![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg
..::WiElKa MiŁoŚć TrAkToWaNa JaK zNaJoMoŚć::..
Ta chwila wraca echem.../ Może warto mieć tą cholerną nadzieję?? ![]() Liście szczeleszczą, a ja nie mam siły mówić prawdy ![]() ![]() ..wreszcie jest mi jakoś piękniej.. a zwyczajnie niczego nie chcę... ![]() ..dorosnąć? tylko po co.. ![]() Świat lepszy jest w zasięgu ręki,więc oczy przetrzyj.. ;] ..kiedy wszystko stanie się zbyt odległe.. ..czy mozna tesknic za kims kogo tak naprawde nigdy sie nie miało..? "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" ("Nigdy nie pozwol, aby strach wyeliminowal cie z dalszej gry" A Cinderella Story.. uwielbiam;D) Sometimes the 1 thing u’re looking for will be the 1 thing u can’t see Jestem chora na SBF - Syndrom Braku Faceta... smutno mi... nawet budyń nie pomaga:[ Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiających emocji.. Go on!! Get out on my head!! to juz nie opis, ale ladne ![]() Czasem robimy rzeczy, których potem żałujemy, wybieramy drogę, która nie ma odwrotu, chcemy cofnąć czas ale się nie daje, popadamy w niemoc naszej własnej naiwności. Lecz czasami wystarczy powiedzieć DOSYĆ i iść pod prąd. koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() C d C F G C Na małej papierowej łodzi, sam nie wiem, dokąd i skąd a e F C d F C W górę rzeki cierpienia, płyniemy wciąż bracie pod prąd Na starej spróchniałej tratwie, Bóg wie, dokąd i skąd Z bagażem przykrych doświadczeń, płyniemy wciąż bracie pod prąd Na jachcie bez sterów i żagli, zżartym już dawno przez trąd, Poprzez ruiny miłości, płyniemy wciąż bracie pod prąd Na małej papierowej łodzi, wciąż nie wiadomo, dokąd i skąd Z nadzieją na lepsze jutro, będziemy wciąż płynąć pod prąd chwyty na gitare sorry ;D
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojecia skad to jest ![]() ![]() " - SpOtKaŁaM dZiSiAj MiŁoŚć.. - I cO cI pOwIeDzIaŁa? - PrZePrAsZaŁa.. Że NiE zAwSzE tRwA dO kOńCa.. - PłAkAłA? - PłAkAłA.. bO cZęStO rAnI.. - KrZyCzAłA? - KrZyCzAłA.. żE nIe ZaWsZe JeSt PiĘkNa.. - ŚmIaŁa SiĘ? - ŚmIaŁa.. Bo uMiE z SiEbIe KpIć.. - ŻaŁoWaŁa CzEgOś? - ŻaŁoWaŁa.. Że LuDzIe NiE zAwSzE tRaKtUjĄ jĄ pOwAżNiE.. - ByŁa ZłA? - ZłOśCiŁa SiĘ.. żE cZaSeM w NiĄ wĄtPiMy.. - CiEsZyŁa SiĘ? - CiEsZyŁa SiĘ.. żE jEj TaK cZęStO sZuKaMy.. - Co Ci JeSzCzE pOwIeDzIaŁa? - PoWiEdZiAłA.. żE nIe JeSt DlA mNiE.. " |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo mi sie podoba... i jest takie prawdziwe....
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
*nie ufaj nikomu - nie zdradzi cie nikt....
*Love is so blind It feels right when it's wrong |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
"Ścieżkę wydeptał smutek, drzewa ubrały się w czarną rozpacz"
"Brodzę w strumieniu ludzkich słabości. Drogę rozświetlają łzy" "A ja mam ochotę wciąż łapać promienie słońca do kieszeni..." "Lubię moją samotność zawieszoną wyżej niż most rękoma obejmujący niebo" "Dotknełam kiedyś miłości...miała smak gorzki" "Każda chwila to szansa aby wszystko zmienić..." "Wykorzystam życie zanim ono wykorzyta mnie" "Maybey I'm just like my mother?-She's never satisfied..." :| "Nie wystarczy urodzić się człowiekiem, trzeba jeszcze być człowiekiem" ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ![]() buźki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
- Spotkałam dzisiaj Miłość..
- I co Ci powiedziała? - Przepraszała.. Że nie zawsze trwa do końca.. - Płakała? - Płakała.. Bo często rani.. - Krzyczała? - Krzyczała.. Że nie zawsze jest piękna.. - Śmiała się? - Śmiała.. Bo umie z siebie kpić.. - Żałowała czegoś? - Żałowała.. Że ludzie nie zawsze traktują ją poważnie.. - Była zła? - Złościła się.. Że czasem w nią wątpimy.. - Cieszyła się? - Cieszyła się.. Że jej tak często szukamy.. - Co Ci jeszcze powiedziała? - Powiedziała.. Że nie jest dla mnie.. Trochę zmieniłam - teraz łatwiej jest to rozczytać ![]()
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg.. ile razy ja go ogladalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baaaardzo ładne ![]() ![]()
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mówią, że kiedy rodzi się człowiek... z nieba spada dusza... i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety... druga do mężczyzny... ...Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej polowy... ...Połowy swojej własnej duszy... ...połowy samego siebie... i tej jedynej..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
takie cus, pewnie nie o to chodzilo, ale ladne
![]() Kochała go... Kochała go od dawna...Ponad życie! Wszystko co robiła, robiła z myślą o nim! Zawsze nosiła z sobą mały portfelik, a w nim widniało jego malutkie zdjęcie, które zrobiła po kryjomu podczas wakacji. Płakała przez niego, cierpiała jak nikt...Płakała z cierpienia, że serce bolało... Zawsze marzyła, że kiedyś obudzi się rano, a on będzie tuż obok niej...Wierzyła w te marzenia... Pewnego dnia siedziała zupełnie sama, niezmiernie zamyślona, płakała...Podszedł on, przytulił ją, powiedział: "Nie płacz więcej". Od tej pory byli razem. Do czasu...Po krótkim czasie znudziła mu się i ją zostawił, lecz fakt, iż nie mógł znaleźć innej dziewczyny pogrążał go. Prosił, by wróciła. Ona wierzyła, że on ją naprawdę kocha, że czuje to samo...Zgodziła się natychmiast, lecz ten chłopak zrobił to samo, co za pierwszym razem - znudził się i zostawił... Stanęła na parapecie, skoczyła w dół. Spadając słyszała w swoim mieszkaniu dzwoniący telefon. To dzwonił on, powiedzieć jej, że już wie, że kocha ją naprawdę, jak nikogo do tej pory. Tak, rzeczywiście ją pokochał, było już za późno. Ona już nie żyła.....=( |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
to juz pewnie kazdy zna ale co tam
![]() Drogi Pamietniku : Jestem na lozku w szpitalu, doktor mowi ze beda mnie operowac i moge tego nie przezyc. Potrzebuje nowego serca, potrzebuje rowniez kogos kto moglby mnie wesprzeć w tych trudnych momentach, ale moj chlopak jeszcze nie przyszedl. Drogi Pamietniku : Oprecja skonczona, doktorzy mowia, ze wszystko poszlo zgodnie z planem, ze sie udala, ale ja nadal potrzebuje kogos kto mnie moglby wesprzec wtych trudnych chwilach, ale jego caly czas nie ma. Drogi Pamietniku : Minal juz tydzien, wyszlam ze szpitala, wszystko ze mna wporzadku, moj chlopak nadal nie przyszedl wiec teraz postanowilam do niego pojsc, bo bardzo sie tym przejmuje. Drogi Pamietniku : Bylam u niego, dlugo walilam w drzwi ale nie bylo nikogo, weszlam do srodka, drzwi byly otwarte i na stole byla kartka papieru ktora mowila: "Kochanie, wybacz mi, ze nie moglem Cie wesprzec w tych trudnych momentach a tak wiem ze tego potrzebowalas. Chcialem zrobic ci prezent, moje serce juz dla mnie nie bije, ale jestem szczesliwy ze moge ci je dac, ze nadal zyje w Tobie .. Kocham Cie .." |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno..
![]() ![]() Pewnego razu chłopak i jego dziewczyna jechali na motorze około 200 km na godzine. Dziewczyna: Zwolnij, boje się. Chłopak: Nie bój się jest fajna zabawa... Dziewczyna: Proszę zrobię wszystko jak zwolnisz. Chłopak: Dobrze, przytul mnie bardzo mocno. Dziewczyna: Dobra, dobra ale zwolnij (Dziewczyna go przytuliła) Chłopak: Czy mogłabyś ściągnąć mój kask bo mi przeszkadza i założyć na siebie (Dziewczyna zdjeła kask z jego głowy i włozyła na siebie) Chłopak: A teraz mnie pocałuj i powiedz ze mnie kochasz. Dziewczyna: Kocham Cie. (Dziewczyna pocałowała go) Następnego dnia w gazecie: We wczorajszym wypadku dwuosobowym który wydarzył się w mieście zgineła jedna osoba, okazało sie że kierowca motoru, w połowie drogi dowiedział sie ze jego hamulce nie działają, a więc dał swojej dziewczynie kask i kazał jej powiedzieć ze go kocha i poczuć ostatni pocałunek po czym oddał swoje życie dla niej." |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Spotkać Cię można zawsze między rozmową dzieloną na słowa, między
spojrzeniem zawsze za krótkim. Czuć Cię w powietrzu i w dymie z ostatniego papierosa. Dlaczego tak długo Cię nie było? Dlaczego się nie odzywałaś? Nie odpowiadaj czasem! Ważne, że teraz mogę Cię przywitać i przytulić się do Ciebie. Odpocząć od zmartwień… Przykleję się do Ciebie, do każdej Twojej wypukłości…Zamknąć oczy i odpłynąć. Daleko do najdalszych wspomnień. Do dziecięcej nadziei i ufności w to, że jesteś…Wtulam się w Ciebie coraz mocniej i mocniej. Powierzam Ci znów siebie. Prowadź mnie przez kolejne chwile nieobecności. Przez kolejne spacery w myślach. Ja nawet nie wiem jak masz na imię. Ja po prostu Cię czuję. Ja nawet oddycham Tobą… nie wiem co ja dzisiaj tak pesymistycznie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
No to ja sie też pobawie i wkleje coś długiego
![]() ![]() "Kiedy Pan stworzył kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku po godzinach... Pojawił się anioł i spytał: - Czemu tyle czasu ci to zajmuje? Pan mu odpowiedział: -Widziałes zamówienie? Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastikowa, ma 200 ruchomych częsci wszystkie wymienne, działa na kawie i resztkach jedzenia, ma łono, w którym się miesci 2 dzieci naraz, które znika kiedy (pojęcia nie mam ), ma taki pocałunek, który leczy każda rzecz od startego kolana do złamanego serca. Anioł starał się powstrzymać Pana: - To jest za dużo pracy na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem do jutra. - Nie mogę, powiedział Pan. Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, które jest tak bliskim memu sercu. Anioł zbliżył się i dotknał kobiety: - Ale zrobiłes ja taka miękka, Panie? - Ona jest miękka, ale zrobiłem ja także twarda. Nawet nie wiesz ile może zniesć lub osiagnać. - Będzie mysleć? Spytał anioł? (szowinistyczna swinia z tego anioła - przypisek tłumacza) Pan odpowiedział: - Nie tylko będzie mysleć, ale rozumować i negocjować. Anioł zauważył cos, zbliżył i dotknał policzka kobiety. - Wydaje się, że ten model ma skazę. Powiedziałem Ci, że starałes się dać za wiele rzeczy. -To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza. - A po co sa łzy? zapytał anioł. Pan powiedział: - Łza to jest forma, która ona wyraża swoja radosc, wstyd, rozczarowanie, samotnosć, ból i dumę. Anioł był pod wrażeniem. - Jestes Panie geniuszem, pomyslałes o wszystkim, to prawda, że kobiety sa zdumiewajace. - Kobiety maja siłę, która zdumiewa mężczyzn. Maja dzieci, przezwyciężaja trudnosci, dzwigaja ciężary, ale obstaja przy szczęsciu, miłosci i radosci. Usmiechaja się kiedy chca krzyczeć, spiewaja kiedy chca płakać, płacza kiedy sa szczęsliwe i smieja się kiedy sa zdenerwowane. Walcza o to w co wierza, sprzeciwiaja się niesprawiedliwosci, nie zgadzaja się na "nie" jako odpowiedz, kiedy wierza, że jest lepsze rozwiazanie. Nie kupia sobie nowych butów, ale swoim dzieciom tak... Ida do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochaja bezwarunkowo, płacza kiedy ich dzieci osiagaja sukcesy i ciesza się kiedy przyjaciele odnosza sukcesy. Łamie się im serce kiedy umiera przyjaciel, cierpia kiedy traca członka rodziny, ale sa silne kiedy nie ma skad wziać siły. Wiedza, że objęcie i pocałunek może uzdrowić zranione serce. Kobiety sa różnych wielkosci, kolorów i kształtów. Prowadza, lataja, chodza lub wysyłaja ci maile żeby powiedzieć ci, że cię kochaja. Serce kobiety jest tym co powoduje, że swiat się kręci. Kobiety robia więcej niż to, że rodza. Przynosza radosć i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety maja wiele do powiedzenia i do dania. Tak, serce kobiety jest zadziwiajace."
#1885 |
Zakorzenienie
|
Mądrala - piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Pewnego dnia w rajskim ogrodzie Ewa zwraca sie do Boga .
- Mam problem. - O co chodzi Ewo? - Ja wiem, ze dzieki tobie istnieje i mam ten przepiekny ogrod, wszystkie zwierzeta, tego zabawnego weza, ale ja po prostu nie jestem szczesliwa. - Dlaczego Ewo? - Jestem samotna i po prostu rzygac mi sie chce jablkami. - Aha Ewo, w takim wypadku stworze ci mezczyzne. - Co to jest mezczyzna? - Mezczyzna bedzie wadliwym stworzeniem, majacym wiele zlych cech.Bedzie klamal, oszukiwal i bedzie prozny. Tak czy inaczej bedziesz miala z nim ciezkie zycie. Ale... bedzie wiekszy, szybszy i bedzie lubil polowac i zabijac. Bedzie wygladal glupio, kiedy sie pobudzi, ale odtad nie bedziesz narzekac. Stworze go w taki sposob, aby dostarczal ci fizycznej satysfakcji. Bedzie nierozsadny bedzie zabawial sie walka lub kopaniem pilki. Nie bedzie zbyt sprytny, wiec rowniez bedzie potrzebowal twojej rady, aby postepowac rozsadnie. - Brzmi wspaniale - powiedziala Ewa z ironicznym em - ale w czym tkwi pulapka? - Hm... mozesz go miec pod pewnym warunkiem... - Jakim? - Bedzie on dumny, arogancki, egocentryczny, wiec musisz mowic mu, ze zostalstworzony pierwszy. Pamietaj, to nasz malutki sekret...Wiesz, tak miedzy nami kobietami.... znalazlam to kiedys na wizazu ![]() ![]() chyba bede musiala nakarmic tu kilka osob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Mądrala- moglabys zobaczyc czy Cię zmacalam, bo chyba cos zle zrobilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam prośbę, czy mogłybyście założyć nowy wątek z takimi opowieściami? Trudno się będzie później przekopać w poszukiwaniu opisów na gg ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.