od YR w sloiczku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Ja też walczę z rumienieniem się (zmiany temperatury, stres, czerwone wino). Mam do Was pytanie, a konkretnie do tych z Was, które kupowały i używały ostatnio Auriga XO Cream. Przeglądałam KWC i tam jest w nazwie gel. Skład na pudełku też nieco inny niż ten w KWC. Kupowałyście, używacie, działa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3315 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() krem nakładam też Cytat:
skoro pudry mineralne wysuszają to co mam nałożyć na buzię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego : <"... fluidy - nie ma szans..."> ? Jeśli masz aż taki kłopot z zabrudzoną cerą, idź na peeling do kosmetyczki + zabieg z alg morskich . Mnie to wyjątkowo pomaga . Spróbuj może też tego peelingu z Perfecty . http://drogeria.ie/Pielegnacja-twarz...rganiczna.html Na ten z Pulanny aż tak nie namawiam. Chociaż jest lepszy, ale dostępny jedynie w sklepach internetowych .http://naturalna24.pl/peeling-do-twa...ia-p-1253.html Nie wiem ile możesz zapłacić za podkład. Jeśli wydatek powyżej siedemdziesięciu złotych nie jest dla Ciebie problemem, spróbuj : http://marykay.pl/74 Mnie on wyjątkowo przypadł do gustu . Inne kosmetyki z tej firmy już nie . Jak już pisałam, polecam również podkład z Pease - Long Cover Fluid . Płaciłam za ten podkład 23,49 zł. http://www.paese-cosmetics.pl/kosmet...dy/long-cover/ O pudrach sypkich nie wypowiem się, bo mi nie służą . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3317 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3318 |
Konto usunięte
|
Ja sie maluje i zasezw malowalam. na poczatku staralam sie zwaracac uwage zeby nie bylo w kolorowce skladnikow ktore kolibuja z filtrami, ale takiej kolorowki nie ma. w kazdym pudrze czys podkladzie sa pigmenty, na koncu skladu, ale sa wiec jak czytam ze ktos pisze iz mozna bo nie ma, to sie zastanawiam czy czytal dokladnie sklad i czy wogole umie czytac sklady.
Przestalam sie przejmowac i wykoncuje makijaz, czuje sie dobrze i moja skora tez. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3319 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Farmona DermaCos Anti Redness, krem ochronny, łagodzący, 50ml Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Polysorbate, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Glycerin, Soy Lecithin/Troxerutin/Eleutherococcus Root Extract/Crataegus Monogyna Extract/Xanthan Gum, Isopropyl Palmitate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Prunus Amygdalus Oil, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Octocrylene, Glyceryl Stearate, Cyclomethicone, Aesculus Hippocastanum Extract, Phenoxyethanol/Methylparaben/Butylparaben/Ethylparaben/Propylparaben, Cetyl Alcohol, Cera Alba, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Parfum, Disodium EDTA, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, BHA. Pozdrawiam ![]() ![]() Edytowane przez agaa125 Czas edycji: 2012-03-03 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3320 |
Konto usunięte
|
Jesli cie te skladniki podrazniaja, to nie polecam. Jesli krzywdy nie robia to polecam wyporbowac. Innej rady nie ma ;o)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
|
Chyba wypróbuję
![]() dam znać jak wrażenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3322 |
Raczkowanie
|
To jest właśnie jedyna i dobra metoda: wypróbować na sobie. Jeden kosmetyk może się okazać idealny a drugi zrobić krzywdę. Ja prócz problemów z naczynkami mam jeszcze cerę alergiczną. Ostatnio miałam testy i okazało się, że mam alergię na niektóre metale i część chemii. Także dobrać cokolwiek to istna tragedia. Ostatnio skusiłyśmy się z mamą (ona z kolei ma problem z trądzikiem różowatym) na Cetaphil MD Dermoprotektor. Ma tutaj rewelacyjne oceny, polecało mi go kilku dermatologów, koleżanki z pracy. Po dwukrotnym użyciu musiałam pić wapno i brać Telfast, a mama na drugi dzień jechała do swojego dermatologa.
Także trzeba samemu próbować. Mi np. osobiście pasują niektóre produkty Zaji Med z kuracji lipidowej i niektóre produkty z Iwostinu. A od jakichś dwóch tygodni testuję maść cholesterolową, robioną w aptece. Moja alergolog mi przepisała. 50% wody destylowanej i 50% cholesteroli. I muszę powiedzieć, że jestem na razie zachwycona. Jest trochę lżejszej konsystencji niż Nivea w niebieskim krążku. Ale porządnie natłuszcza i nawet nieźle nawilża. Nawet teraz pomaga na podrażnienia wywołane Dermoprotektorem. Także na razie moja pielęgnacja cery polega na tym, że rano i wieczorem stosuję kilka kropel maceratu z kasztanowca wymieszanego z tą maścią, a potem w ciągu dnia w razie potrzeby samą maść. I nie wiem czy będę jeszcze coś z tym kombinować, bo wszelkie próby zmian kończą się niewesoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3323 |
Wtajemniczenie
|
Czytam Was jestem na 104 stronie
![]() od dłuższego czasu szukałam w aptekach próbek kremów dla naczynkowców/nawilżających i filtrów, nigdzie nie było ![]() ![]() Więc jutro zacznę testowanie, chciałam kupić diroseal i SVR Rubialine SPF 50, znalazłam informacje na labolatoriumurody że ten SVR nie gryzie się z podkładami, ale MonikaPogrzeba zastanawiam się teraz nad Twoją wypowiedzią wyżej ![]() Mam bardzo suchą cerę, ale mineralne podkłady MEOW nie wysuszały jej, a z drogeryjnych dobrze mi się współpracowało z Bourjois 10 hours sleep effect. Amenouzume macerat z kasztanowca masz z mazideł? Ja go ostatnio tam nie widziałam, albo nie umiałam znaleźć ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2012-03-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serii biodermy dla naczynkowców nie używałam. Moja mama, "zaawansowany" naczynkowiec, używała kremu z filtrem - photoderm AR (on jest właśnie dla cery naczynkowej) i była zadowolona, chociaż mocno bielił. Z tego co wiem bioderma ma stabilne filtry. Mi wystarcza akn z spf 30 (też bieli). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3325 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny moze ktoras z was ma SKORE TLUSTA TRADZIKOWA WRAZLIWA-NACZYNKOWA ?
jak taka skore trudna pielegnowac wlasciwie? jakie kremy? jakie podklady? Co pomoze takiej cerze? co bedzie dla niej najlepsze PROSZE O PORADY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3326 |
Wtajemniczenie
|
Tak są kremy z tej serii, własnie się posmarowałam (richie).
Photoderm też mnie interesował, ale nie moge na niego nałożyć podkładu, w wakacje to nie problem, ale teraz jednak musze ukryć conieco.
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się za bardzo na filtrach ale gdzieś w jakimś wątku czytałam, że niektóre składniki podkładu mogą destabilizować pewne rodzaje filtrów ![]() A jak ten kremik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O jaka moja wypowiedz wyzej chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was stosowała może glinkę czerwoną, np. w formie maseczek? Podobno zapobiega pękaniu naczynek, wzmacnia naczynia krwionośne, jest łagodna. W niektórych źródłach spotkałam się nawet z opinią, że obkurcza trochę już powstałe naczynka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.