Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-29, 16:42   #4531
diomedes
Przyczajenie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

Z całym szacunkiem Nati - to po co robić te ćwiczenia jak nie robi się pełnych spięć? I jak tu nie robić przerw między seriami - to mało realne? Wolę zrobić to dłużej niż 25 minut a więcej z tego skorzystać.......no ale każdy robi jak chce
diomedes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 16:50   #4532
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez diomedes
26??????!!!!

Liczmy cykl przy końcowym stadium, czyli po 24 powtórzenia

Z uwagi na to, że dwa ćwiczenia robimy każdą nogę z osobna trzeba je liczyć podwójnie. Dlatego też 24 trzeba pomnożyć przez 7 i * 3 sekundy (5 ćwiczeń) - daje nam to 504 sekundy czyli 8,4 minuty. Nastepnie trzeba dodać czas na rowerek - nawet w szybkim tempie jest to 16 sekund (kto to wytrzyma nie wiem, ale chyba realne ). Do tego trzeba dodać oczywiście czas na ruch pomiędzy spięciami - czyli jak dla mnie 0.5....1 sekunda (jeśli ktoś cały czas trzyma barki na wysokim poziomie i ruch dla niego zajmuje 0.3 sekundy to z pewnością jest to terminator - poza tym chyba żaden kręgosłup by tego nie wytrzymał) - weźmy np 0.7 sekundy = 24 * 7 * 0.7 - daje nam to 117.6 sekundy.

Sumując jedną serię: 504+16+117,6 = ponad 10,5 minuty * 3 serie = ponad 31.5 minuty - i pewnie jeszcze te osoby co robią w 25 minut nie mają przerw między seriami - jak dla mnie to minimum 35-38 minut może zająć cykl ale tylko i wyłącznie bardzo sprawnemu fizycznie.

Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić...

Wasz analityk
heheh... czasem zaglądam w ten wątek z sentymentu. gratuluję wszystkim efektów!! Diomedes, też kiedyś liczyłam w podobny sposób i nijak nie wychodziło ale spięcia robiłam pod koniec ok. 2-sekundowe i bez przerw spokojnie się zmieściłam. dłużej, niż te 25 minut nie powinno się obciążać mięśni pozdrawiam i życzę wytrwałości i świetnych efektów!!
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 23:55   #4533
i_n_e_s
Zadomowienie

Ja dzis 28 dzien juz zrobilam, jak juz jest 18 powtorzen to ciezko ale sie nie poddam

Vegetka wszystkiego naj z okazji urodzin i wyrwalosci w cwiczeniach
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 09:20   #4534
diomedes
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Avariel
heheh... czasem zaglądam w ten wątek z sentymentu. gratuluję wszystkim efektów!! Diomedes, też kiedyś liczyłam w podobny sposób i nijak nie wychodziło ale spięcia robiłam pod koniec ok. 2-sekundowe i bez przerw spokojnie się zmieściłam. dłużej, niż te 25 minut nie powinno się obciążać mięśni pozdrawiam i życzę wytrwałości i świetnych efektów!!
Avariel......można i sekundowe - wtedy każdy się zmieści. natomiast co do obciążenia mięśni z pewnością masz rację. Nie dla każdego takie spięcia, ale.........i nie każdemu zaszkodzą (podczas ćwiczeń Hardgainerów, zwykle ćwiczy się 6 dni w tygodniu po przynajmniej 2 godziny - często dwa razy w ciągu dnia - jest to do wytrzymania na okres 2-3 miesięcy tak więc organizm wytzyma wiele) Zamierzam ćwiczyć pełne spięcia i za miesiąc napiszę ile czasu zajmuje mi zakończenie cyklu przy dość szybkim tempie jakie narzucam sobie od początku cyklu. Oczywiście nie neguję sposobu ćwiczeń koleżanek, ale zastosowuję matematyczne wyliczenia do analizy możliwości wykonania tego cyklu w określonym przedziale czasowym. I nie piszcie, że mądruje bo sam o tym wiem
diomedes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 09:31   #4535
Vegetka
Zakorzenienie

ines dziekuje bardzo za zyczenia ;*
no a ja z racji tego ze mialam urodziny wczoraj nic nie pocwiczylam...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 10:40   #4536
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Diomedes, chodzi o to, że zaleca się spięcia 2-3 sekundowe. 2 sekundy to nie jest jakieś skracanie sobie. poza tym z tego, co wiem i wiele osób już o tym mówiło, a ja powtórzę - te ćwiczenia są opracowane tak, aby zajmowały określoną ilość czasu - wtedy są i bezpieczne i skuteczne. ale decyzja należy do Ciebie
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 19:49   #4537
moowi
Przyczajenie

