![]() |
#451 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wegetariańskie to i owo :-)
JAK TO ? Nie wdawajmy sie w dyskusje
![]() ![]() A wogole to dzisiaj planuje zrobic paczki, faworki i oponki ![]() ![]() ![]() Poniewaz dzisiejsze sniadanie z mezem zjedlismy w biegu, a byly to wafle ryzowe i jogurt, obiad planuje zrobić równie lekki <trzeba trzymać formę ![]() ![]() Ps. co sie tak nie odzywacie ... ? ![]()
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#453 |
Przyczajenie
|
![]() ![]()
![]() |
#454 | ||
Nutka nie gryzie!
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten ma dotyczyć tylko przepisów ![]() ![]() zobaczcie: http://www.zdrowie.kobiety.net.pl/54...Vege,1335.html
Edytowane przez Papryczkaa Czas edycji: 2008-01-31 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Przyczajenie
|
... dobrze, dobrze i tak przyszłam tu w kwestiach przepisowych ...
![]()
![]() |
#457 |
Przyczajenie
|
Dzien dobry
![]() ![]() U nas dzisiaj : makaron spagetti z sosem pomidorowo-smietanowym, z prazona pestka dyni. A na deser - kulfi - indyjskie lody. Taki jest plan a co z tego wyjdzie ostatecznie nie wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#458 |
Przyczajenie
|
Bess: Ja mogę jeść nawet nie marynowane tofu, lubię ten smak, ale naprawdę smaczne jest pieczone (imo
![]()
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
to ja sie pochwale bo dzis kotlecki z mozzarella robiłam. mmmniam!
tofu to ja dawno już nie jadłam, tu w Irlandii nie widziałam za to mają dużo wegetariańskich produktów zastępczych. jest "mieso mielone", jakby "kawałki kurczaka" a nawet "pieczeń",a wszystko to z soi. póki co robiłam też lasagne z tego sojowego farszu i te kawałki soi też pyszne ![]()
don't make a photograph - just take it ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229365 Edytowane przez iszsza Czas edycji: 2008-02-06 o 23:05 Powód: zle załadowane zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
kurde jakis błąd mi wyskakuje - chyba kiedy indziej wkleje
![]() edit: o - udało się ![]()
don't make a photograph - just take it ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229365 Edytowane przez iszsza Czas edycji: 2008-02-06 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich !
Szukam dobrego przepisu na barszcz. Tak by wyszedl kwaskowy i ostry ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimo wszystko mogę prosić o przepis? zrobię z innym serem
![]() |
![]() |
#463 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak mozarella ale jest wiele serów robionych przy użyciu podpuszczki mikrobiologicznej. A zresztą... są i sery wegańskie, które ani mleka ani podpuszczki w sobie nie mają (chociaż czy to nadal 'sery"?
![]()
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
Za wcześnie mi się wiadomość wysłała...
- Tych wegańskich serów to jednak nie polecam, bo rzadko kiedy te żółte smakują dobrze, a nawet jeśli, to i tak nie rozpuszczają się jak żółty - i teraz moje pytanie - Z czym makaron lub pizza - bez sera i żeby trochę kleiło i ciągnęło się ![]() ![]()
![]() |
#465 |
Konto usunięte
|
kirsten - ja daję sera żółtego
![]() ![]() dziewczyny (i nie tylko:p) - które firmy nie używają podpuszczki zwierzęcej do serów i serków topionych? bo korzystać tyklo z mlekovity jest mi niewygodnie, bo muszę wszystkie sklepy na osiedlu okrążać żeby znaleźć ser. i apeluję: jeśli zależy wam na losie zwierząt (jak znalazłyście się na tym wątku to chyba tak ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...115749&page=24 tutaj znajdziecie listę produktów bezpiecznych dla zwierząt i testowanych na zwierzętach. naprawdę warto się zastanowić nad zmianą kremu czy szamponu, bo życie i zdrowie zwierząt jest ważniejsze niż posiadanie kremu marki vichy czy kosmetyków z meybelline. sszokowało mnie że takie firmy jak knorr, lipton czy duracell (to ostatnie najbardziej) testują produkty na zwierzętach. EDIT: wreszcie mam kogoś w klasie, z kim będę się wymieniać pomysłami ![]() oprócz mnie jeszcze Ewka jest vege ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
ale na zupę czy na kasze?
![]() ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY soczewica czerwona, (miałam ok. 300 gram) mała puszka koncentratu pomidorowego, (dodawałam do smaku, więc nie wiem ile wyszło) 1 marchewka, (ile kto lubi) ząbek czosnku (ja dałam pół mini kostki knorr czy jaka to była firma ![]() sól, pieprz, przyprawa do zup wsypujemy ok. 100 g soczewicy do garnka, zalewamy dużą ilością wody i gotujemy ok 20 minut. soczewica zacznie pękać, a woda zacznie się robić mętna. dodajemy puszkę koncentratu, pokrojoną marchewkę i czosnek.gotujemy wszystko ok 15 minut, doprawiamy solem, pieprzem i przyprawa do zup. KASZA GRYCZANA + BROKUŁY kasza gryczana brokuły świeże/mrożone (ja miałam mrożone) marchewka pieczarki por olej przyprawy wg uznania (szczerze to z przypraw pamiętam tylko sos sojowy, no i sól pieprz) kaszę gryczaną ugotowałam na sypko. pokroiłam warzywa (pieczarki, por, marchewka). poddusiłam na patelni dodając przyprawy wg uznania. Brokuły ugotowałam wg instrukcji na opakowaniu (kilka minut na wodzie) i odcedzone dodałam do reszty warzyw. jeżeli trzeba doprawić jeszcze, wymieszać. Dodać do kaszy i jeść. nic wymyślnego. proste a takie smaczne ![]()
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Konto usunięte
|
ja chyba sklerozy dostaję
![]() chciałam zrobic dzisiaj coś na obiad i zgadnijcie co mi tylko po głowie chodziło: kotlety sojowe z kaszą i sosem no i sałatka ![]() ![]() ![]() w efekcie nie poszłam do sklepu i na obiad mam placki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy słyszałyście o mykoproteinach, czyli białek otrzymanych z grzybów? ja w Irlandii kupuje substytuty mięsa w takiej postaci. Maja jakby filety, kawałki jakby "mięsne" a dzis zrobiłam pieczeń.
Znalazłam taki ciekawy artykuł: http://www.eufic.org/article/pl/3/7/...es-processing/ jest tu co nieco o tym. mi osobiście smakuje to jak soja a co najlepsze maja tego b. duży wybór i można robic przeróżne dania. pochwalę się jeszcze pieczenia ![]()
![]() |
#471 |
Przyczajenie
|
A jakis ciekawy przepis na pieczen ? Zna ktos ?
![]() |
#472 |
Konto usunięte
|
wolę zapiekanki
![]() mnie to tak naprawdę odtrąca, jeśli np. danie jest z soi ale w kształcie indyka itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
nie jest to w kształcie indyka. tez żadna mi przyjemność jeść takie coś. a przepisu na pieczeń takiego domowego niestety nie znam
![]()
![]() |
#474 |
Konto usunięte
|
wiem że nie jest to w kształcie indyka.
ale byłam w Anglii, i żeby znalezc coś normalnego w sklepie musiałam szukac pół godziny. bo tu indyk z tofu, tu udko z soi... sam kształt mnie odtrąca.... a w Polsce wnerwiają mnie zapewnienia "smakuje jak prawdziwy kurczak", "niczym prawdziwa szyneczka" itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
ja bym chętnie spróbowała tylko gdzie takie cudo zakupić? zapewne w sklepie ze zdrową żywnością .. jesli ktoś się orientuję, to prosze o podpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#477 |
Konto usunięte
|
drogie wegetarianki
![]() nie wiecie, gdzie można kupić jakieś buty (czyt. wegetariańskie buty ![]() szukam butów albo na małym obcasie, albo np. jakichś ładnych baletek. górna cena to dla mnie 120-150zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
nNie wiem czy mogę tutaj reklamować ale eleganckie butki ze skóry ekologicznej dostaniesz w - bucikowie - ceny są różne a buty są z materiałów lub skóry eko.
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Może macie pomysł na to, jak zrobić jakoś fajnie tofu?
Może w panierce, czy coś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7108774]drogie wegetarianki
![]() nie wiecie, gdzie można kupić jakieś buty (czyt. wegetariańskie buty ![]() szukam butów albo na małym obcasie, albo np. jakichś ładnych baletek. górna cena to dla mnie 120-150zł.[/quote] nie wiem co to znaczy buty wegetarianskie ale ze skóry ekologicznej mozna dostac w kazdym sklepie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.