Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! - Strona 240 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-19, 16:02   #7171
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Plecy to mnie nie bolą, ale brzuch jak cholera
A te nożyce to robisz pionowo czy krzyżujesz na boki ?
ja robie wg tego schematu:
A6W.jpg
A wg tego schematu nie robi sie tego wyprostowanymi nogami a przy zgietych w kolanach... Z wyprostowanymi nogami robi sie tylko cw nr 6, ale jak dla mnie to spoko cw. Bez rewelacji Moze dlatego, ze podobne cwiczenie robie jeszce przed zrobieniem A6W, ale bez podnoszenia glowy...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 16:09   #7172
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
ja robie wg tego schematu:
Załącznik 880074
A wg tego schematu nie robi sie tego wyprostowanymi nogami a przy zgietych w kolanach... Z wyprostowanymi nogami robi sie tylko cw nr 6, ale jak dla mnie to spoko cw. Bez rewelacji Moze dlatego, ze podobne cwiczenie robie jeszce przed zrobieniem A6W, ale bez podnoszenia glowy...
Cholera, też mam ten schemat, nawet wydrukowany Tylko, że czytając opis pod zdjęciem, nie jest napisane, żeby zginać nogi I robiłam przy wyprostowanych hmmmmmmmmmmm To nic dziwnego, że mnie brzuch bolał
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 16:15   #7173
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera, też mam ten schemat, nawet wydrukowany Tylko, że czytając opis pod zdjęciem, nie jest napisane, żeby zginać nogi I robiłam przy wyprostowanych hmmmmmmmmmmm To nic dziwnego, że mnie brzuch bolał
Rzeczywiscie, nic dziwnego... Ja dodatkowo przy tym cwiczeniu robie skrety tulowia, aby cwiczyc miesnie skosne W sumie wychodzi, ze nie tak sa to 'nozyce' jak, hmmm, 'rowerek'...

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 16:51   #7174
moriam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
EDIT: Nie wiem jak Wy, ale ja przed Weiberem robie jeszcze pare razy podnoszenie i opuszczanie wyprostowanych w kolanie nog. Nie klade ich na ziemi, ale zatrzymuje sie kilka cm nad ziemia i podnosze. I tak pare razy. Jest to swietne cwiczenie na oponke pod pepkiem
Z reszta gdzies czytalam, ze jak zaczyna sie cwiczyc to cwiczenia na dolna czesc miesnia prostego brzucha i na miesnie skosne powinny byc wykonywane przed cwiczeniami na gorna czesc miesnia prostego brzucha. Wtedy sa ponoc lepsze rezultaty
no tak tylko,ze to jest w zasadzie cwiczenie 6.w nim dodatkowo unosi sie barki, a nogi-tak jak piszesz.
Ja zreszta we wszystkich cwiczeniach szostki jako pozycje wyjsciowa traktuje nogi proste uniesione kilka cm nad podloga, i wtedy-gwarantuje-dolna czzesc cwiczy nie mniej niz gorna

jaga- jaka suplementacje stosujesz?
moriam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 16:56   #7175
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moriam Pokaż wiadomość
no tak tylko,ze to jest w zasadzie cwiczenie 6.w nim dodatkowo unosi sie barki, a nogi-tak jak piszesz.
Ja zreszta we wszystkich cwiczeniach szostki jako pozycje wyjsciowa traktuje nogi proste uniesione kilka cm nad podloga, i wtedy-gwarantuje-dolna czzesc cwiczy nie mniej niz gorna

jaga- jaka suplementacje stosujesz?
w sumie masz racje Ale mi zalezalo na tym by cwiczenia na dolna czesc miesni brzucha zaczac przed reszta cwiczen...

z supli biore: 'fat burner plus' olimpa, 'slim trio' ortisa i olej z orzechow cedrowych Te ostatnie to plyn i smakuje jak olej napedowy (nigdy go nie kosztowalam, ale tak mi sie kojarzy...). Fat burner tez zbyt przyjemnego zapachu a tym samym i smaku nie ma :/

