Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-07, 13:02   #781
Nati02
Zakorzenienie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

Olunia aeroby to kazda czynnosc wykoywana dluzej niz 20 minut Ja w sobote np szprzatam 2 godziny a tak to dzielnie, dziennie maszeruje na zajecia przez 20 minut
Stary 2006-02-07, 14:12   #782
OLuNia
Zadomowienie

GG do OLuNia

Ja chyba zaczne znowu chodzić z buta do szkoły ale kurcze jest tak zimnoooo!!! Matko-WIosno wróć!!! NAti nie mogę się przyzwyczaić do nowe avatarka Choć widze go dopiero 1 raz
OLuNia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-07, 14:13   #783
Nati02
Zakorzenienie

Hihi, Olunia dasz rade

Postanowilam zmienic jak dowiedziałam sie od dziewczyn, ze mam fajne fotki Zerknij w walke z tłuszczem- Akane swoją boska fotke wrzuila- Lexyy tez
Stary 2006-02-07, 14:46   #784
beoneself
Zakorzenienie

Śliczne zdjęcie w avatarze, Nati
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-07, 14:54   #785
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Wiecie co... zaczęłam robic A6W i stwierdzam, że jednak te ćwiczenia wcale nie sa jakies super. Brakuje im wiele i na dodatek pierwsze 3 cześci sa beznadziejne i boli od nich szyja. Nie wiem w czym ma pomóc to, że sie nie trzyma rąk z tyłu... jak dla mniet o powoduje jedynie bezsensowne napięcie szyi i karku. Normalnie jestem w stanie zrobic dużo wiecej brzuszków, ale przy A6W po prostu boli mnie szyja, nawet jak jestem mocno rozgrzana, bo po godzinnym aerobiku.

Zresztą w A6W brakuje kilku ważnych ćwiczeń. Na dolne mięśnie brzucha jest bardzo dobra świeca. Tzn. leżymy na plecach, dłonie wsadzamy pod pupę, nogi w pionie i paluszki wyciagnięte. Po czym staramy sie dotknąć paluszkami sufitu podnosząc nogi wyżej za pomocą mieśni brzucha. I nie robimy tego gwałtwonie, tylko raczej spokojnie. Cwiczenie naprawde wyczerpujące, ale to bardzo dobrze. Na mieśnie boczne brzucha są dobre brzuszki w pozycji leżącej z jedną nogę ugieta i przerzuconą na bok. Tzn. pozycję przyjmujemy tak: leżymy na plecach prosto, zginamy np. prawą nogę w kolanie, po czym przechylamy sie na lewą strone tak, by prawym kolanem dotknęć podłogi po naszej lewej stronie. Tułów pozostaje w normalnej pozycji, skręcamy tylko biodra. Wyciagamy lewą rękę do przodu unosząc ją lekko nad ziemią, a prawą podtrzymujemy głowę. I tak analogicznie z drugiej strony.

Ja robie normalne spiecia brzucha i właśnie dodatkowo jeszcze te dwa ćwiczenia. Niestety uważam, że Weider jest za mało skomplikowany, obejmuje za mało mięśni. Jest wiele fajnych ćwiczeń na brzuch (poznałam je na zajęciach z ABT), ale Weider to naprawde nic nadzwyczajnego. Moim zdaniem jego sukces tkwi w tym, że każe robić brzuszki codziennie. Bo generalnie brzucholka trzeba ćwiczyc codziennie żeby było widać efekty i tak naprawde czy to będzie weiderek czy co innego to nie ma znaczenia. Najlepiej dobrać sobie ilosć powtórzeń i poszczególne ćwiczenia stosownie do własnej wytrzymałości i kondycji, a potem codziennie ćwiczyć i uważać tylko by sie nie przeforsować.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-07, 14:57   #786
OLuNia
Zadomowienie

GG do OLuNia

Nati teraz przejżalam tamten wątek...alez jesteś śliczna!! Tamte fotki sa extra =]] Akane I Lexie tez są superi...ahh chyba też sobie zrobie sesje...też chce takie śliczne foteczkiiiiiiiiiiiiiiii !!! Mi sie bardzo podoba to Twoje w avatarku(co nie znaczy że sie juz przyzwyczaiłam ) i to pierwsze co dałaś...takie jakby portretowe Naprawde supaaaa
Stary 2006-02-07, 16:00   #787
StigmatA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Wiecie co... zaczęłam robic A6W i stwierdzam, że jednak te ćwiczenia wcale nie sa jakies super. Brakuje im wiele i na dodatek pierwsze 3 cześci sa beznadziejne i boli od nich szyja. Nie wiem w czym ma pomóc to, że sie nie trzyma rąk z tyłu... jak dla mniet o powoduje jedynie bezsensowne napięcie szyi i karku. Normalnie jestem w stanie zrobic dużo wiecej brzuszków, ale przy A6W po prostu boli mnie szyja, nawet jak jestem mocno rozgrzana, bo po godzinnym aerobiku.

