|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wózki Deltim - opinie
Niestety na nierówne podłoże nie za bardzo się nadaje. Próbowałam po trawie i nie było miło...
|
|
#32 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja jezdze Catem prawie wylacznie po trawie bo mieszkam za miastem, codziennie wiele godzin chodze z wozkiem po podworku i po okolicy. W dodatku czesto podrozuje przod-tył by uspic coreczke. Mam drugi wozek na duzych pompowanych kolach ( nie skretnych) i nie widze roznicy, nawet powiedzialabym ze Cat lepiej sie prowadzi, lzej, bo skretne kola pomagaja skrecac bez koniecznosci ciaglego podbijania. Mam tez starą spacerowke z malymi kolkami skretnymi i ta znowu sie zagrzebuje w trawie, Cat ma te kolka dosyc spore i moze dziecki temu lepiej jezdzi po nierownosciach niz inne znane mi spacerowki. Moim zdaniem nie jest zle
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie ja rok temu kupiłam działkę i mamy dom na wsi i to od strony pól więc najczęściej poruszam sie po nierównościach i nie jest mi jakoś ciężko a wózeczek pokonuje je naprawdę dobrze. No chyba ,ze trawa jest dość wysoka i rośnie na naprawdę pagórkowatym terenie- wtedy jest trudno i na piachu niczym na nadmorskiej plaży.
Nawet trójkołowy ,pompowany X-lander sie aż tak nie sprawzdał(a ta sama firma) ,bo uciekał na boki i ciężko mi sie go pchało..... Jeszcze miałam podobny wózek do CAT'a -polski,nie pamiętam nazwy.....-ale nie dawał sobie rady na takim terenie więc od razu po przeprowadzce go sprzedaliśmy. I nie wiem w czym tkwi różnica,może własnie w stelażu?.....Tak mi sie wydaje.... mar6- szkoda ,ze u Ciebie sie wózeczek nie do końca sprawdził....
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
ja kupiłam x-landera na wakacje
z odpadającym kołem i w ten sposób xxxxx sobie dwa tygodnie wakacji w czwartek wózek odebrał kurier do naprawy, a w piątek urlop się skończył wózek potrzebny był mi tylko i wyłącznie na wakacje bo normalnie dziecię w gondoli jezdzi |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
O naturo złosliwa -chciało by sie rzec!
A tak serio to faktycznie pech! I też nieźle bym sie wkurzyła!!! A miałaś trójkołowca czy 4-ro? Bo w moim 3-koł. to jak za słabo zamocowałam kółko z przodu to też spadło :P Musiało porządnie "zaskoczyć" zawsze.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogło zaskoczyć bo ten mały plastikowy dups był pechowy.
Kółko odpadło zaraz po tym jak wyszłam ze sklepu, wróciłam, kółko mi założyli i zapewnili, że wózek jest sprawny. Wózek zapakowałam do bagażnika i pojechałam odpoczywać (3 dni), a tam odpadało. Byłam potem w sklepie raz, potem drugi, trzeci i naprawić się nie dało. Za czwartym razem (przez telefon) powiedzieli mi, że pan nie ma teraz czasu naprawiać mojego wózka. Z wózkiem komisowym nie miałabym tylu atrakcji i zaoszczędziła 300 zł. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-07-25 o 10:46 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20908928]Nie mogło zaskoczyć bo ten mały plastikowy dups był pechowy.
Kółko odpadło zaraz po tym jak wyszłam ze sklepu, wróciłam, kółko mi założyli i zapewnili, że wózek jest sprawny. Wózek zapakowałam do bagażnika i pojechałam odpoczywać (3 dni), a tam odpadało. Byłam potem w sklepie raz, potem drugi, trzeci i naprawić się nie dało. Za czwartym razem (przez telefon) powiedzieli mi, że pan nie ma teraz czasu naprawiać mojego wózka. Z wózkiem komisowym nie miałabym tylu atrakcji i zaoszczędziła 300 zł.[/QUOTE] Firma deltim wózek zabrała, naprawiła, odesłała kurierem. To mój ulubiony sklep nawalił. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To musiałoby być coś w budowie stelaża prędzej..... No nie wiem ,bo nie mam głębokiego CAT'a a przy spacerówce to tego nie widać. W każdym razie my raz czy dwa zaliczyliśmy spanko w niej nawet i synek ładnie spał 2 godz. i sie wyspał Udało sie też wypróbować tę folię p/deszczową. Ona jest -jak w X-landerze- cała "srebrna" z okienkiem . Myślałam,ze mały będzie sie wściekał ale nie - jechał z nosem przy tym okienku i sobie przez nie patrzył. Oby mu sie to nie zmieniło hehe! ![]() ollencja czyli dobrze,że jednak firma Delti jest w porządku -szkoda ,ze sklep zawalił...