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 17:02   #7176
moriam
Rozeznanie

dzieki , ja bralam thermo speed przed zajeciami(3xTYG),ale szczerze mowiac bez efektow
jaga , a co z twoimi plecami przy 5.cw? Moze po prostu odrywasz ledzwie od podlogi?zwroc na to uwage
Stary 2007-04-19, 17:09   #7177
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moriam Pokaż wiadomość
dzieki , ja bralam thermo speed przed zajeciami(3xTYG),ale szczerze mowiac bez efektow
jaga , a co z twoimi plecami przy 5.cw? Moze po prostu odrywasz ledzwie od podlogi?zwroc na to uwage
Wlasnie nie odrywam, dlatego mnie to dziwi. Z reszta mam zmiejszona fizjologiczna lordoze, a tym samym w odcinku ledzwionym naturalne skrzywienie kregoslupa jest mniejsze przez co ledzwie mocniej przy lezeniu przylegaja do ziemi... A wiadomo, ze lezac plasko to czesc ledzwiowa zasze jest lekko uniesiona nad ziemia, wlasnie z powodu lordozu, a podczas unoszenia barkow kregoslup sie wygina i bardziej przylega do ziemi.

Ja plecow wyzej jak do lopatek nie podnosze. Gdy czuje "odrywanie" lopatek od podlogi wtedy schodze z powrotem w dol.

Ja mialam zwykly 'therm line II' i tez na mnie nie dzialal Tylko spac po nim nie moglam... Lepsze sa amerykanskie spalacze tluszczu a nie Olimpa. Pod tym wzgledem Olimp nie ma sie czym pochwalic. Teraz sprawdzam Fat burner, moze tez jest lepszy

AV by jaga_2001

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-19, 19:51   #7178
kingadaw
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwsze - posiłek potreningowy zostanie wykorzystany przez Twój organizm. Powinno to być coś białkowego, poszukaj na dietetyce.... Może to być np. chudy twaróg, tuńczyk, jajko
Po drugie - pomyśl, jakie ciało chcesz mieć - jędrne czy nie ? Czy chcesz, by Twoje mięśnie spalały tłuszczyk czy same siebie?? Czy chcesz, by ćwiczenia dawały wymierne efekty w postaci ładnie wyćwiczonego ciała, w tym przypadku ładnego brzucha po a6w??
Myślę, że odpowiedź jest prosta...
Sorry że się tak dopytuję, ale szczerze jestem zaskoczona. Dziś ćwiczyłam wcześniej (ok. 19.45 więc jestem już po) i zrobiłam sobie w szklaneczce ok 60 gramów serka homo waniliowego z płaską łyżką muesli. Spac pójdę ok. 23.
Może być? Czy na przykład innego dnia mogę zdjeść po ćwiczeniach np. jajko? Ile kalorii/gramów białk powinno to być?
Stary 2007-04-19, 20:06   #7179
jaga_2001
Zakorzenienie

4 dzien za mna. Oby tak dalej

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 20:16   #7180
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingadaw Pokaż wiadomość
Sorry że się tak dopytuję, ale szczerze jestem zaskoczona. Dziś ćwiczyłam wcześniej (ok. 19.45 więc jestem już po) i zrobiłam sobie w szklaneczce ok 60 gramów serka homo waniliowego z płaską łyżką muesli. Spac pójdę ok. 23.
Może być? Czy na przykład innego dnia mogę zdjeść po ćwiczeniach np. jajko? Ile kalorii/gramów białk powinno to być?
Ojojoj nie jedz homogenizowanego Zastąp go twarogiem chudym = białko. Homogenizowany to węglowodany. A musli zostaw na śniadanie - to też węgle.
Białko to np. chudy twaróg, tuńczyk, jajko, pierść z kurczaka.... sporo tego jest, poszukaj na niecie, co ma dużo białka
Gdzieś dziewczyny pisały ile gram białka na kg ciała powinien przypadać, nie chcę teraz palnąć głupoty, więc nie napiszę, sama poszukam z ciekawości Ja po prostu wcinam po treningu coś z w/w białkowych posiłków. Ostatnio zjadłam miskę (taką z tych mniejszych ) twarogu chudego podziabanego na kawałki