Zresztą w A6W brakuje kilku ważnych ćwiczeń. Na dolne mięśnie brzucha jest bardzo dobra świeca. Tzn. leżymy na plecach, dłonie wsadzamy pod pupę, nogi w pionie i paluszki wyciagnięte. Po czym staramy sie dotknąć paluszkami sufitu podnosząc nogi wyżej za pomocą mieśni brzucha. I nie robimy tego gwałtwonie, tylko raczej spokojnie. Cwiczenie naprawde wyczerpujące, ale to bardzo dobrze. Na mieśnie boczne brzucha są dobre brzuszki w pozycji leżącej z jedną nogę ugieta i przerzuconą na bok. Tzn. pozycję przyjmujemy tak: leżymy na plecach prosto, zginamy np. prawą nogę w kolanie, po czym przechylamy sie na lewą strone tak, by prawym kolanem dotknęć podłogi po naszej lewej stronie. Tułów pozostaje w normalnej pozycji, skręcamy tylko biodra. Wyciagamy lewą rękę do przodu unosząc ją lekko nad ziemią, a prawą podtrzymujemy głowę. I tak analogicznie z drugiej strony.

Ja robie normalne spiecia brzucha i właśnie dodatkowo jeszcze te dwa ćwiczenia. Niestety uważam, że Weider jest za mało skomplikowany, obejmuje za mało mięśni. Jest wiele fajnych ćwiczeń na brzuch (poznałam je na zajęciach z ABT), ale Weider to naprawde nic nadzwyczajnego. Moim zdaniem jego sukces tkwi w tym, że każe robić brzuszki codziennie. Bo generalnie brzucholka trzeba ćwiczyc codziennie żeby było widać efekty i tak naprawde czy to będzie weiderek czy co innego to nie ma znaczenia. Najlepiej dobrać sobie ilosć powtórzeń i poszczególne ćwiczenia stosownie do własnej wytrzymałości i kondycji, a potem codziennie ćwiczyć i uważać tylko by sie nie przeforsować.

Hm Shemreolin szyja boli cie naprawdopodobniej od tego, ze spinasz tez miesnie plecow i szyji ale ten ból mija po ok 10 dniach kiedy miesnie brzucha sie przyzywaczją do tych spieć i nie bedziesz musiala sobie pomagac miesniami szyji,te cwiczenia które opisałas są tak naprawde zawarte w A6W, tylko w weiderze sa efektywniejsze.Świeca ktora opisalas przez wiekszość swojego ruchu nie ilzoluje dobrze miesni brzucha przez co pracujesz glównie miesniami plecow a chyba nie o to ma chodzic w cwiczeniu mieśni brzucha ,cwiczenie 6 w weiderze to włsnie "wycięty kawałek" z ruchu tej swiecy w którym pracujesz wląsnie dolnymi partiami.A cwicznie 5 mozna przeciez wykonywac ze skretami i wychodza klasyczne spiecia ze skrętami Sila Weidera włąsnie zawarta jest w tej prostocie,bardzo dobrze izoluje on poszczególne partie miesni,im bardziej skomplikowane jest jakies cwiczenie tym wiecej grup miesni angazuje przez co traci na efektywnośći.

Oczywiscie zgadzam sie ze brzuch nalezy cwiczyc codziennie,ale sama napisalas ze normalnie jestes w stanie zrobic o wiele wiecej brzuszków, wiec Weider wymaga od ciebie wiekszego wysilku w tym samym czasie a to chyba dobrze.Moim zdaniem to cwiczenie ma prawie same zalety:trenuje wiekszość partii brzucha,zapewnia progresje,szybkie efekty i nie tylko wizualne ale i bardzo wzmacnia te mieśnie(sam to bardzo czuje a jestem "dopiero" na 21 dniu),jest kompletnym cyklem cwiczeń, a wiec widzimy cel i mamy motywacje zeby dotrwac do tego 42 dnia,, no i opracowal go Joe Weider czlowiek który raczej zna sie na tym lepiej niz my i chyba wiedzial co robi dobierając taki zestw a nie inny

Ale oczywiscie kazdy wybiera takie cwiczenia jakie mu pasuja, wazne zeby poprostu cwiczyc tak jak nam odpowiada.End of story
StigmatA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-07, 16:29   #788
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

