|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Cytat:
A ja mam sklep z ich produktami 10 minut drogi autobusem od miejsca, gdzie mieszkam w Wawie
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po tygodniowym galopie ledwo znajduje sile by jeszcze cos zrobic w domu dodatkowo a te kilka chwil przed kompem to niczym nadrabianie ostatnich zaleglosci ale pocieszam sie,ze jeszcze tylko dwa dni i bede cieszyla sie nieustajacym relaksem
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakze bylabym nieszczesliwa bez konta na Allegro chociaz ostatnio nie kupuje maniakalnie
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga, na polskiej stronie Kallosa są jeszcze fajne maski do włosów:
http://www.kallospolska.pl/index2.ph...ment&kat_id=24 chodzi mi o te na dole, o pojemnościach 500 ml. Myślę właśnie, którą wypróbować w nowym roku Len? Kokos?...
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam wstręt do kokosowego, po tym gdy z jednej wymiany dostałam olejek kokosowy do włosów. Ugh, 3 dni domywałam z tłuszczu, dobrze że to w weekend zrobiłam. Bardziej interesuje mnie pszenica za to ![]() Trochę mnie przerażają te pojemności, boję się że szybko się znudzą. Z drugiej strony aż szkoda nie wziąć litra w cenie 16 zł... syndrom chomika ![]() Hehe, obstawiamy stabilność i moc wit.c w jednej z ich masek?
|
||
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Miałam taką fazę, że kupowałam wszystko, co kokosowe, no i przeżarło mi się w końcu. Nawet Bounty nie jadam ![]() Ja bym z kolei rozważyła zakup tej z siemieniem lnianym... jak coś, to potem wymienimy się pewnie próbencjami ![]() Co do witaminy C, to tego no... dyplomatycznie przemilczę ![]() Aga, a ten micel Planty (margaryna jak nic ) to czemu Ci nie pasował? Bo zmyłam nim właśnie gębę i wydaje się fajny, wcale się na mnie nie lepi i obyło się bez podrażnienia Ma jakieś ukryte wady oprócz tej niewydajności?
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, trochę zrobiłam - przydałoby się to przykleić
prosim moderatorów
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie trochę trzeba go zużyć na zmycie, ale wiesz - moja tapeta, mimo ciągłej próby minimalizowania jej, wciąż jest dość kryjąca i mocno trzymająca się gęby przegrywa z Sensibio też w kwestii świeżości skóry po użyciu, przynajmniej moim i mojej siostry zdaniem. Generalnie podoba mi się ta firma (miałam ten krem np. http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=4349niezły skład, ale nie mogę ocenić działania - mdły zapach tranu zmusił mnie po 10 min do zmycia go z twarzy. No i obrzydził mi letnie Amor Amor którymi spryskałam się dla zabicia zapachu i które też pachną teraz tak mdło ) - składy to niemal same wyciągi roślinne. Mamie kupiłam jakiś na dzień (na noc Redermica jej wcisnęłam, wniebowzięta Tutaj skład tego tranowego: Skład: Aqua, Echium Plantagineum, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Polydecene, PPG-15 Stearyl Ether, Squalane, Capryloyl Glycine, Macadamia Ternifolia, Olea Europea, Camellia Sinensis, Hippophae Rhamnoides, Theobroma Cacao, Arctostaphylos Uva Ursi, Beta-Sitosterol, Sodium Surfactin, Ursolic Acid, Oleanolic Acid, Potassium Citrate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Isodecyl Neopentanoate, Xanthan Gum, Sodium PCA, P-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Tocopherol, Acrylamide, Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Tromethamine Skład płynu który Ci wysłałam: Aqua, Hydroxyethyl Urea, Zinc Gluconate, Polyquaternium-51, Macadamia Ternifolia, Olea Europea, Camellia Sinensis, Hippophae Rhamnoides, Echium Plantagineum, Cupric Sulfate, PEG-36 Castor Oil, Isoceteth-20, P-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Capryloyl Glycine, Hinokitiol, Tromethamine, Citric Acid 6 miesięcy na zużycie I drugiego, którego butla już za mną: Plante System, woda miceralna Aknorm 39zł/500ml Skład: Aqua, Butylene Glycol, Sodium PCA, Hipophae Rhamnoides, Olea Europea, Rpsa Moschata, Serenoa Serrulata, Camellia Sinensis, Anthemis Nobilis, Dextran Sulfate, Zinc Gluconate, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Sodium Citrate, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Parfum Po kremy mamy nie chce mi się teraz iść i tak każdy micel przegrywa narazie z Sensibio
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie będę Cię już cytować, bo zajmę całą stronę
![]() U mnie po pierwszym użyciu gęba ładna i widzę (a właściwie czuję) jeden plus w stosunku do Sensibio - Plante nie jest gorzki Ale fakt faktem, że jak na razie ze wszystkich miceli Bioderma Sensibio sprawdzał się u mnie najlepiej; nie wiem, czy już próbowałaś Provegolu, ja po nim czułam się w sumie jak lep na muchy Oczywiście można potem użyć toniku, ale jakoś nie lubię ładować sobie na pyszczek więcej, niż trzeba.W Wawie mam gdzieś ulotkę Plante, wetknęli mi w aptece chyba w Millennium Plaza - przejrzę ich ofertę uważniej, chociaż na krem o zapachu tranu raczej się nie zdecyduję Ten micel, który mi wysłałaś, to Prosensil? Strasznie dużo mają tych miceli... A ten żel pod oczy to ten? http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=4320 I jak, fajny? Mama zadowolona?