O, znalazłam, w tym wątku -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=182365 masz podane przykłady białkowych posiłków
Stary 2007-04-19, 20:19   #7181
moriam
Rozeznanie

hej dziewczynki,oto co znalazlam w necie, przygotowujac sie na zajeciaczasem trzeba odkurzyc zapomniane cwiczenia,lub po prostu znalesc cos nowego)

http://www.youtube.com/watch?v=JON-j...elated&search=
http://www.youtube.com/watch?v=3O5iz...elated&search=
http://www.youtube.com/watch?v=720Zz...elated&search=

zupelnie przyzwoite cwiczenia na brzuszek.
Dla tych co juz sa po a6w i niemaja pomyslu co dalej, dla tych co znudzily sie Weiderem, no i tak na prawde dla kazdej z was
powodzenia!
Stary 2007-04-19, 20:42   #7182
jaga_2001
Zakorzenienie

moriam, swietne sa te cwiczenia. Jak na moja oponke na dole brzucha to swietnie nadaja sie do tego cwiczenia z linka nr 1

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 21:12   #7183
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Witam
Od niedzieli ćwiczę 6steczkę tylko wg schematu z początku wątku Widzę, że są różne wersje tych jakże wspaniałych ćwiczeń
Stary 2007-04-19, 21:33   #7184
kingadaw
Raczkowanie

Cytat:
Ojojoj nie jedz homogenizowanego Zastąp go twarogiem chudym = białko. Homogenizowany to węglowodany. A musli zostaw na śniadanie - to też węgle.
Białko to np. chudy twaróg, tuńczyk, jajko, pierść z kurczaka.... sporo tego jest, poszukaj na niecie, co ma dużo białka
Gdzieś dziewczyny pisały ile gram białka na kg ciała powinien przypadać, nie chcę teraz palnąć głupoty, więc nie napiszę, sama poszukam z ciekawości Ja po prostu wcinam po treningu coś z w/w białkowych posiłków. Ostatnio zjadłam miskę (taką z tych mniejszych ) twarogu chudego podziabanego na kawałki

O, znalazłam, w tym wątku -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=182365 masz podane przykłady białkowych posiłków
Dzięki, naprawdę mi pomogłaś, swietny ten polecony wątek. Chce się tylko jeszcze upewnić, czy na pewno mam jeść jeszcze cos ok. godz. 20?? Czy lepiej zebym "szóstkę" robiła rano?
Stary 2007-04-19, 21:43   #7185
jaga_2001
Zakorzenienie