StigmatA, wiesz... ja nie moge zrobic tylu brzuszków ile bym chciała tylk odlatego, że wymiękam przez ból szyi i barków. Natomiast nie czuje specjalnie bólu crzucha. Byc może rzeczywiście za mocno sie spinam, ale staralam sie jak najbardziej rozluźnic na górze, a spinać dobrze mieśnie brzucha i jednak bez podtrzymywania rękoma głowy nie potrafie zrobić brzuszków. Ćwicze od dwóch miesiecy ABT, w domu też robię ćwiczenia i nigdy mnie nie bolała szyja tak jak po tych kilku spięciach bez trzymania rąk na karku. Może ja mam za cieęki łeb albo coś... Generalnie jakos się nie moge do weiderka przekonać. Chyba nawet nie powinnam go robić, bo jeszcze chodzę na ABT i na siłownie dwa razy w tygodniu gdzie wyciskam brzuszki z obciażeniem, a nie chce sie przetrenować. Chyba jednak zostanę przy moich ćwiczeniach, aerobiku z płytek, ABT i siłowni

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-07, 18:12   #789
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OLuNia
Nati teraz przejżalam tamten wątek...alez jesteś śliczna!! Tamte fotki sa extra =]] Akane I Lexie tez są superi...ahh chyba też sobie zrobie sesje...też chce takie śliczne foteczkiiiiiiiiiiiiiiii !!! Mi sie bardzo podoba to Twoje w avatarku(co nie znaczy że sie juz przyzwyczaiłam ) i to pierwsze co dałaś...takie jakby portretowe Naprawde supaaaa
Stary 2006-02-08, 10:31   #790
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

dopiero 4. dzień.... szybciej szybciej!!
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 12:01   #791
wizzis
Raczkowanie

Ja wczoraj mailem 26 dzien i tak mi sie niechcialo tego robic ,ze normalnie masakra A dzisiaj wchodza nowe serie (po 18) =/
Stary 2006-02-08, 12:49   #792
Nati02
Zakorzenienie

Wczoraj... tez mi sie nie chciało, nie wiem, moze to plaga wtorkow
Dzis dzien 17... mam nadzieje, ze zrobie to sumiennie
Stary 2006-02-08, 12:50   #793
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avariel
dopiero 4. dzień.... szybciej szybciej!!
Uwierz, ze potem bedziesz marudzic jak beda przychodzic po 2 powtorzenia wiecej Ja jestem juz na hmm chyba 12 i niezle marudze jak pomysle ze wczesniej bylo tylko 6.... ale za to teraz szybciej ebda efekty i to mnie zaczyna mobilizowac, hihi
Stary 2006-02-08, 13:13   #794
brawurka1988
Raczkowanie

Hmm mnie zastanawia tylko dlaczego te ćwiczenia należy robić do 25 min. Ja zrobiłam dwie pełne serie i zawsze te końcowe tygodnie trwały po pół godziny a nawet dochodziło do 45 min, starałam sie jak mogłąm aby się wyrobić, ale nie udawało się.
nie mając śmiałości, by zerwać jego owoce.
Paulo Coelho
brawurka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 13:17   #795
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brawurka1988
Hmm mnie zastanawia tylko dlaczego te ćwiczenia należy robić do 25 min. Ja zrobiłam dwie pełne serie i zawsze te końcowe tygodnie trwały po pół godziny a nawet dochodziło do 45 min, starałam sie jak mogłąm aby się wyrobić, ale nie udawało się.
Nie jestem pewna jednak to są tylko moje domysły:

Weider skomponował trening i w trakcie badań nad nim widział efekty jak i również możliwe zagrożenia. Wydaje mi sie, że po 25 minutach mieśnie albo zaczynają same się spalać albo po prostu nie pracują wydajnie- czyli marna praca.

A z wyrobieniem się da tylko trzeba sie postarac i robic krótsze spięcia
Stary 2006-02-08, 13:29   #796
OLuNia
Zadomowienie

GG do OLuNia

A ja jakbym wolno i dokładnie nie robiła to i tak mi wychodziło nie wiecej niż 12 minut...to było dziwne....
Stary 2006-02-08, 13:41   #797
Nati02
Zakorzenienie

Olus mi wychodzi 10 minut cale 3 serie tylko ze po 10 powtorzen
A na koniec sa juz 24 powtorzenia wiec trzeba niezle sie nagłowic by zdazyc w 25 minutach
Stary 2006-02-08, 14:08   #798
OLuNia
Zadomowienie

GG do OLuNia

NO w sumie tak...swoją drogą w tych 24 powtórzeniach można się zanudzić...
Stary 2006-02-08, 14:13   #799
mao mai
Zadomowienie