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
mnie sie wydaje ze problem tkwi w tym, ze gondola jest mocowana zaczepami na samym srodku i jesli polozy sie dziecko bardziej na gorze niz na dole liczac od srodka gondoli, to wtedy srodek ciezkosci jest wyzej i gondola nieznacznie przechyla sie. Ja zawsze wkladalam Ale na samą gore by budka ją zaslaniala jak najbardziej i ona ta gondole minimalnie przewazala przodem na doł. Teraz klade ją nizej i jest juz ok. Z reszta ona urosla juz sporo i zajmuje wieksza czesc gondoli, wywazenie sie poprawilo dzieki temu. Wydaje mi sie wiec ze wystarczy ukladac dziecko na srodku, u mnei to dziala
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
No tak ,faktycznie- im dziecko większe ,tym potem lepiej
![]() Dobrze,że z czasem problem sie rozwiazuje
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odwarzylam się wkońcu zabrac gondolkę do sklepu. Myslalam, że będzie cięzko przeciskac się z wózkiem pomiędzy półkami sklepowymi jednak całkiem sprawnie poszło - chyba dzięki skretnym kołom własnie
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez mysle ze to dzieki przednim kołkom i ogolnie stelazowi, zwinny jest ten wozek. Teraz juz nie kupilabym wozka bez skretnych kol.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Z tym też sie zgodze dziewczyny
![]() Ja mam tu na wsi w pobliżu tylko 2 sklepy i to tak miniaturowe -ale wózkiem wjadę ![]() ...tyle,ze Igorek wszystko tam ma potem w zasiegu ręki -wczoraj bawił sie pomidorami .... I jeszcze chciałam dodać,że mały wciąż nie protestuje jeżdżąc z folią-jak pada! Myślałam,ze wtedy to może sie nie wściekał ,bo to coś nowego ale znów wczoraj pokropiło i trzeba było sie chować ![]() Także na grzybki do lasu będzie można jesienią wózeczek zabierać :P A takim w ogóle jeszcze plusem wózeczka jest dla mnie to ,że nawet idąc bardzo szybkim krokiem nie kopię w stelaż. Poniewaz jestem osobą wysoką to w innych wózkach niestety ten problem występował...:/ |
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauwazylam jeszcze jedną ciekawą rzecz - mój synek uwielbia zielony kolor a własnie w zielonym kolorze mam wózeczek Dzis piękna pogoda więc może zabierzemu CATa nad zalew - poxnije opiszę wrażenia
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
mar6 -a widzisz
Nie raz problemem moze być coś co na pierwszy rzut oka nim nie jest No a my wróciliśmy znam morza i niestety -nawet przy wodzie-głównie trzeba było wózek cianąć za sobą tyłem. Przodem dało sie tylko po wilgotnym piasku bo w tym "błocie" jednak kółka grzęzły
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
summersunset - pewnie każdy jeden wózek będzie grzęzl w piasku...
Odkryłam nowy plus gondoli CAT - podnoszone dno - mój synek jest już znudzony leżeniem na płasko więc delikatnie podnoszę mu oparcie i chłopak odrazu wiecej widzi. Przyda sie tez jak już bedzie siedział
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
Chcialabym sie dolaczyc do tego watku. Obecnie zastanawiam sie nad zakupem wozka Delti Emu. Czy moglybyscie sie podzielic, ze mna swoimi doswiadczeniami czy wozek ma dobra amortyzacje i ogolnie jakie sa wasze opinie... Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Kasia |
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
A ja się podepnę z pytaniem o opinie o wózku Delti (m?) Liv
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Ja nie miałam problemu z wyborem wózka, bo znajomi sprzedawali w bardzo dobrej cenie Deltim Pumę. Oczywiście wszystko nam zostało wytłumaczone, ale znając życie w trakcie użytkowania pojawią się pytania. Czy któraś z Was posiada może instrukcję obsługi w pdfie? Szukałam w necie (wpisując również Deltim Focus) i nic Mogę bez problemu znaleźć instrukcję do Forda Focusa ale do wózka już nie.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych wózkow juz nie produkuja i pozbywaja się z magazynów![]() Instruckja użytkowania w moim przypadku to tylko inormacja jak się składa wózek.. Żadnych informacji o konserwacji, itd
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Co do innych wózków niż Cat ,to akurat nie mogę się wypowiadać bo nie miałam
ale sądzę,że one wszystkie są podobne w uzytkowaniu. A co do instrukcji to nie wiem jak to by było w pdf ,bo moja była głównie obrazkowa ![]() LEMOORKA- u mnie była właśnie taka sama. Też bez tego jak konserwować wózeczek- jedynie to ,żeby nie prać w pralce tapicerki. Edytowane przez summersunset Czas edycji: 2011-04-18 o 09:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

ale do wózka już nie.