|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Cytat:
Cytat:
Vitacon to ampułki z 10% wit K niestety dostępne na recepte jedynie. To ampułki do iniekcji. Serum narazie jest w fazie testów jeśli chodzi o proporcję.. po prostu daje kilka kropli oliwki i kilka kropli vitaconu mieszam na dłoni i siup na buzie delikatnie wmasowując. Czasem gdy nie mam czasu/nastroju daje poprostu czystą ampułkę na twarz...ale staram sie zbyt często tego nie praktykować obawiając się o podraznienie, w koncu w kremach jesty do 3% wit k a w tych ampułkach aż 10% Hexxana, jesli nie chcesz dawać oliwki.. moze dodasz do jakiegoś kremu... lub zastosujesz samodzielnie? ja dodaje do oliwki gdyż wit K rozpusczalna jest w tłuszczach. i koniec offtopiku na temat kręcenia serum wybaczcie nie zainteresowane dziewczyny tym przydługim opisem ![]() ------------------------------------------------------------------------- Agniesko możemy liczyć na Twoje studniówkowe zdjęcia? |
||
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze do mnie nie dotarły
|
|
|
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie ja - wróciłam niedawno z pracy (dałam sobie czas na przemyślenie zakupu, oczywiście przemyślenie wypadło pozytywnie
), rzut ciała w stronę komputera, a tu niespodzianka - obie pojemności poszłyyyy. Chyba jakiś anioł stróż czuwa nad moimi finansami Cytat:
.Nienawidzę kosmetyków z mentholem, nie dość, że mnie podrażniają, to jeszcze śmierdzą często... najgorzej dobrać krem do stóp bez tego zapachu ale wszystko da się zrobić
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz, jak się już zdecydowałam, to pewnie przez jakiś czas nie będzie dobrych okazji
. Ale obiecuję posłuchać Cię następnym razem w pierwszej sekundzie.
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikitko,dziękuję szczegłowy opis.
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczy się - masz dar, więc zniknąć stąd nie mo-żesz ![]() Zdrowiej nam, zdrowiej i wracaj migusiem Rayne cieszę się |
|
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
No nieźle, 2 dni mnie nie było, a tu taki zamęt, o mało co nie dostałam zawału, gdy się dowiedziałam, że Kate i Basi mogłoby zabraknąć, a wiele już na wizażu przeżyłam smutnego - odeszło stąd wiele miłych memu sercu osób.
Kasiu, Basiu - jestem z Wami. |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wole jednak zrobic serum na bazie oliwki i tak mysle o tej z Hippa;bo inna nie przychodzi mi do glowy,ktora bylaby w miare bezpieczna dla mojej cery chyba zeby moze wymieszac z olejem jojoba lub z orzechow laskowych-hmmm?Poprobowac moge tymbardziej,ze recepta nie stanowi problemu a nuz okaze sie,ze sprawdzi sie taka kombinacja.Poki co ponownie wrocilam do Dirosealu
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Hex co to za avatar?
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate, Twój ostatni post na "wiadomym" wątku powinien być drukowany i oprawiany w ramki... A jedną szczególnie dużą powinien sobie powiesić nad komputerem niejaki Złośliwiec, żeby mieć wzór jak z Sevres tego, co się nazywa klasą. AgaZ jakoś potrafiła normalnie, a on jakoś nie.
Wiem, że gorycz po takim starciu zostaje jak piasek pod powiekami, i trudno bez przykrości patrzeć nawet na miejsce, które dotąd było ulubionym. Kate, Basiu - cokolwiek Was spotkało przykrego "tam gdzieś", my tu na Was czekamy |
|
|
|
#2534 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Nikito, kusi mnie ta wit.k, chyba wybiorę sie do lekarza po receptę
![]() dzisiaj wieczorem nałożyłam sobie podkład magie-matte i na to meteoryty wyglądałam bosko,strasznie ubolewam nad tym że meteoryty zawierają talc i nie mozna stosować ich na parsol. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle z rana dla was podziękowania za miłe słowa
Wracam, pomalutku, wracam |
|
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
Kate wczoraj byl snieg,a dzisiaj jak przeczytalam Twoj post zauwazylam jego brak,wiesz cos o tym?...I chce napisac,ze bardzo Tobie dziekuje ze jestes,ze wracasz pomalutku...bo dla mnie Twoj kazdy post zwlaszcza pisany o tak nieludzkich porach swiadczy o swiat jeszcze istnieje ,ze biochemia rulez,pozdrawiam serdecznie
dobrego dnia wszystkim |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę sie dziewczyny, że wracacie!
Basiu wracaj do zdrowia szybko! Złośliwiec już odpowiedział na Kate na argumenty
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W opakowaniu jest dziesięc amupułek, a jedną ampułkę ma najczęsciej na dwa razy, czasem trzy, wiec opakowanie starcza naprawdę na długo. a co do ceny to trudno mi powiedzieć ile może kosztować w aptece, ja mam je bezposrednio z hurtowni, i wtedy koszt za opakowanie 10 ampułek to jakies 7-8 zł. |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ezoteryczny avatar ale nie wiem Aga o co dokladnie Ci chodzi,czy fakt ze to pentagram czy dlaczego akurat taki?Cytat:
Mialam juz kiedys do czynienia ze Złośliwcem i...niestety nie ma mozliwosci by w Nim byl partner do dialogu;nie zaskoczyl mnie swoja postawa a wrecz przeciwnie-utwierdzil jeszcze bardziej w przekonaniu,ze Pan i Władca nie znosi sprzeciwu i ...gorycz pozostaje. Niemniej pamietajmy,ze to MY tworzymy atmosfere Wizazu ![]() Cytat:
recepte juz mam ![]() Sadzilam,ze moga kosztowac wiecej ale nawet niech koszt bedzie ok.20zl to i tak sie oplaca,potestowac moge
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ten wybór
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Skad wybor...hmm
![]() Dlugo szukalam wlasnie takiego obrazu,niekoniecznie do wstawienia jako ava,ma on wplecione węże,ktore sprawiaja,ze energia zawarta w pentagramie krazy przez co nie jest statyczny;"żyje"swoim wlasnym rytmem ![]() Ezoteryka to moja pasja,cos w czym tkwie bardzo gleboko i w pewnym sensie jest wyrazeniem mnie wrzucilam pentagram do avatara bo jest dla mnie pozytywna energia i lubie mroczny klimat dwuznacznosci jakie soba wyraza-to z przekory troche
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Kate i Basia, chyba nie zamierzacie odejść. Nie przejmujecie się złosiem i utrzyjcie mu nochal pozostając na wizażu. Jesteście tu niezbędne i już
Basiu życzę dużo zdrowia, kuruj się. |
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy będąc w domu smarujecie ręce filtrem, jeśli jesteście w krótkim rękawku? Bo ja chyba grzeszę...
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Nie smaruję. Filtrów na ciało uzywam tylko latem
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Filtry na cialo uzywam jedynie pozna wiosna i latem i to tylko wtedy kiedy przebywam na sloncu,co raczej bardzo rzadko sie zdarza bo jestem z gatunku nie opalonych i nie opalajacych sie;poza tym mam uczulenie na slonce
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Na cialo uzywam tylko jak jest cieplo i co nieco wiecej odslaniamy, a dlonie smaruje filtrem przez caly rok.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

chociaz ta oliwka troche mnie przeraza ale potestowac moge

), rzut ciała w stronę komputera, a tu niespodzianka - obie pojemności poszłyyyy. Chyba jakiś anioł stróż czuwa nad moimi finansami