A ja zaczęłam wczoraj. Miałam zacząc w czwartek, ale juz chcialam Pierwszy dzien byl lewy, bo jest bardzo malo powtorzeń. Pewnie za pare dni bede biadolić

Przynja,niej na poczatku mozna ssie przyzwyczaic do tych ruchów i dokladnie sie ich nauczyc, bo jest na to sporo czasu
To keep me from drowning
Promises have been turned to lies
Can’t even be honest inside
Now I’m running backward
Watching my life wave me goodbye

mao mai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 16:16   #800
Nati02
Zakorzenienie

Ojojo 6 tygodni da Ci o sobie znac Mao Mai ale pozniej bedziesz zadowolona ze swojego brzuszka

Olunia baaaaardzo mozna sie zanudzic
Ja zaraz idzie robic swoj 17 dzien
Stary 2006-02-08, 16:48   #801
katie-lee
Zadomowienie

Ja dzisiaj zaczęłam robić 6-stkę wcześniej robiłam tylko brzuszki i nie widziałam efektów, więc postanowiłam podjąć, że tak powiem "wyzwanie Weidera" pewnie nie wytrzymam do końca, ale się przynajmniej postaram

[dieta]
katie-lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 17:40   #802
Konto usunięte

słuchajcie, a co potem? żeby utrzymać mięsnie? myślicie, że "normalnie" ćwiczenia wystarczą?
Nati, pewnie będę narzekać... i prosić Was o wsparcie
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 17:45   #803
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Nati Ty tez cwiczysz 6?? Ja co sie zabiore, to skonczyc nie mog... trzeba mnie bic

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 17:55   #804
StigmatA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Avariel
słuchajcie, a co potem? żeby utrzymać mięsnie? myślicie, że "normalnie" ćwiczenia wystarczą?
Nati, pewnie będę narzekać... i prosić Was o wsparcie

Miesnie brzucha pracuja bardzo intensywnie na co dzień przy prawie kazdej czynnosci,dlatego tak szybko po skończeniu A6W nie straca formy,oczywiście "pare" regularnych brzuszków nie zaszkodzi no i oczywiście duzo ruchu aby tłuszcz nie zakrył tego na co tak ciezko pracujesz
StigmatA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 19:42   #805
Nati02
Zakorzenienie

Ma.Ko jak widac rowniez robie
Avariel bede wspierac
Stary 2006-02-08, 20:51   #806
mettare
Przyczajenie

:P..
ja robie 18 dzień; mam dwa pytania.. czy robicie przerwe pomiedzy kolejnymi ćwiczeniami? ja właciwie po kazdych 12 (teraz) powtorzeniach musze na chwile przerwac,tak na 10 s i dopiero zaczynam kolejna.
i jesczze jedno: dlaczego powinno sie zrobić miesięczna przerwe znaim sie powroci do ćwiczen? Boje sie ze za ten czas strace cały efekt na ktory bede pracowac te 42 dni.
mettare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-08, 20:57   #807
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mettare
:P..
ja robie 18 dzień; mam dwa pytania.. czy robicie przerwe pomiedzy kolejnymi ćwiczeniami? ja właciwie po kazdych 12 (teraz) powtorzeniach musze na chwile przerwac,tak na 10 s i dopiero zaczynam kolejna.
i jesczze jedno: dlaczego powinno sie zrobić miesięczna przerwe znaim sie powroci do ćwiczen? Boje sie ze za ten czas strace cały efekt na ktory bede pracowac te 42 dni.
może żeby się nie przetrenować? nie wiem, prawdę mówiąc pierwsze słyszę o miesięcznej przerwie... też jestem ciekawa...?
Stary 2006-02-08, 21:35   #808
Nati02
Zakorzenienie

Najlepiej dwumiesięczną przerwe- dlaczego? również nie wiem, ale domyślam się aby znów nie przetrenować.
StigmatA jesli znasz odpowiedz- prosze odpowiedz nam

Mettare- ja nie robie zadnych przerw. Jedynie między seriami to zmieniam muzykę czyli zajmuje mi to jakies 10 sek.
Stary 2006-02-08, 21:42   #809
OLuNia
Zadomowienie

GG do OLuNia

Ma.ko a my miałyśmy zacząć od nowego roku pamietasz??Coś Nam nie wyszło
Stary 2006-02-08, 22:25   #810
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Pamietam. Moge sie tlumaczyc jedynie nawalem obowiazkow, chociaz tak naprawde nic mnie nie usprawiedliwia. Moze zaczynami od dzis?
Olunia ja ide zrobie 6 i ide lulu

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości