Wózki Deltim - opinie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 23:25   #31
mar6
Raczkowanie

GG do mar6
Dot.: Wózki Deltim - opinie

Cytat:
Napisane przez summersunset Pokaż wiadomość
Polecam serdecznie DELTI CAT każdemu ,kto szuka wózeczka na prawie każdy teren
Niestety na nierówne podłoże nie za bardzo się nadaje. Próbowałam po trawie i nie było miło...

moje rzeczy na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post15269602
mar6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 12:29   #32
lovecatlove
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mar6 Pokaż wiadomość
Niestety na nierówne podłoże nie za bardzo się nadaje. Próbowałam po trawie i nie było miło...

A ja jezdze Catem prawie wylacznie po trawie bo mieszkam za miastem, codziennie wiele godzin chodze z wozkiem po podworku i po okolicy. W dodatku czesto podrozuje przod-tył by uspic coreczke. Mam drugi wozek na duzych pompowanych kolach ( nie skretnych) i nie widze roznicy, nawet powiedzialabym ze Cat lepiej sie prowadzi, lzej, bo skretne kola pomagaja skrecac bez koniecznosci ciaglego podbijania. Mam tez starą spacerowke z malymi kolkami skretnymi i ta znowu sie zagrzebuje w trawie, Cat ma te kolka dosyc spore i moze dziecki temu lepiej jezdzi po nierownosciach niz inne znane mi spacerowki.
Moim zdaniem nie jest zle
lovecatlove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 17:46   #33
summersunset
Przyczajenie

No właśnie ja rok temu kupiłam działkę i mamy dom na wsi i to od strony pól więc najczęściej poruszam sie po nierównościach i nie jest mi jakoś ciężko a wózeczek pokonuje je naprawdę dobrze. No chyba ,ze trawa jest dość wysoka i rośnie na naprawdę pagórkowatym terenie- wtedy jest trudno i na piachu niczym na nadmorskiej plaży.
Nawet trójkołowy ,pompowany X-lander sie aż tak nie sprawzdał(a ta sama firma) ,bo uciekał na boki i ciężko mi sie go pchało.....
Jeszcze miałam podobny wózek do CAT'a -polski,nie pamiętam nazwy.....-ale nie dawał sobie rady na takim terenie więc od razu po przeprowadzce go sprzedaliśmy.
I nie wiem w czym tkwi różnica,może własnie w stelażu?.....Tak mi sie wydaje....
mar6- szkoda ,ze u Ciebie sie wózeczek nie do końca sprawdził....
summersunset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 18:36   #34
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

ja kupiłam x-landera na wakacje
z odpadającym kołem i w ten sposób xxxxx sobie dwa tygodnie wakacji

w czwartek wózek odebrał kurier do naprawy, a w piątek urlop się skończył

wózek potrzebny był mi tylko i wyłącznie na wakacje
bo normalnie dziecię w gondoli jezdzi
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 10:14   #35
summersunset
Przyczajenie

O naturo złosliwa -chciało by sie rzec!
A tak serio to faktycznie pech!
I też nieźle bym sie wkurzyła!!!
A miałaś trójkołowca czy 4-ro? Bo w moim 3-koł. to jak za słabo zamocowałam kółko z przodu to też spadło :P Musiało porządnie "zaskoczyć" zawsze.
Stary 2010-07-25, 10:44   #36
Konto usunięte

Nie mogło zaskoczyć bo ten mały plastikowy dups był pechowy.

Kółko odpadło zaraz po tym jak wyszłam ze sklepu, wróciłam, kółko mi założyli i zapewnili, że wózek jest sprawny. Wózek zapakowałam do bagażnika i pojechałam odpoczywać (3 dni), a tam odpadało. Byłam potem w sklepie raz, potem drugi, trzeci i naprawić się nie dało. Za czwartym razem (przez telefon) powiedzieli mi, że pan nie ma teraz czasu naprawiać mojego wózka.

Z wózkiem komisowym nie miałabym tylu atrakcji i zaoszczędziła 300 zł.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-07-25 o 10:46
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 18:08   #37
ola2493
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovecatlove Pokaż wiadomość
Zauwazylam dzis ze Ala ucieka mi zawsze na sama gore gondoli, nie wiem czy tak sie wierci czy moze jest spadek w tamta strone, głowką nizej? chyba nie mozliwe w sumie...
Chyba Ci się nie wydaje, bo ja też to ostatnio zaobserwowałam, że mój synek ma niżej główkę, chyba jednak jest tam spadek
ola2493 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 18:55   #38
Konto usunięte

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20908928]Nie mogło zaskoczyć bo ten mały plastikowy dups był pechowy.

Kółko odpadło zaraz po tym jak wyszłam ze sklepu, wróciłam, kółko mi założyli i zapewnili, że wózek jest sprawny. Wózek zapakowałam do bagażnika i pojechałam odpoczywać (3 dni), a tam odpadało. Byłam potem w sklepie raz, potem drugi, trzeci i naprawić się nie dało. Za czwartym razem (przez telefon) powiedzieli mi, że pan nie ma teraz czasu naprawiać mojego wózka.

Z wózkiem komisowym nie miałabym tylu atrakcji i zaoszczędziła 300 zł.[/QUOTE]

Firma deltim wózek zabrała, naprawiła, odesłała kurierem. To mój ulubiony sklep nawalił.
Stary 2010-07-31, 11:13   #39
summersunset
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ola2493 Pokaż wiadomość
Chyba Ci się nie wydaje, bo ja też to ostatnio zaobserwowałam, że mój synek ma niżej główkę, chyba jednak jest tam spadek
A to by gondolka jakiś miała spadek?.....hmmmm
To musiałoby być coś w budowie stelaża prędzej.....
No nie wiem ,bo nie mam głębokiego CAT'a a przy spacerówce to tego nie widać.
W każdym razie my raz czy dwa zaliczyliśmy spanko w niej nawet i synek ładnie spał 2 godz. i sie wyspał
Udało sie też wypróbować tę folię p/deszczową.
Ona jest -jak w X-landerze- cała "srebrna" z okienkiem .
Myślałam,ze mały będzie sie wściekał ale nie - jechał z nosem przy tym okienku i sobie przez nie patrzył.
Oby mu sie to nie zmieniło hehe!
ollencja czyli dobrze,że jednak firma Delti jest w porządku -szkoda ,ze sklep zawalił...
Stary 2010-08-01, 18:19   #40
lovecatlove
Przyczajenie

mnie sie wydaje ze problem tkwi w tym, ze gondola jest mocowana zaczepami na samym srodku i jesli polozy sie dziecko bardziej na gorze niz na dole liczac od srodka gondoli, to wtedy srodek ciezkosci jest wyzej i gondola nieznacznie przechyla sie. Ja zawsze wkladalam Ale na samą gore by budka ją zaslaniala jak najbardziej i ona ta gondole minimalnie przewazala przodem na doł. Teraz klade ją nizej i jest juz ok. Z reszta ona urosla juz sporo i zajmuje wieksza czesc gondoli, wywazenie sie poprawilo dzieki temu. Wydaje mi sie wiec ze wystarczy ukladac dziecko na srodku, u mnei to dziala
Stary 2010-08-02, 07:59   #41
summersunset
Przyczajenie

No tak ,faktycznie- im dziecko większe ,tym potem lepiej
Dobrze,że z czasem problem sie rozwiazuje
Stary 2010-08-04, 22:06   #42
mar6
Raczkowanie

GG do mar6

Cytat:
mar6- szkoda ,ze u Ciebie sie wózeczek nie do końca sprawdził....
całe szczęście mieszkam w miesie i jezdzic po trawie zdarza mi się bardzo rzadko
Odwarzylam się wkońcu zabrac gondolkę do sklepu. Myslalam, że będzie cięzko przeciskac się z wózkiem pomiędzy półkami sklepowymi jednak całkiem sprawnie poszło - chyba dzięki skretnym kołom własnie

Stary 2010-08-05, 09:37   #43
lovecatlove
Przyczajenie

Ja tez mysle ze to dzieki przednim kołkom i ogolnie stelazowi, zwinny jest ten wozek. Teraz juz nie kupilabym wozka bez skretnych kol.
Stary 2010-08-07, 09:25   #44
summersunset
Przyczajenie

Z tym też sie zgodze dziewczyny
Ja mam tu na wsi w pobliżu tylko 2 sklepy i to tak miniaturowe -ale wózkiem wjadę
...tyle,ze Igorek wszystko tam ma potem w zasiegu ręki -wczoraj bawił sie pomidorami ....
I jeszcze chciałam dodać,że mały wciąż nie protestuje jeżdżąc z folią-jak pada!
Myślałam,ze wtedy to może sie nie wściekał ,bo to coś nowego ale znów wczoraj pokropiło i trzeba było sie chować
Także na grzybki do lasu będzie można jesienią wózeczek zabierać :P
A takim w ogóle jeszcze plusem wózeczka jest dla mnie to ,że nawet idąc bardzo szybkim krokiem nie kopię w stelaż. Poniewaz jestem osobą wysoką to w innych wózkach niestety ten problem występował...:/
Stary 2010-08-15, 08:53   #45
mar6
Raczkowanie

