![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wózek Tako
Cześć mam pytanko czy może któraś z mamuś była posiadaczem wózka firmy Tako? Zastanawiam się nad kupnem wózka i powiem szczerze, mam ogromny problem, który wybrać.Interesuje mnie wersja spacerówki i wózka głębokiego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: wózek Tako
oo własnie miałam szukać informacji o tym wózku, wczoraj go widziałam i az sie dwa razy obejrzałam, bardzo solidny sie wydawał i na pompowanych kołach. Więc piszcie piszcie...
http://allegro.pl/item97993758_efik1...ka_gratis.html na allegro dośc solidny jest opis, duzy wybór kolorów... taki chcę dla córki i grnatowy dla syna ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67910 - wymiana poglądów o Natalii tako Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2006-04-22 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moja córka jest użytkowniczką wózka Tako już prawie rok.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Moja córeczka też jest użytkowniczką wózka tako.Wózek jest bardzo solidnie wykonany.Potwierdzam, że jedynym minusem jest jego ciężar( nie jestem w stanie go znosić i wnosić po schodach).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie polecam ze względu na wage- chyba,ze mieszkasz na parterze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam sagap |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
witam! jestem użytkowniczką wózeczka tako od 16 miesięcy.mój synek przejeździł w nim 2 zimy,bo urodził się w grudniu.ogólnie jestem zadowolona wózek ma pompowane koła co doceniłam już przy pierwszym śniegu patrząc na męczarnie mojej koleżanki.drugi atut to duży kosz na zakupy mieszczący całkiem pokaźną ilość towaru.trzeci atut - wózek jest bardzo ciepły,duża buda,nosidło, a potem śpiworek na nóżki zabezpieczają malucha przed wiatrem i zimnem.czwarty plus to 5-cio punktowe pasy zapinasz i nie martwisz się,że wylezie górą.piąty plus - materiał nie przyjmuje brudu jedyną praną częścią jest pasek między nóżki zapinany przy spacerówce,bo moje dziecko namiętnie go oślinia .no a teraz pora na minusy.pierwszy to waga mieszkam na trzecim piętrze i wnoszenie po schodach to faktycznie niezła gimnastyka.drugi to rozmiar po złożeniu. do naszego lanosa nie zapakowałabym nic poza wózkiem więc jak masz mały bagażnik to najlepiej kupić zwykłą "parasolkę" i na wyjazdy nie brać dużego wózka.trzeci minus (mi dokucza najbardziej,bo wychodzę z maluchem na cały dzień)to fakt,iż mimo przestronnego wyglądu po rozłożeniu do spania wózek jest dość któtki i przy wzroście ok 80 cm dziecku już zwisają nóżki.ja mam model z 2004 roku bez koszyczka na nogi może nowsze modele posiadają podnóżek.teraz się zastanów nad "za" i "przeciw" szczególnie,że wózeczków w sklepach nie brakuje. pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć. Jednak zdecydowałam się na kupno wózka firmy Tako. Jak na razie jestem zadowolona.Waga tego wózka rzeczywiście jest trochę duża ale mi to nie przeszkadza bo mieszkam w domku jednorodzinnym, więc nie muszę go wnosić po schodach. Przy wyborze miałam okropny problem jaki kolor wybrać bo ofertę kolorystyczną ta firma ma ogromną. Zdecydowałam się na jasny niebieski z białymi wstawkami. Jest naprawdę śliczny. Dzisiaj z moją Izabelką byłyśmy pierwszy raz na spacerze.Wózek ok, mogę go polecić. Jestem tylko ciekawa jak się go złoży czy wejdzie do samochodu.Sprawdzę to przy najbliższej okazji.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
a ja mieszkam na 4 piętrze i myślę, że każdy wózek da mi w kość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Od 10 mieięcy mam Tako NAtalie i niestety nie polecam.