No ja zaniedlugo tez do was dolacze ale jakos trudno mi zaczac
moowi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 22:57   #4538
asiek_waw
Raczkowanie

Hej! A ja dołączyłam do A6W team 2 dni temu, co oznacza dziś dzień trzeci Narazie mi się podoba, bo wszyscy tak chwalą ten zestaw, że nie powiem - ćwiczę też z ciekawości co będzie za 6 tyg Trzymajcie kciuki żebym wytrwała Zastanawia mnie tylko (ale pewnie się powtarzam), czy boczki trochę zjadą? Troszku oponka? Bo generalnie zawsze słyszałam opinię, że mięsnie na brzuszku można mieć, ale dopóki się nie zrzuci tłuszczyku, to można sobie robić ćwiczenia...
Co wy na to?

Pozdrówka dla all
Stary 2006-09-03, 22:14   #4539
Vegetka
Zakorzenienie

dzien 19 zaliczony
Stary 2006-09-04, 19:38   #4540
aga.vip022
Zadomowienie

życzę wytrwałości na kolejne dni
Stary 2006-09-04, 22:01   #4541
Vegetka
Zakorzenienie

no i kolejny, dzien 20 zaliczony ;d
Stary 2006-09-05, 19:04   #4542
Vegetka
Zakorzenienie

dziewczyny co jest z Wami ?? ;> ja juz 21 dzien mam zrobiony ;d kurka jak to leci
Stary 2006-09-05, 19:35   #4543
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
dziewczyny co jest z Wami ?? ;> ja juz 21 dzien mam zrobiony ;d kurka jak to leci
Ja się nie odzywam, bo mi wstyd .

Tym razem doszłam do 29 dnia. Przerwałam, w tamtym tygodniu miałam 2 bardzo wyczerpujące dni, i jak wracałam do domu to nie miałam siły ręką ruszyć, a co dopiero przez prawie pół godziny ćwiczyć.
Teraz szkoła i przychodzę padnięta .

Mam w planach jakoś w październiku znowu zacząć, bo mimo że nie zrobiłam do końca to coś daje.
Ale jestem zła na siebie i mi głupio .
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-05, 20:32   #4544
monikax
Raczkowanie

Hej dzieczyny!
Zastanawiam się czy zacząć ćwiczyć A6W? Bo mam sporo a nawet dużo tłuszczyku na brzuszku... I nie wiem jak to wkońcu jest, bo jedni mówią, że te ćwiczenia spalają tłuszcz a inni, że tylko rzeźbią brzuch. Dlatego chciałabym wiedzieć czy są tu dziewczyny, które miały tłuszczyk na brzuchu jak zaczynały ćwiczyć i czy się go pozbyły dzięki tym ćwiczeniom?
monikax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-05, 20:56   #4545
Vegetka
Zakorzenienie

ja tez mam tluszczyk na brzuchu, nawet sporo ale oprocz a6w skacze na skakance zeby zgubic tluszczyk no i krece hula hop ) wiec monikax mysle ze mozesz spokojnie zaczac a6w i dolaczyc do tego jakies cwiczenia aerobowe i bedzie ok
Stary 2006-09-05, 21:38   #4546
asiek_waw
Raczkowanie

Witaj Monikax Vegetka!!! Mi się wydaje, że ja trochę coś źle robię w tych ćwiczeniach!!! Pewnie to już jest gdzieś opisane na forum, ale że tu jest 150 stron ponad, ciężko znaleźć! Czy noga, która leży na podłodze aktualnie w czasie ćwiczeń, ma być prosta czy ugięta? Narazie minął tydzień!!! 7 dni a jeszcze tyyyyle ale dobrze buźka!
Stary 2006-09-05, 22:38   #4547
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

heja!
ja ma tłuszczyk na brzuszku ale dzisiaj był mój 23 dzień a6w i musze powiedziec że mimo mojego tłuszczyku naprawdę już teraz widzę efekty...
a najbardziej motywuje mnie pionowa kreseczka wzdłuż brzucha która pojawiła się dzięki takim ćwiczeniom dla tej "kreseczki" postaram się dotrwać do końca
pozdrawiam
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 08:53   #4548
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Hej

Wczoraj razem z TŻ zaczęliśmy szósteczkę . Ja po raz trzeci, on pierwszy. Stwierdził, że nawet nie zdawał sobie sprawy jakie te ćwiczenia są ciężkie a zrobił tylko 1x6powtórzeń, myślał, że to pikuś
Ciekawe ile wytrzyma hehe
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 09:12   #4549
monikax
Raczkowanie

Ja od tygodnia robię ćwiczenia na brzuch (ale nie A6W) i od wczoraj zaczęłam robić na pozostałe części ciała (nogi, pośladki, biust, plecy). Robię je wieczorem. Rano planuję wprowadzić jakieś aeroby, ale nie wiem jakie - w pobliżu nie mam żadnego klubu fitness ani siłowni, biegać powiem szczerze nie bardzo mi się chce (bo to dla mnie nudne), rowerku stacjonarnego nie posiadam, zwykłago też nie... Chciałabym jakiś aerobik ćwiczyć, bo lubię takie formy ruchu, więc czy któraś z was ćwiczy może aerobik w domu Może macie jakieś ciekawe filmy przy których można ćwiczyć No i właśnie myślałam, żeby rano robić też A6W po aerobach... Tylko czy to nie będzie zadużo wszystkiego
Stary 2006-09-06, 09:18   #4550
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikax Pokaż wiadomość
Ja od tygodnia robię ćwiczenia na brzuch (ale nie A6W) i od wczoraj zaczęłam robić na pozostałe części ciała (nogi, pośladki, biust, plecy). Robię je wieczorem. Rano planuję wprowadzić jakieś aeroby, ale nie wiem jakie - w pobliżu nie mam żadnego klubu fitness ani siłowni, biegać powiem szczerze nie bardzo mi się chce (bo to dla mnie nudne), rowerku stacjonarnego nie posiadam, zwykłago też nie... Chciałabym jakiś aerobik ćwiczyć, bo lubię takie formy ruchu, więc czy któraś z was ćwiczy może aerobik w domu Może macie jakieś ciekawe filmy przy których można ćwiczyć No i właśnie myślałam, żeby rano robić też A6W po aerobach... Tylko czy to nie będzie zadużo wszystkiego
ł

aerobik to nie aeroby
może sobie chodzić na długie, szybkie spacery, skakać na skakance 5 minut potem maszerować 5 minut i tak przeplatać
pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 10:13   #4551
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez monikax Pokaż wiadomość
Może macie jakieś ciekawe filmy przy których można ćwiczyć
Ja ćwicze sobie "Fatburning" i "The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry"
bbardzo fajne układy, poszukaj linków do ściągania w wątki z filmikami
Stary 2006-09-06, 11:36   #4552
beata9876
Raczkowanie

Unhappy Mój brzuch!

Szukałam, ale nic nie znalazłam. Jak się pozbyć "oponki" z brzucha? Jestem szczupła i mam odstający brzuch - koszmar!! Czy da się coś z tym zrobić ćwicząc w domu? Proszę o pomoc.
beata9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 12:24   #4553
beata9876
Raczkowanie

założyłam nowy wątek i on wylądował tutaj!!!
beata9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 12:33   #4554
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata9876 Pokaż wiadomość
założyłam nowy wątek i on wylądował tutaj!!!
Bo w tym wątku znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 13:22   #4555
asiek_waw
Raczkowanie