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam Ci przelać ten Prosensil głównie ze względu na delikatność, myślałam że może się przydać przy Twoich problemach Basia z tego co kojarzę też zamówiła sobie kiedyś ich płyn.Wypytałam właśnie mamę - powiedziała, że jest zadowolona, skóra ładnie nawilżona, ale efekt porównywalny do innych. Cóż, przynajmniej składy są lepsze od pani Irenki czy innej Helenki tak, to ten krem
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kremu, może i bym sobie kupiła, ale jak siebie znam, znów straci ważność leżakując w pudełku z kosmetykami - jakoś nie mam nabożeństwa do smarowania się kremem pod oczy. A może już czas.... ![]() Ok, lecę się wykąpać i spać - dobranoc, Aga Edit: a co do moich problemów ze skórą - przynajmniej już mi sterydowiec nie nawraca (prawie 2 miesiące spokoju ).
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz zrobię test tym ciemnym buteleczkom może sobie coś umerdam dziś? się zobaczy w jakim stanie umysłu będę po wyjściu spod prysznica ![]() Swoją drogą - pomidorków Ci się zachciało, taaak? No biedna, też nie lubię takiego zmieniania składu (np. Bielenda i jej cudne błoto do włosów - nagle okazało się, że tajniacko skład zmienili i znacznie mniej glinki pakują). A wracając do warzyw, zawsze śmieszyła mnie seria SPA chyba Dermiki, na moją psychikę nie działała odprężająco wizja świeczki pomidorowej i bakłażanowej maseczki żarcik - dokładnie nie pamiętam co było w czym, ale prędzej poczułabym się umorusana świeżą, mokrą ziemią, niż zrelaksowana w SPA.Słodkich snów i niech skóra ma się na baczności <złowrogo kiwa palcem> ![]() edit: Cytat:
świetna robota
Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2006-12-23 o 01:18 |
||
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta wpadam tylko na chwilkę. Chciałam Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia Zdrowych, Spokojnych Świąt, pełnych miłości i szczęścia dla Was i Waszych rodzin ! Ja oczywiście i przez Święta będę zaglądać, może nawet częściej niż teraz.
A teraz zmykam do roboty.
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
składam wszystkim Wizażankom
życzenia udanych Świąt Bożego Narodzenia ciepłej rodzinnej atmosfery i trafionych prezentów pod choinką
;-D Edytowane przez rzęsa Czas edycji: 2006-12-23 o 18:07 |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również życzę wszystkim wizażankom miłych i pogodnych dni świątecznych.
![]() I obiecajcie, że będziecie tu zaglądać w przerwach .Ślicznie dziękuję za wszystkie prześliczne życzenia Odpoczywajcie i regenerujcie się - zbierajcie siły na sylwestrowe szaleństwo i nowy, pełen wyzwań rok. |
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja również życzę wszystkim Wesołych nie tylko Świat - niech pozostałe dni też będą wesołe
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zycze Wam spokojnych i zdrowych Swiat, spedzonych w gronie najblizszych, troche wytchnienia od szarej codzinnosci. No i przed wszystkim fury prezentow.
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Cudownych swiat takich ktore nie przemina,ale naladuja pozytywnie az do nastepnych wszystkiego dobrego pozdro
|
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
Zycze Wam spędzenia Swiąt w miłej i serdecznej atmosferze .
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również dołaczam się do życzeń - dużo zdrowia, szczęścia, Wesołych Świąt i udanej zabawy Sylwestrowej i samych miłch chwil w Nowym Roku - a także samych kosmetycznych perełek
![]()
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
I ja wam życzę, kochane filtro-kwaso-retinoidomaniaczki zdrowych, wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w pogodnej, rodzinnej, ciepłej atmosferze. Życzę wam dużo miłości i radości, wyciszenia, odpoczynku i spokoju. No i wymarzonych prezentów
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego, zdrowych, wesołych Świąt spędzonych w szczęściu i rodzinnej atmosferze.. wiary, nadzieji i miłości
I by stosowanie filtrow i kwasow stało sie (lub dalej bylo ) samą przyjemnoscią!!
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście życzę też bogatego Mikołaja i spełnienia wszystkich, wszyściutkich marzeń |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny życzę wam zdrowych spokojnych Świat Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego wskoku do Nowego Roku
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Skacze Aniołek, skacze po chmurkach, niesie życzenia w Anielskich piórkach. Niesie ze sobą bombki i świeczki, w skrzydełkach brzęczą złote dzwoneczki. Niech nadchodzące Święta Bożego Narodzenia i Wigilijny wieczór upłyną Wam w cieple i radości wśród rodziny, przyjaciół oraz wszystkich bliskich Wam osób. A Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Kochane dziekuje za wszelkie zyczenia w mailach oraz na PW,zycze Nam wszystkim tego,co tylko sobie wymarzymy oraz by kazdy dzien,byl magicznym ladunkiem pozytywnej energii![]()
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Niech przy żywicznym zapachu strojnej choinki,
upłyną Wam piękne chwile Wigilii. Ze wspólnie od Śpiewanymi kolędami, z rodziną przy stole, w kochającym, pełnym miłości gronie. Niech Święta Bożego Narodzenia i Wigilijny Wieczór upłynął Wam w szczęściu i radości, przy staropolskich kolędach, daniach wigilijnych i zapachu świerkowej gałązki. świąteczne buziaki Beata
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych, wspaniałych Świąt, radości, miłości, rodzinnego ciepła i duuużo prezentów dla Was Wszystkich od Ani
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

jak to szło? 

chociaz ostatnio nie kupuje maniakalnie