Kupiłam ze względu na pompowane koła - tej zimy prawie nie było śniegu i praktycznie nie przydały mi się. Koła nie są skrętne - przy jeżdzie w terenie to nie jest problem, ale sprobujcie wjechać z nim do osiedlowego sklepu. Mała gondola - dla dziecka urodzonego w lecie ok, ale jakbym miała dziecko zapoiakować w kombinezon i śpiworek, to by się nie zmieściło. Kosz na zakupy wygląda na duży, ale ciężko się do niego cokolwiek wklada, o siatce z zakupami nie wspomne - wkładam porodukty po 1 sztuce a pod mieszkaniem muszę przepakowywać. Waga - ok 19 kg + dziecko dprawia, że jak mam je wnieśc po 6 schodach, to chce mi się płakać. Zostawiam go w wózkowni - o wynoszeniu na 3 piętro nie ma mowy. Wizualnie ok. Jeśłi ktoś mieszka pod lasem i chce mieć wożek do jazdy po terenie to polecam. Wozek miejski to to nie jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;1686209]oo własnie miałam szukać informacji o tym wózku, wczoraj go widziałam i az sie dwa razy obejrzałam, bardzo solidny sie wydawał i na pompowanych kołach. Więc piszcie piszcie...
http://allegro.pl/item97993758_efik1...ka_gratis.html na allegro dośc solidny jest opis, duzy wybór kolorów... taki chcę dla córki i grnatowy dla syna ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67910 - wymiana poglądów o Natalii tako[/quote] Moj wybor padł na ten sam wozek i to nawet od tego samego sprzedawcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o koła to w gre wchodza tylko pompowane, nie chcę tyhc skrętnych bo baaardzo duzo sie nasłuchałam na ich temat, znajoma ma wozek za ponad 1000 zł ze wszystkimi skretnymi kołami i strasznie klnie, mowi ze juz duzo razy by wywróciła ten wozek, jest niewygodny, koła jada gdzie chca itp, ja zreszta tez juz mialam w rece taki wozek z takimi kolami i naprawde bardoz źle sie nim jechalo |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja miałam zamówiony wózek firmy Tako Jumper X, (po tym jak nie firma Adbor odmówiła uszycia wózka wybranego przeze mnie). Na wózek mieliśmy czekać 3 dni, ale po tygodniu żadnej wiadomości, kiedy zadzwoniłam o zapytałam co siędzieje powiedziano, że mają bardzo dużo zamówień i trzeba czekać jeszcze około 2 tygodni. Czas minął iwózka dalej nie było, więc zainteresowaliśmy się z mężem innymi i trafiliśmy na inną mniej znaną firmę Junior, która produkuje wózki na tych samych częściach co firma Tako. Kupiłam dokładnie taki sam wózek jak Jumper X, tylko ten nazywa się Verso. Jedynie to co go odróżnia od jumpera to to, że ma inne kolory, nie ma czarnych dodatków i ma troszkę inne szycia. Za cały zestaw, czyli gondolę, wózek spacerowy, fotelik, torbę, moskitierę, parasolkę, folię przeciwdeszczową i okrycia na nózki zapłacilismy 1050zł. A taki sam zestaw tylko Jumper x w sklepie kosztuje 1390 bez rabatu, a po rabacie 1250. Z wózka jstem bardzo zadowolona bo lekko prowadzi się go w każdym terenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
miałam tako kiddy... ogólnie był świetny, jeździłam nim po lasach, po śniegu, po błocie, dosłownie wszędzie i nic mu na przeszkodzie nie stawało... jedyny minus to waga ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam, ja także posiadam ten wózek, córa ma 3 lata i na dalsze wypady dalej go zabieram, przeżył wiele, zjeżdżanie 2 razy dziennie z piętra 2, jazda po błocie. Mieszkamy na wsi więc super sprawdzał się przy każdym podłożu. Jedyny minus to waga ale da się przeżyć, na drugie i trzecie dziecko tez by wytrzymał. Śmieszą mnie te miejskie wózeczki za cenę samochodu, ta rewia mody, znam takie mamy które tylko kupowaniem markowych rzeczy a nie dziećmi się zajmują
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja juz sie zdecydowalam ze kupie Jumper X!!! widzialam na zywo i kolory fajne do wyboru, takze mysle ze bedzie fajnie sie jezdzilo, waga dla mnie niewazna bo mieszkam w domku wiec na zadne pietro nie musze dzwigac....