Pingwin, czyli że jednak A6W troche ten tłuszczyk i oponke wyeliminuje? Nadal nie wiem co z tymi nogami!!! Czy ta, która aktualnei leży na podłodze ma być prosta, czy ugięta? A przy dwóch naraz? Ugięte na podłodze czy proste???Pozdrówka!
Stary 2006-09-06, 14:55   #4556
monikax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pingwin2
brzuch się szybko nudzi warto często wprowadzać zmiany tj. inne ćwiczenia, więcej serii, więcej powtórzeń itp.
Czy można np. ćwiczyć jednego dnia kilka ćwiczeń a następnego kilka innych i tak na zmianę? Czy lepiej np. zmieniać ćwiczenia co miesiąc? A może np. co tydzień dokładać powtórzenia lub serię? Czy dokładać je dopiero jak brzuch się do nich przyzwyczaj i nie będą sprawiać problemów?

Cytat:
Napisane przez pingwin2
aerobik to nie aeroby
To ja już nie wiem... Jedni twierdą, że serobik zalicza się do aerobów, inni, że nie. Ostatnio czytałam, że zajęcia cardio należą do aerobów, że tłuszcz dobrze spalają zajęcia typu fat burning i hi-lo.

Cytat:
Napisane przez pingwin2
skakać na skakance 5 minut potem maszerować 5 minut i tak przeplatać
To by mi pasowało. Tylko czy można maszerować w miejscu?

Cytat:
Napisane przez asiek_waw
Czy noga, która leży na podłodze aktualnie w czasie ćwiczeń, ma być prosta czy ugięta?
O które ćwiczenie ci chodzi?

Cytat:
Napisane przez Yoolia
Ja ćwicze sobie "Fatburning" i "The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry"
bbardzo fajne układy, poszukaj linków do ściągania w wątki z filmikami
No właśnie ja też chciałam dokładnie te filmy, tylko nie mogę ich znaleść. Mam bit conect'a i morpheus'a. A linki zamieszczone w tym wątku nie działają - pisze, że zostały usunięte z serwera

Cytat:
Napisane przez beata9876
Szukałam, ale nic nie znalazłam. Jak się pozbyć "oponki" z brzucha? Jestem szczupła i mam odstający brzuch - koszmar!! Czy da się coś z tym zrobić ćwicząc w domu? Proszę o pomoc.
Mam dokładnie ten sam problem co ty
Stary 2006-09-06, 15:19   #4557
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

[QUOTE=monikax]No właśnie ja też chciałam dokładnie te filmy, tylko nie mogę ich znaleść. Mam bit conect'a i morpheus'a. A linki zamieszczone w tym wątku nie działają - pisze, że zostały usunięte z serwera [QUOTE]

wlasnie znalazłam dzialający link "fatburning":

http://www.megaupload.com/?d=2BWAJUSJ
http://www.megaupload.com/?d=FK0U4MZJ
http://www.megaupload.com/?d=48T1YWVP
http://www.megaupload.com/?d=LKYMRLOJ

"The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry"

1. Heat
http://www.megaupload.com/?d=UPK64PTM

2. Dance it out.avi
http://www.megaupload.com/?d=RZKI4OSC

3. Pump it up.avi
http://www.megaupload.com/?d=25JXM9VI

4. Bums & tums
http://www.megaupload.com/?d=AEB08V5Z

5. Chill.avi
http://www.megaupload.com/?d=UMP0OMCR

wszystko jest i działa trzeba tylko troszkę poszukać
Stary 2006-09-06, 15:45   #4558
monikax
Raczkowanie

Wielkie dzięki Yoolia. Ja szukałam, ale bliżej początku, bo nie dałam rady tyle stron przeczytać. Całusek dla ciebie.
Stary 2006-09-06, 16:01   #4559
monikax
Raczkowanie

A jednak jest chyba coś nie tak... wyskoczyło mi coś takiego... co z tym zrobić?? (bo nie znam tak dobrze angielskiego)
All download slots (500) assigned to your country (Poland) are in use.
Please try again later.

NEW: All users of our free Megaupload Toolbar enjoy unlimited downloads around the clock.

Click here to download and install the toolbar, then retry your download.

For unlimited use of our service, you can buy our Premium membership.
Stary 2006-09-06, 16:37   #4560
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

to oznacza, że wszystkie sloty dla uzytkowników z Polski są zajęte, spróbuj pozniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości