|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
w pola gwiazdek prosze wpisac bitefight
#1142 |
Przyczajenie
|
w pola gwiazdek proszę wpisać *************
#1143 |
Przyczajenie
|
nierozumiem dlaczego zblokowaliscie tego linka przecierz to tylko gra i kazdy w nia bedzie gral jesli tylko bedzie chcial.... w pole gwiazdek wpisujcie bitefight (kropka) pl
#1144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pozwól, aby chore wyobrażenia o rzeczywistości zdegradowały twój organizm. Wsłuchaj się w jego szepty. Jedz po 18:00! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Nie pozwól, aby chore wyobrażenia o rzeczywistości zdegradowały twój organizm. Wsłuchaj się w jego szepty. Jedz po 18:00! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Ja popre Stigmate co do jednej rzeczy: wiekszosc z nas probuje wyrzezbic cialo a nie budowac mase... Cwiczac a6w i bedac na redukcyjnej wlasnie to robimy. Nawet jesli taka Nati02 doszła do 20 dnia i powiedziala, ze najpierw redukcja, pozniej a6w to to, co zrobila przez te dni 20 jest jej... I o te 20 dni ma mocniejsze miesnie.
Nic nie idzie na marne. I to negatywne i poztywne.
#1147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1148 |
Konto usunięte
|
Lonely, StigmatA to facet, gwoli ścisłości....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
![]()
Facet i z takimi poglądami?
Świat się kończy, świat się kończy! Więc motyw ze zdjęciami odpada. Fakt, nawet sobaczyłem tamten temat to inna osoba miała takie, jak ty poglądy. Czyli katowanie się po kilka godzin aerobikiem, a później do tego biegi. Gdzie regeneracja, skąd organizm ma brać energie do takiego wysiłku przy diecie redukcyjnej, itd. Tysiące pytań. Myślałem, że to kolejna kobieta, która dla straty kilku kilogramów jest wstanie zrobić wszystko. Aby rzeźbić trzeba nabrać masy, bo jak dodając sera otrzymamy 1. To trzeba mieć co rzeźbić. A do ładnego płaskiego brzucha można dojść i to spokojnie stosując proste treningi, a nie od razu A6W. Ja się już wypowiedziałem. Prawdą jest, że kobiety rzadko myślą długofalowo przez co z chęcią rzucają się na takie 42 dniowe treningi. W końcu 42 dni brzmi lepiej niż 6 miesięcy. Pozdrawiam. Świat się konczy! =]
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No kończy sie, kończy... wkońcu mohery u władzy.... Ale do rzeczy: Na jakim swiecie ty zyjesz? Nie powinno sie trenowac dluzej niz godzine?Juz odbiegając od sportowców któzy trenuja calymi dniami z wiekszymi lub mniejszymi przerwami,jako przyklad moze pozluzyc ten "twój" nieszczesny Mariusz Pudzianowki.Widziales jego plan treningowy?Całe godziny na siłowni+2h na basenie+ sam trening strongman, ale zebys nie wyskoczył ze robi to tylko dzieki podwyzszonemu poziomowi testosteronu, mozna tu podac chocby Otylie Jedrzejczak- dziennie 5h basenu+ cwiczenia na siłce, L.Amstrong 5-7 h na rowerze codziennie itd. Ale wracajac do amatorszczyzny: trening po 2h , 4 razy w tygodniu to normalka, sam tak robie(do tego dokladam jeszcze 3 baseny w tyg) od bardzo dawna,zapewniam cie ze nie mam spalonych miesni, wrecz przeciwnie mają sie bardzo dobrze.Cwiczenia aerobowe(szczegolnie basen) sprzyjają regeneracji a nie spalaja miesnie,dotleniają ciało,zwiekszają pojemnosc pluc,wydolonsc krazeniową- same pozytywy dla miesni w przerwach miedzy szarpaniem sie z obciazeniami Mylisz pojecia, miedzy aerobikiem i silowią, nie mozna postawic znaku rowności, tak jak ty to probujesz zrobic.Bardzo trudno jest spalic miesnie aerobikiem,to sa w ogomnej wiekszosci cwiczenia aerobowe i rozciagające,nie obciazaja miesni,stawówtak jak siłownia, wiec i trudno tu mówic o klasycznym przetrenowaniu sie... Pozatym czemu kobiety nie mysla dlugofalowo? A faceci myslą? To chyba zalezy od charakteru, ambicji i priorytetow jaie sobie stawiamy, a nie od płci... Wracając do samej A6W, nie jest to cwiczenie intensywne, a juz porównywanie go do ABS2 to jakis zart( tam sa ilosci powtórek z cyklu" ile bedziesz mógl" - to jest intensywana ilosc powtórzeń,pozatym w ABS takze jest zalecenie, o jak najwieksze skracanie przerw).W tym cwiczeniu lezysz wygodnie na ziemi, nie wykonujesz zadnych szybkich i gwałtownych ruchow( pozatym 5),ruchy sa płynne i wszystkie miesnie poza miesniami brzucha, odpoczywają.Miesnie brzucha sa bardzo wytrzymałe, uzywamy ich na codzień i niezwykle trudno jest je przetrenowac, wiec regeneracja odpada(dopiero przerwa po zakończeniu szóstki jest wiecje niz zalecana)... Nie wiem jak ty, ale ja skończylem ten trening i wszysko co pisze, wiem z autopsji,trudnosc tego treningu polega tylko i wyłącznie na zwalczeniu monotonnii w ostatnich dniach, a nie trudnosci w wykonywaniu cwiczeń.Efekty są fantastyczne, miesnie sa bardzo wzocnione.Co prawda, ja juz zaczynając, nie narzekalem na nie, ale róznica jest ogromna i to w te 42 dni, a nie w 5 miesiecy. A to działa na wyobraznie i pomaga w skonczeniu tego co sie zaczeło. Pozdrawiam i zapewniam ze ten świat tak szyko sie nie skonczy, wiec uszy do góry ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
![]()
No, proszę jak ładnie schodzisz osób z forum, które ćwiczą 2-3 godziny dziennie i do tego 4 razy w tygodniu trenują aeroby na sportowców/profesjonalistów. Zaczynasz dostrzegać różnice. Może w końcu zrozumiesz komu co wolno, aby zachować zdrowie i nie wyniszczać swojego organizmu. Jeszcze poczytaj o regeneracji i o treningu podczas diety redukcyjnej, a będzie lepiej. Dowiedz się co to jest intensywność ćwiczeń, a nie długość, bo nie dostrzegasz różnicy. Jeszcze raz polecam wizytę w klubie fitness i zapoznanie się z karnetem dla jednej osoby. Zobaczysz, że to ja mam rację. Znaczy nie ja, bo ja mówię o cudzej pracy, czyli o ustaleniach treningowych po części zawartej w piramidzie treningowej (znam siebie, na co nie stać, wiem, jaki mam staż, wiem co dla mnie dobre).
A wracając do Mariusz, wiesz zapewne ile wydaje ten pan na odżywki, itd. Seksizm, a kto utrzymuję rynek diet cud, kto kupuje rzekomo cudowne produkty, a kto częściach chwyta się cudownych treningów. Teraz naprawdę kończę, bo to nie ma sensu. Swoimi dziwacznymi poglądami o treningu łamiesz większość zasad autorstwa Waidera. Znikam. Dam wam spokój, powiedzenia w ćwiczeniach i realizacji celów. PS. A6W ukończyłem na 29-30 dniu, a od 19-20 robiłem 20-22-24 powtórzenia. Zdecydowanie lepiej sprawdzają się treningi oparte na mini cyklach. Nie mówiąc już o efektach, tych trwałych. Bo chyba wiadomą rzeczą jest, że co możesz zrobić w 6 miesięcy nie zrobisz w 42 dni. No, chyba, że kopiesz z pół obrotu…
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na nic tam nie "schodze", te przykłądy sportowców podałem zeby ci uświadomić smieszność twojego poglądu o jednej godzinie treningu...a wyraznie napisalem ze nawet ja cwicze te 2-3 godziny po 4 razy w tygodniu i nie wyniszczam swojego organizmu bo mam od 3 do 7 dni przerwy miedzy cwiczeniem poszczegolnych partii, to jest własnie regeneracja,poki nie cwicze 4 razy w tygodniu jednej partii wszysko bedzie gralo, chyba ze tym masz jakis kolejna, specjalną teorie na temat regenneracji... Specjalnie napisalem zebys sie nie czepial przykaldu z Pudzianowskim i podałem inne(mniej "harcorowe"), a ty i tak sie do niego przyczepiales, zeby sie poprostu do czegos doczepić... Acha i podaj mi chociaz jedną zasade(?) Weidera, którą lamią moje poglądy... ![]() O seksizmie nie pisalem ja, wiec co ta uwaga robi w poscie do mnie? Ale ją z checią skomentuje: a myslisz ze faceci nie kupuja takich rzeczy,nie stosuja "cudownych treningów", przeciez to własnie faceci wcinają tony sterydów bo nie moga doczekac sie wyników,wiec nadal nie wiem co ma płec do tego czy ktos ukończy tening czy nie...Przeciez ty nie skończyles A6W, powód nie ma znacznia, liczy sie goly fakt ze nie skończyles, a jestes facetem - a oni mysla dlugofalowo ![]() Nigdy nie pisalem ze w 42 dni mozna osiagnąc to samo co w 6 miesiecy, wrecz przeciwnie, pisalem ze o wiele lątwiej znalesc motywacje do ukonczenia treningu krotszego niz pólrocznego,wiec to kolejna twoja uwaga,wniosek nie mający pokrycia w tym co pisze....
![]() |
#1155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to to nie są ćwiczenia głównie dla kobiet ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
xxyy
|
zaczynam dziś
![]()
#1159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() witaj Atram! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
No to ja tez sie chyba wezme za chwilke za A6W... Mialam cwiczyc Tamilee Web i jej sposob na brzuszek (wczoraj wykonalam trening dla poczatkujacych [pierwsze 15min] ale nawet dzisiaj nic nie czuje), ale jak tak czytam to az zazdroszcze... Tylko drukarka nie chodzi :/ I jak ja mam sobie cwiczonka wydrukowac!? Eh... Zlosliwosc rzeczy martwych...
#1162 |
Wtajemniczenie
|
Elus666 - narysuj sobie cwiczenia i napisz na 2 stronie karteczki dni i ilosc powtorzen.. ja tak zrobilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie sie ucze z ekranu ![]()
![]() |
#1166 |
żona
|
![]()
Ja mam wydrukowane ale i tak znam juz na pamieć
![]() Noo a teraz własnie ide robic jedną serie:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajemy rade, nie?:P Ale 24 powtorzen aj nie zrobie ![]() ![]()
![]() |
#1168 | |
żona
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehhh no do jutra ![]()
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Panowie! Lonely oraz Sawyer188!
Rozumie, ze macie takie poglady a nie inne. Szanuje Wasze zdanie- zawsze mozna sie czegos wiecej dowiedziec. Teraz przedstawie Wam swoje, nieco odmnienne, ktore bedzie niejako odpowiedzią na Wasze posty. Odnosnie dominacji kobiet na rynku z 'cudownymi srodkami' nie jest do konca tak jak Wy uwazacie. Fakt faktem, ze kobiety siegaja po takie srodki, licza, ze po glodowkach i innych schudna kilka kg w tydzien. Tylko, ze one robią to jawnie, przyznaja sie do tego, ze biora, robia i wierza. A męzczyzna? Pfe, prędzej zapadnie sie pod ziemie zanim przyzna sie, ze sie odchudza (bo co pomysla znajomi, skoro on taki super jest?), nie powie swej kobiete, ze bierze sterydy...bo przeciez moze uznac go za mniej meskiego, skoro sam nie potrafi miec miesni... Czyz mowie nieprawde? Znajac zycie, ktorys z mezczyzn zaneguje moje slowa. Bo przeciez duma... Lonely osoby takie jak Suzana robia to wszystko, bo to pasja. Zna sie na rzeczy i nie odchudza sie. Buduje mase. Czy to cos nienormalnego? Nie mozna nazwac jej sportowcem? Moze i nie, ale w zaleznosci jak na to patrzysz. Ja moge ja tak nazwac. Sawyer skoro nie widzisz zadnych efektow po 3 cyklach a6w to moze cos zle robiles? Albo zla dieta? Nie mam wiele doswiadczenia z tym treningiem bo doszlam tylko do 20 dnia, jednak zmiany byla. I sa nadal. Wiem, ze jesli doszlabym do konca to brzuch bylby o niebo lepszy. Sam Wizzis to udowodnil konczac a6w i umieszczajac fotki tutaj. I wypraszam sobie seksizm. Nigdzie nie jest napisane, ze to trening dla kobiet. Zeby bylo parodia wiele mezczyzn go robi- niestety na tym forum nie bo przewaga sa kobiety a mezczyzni to rodzynki ![]() I Lonely nie znikaj. Nie o to chodzi. To kulturalna wymiana zdań. Uciekajac mozna uznac, ze brak Ci dalszych argumentow na poparcie swoich przekonan. Tyle mialam do powiedzenia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.