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Tako jumper x
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Czy jest na forum użytkowniczka wózka Tako Drifter? Jak na wielofunkcyjny jest bardzo tani i mnie kusi. Chyba dobrym rozwiązaniem byłyby dla mnie duże koła, bo moje dziecko urodzi się na początku zimy, ale nie orientuję się zbyt dobrze w cechach wózka, na jakie powinnam zwracać uwagę. Trudno się przekopać przez wątki o wyborze wózka, dlatego pytam tutaj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witajcie
od ponad 3 miesięcy użytkuje wózek Tako warrior plusy to jego zwrotność, świetnie się prowadzi nawet na trudnym terenie, nie straszny mu las czy piasek, duża gondola, bardzo łatwo się wypina ogólnie wózek łatwo się składa minus jak wyżej waga, wnoszę na piętro, więc wypinam gondole z dzieckiem i mykam na piętro, a później lecę po drugą część ![]() po 3 miesiącach użytkowania rozleciało się łożysko w kole, nie było problemu z gwarancją, koło mieliśmy tego samego dnia co oddaliśmy ![]() w sklepie mieli zapas zobaczymy jak sprawować się będzie spacerówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam
Mogę liczyć na opinie nt. tego wózka TAKO http://www.krolestwodziecka.com/tako...15-p-1384.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Jestem szczęśliwą posiadaczką wózka Tako Alucar. To jest zdaje się przeróbka Jumpera tylko z aluminiową ramą.
Jego zalety to niska cena, możliwość zmiany kierunku jazdy, 4 pompowane kółka (ale można wybrać wersję ze zwykłymi kółkami - jest lżejsza), duża torba i bagażnik pod spodem, świetne prowadzenie (można zawrócić dosłownie w miejscu), bardzo dobre amortyzatory, duża gondola w głębokim wózku i wygodna dla dziecka spacerówka. Alucar ma dodatkowo tą zaletę, że ma aluminiową ramę więc jest stosunkowo lekki (jak na wózek z pompowanymi kółkami). ja, ważąc 50kg spokojnie wciągam po stromych schodach wózek z dzieckiem (11kg) i zakupami (czasem 5kg). Wadą jest to, że w deszczu uszkodziłam rączkę. Druga wada jest taka, że wózek ma rok, a skrzypi. Ale też jest bardzo bardzo intensywnie używany. jeździmy po każdej dziurze i często ładujemy do niego tyle zakupów, że aż się uginają kółka. Jest też dość spory po złożeniu. Zajmuje 1/3 bagażnika, a mam samochód combi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
hello a czy ktoś z Was jest użytkownikiem wózka TAKO LARET?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
My kupilismy wózek 3 w 1 polskiej firmy Tako model Jumper i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Synek urodzil się 12.2010 do maja jeździł w gondoli, potem z racji tego że zaczął siadać przeszliśmy na spacerówkę i jeżdżę nią do tej pory, mamy w planach kupno parasolki bo lżejsza i poręczniejsza, ale ta jest super. Minus przy przejściu z gondoli na spacerówkę to utrudniony dostęp do kosza. Duuuuzy plus za możliwość przekładania siedziska spacerówki przodem albo tylem do kierunku jazdy. Wózek jest bardzo zwrotny, świetnie się go prowadzi. W gondoli jest stelaż który można podwyższać dzieki czemu dziecko nie zawsze musi leżeć płasko, ale może mieć podwyższoną głowę albo trodszeczkę, albo jak już siedzi to można mu zrobić podpórkę..
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a my wózka tako nie polecamy. miałam do czynienia z dwoma modelami: warrior i jumper i nie sprawdziły się za dobrze. Moje spostrzeżenia są podobne do tych opisanych tutaj: http://www.sosrodzice.pl/tako-warrior/. Nie znam tego nowego modelu, ale do firmy się zdecydowanie uprzedziłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mam Tako Jumper starą wersję 3w1 i ogromnym minusem jest brak kosza zamiast którego jest pseudo-plecak. Poręczny nie jest, choć źle się nie prowadzi. Składanie jest beznadziejne, przód ramy przy każdym złożeniu ryje po chodniku. Fotelik taki sobie, ja używam sporadycznie, gdybym często jeździła wybrałabym inny, materiał jest jakiś sztuczny, dziecko szybko się poci. Siedzisko w spacerówce jest głębokie i szerokie, córka bez trudu samodzielnie wychodzi z pasów i wstaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej interesuje model CAPTIVA
![]()
![]() |
#27 |
Moderator
|
Ja mam model jumper x ale w sumie wszystkie te modele są podobnie skonstruowane. Akurat w firmie tako oglądałam na żywo wszystkie modele.
Ja wybrałam jumper x bo jest trochę mniejszy i miał większy wybór kolorów. Ja jestem zadowolona - ale spacerówki jeszcze nie używałam więc o niej nic nie napiszę. Wózek łatwo się składa i szybko można zmienić fotelik na gondolę, złożyć stelaż czy ściągnąć kółka. Prowadzi się baaardzo lekko. Duże koła super sprawdzają się nie tylko na chodnikach ale również na łące czy na plaży (jednak raz złapaliśmy gumę więc warto mieć zapasowe koło lub zestaw do naprawy). Rączkę można regulować - góra - dół co sprawdza się gdy rodzice są wysocy. Elementy na stelażu można montować w drugą stronę czyli rączkę można mieć z przodu lub z tyłu. W gondoli fajnie sprawdza się u nas okienko przez które dziecko lubi patrzeć. Gondola ma regulację podparcia, spacerówka rozkłada się na płasko. Z minusów to waga wózka (ale ja akurat mieszkam na parterze, nie korzystam z komunikacji miejskiej itp. więc mi to nie przeszkadza), i stelaż jest spory więc w małym aucie chyba trzeba ściągać kółka aby zmieścić go do bagażnika (my mamy dość spore auta i wchodzi z kółkami), koszyk na zakupy jest troszkę mały, wolałabym aby rączka wózka była z 2 elementów bo wtedy można na niej powiesić zakupy (co by się przydało przy tym dość małym koszyku), początkowo wkurzało mnie montowanie fotelika w aucie (ale nie wiem jak montuje się inne więc nie wiem czy w innych modelach jest łatwiej), no i początkowo trzeba trochę siły aby np. złożyć rączkę fotelika czy budę gondoli ale szybko się te przyciski wyrabiają. No i sprawdź rozmiar gondoli - moja jest mała (ale ja świadomie taką wybrałam bo ja jestem drobna i przewidziałam że dziecko też gigantem nie będzie) i teraz ma skończony 3 mc jeszcze się mieści ale znajomi którzy mają captivię szybko ją sprzedali bo gondola szybko okazała się za mała (do tego była zima i poza dzieckiem musiał się tam zmieścić śpiworek czy gruby kocyk). Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania to chętnie odpiszę ![]() Ps. mieszkam w Irlandii (koło Dublina) i tutaj baaaardzo dużo osób ma wózki z tako (modele jumper, warior, captiva)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Mamy wózek Tako Warrior od roku, ogólnie wszystko OK z wyjątkiem wagi - nie jestem w stanie sama go wnieść ani znieść nawet po 7 schodach, z którymi musimy sobie poradzić wychodząc na spacer. Jest ładnie wykonany, łatwy w składaniu, wygodnie się go prowadzi. Ciężko włożyć coś do torby pod wózkiem - kiepsko mieszczą się zakupy gabarytu paczki pieluszek.
Edytowane przez evelina535 Czas edycji: 2013-01-30 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy użytkuje któraś z Was Lareta? Bo widziałam go w sklepie i przypadł mi do gustu. Dobrze wygląda i raczej ma wszystko czego potrzebuję, czyli wózek "terenowy", waga jest mniej istotna.
Zastanawiam się też nad Jedo Fyn i pewnie wybiorę coś spośród tych 2 wózków, więc opinie bardzo mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Odświeżam wątek
![]() W połowie września spodziewam się córeczki i również zastanawiam się m.in. nad wózkiem Tako Laret głównie dlatego, że nie jest jakoś strasznie drogi - wersję 3w1 z fotelikiem maxi cosi widziałam za niecałe 1800zł ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.