GG do mar6

Cytat:
A takim w ogóle jeszcze plusem wózeczka jest dla mnie to ,że nawet idąc bardzo szybkim krokiem nie kopię w stelaż. Poniewaz jestem osobą wysoką to w innych wózkach niestety ten problem występował...:/
Ojej, nie spodziewałam się, że może wystąpic taki problem. Faktycznie musi byc uciążliwy - no chyba, że ma się predyspozycje do drobnego kroku chińskiej gejszy;D
Zauwazylam jeszcze jedną ciekawą rzecz - mój synek uwielbia zielony kolor a własnie w zielonym kolorze mam wózeczek Dzis piękna pogoda więc może zabierzemu CATa nad zalew - poxnije opiszę wrażenia

Stary 2010-08-16, 10:57   #46
summersunset
Przyczajenie

mar6 -a widzisz Nie raz problemem moze być coś co na pierwszy rzut oka nim nie jest
No a my wróciliśmy znam morza i niestety -nawet przy wodzie-głównie trzeba było wózek cianąć za sobą tyłem. Przodem dało sie tylko po wilgotnym piasku bo w tym "błocie" jednak kółka grzęzły
Stary 2010-09-06, 21:09   #47
mar6
Raczkowanie

GG do mar6

summersunset - pewnie każdy jeden wózek będzie grzęzl w piasku...
Odkryłam nowy plus gondoli CAT - podnoszone dno - mój synek jest już znudzony leżeniem na płasko więc delikatnie podnoszę mu oparcie i chłopak odrazu wiecej widzi. Przyda sie tez jak już bedzie siedział

Stary 2010-09-14, 09:33   #48
ola2493
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mar6 Pokaż wiadomość
całe szczęście mieszkam w miesie i jezdzic po trawie zdarza mi się bardzo rzadko
Odwarzylam się wkońcu zabrac gondolkę do sklepu. Myslalam, że będzie cięzko przeciskac się z wózkiem pomiędzy półkami sklepowymi jednak całkiem sprawnie poszło - chyba dzięki skretnym kołom własnie
O to prawda, że wózeczek jest bardzo zwinny i świetnie się nim manewruje omijając przeszkody.
ola2493 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 17:41   #49
kejcior
Raczkowanie

Witam dziewczyny,

Chcialabym sie dolaczyc do tego watku. Obecnie zastanawiam sie nad zakupem wozka Delti Emu. Czy moglybyscie sie podzielic, ze mna swoimi doswiadczeniami czy wozek ma dobra amortyzacje i ogolnie jakie sa wasze opinie...
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

Kasia
kejcior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 19:09   #50
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja się podepnę z pytaniem o opinie o wózku Delti (m?) Liv
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 10:32   #51
Branchy
Przyczajenie

Witajcie
Ja nie miałam problemu z wyborem wózka, bo znajomi sprzedawali w bardzo dobrej cenie Deltim Pumę. Oczywiście wszystko nam zostało wytłumaczone, ale znając życie w trakcie użytkowania pojawią się pytania.
Czy któraś z Was posiada może instrukcję obsługi w pdfie? Szukałam w necie (wpisując również Deltim Focus) i nic Mogę bez problemu znaleźć instrukcję do Forda Focusa ale do wózka już nie.
Branchy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 07:08   #52
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Branchy Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja nie miałam problemu z wyborem wózka, bo znajomi sprzedawali w bardzo dobrej cenie Deltim Pumę. Oczywiście wszystko nam zostało wytłumaczone, ale znając życie w trakcie użytkowania pojawią się pytania.
Czy któraś z Was posiada może instrukcję obsługi w pdfie? Szukałam w necie (wpisując również Deltim Focus) i nic Mogę bez problemu znaleźć instrukcję do Forda Focusa ale do wózka już nie.
ja mam deltim leo - też za śmieszne pieniądze, tylko,że nowy Tych wózkow juz nie produkuja i pozbywaja się z magazynów
Instruckja użytkowania w moim przypadku to tylko inormacja jak się składa wózek.. Żadnych informacji o konserwacji, itd
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 09:01   #53
summersunset
Przyczajenie

Co do innych wózków niż Cat ,to akurat nie mogę się wypowiadać bo nie miałam
ale sądzę,że one wszystkie są podobne w uzytkowaniu. A co do instrukcji to nie wiem jak to by było w pdf ,bo moja była głównie obrazkowa
LEMOORKA- u mnie była właśnie taka sama. Też bez tego jak konserwować wózeczek- jedynie to ,żeby nie prać w pralce tapicerki.

Edytowane przez summersunset
Czas edycji: 2011-04-18 o 09:03
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości