|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Cytat:
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
12 dzień zaliczony
|
|
|
|
#4233 |
|
Rozeznanie
|
rekann-dziekuje
i jeszcze raz gratuluje!wyraznie widoczny zarys prostego-i jakie bioderka masz fajne-zero tluszczyku pieknieszkoda tylko ze nie masz zdjecia sprzed a6w.Ja juz swoje zrobilam i pozniej zrobie"po" to porownam,no ale oprocz tego musze zgubic 5 kg zapasowego luszczyku niestety co do cwiczen potrafie sie zmobilizowac, ale do dietki jakos nie![]() a tak offtopic: gdzie prowadzilas zajecia? |
|
|
|
#4234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Teraz widze delikatne zarysownia na górze brzuszka, ( a jak go wciągne to wyglada naprawde ładnie,a narcyzem to ja nie jestem,uwierzcie ) no i widzę poprawę na pupci.Generalnie jedynie talia mi się w ogóle nie zmieniła,dalej jak byłam klockiem tak jestem to ja jestem zadowolona i być może że jest troszkę związane z pamięcią moich mięśni i całego mojego oragnizmu.Bo tak jak mówiłam jeszcze dwa lata miałam inną, baradizje muskularną figurkę,a teraz podczas ćwiczen w ogóle mnie brzuch nie bolał i w ogóle nie odczuwałam zmęczneia (jedynie nudę).Trzymam za wszysytkich kciuki,bo skoro przy moich 6 dniach przerwy ja mam tyle radości to co dopiero bedzecie miały WY
|
|
|
#4235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rzeczywiście bioderka mam nieotłuszczone ,ale za to moja talia niedługo bedzie chyba miała podobne wymiary jak bioderka i bede takim kołeczkiem z piersiami jesli chodzi o dietke to zdecydowanie wiem co siedzi w twojej główce...ja poporstu nie jestem w stanie sobie czegos odmówić,a zajęcia to hohoho troszke tego było,dawno temu był kozanów invest sport ,długi czas na kołłątaja, w miedzy czasie byłam managerka klubu na czajkowskiego , troszke też prowadziłam tae bo na dubois i uczyłam dzieciaczki w szkole ale najwiecej czasu posiweciłam grupce kobitek wspaniałych na boya zelenskiego-byłysmy ja rodzinka i ja włąsnie chyba najbardziej takie zajecia uwielbiałam kiedy to ogłam nawet z zapaleniem krtani przyjśc do pracy i nic nie mowiac prowaziłąm zejcia a babeczki wiedziały doskonale o maja robić.Potem juz sie wyeksploatawałam,głównie przez ten aerobik z elemantami boksu...było to akurat dla mnie za dużo
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 pierwsze są przed, następne po
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale rozbawił mnie twój uroczy siniaczek ![]() ![]() ![]() ![]() to pewno od hula hop...aha i chciałam powiedzieć, ze naprawde wiem juz od myszy ze to hula hop jest wspaniałe tylkoe peowiedzcie mi jak ja mam sie zmobilizować..nigdy nie kreciłam hula hop i raczej zawsze ywkonywałam same ciwczenia wzmacniające i rozciagające na swoje ciałko,ale widze wasze zdjecia i to mnie chyba przekona....wiem tylko jedno,że trzeba krecić w obie strony
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
tak ten siniaczek jest od hula-hop
a dokładnie nabiłam go sobie jak obiciązyłam hula wlewając do niego trochę wody wczesniej jak kręciłam lżejszym to nic takiego się nie działo ![]() jak zaczynałam kręcić to bardziej mi się chciał a to dlatego że nie potrafiłam, ciągle mi spadała a bardzo chciałam się nauczyć, a ono jak na złość spadało i więcej razy musiałam sie po nie schylać żeby podnięść niż całego kręcenia a jak mi się udało pokręcić bez spadania to taka byłam z siebie zadowolona i chciałam więcej i więcej. Pozniej jak juz się nauczyła to mi nie przynosiło już takiej satysfakcji a wręcz zaczęło mnie nudzić. W końcu pyrnęłam hula za szafę. Ale musze je przeprosić i znowu troszke pokręcić bo talia zaczyn z powrotem zanikać
|
|
|
|
#4240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze 4 dni
Dziś pierwszy raz 24 powtórzenia Ahhhh...potem będę tęsknić za A6W
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej to tak raz na kiedyś ![]() a do tego jakieś aeroby np z Deanne Berry
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
o aile moj sie smiał, a jak ja z niego jak on próbował kręcić myslalam, że sie posikam ze śmiechu
![]() ale jak zobaczył efekty to mnie dopingował i wspierał w złych chwilach kiedy już miałam dość |
|
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rekann dziękuję |
|
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
no i po 14 dniu ... i udało mis ie zrobić tylko jedną sekundowa przerwe na oddech ( ale taki solidny
) . Także jetsem z siebie dumna. no i zleciało mi w 10,5 min ...
|
|
|
|
#4248 |
|
♥
|
czes mam proźbe podałby mi ktos stronke z tabela idealne wymiary do wzrostu??
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, chodzi o te "idealne" wymiary?
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
ja dziekuje za takie tabelki,skacze ja zając po wierszach bo nigdzie nie ma mojego modelu
|
|
#4251 |
|
♥
|
suzan dziękuje
![]() 10 dzien zaliczony
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
13 dzień za mną,zajeło mi ponad 12 min,ale ze mnie żółw
Jestem cała mokra.Ciekawe ile spala sie kcal
|
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
niestety, nie udało mi się przedrzeć przez ponad 100 stron i nie wiem, czy to już w tym temacie było.
Witam dzisiaj zajmę się obaleniem mitu 25min na wykonanie treningu A6W Dzień 35 Ćwiczenie 1 22powt x 2nogi x 3sec x 3 serie = 396sec Ćwiczenie 2 22powt x 3sec x 3 serie = 196sec Ćwiczenie 3 22powt x 2nogi x 3sec x 3 serie = 396sec Ćwiczenie 4 22powt x 3sec x 3 serie = 196sec Ćwiczenie 5 22powt x 2 x 3 serie = 180sec (minuta na każdy rowerek) Ćwiczenie 2 22powt x 3sec x 3 serie = 196sec = 1552 sec = 25,86min :idea: Wnioski: Z samego matemetycznego punktu widzenia założenie bariery 25min na całość, jest niewykonalne :idea: -nie znam człowieka który wytrzyma prawie 26 min z maxymalnie napiętym brzuchem, bo prędzej zemdleje z powodu niedotlenienia organizmu Idąc dalej tym tropem: - w sumie wykonujemy 528 powtórzeń odjąć rowerek który robimy nonstop zostają 462 powtórzenia miedzy którymi wykonujemy opad i ponownie się podnosimy zabiera to dajmy na to wersje hard 0,75sec czyli : 462powt + 3wzniosy przed rowerkiem x 0,75sec = 348,75sec (na same przerwy) Reasumując 1552sec cwiczeń + 348,75sec przerw = 1900,75sec = 31,679min :idea: więc: - ktoś źle zinterpretował/przetłumaczył 1 i 3 ćwiczenie (że trzeba robić odpowiednią ilość powtórzeń na każdą nogę) lub - ktoś kiedyś sobie sam dopowiedział, że nie można przekroczyć czasu 25min na całość i poszło tak tak od jednego do drugiego aż wkońcu wrosło w A6W stając się jak widać mitem MIT 25min OBALONO " i podaję link do źródła: http://e-kulturystyka.info/viewtopic...=asc&start=150 |
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
Kasia' , ale pisało gdzies ( na sfd.pl czy jakoś tak ), że jeżeli ktoś nie jest w stanie zrobić tego w 25 min. to ma nie 'zatrzymywac sie' na te 2-3 sekundy.
|
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
czytałam, ale zastanawiam się, czy jest możliwe utrzymanie napięcia mięśni przy niezatrzymywaniu się. Ja dzisiaj zaczęłam, więc na razie ten problem mnie nie dotyczy. Tę informację podałam w ramach ciekawostek dotyczących tematu.
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli będę miała dziś trochę siły to od dziś zaczne poraz drugi a6w, tak by zakończyć trening przed wrześniem.
Rekann gratuluje zakończenia a6w
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
ja dopiero pierwszy raz i wcale nie jestem pewna, czy uda mi się skończyć...
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzis już 8 dzień
![]() na innym forum znalazłam taką małą ściągawkę ![]() może się komuś przyda
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś 38 dzień - nastawienie nawet ochocze
![]() Ale najpierw muszę trochę podziobać
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
14 dzień za mną
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

i jeszcze raz gratuluje!
niestety co do cwiczen potrafie sie zmobilizowac, ale do dietki jakos nie
) no i widzę poprawę na pupci.Generalnie jedynie talia mi się w ogóle nie zmieniła,dalej jak byłam klockiem tak jestem
rzeczywiście bioderka mam nieotłuszczone ,ale za to moja talia niedługo bedzie chyba miała podobne wymiary jak bioderka i bede takim kołeczkiem z piersiami