Oto jeszcze jedna "wersja" A6W

20050321161150.gif

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 22:23   #7186
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingadaw Pokaż wiadomość
Dzięki, naprawdę mi pomogłaś, swietny ten polecony wątek. Chce się tylko jeszcze upewnić, czy na pewno mam jeść jeszcze cos ok. godz. 20?? Czy lepiej zebym "szóstkę" robiła rano?
Wg mnie podawanie godzin, po której nie powinno się jeść wieczorem jest bezcelowe. Jeśli nie ćwiczysz, to jedz ostatni posiłek 2 godziny przed snem, jak chodzisz spać np. o 24, to możesz zjeść coś o 22. Więc jak ktoś często pisze na forum, że po 18 nic nie je, to ja życzę mu powodzenia Jeśli ćwiczysz wieczorkiem to i tak powinnaś zjeść białko po, zawsze, bo inaczej mięśnie będą spalać się same. A zaszkodzić nie zaszkodzi, i nie bój się - nie odłoży się w organiźmie, bo nie ma takiej możliwości
Ja szóstkę robię ok. 22, a czasem nawet ok. 23, bo tylko wtedy mam możliwość i zawsze zjem kolację białkową.
W moim przypadku od kiedy zbilansowałam odpowiednio swoje posiłki (tzn. rano - najwięcej węgli, potem w ciągu dnia węgli coraz mniej, by na kolację zjeśc samo białko), nie odczuwam napadów głodu, nie mam efektu jo-jo (rok temu schudłam parę kilo, do dzisiaj widzę efekty) i co najważniejsze - przyspieszyła mi się przemiana materii, że aż w szoku jestem A mięśnie po ćwiczeniach aż proszą się o białko i potem możemy cieszyć się ładnie wyrzeźbionym ciałem
Stary 2007-04-19, 22:41   #7187
201704051255
Konto usunięte

Zaczyna mi sie to A6W podobac, juz nie jest nudno, bo sapie z bólu a później sama przyjemnosc w rozciaganiu takich spietych plecków.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 23:08   #7188
misia00
Zakorzenienie

Smile Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

Kochane powiedzcie mi jedna rzecz jak wykonujecie cwiczenia to barki macie i ledwiie ciagle w jednej pozycji nie zmiennej a zmieniacie tylko nogi??czy za kazda zmiana nogi robicie ruch poloezenia sie na podlodze???bo nie wiem czy dobrze robie
Dzis moj pierwszy dzien dopiero.
Po jakim czasie widzialyscie juz efekty??boczki tez mi znikna
Stary 2007-04-19, 23:18   #7189
201704051255
Konto usunięte

Za kazdym razem unosi się "górę". U mnie cus tam widać, a jestem nie wiem nawet, bo mialam przerwe z powodu choroby, jakims 13 dniu? Znaczy zmiana jest taka, ze miesnie widac mi bylo po lekkim napieciu, a teraz widac je nawet jak wypne brzuch.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-20, 08:53   #7190
misia00
Zakorzenienie

A ćwiczycie rano czy wieczorem???stosujecie jeszcze jakies dodadkowe cwicenia i diety??
Stary 2007-04-20, 11:14   #7191
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie podawanie godzin, po której nie powinno się jeść wieczorem jest bezcelowe. Jeśli nie ćwiczysz, to jedz ostatni posiłek 2 godziny przed snem, jak chodzisz spać np. o 24, to możesz zjeść coś o 22. Więc jak ktoś często pisze na forum, że po 18 nic nie je, to ja życzę mu powodzenia Jeśli ćwiczysz wieczorkiem to i tak powinnaś zjeść białko po, zawsze, bo inaczej mięśnie będą spalać się same. A zaszkodzić nie zaszkodzi, i nie bój się - nie odłoży się w organiźmie, bo nie ma takiej możliwości
Ja szóstkę robię ok. 22, a czasem nawet ok. 23, bo tylko wtedy mam możliwość i zawsze zjem kolację białkową.
W moim przypadku od kiedy zbilansowałam odpowiednio swoje posiłki (tzn. rano - najwięcej węgli, potem w ciągu dnia węgli coraz mniej, by na kolację zjeśc samo białko), nie odczuwam napadów głodu, nie mam efektu jo-jo (rok temu schudłam parę kilo, do dzisiaj widzę efekty) i co najważniejsze - przyspieszyła mi się przemiana materii, że aż w szoku jestem A mięśnie po ćwiczeniach aż proszą się o białko i potem możemy cieszyć się ładnie wyrzeźbionym ciałem
Z tym jedzeniem badz niejedzeniem uwazam, ze kazdy powinien dobrac indywidualnie do siebie. Ja gdy nie jadlam pozniej niz o 18 to bylam szczuplutka, ze szok Mimo, ze w dzien sobie wcale nie zalowalam Tak to trwalo az poznalam TZ Zaczely sie nocne wypady na kebaby itp I automatycznie zaczelam tyc Poza tym, jesli zjem nawet na 3 h przed snem to bede sie zle czuc, nie bede mogla zasnac, bede miala uczucie wzdetego brzucha Niestety, ale moje jeslita slabo pracuja i potrzebuja znacznie wiecej czasu na przetransportowanie pokarmu niz u normalnego czlwoeika. A niestety tak sie przyzwyczailam do wieczonych opdryzan, ze wczoraj zjadlam prawie cala podwojna czekolade Ale zwalam to na zblizajacy sie okres :/
Tak wiec ja pozniej jak o 18 jesc nie moge

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-20, 11:34   #7192
Akszeinga
Zadomowienie

A ja zawsze jem po ćwiczeniach ale nie robię nigdy samego weidera,ogólnie ćwiczenia zajmują mi z 6 ok 1-1,5 godz. Jem po tym albo tuńczyka w sosie własnym albo chudy twaróg, czuje się dobrze nawet jak zjem to ok 20.00 czy nawet 21.00.Ógólnie moje jelita buntują się na wiele rzeczy dlatego od ponad roku nie jem słodyczy i poduktów z białej mąki. Jak zjem kolację białkową czuję się bardzo dobrze. Nie pełna ale przyjemnie,lekko najedzona

Kochasz zwierzęta ? Uratuj im
życie.To tylko parę zł.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 17:19   #7193
meginnia
Rozeznanie

Dzisiaj drugi dzien, jakos to idzie ^^
Pytanie, bo nie jestem pewna - w 1, 3 cwiczeniu 6 powtorzen nalezy wykonywac na jedna noge czy po trzy na obie?
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 19:02   #7194
misia00
Zakorzenienie

no dzis juz drugi dzien zaczelam po 2 serie ojj dzis bylo gorzej najwiecej trudnosci sprawie mi 6 cwiczenie juz potem miesnie u nog mi drgaja

Teraz popijam czerwona herbatke
Stary 2007-04-20, 19:08   #7195
alutka7777
Raczkowanie

jakis czas temu cwiczyłam szóstkę

ćwiczenia sa rewelacyjne

brzuch super

ale niestety(dla innych stety) jest to bardzo skuteczny spalacz tłuszczu

baaaardzo duzo spadłam z wagi.

i teraz musze niestety przytyc

ale ogólnie cwiczenia ok

polecam je szczgólnie osobom, które nie mają figury typu "jabłko"
bo ja mam taka figurkę
alutka7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 19:52   #7196
agulkaaa14
Raczkowanie

GG do agulkaaa14

hejka dzisi mam 2 dzień a6w Dzisiaj 2 serie Dzisiaj bylam na treningu biegania ale męczarnia trener męczy jak cholerka:P Jutro tez ide o 9;00 rano na czczo bede biegac zeby tlusczyk spadl:PP
agulkaaa14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 19:56   #7197
agulkaaa14
Raczkowanie

GG do agulkaaa14

A jeśli chodzi o czas cwiczen to wydaje mi sie że jeżeli chcemy aby spalic luszcz to powinnysmy cwiczyc rano na czczo bo wtedy enerie bierzemy z odlozonego tluszczyku, który nam zalega na brzuszku
Ja robie wieczorem bo nie chce mi sie rano mam tyle spraw na glowie ze nie daje rady;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-20, 20:07   #7198
anniaa

a6w nie robi sie na czczo

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 20:10   #7199
agulkaaa14
Raczkowanie

GG do agulkaaa14

niewiem czy a6w mozna robis na czczo-nie znam sie? wiem ze niektóre cwiczonka tak sie robi aby tluszczyk spadl
Stary 2007-04-20, 20:15   #7200
emememsik
po prostu Em :)

Jestem już po 9 dniu. I powiem tylko tyle, że nienawidzę 6 ćwiczenia.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości