|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#8131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Nie, wszystko w porządku. Zrozumieliśmy się co do 'przerwy'.
Jeśli natomiast chodzi o trudności w pierwszych dniach treningu (bo te z reguły będą najcięższe) ja bym polecał przygotowanie organizmu chociaż 2-3 dni wcześniej (tyczy się to każdego typu treningu). W większości treningów stosuje się również asekuracja i tzw. 'pomoc' dla zachowania ciągłości ruchów w trakcie ćwiczeń, tutaj raczej można się bez tego obejść. Jeśli organizm nie daje rady, przecież nic się nie stanie jeśli liczba powtórzeń będzie nieznacznie mniejsza. Obciążenie dla mięśni będzie i tak wystarczające. Krótko mówiąc - zminimalizujmy przerwy między seriami, chwila odpoczynku na ustabilizowanie oddechu naprawdę będzie wystarczająca. Kolejna sprawa, to fakt że trening wykonuje się o tych samych godzinach - 24godzinna regeneracja mięśni. Wykonywanie kilku serii rozłożonych w trakcie dnia nie jest więc dobrym wyjściem. Kolejna sprawa to fakt, że jeśli nastawiacie się również na jakiekolwiek spalanie tłuszczyku to ciągłość wysiłku będzie tu kluczowa. Chyba tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#8132 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, jak tak sobie poczytałam to aż mnie coś tknęło, żeby spróbować a6w jeszcze raz, zastanawia mnie tylko to jak będzie wyglądał mój brzuszek...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie problemem jest trójka cykli po 10 serii nie ze względu na oddech, a z powodu uczucia ciągnięcia w dole brzucha. Dlatego, przyznaję, robię przerwy jeśli to uczucie jest bardzo mocne. Chociaż mam wprawę w brzuszkach, gdy próbuję zrobić całość na raz, mój brzuch napina się po jednej serii tak, że po każdym kolejnym ćwiczeniu przez 3 sekundy się rozpręża i dopiero po tym czasie mogę znowu unieść nogi. ![]() Cytat:
![]() Niestety nie każdy ma możliwość wydłubania godziny z każdego dnia o tej samej porze ze względu na pracę, dojazd, dzieci, rodzinę i inne sprawy. Ja stałą porę mam dopiero o 22, ale wtedy nie dam już rady zrobić całego ćwiczenia, po prostu o tej porze nie mam na to siły i tyle... mimo szczerych chęci. ![]() __________________ A tak w ogóle to za mną dzień 13ty. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#8134 |
Raczkowanie
|
kolejny dzien zglowy jak wyczytalam na innych stronach i tez jest to moje zdanie liczy sie jakosc a nie ilosc pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#8135 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz będzie, że się czepiam ![]() Cytat:
Edytowane przez Sztucer Czas edycji: 2007-06-08 o 20:17 Powód: bo tak |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#8136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowała te serie 6 razy po 6 ćwiczeń od razu i to jej jakoś wychodzi, ale po serii też pada jak zabita. Babka ma 50 lat i nadwagę. No i swoje robi to że naprawdę bardzo mało się rusza. Cytat:
![]() A masz pewność, że to do Ciebie, bo ja tak trochę wątpię. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#8137 |
Rozeznanie
|
Też coś dziwne wydają mi się słowa tego trenera, zwłaszcze, że chodzi o ćwiczenia Weidera, a z tego co o Weiderze wiem to radzi on wogóle wykonywać teningi bez przerw, więc raczej robienia serii a6w np. jedną rano, a reszta wieczorem chyba by nie pochwalił
![]() A dni po 24 powtórzenia naprawdę nie są takie straszne; dziś dzień 15 Kropka ja bym propnowała przerwać trening i pomyśleć o nim ponownie po poprawieniu kondycji, bo takie dzielenie to wdług mnie efektów żadnych nie przyniesie ![]()
#8138 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzień 5 ... zaliczony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do koleżanki - to trudno coś takiego jak spacery polecić komuś, kto uważa, że jak przejdzie się po tesco w lewo i w prawo to już ma tyle ruchu, że powinien chudnąć. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8140 |
Raczkowanie
|
no i stało się... 1 dzień wczoraj zaliczony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8141 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#8142 |
Raczkowanie
|
A ja dziś 1 tydzień skończylam jeszcze tylko 35 dni
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8143 |
Zakorzenienie
|
Dzień 6 zaliczony
![]() ![]() ![]()
#8144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do koleżanki to jeśli jest jak piszesz to ćwiczenia zdecydowanie nie są dla niej, tu trzeba mieć już jako taką kondycję do przejścia samych pierwszych dni, chodzenie po Tesco tej kondycji nie daje. A rozbijanie ćwiczeń też nic nie da, nawet jeśli nie robimi kaloryferka a chudniemy, do czego nota bene (jak już napisałaś) te ćwiczenia stworzone nie są. W nazwie mają aerobiczne, ale są to ćwiczenia na masę, na zwiększenie mięśni. Moje propozycja jest taka: weź zabierz kobietę ty na spacer i pokaż jej co znaczy to słowo, albo jeszcze lepiej niech się zapisze na basen, na pływanie lub aqua aerobic ![]()
![]() |
#8145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robi te ćwiczenia, bo nie wymagają wyjścia z domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8146 |
Przyczajenie
|
dzień szósty --- wykonane
![]() Ale dam radę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8147 |
Raczkowanie
|
dziś już 2 dzień
![]() ciekawe czy wytrzymam?
#8148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8149 |
Rozeznanie
|
Przyznaję się, po 28. dniu zrezygnowałam. Nie dlatego, żew nie było efektów (bo były
![]()
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#8150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#8151 |
Zakorzenienie
|
Uh, byłam już tu kiedyś, pełna samozaparecia, jednak się nie udało, niestety. Postanowiłam spróbować jeszcze raz, może tym razem się uda
![]()
#8152 |
Raczkowanie
|
hej w piatek mniej wiecej pszesledzilam po internecie na temat brzuszkow i musze stwoerdxic ze roznie pisza instruktorzy i kulturysci wiec nie ma na to rady wiec trzeba robic je wlasnym tempem jezeli ktos nie czujwe nic podczas robienia brzuszkow (bez problemu zrobi serie za seria)'' a jezeli czuje pieczenie itp to jest ok ale ciezko zrobic serie za seria wiec chwilowy odpoczynek nie jest straszny a miesnie dopczas cwiczen (ciag 6 cwiczen) i tak robia swoje mysle ze warzne jest aby zrobic serie bez przerywania dluzszego (max 4 lub 5 s) a przerwa miedzy seriam moze byc dluzsza np ja robie rano 2 serie a wieczorem 1 i procz tego cwiczenia na '' boczki''' i tez widac efekty
to jest moje z danie buzka dzien 16 (wczoraj byla przerwa) |
![]() ![]() |
![]() |
#8153 |
Rozeznanie
|
Witam drogie Panie.. Zamieszczam fotkę mojego brzucha, który jeszcze 4 tygodnie temu był bardzo bardzo bardzo bardzo odległy od ideału, wręcz ideał był dla niego nieosiągalny
![]() ![]() Dzień 28 zaliczony ![]()
![]() |
#8154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dzień 29, nawet sie zbytnio nie zmęczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8155 |
Raczkowanie
|
16 dzien zaliczony zeby kazdego dnia tak fajnie szlo
buzka |
![]() ![]() |
![]() |
#8156 |
Zakorzenienie
|
Mutacumliquida niezły brzuszek
![]() Zaliczony dzień 7 ![]()
#8157 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8158 |
Przyczajenie
|
Mutacumliquida brzusio śliczny
![]() he a6w mam już dawno za sobą i troszeczkę żałuję tych męczarni .. a mianowicie w trakcie byłam zadowolona maksymalnie(brzuszek miałam,ale był jędrny,nie wylewał się poza spodniami i nie trząsł tak,jak to niektórym), lecz po paru tygodniach,po skończeniu robi/ł się gorszy niż przedtem i nie wiem czy wracać do a6w czy nie .. przecież całe życie tego robić nie będę .. dodam,ze trenuję siatkówkę i czasem biegam,ale też jem normalnie .. |
![]() ![]() |
![]() |
#8159 |
Rozeznanie
|
podobno wystarczy po zakończeniu 42 dni ćwiczeń, powtarzać dzień 23 dla podtrzymania efektów
![]() ![]()
#8160 |
Zakorzenienie
|
Zaliczyłam dzień 15ty.
Dziś uparłam się zrobić całość z przepisową góra 5ciominutową przerwą. Przeżyłam to. Ale lało się ze mnie jak z rynny. ![]() No i całość, nie licząc dwóch 5ciominutówek przerwy, zajęła mi 30 minut. A to dopiero 12 powtórzeń. Jak zrobię dwa razy tyle w 40 minut to pojęcia nie mam. ![]() A mój brzuch nadal nie nadaje się do prezentacji. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.