Długi welon - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-04, 21:13   #121
taka_jedna
Raczkowanie

Dot.: Długi welon

Hej dziewczyny!
Ja też chcę mieć długi welon, tak, żeby był mniej więcej długości trenu. Ale pomyślałam sobie, że kupię jeszcze jeden, krótszy, i będę go miała na wesele. To chyba jest praktyczne i nie będę się stresować, że coś mi się stanie z tym długim (chcę go jeszcze wykorzystać do niecnych celów na sesji w plenerze, którą to będziemy mieć kilka dni później :P).
Planuję przejechać się do mojego mężczyzny i tam obejrzeć welony. Tym bardziej, że ten sklep, o którym myslę, jest o rzut beretem od jego domu, więc to chyba przeznaczenie. W międzyczasie polecam www.welony.com

-- W. B. Yeats --

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
taka_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 21:40   #122
kObra.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Chyba lekka przesada. ; ]]

Forum o PCO(S) - - jest naprawdę wesoło!
kObra. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-06, 19:41   #123
malutka 1910
Raczkowanie

Droga taka _ jedna !! Nie ma sie co zastanawiac . Dlugie welony sa urocze a z tym sklepem to rzeczywiscie chyba jakies przeznaczenie <lol2>
malutka 1910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-06, 20:51   #124
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kObra. Pokaż wiadomość
Chyba lekka przesada. ; ]]
wygląda jak pająk na pajęczynie
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-06, 21:07   #125
kObra.
Rozeznanie

Dokładnie!
Czasem zastanawiam się po co projektanci robią takie "COŚ"?

Stary 2007-12-08, 23:59   #126
rav12345
Wtajemniczenie

Wydaje mi się, że ten welon wygląda ślicznie jak nie jest tak rozciągnięty (no i może jak materiału jest o połowę mniej). Do skromnej sukni nie widzę w nim nic złego. Na pewno jest oryginalny.
Stary 2007-12-09, 20:33   #127
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_jedna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja też chcę mieć długi welon, tak, żeby był mniej więcej długości trenu. Ale pomyślałam sobie, że kupię jeszcze jeden, krótszy, i będę go miała na wesele. To chyba jest praktyczne i nie będę się stresować, że coś mi się stanie z tym długim (chcę go jeszcze wykorzystać do niecnych celów na sesji w plenerze, którą to będziemy mieć kilka dni później :P).
Planuję przejechać się do mojego mężczyzny i tam obejrzeć welony. Tym bardziej, że ten sklep, o którym myslę, jest o rzut beretem od jego domu, więc to chyba przeznaczenie. W międzyczasie polecam www.welony.com
Taka jedna, ja po rpsotu po pierwszym tancu zdelam welon, a przed oczepinami go zalozylam. I wcale to gluppio nei wygladalo. Kazdy przyznal mi racje, ze tanczyc z tkaim dlugim welonem troche niewygodnie
marticia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-10, 13:21   #128
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_jedna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja zrobię dokładnie to samo (długi welon ma mieć 3,5,), doradziła mi to mama przyjaciółki, która będzie mi te welony robić i haftować. Długi do kościoła i na pierwszy taniec (zawinięty wokół ręki), a na wesele i do rzucania na oczepinach - krótki
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-10, 20:04   #129
kObra.
Rozeznanie

Też myślę o takiej opcji.
Długi welon pięknie wygląda!

Stary 2007-12-15, 18:32   #130
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

dziewczyny moze jestem na tym forum pierwsza ktora odradzi wam dlugi welon ale u mnie byla to porazka.owszem pieknie sie prezentuje,szczegolnie w kosciele ale na tym koniec.oczywiscie w salonie pokazano jak wsuwkami skrocic go zeby po nim nie deptac ale w praktyce to sie nie sprawdzilo.wsuwki wypadaly,od ciaglego jego poprawiania popsula mi sie slubna fryzura i w ogole poczulam wielka ulge po oczepinach.jesli jednak marzycie o dlugim welonie za wczasu przemyslcie jak go dobrze wpiac we wlosy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg goi.JPG (36,7 KB, 485 załadowań)
jolanta.g. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 19:52   #131
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanta.g. Pokaż wiadomość
dziewczyny moze jestem na tym forum pierwsza ktora odradzi wam dlugi welon ale u mnie byla to porazka.owszem pieknie sie prezentuje,szczegolnie w kosciele ale na tym koniec.oczywiscie w salonie pokazano jak wsuwkami skrocic go zeby po nim nie deptac ale w praktyce to sie nie sprawdzilo.wsuwki wypadaly,od ciaglego jego poprawiania popsula mi sie slubna fryzura i w ogole poczulam wielka ulge po oczepinach.jesli jednak marzycie o dlugim welonie za wczasu przemyslcie jak go dobrze wpiac we wlosy.
Jolu, właśnie dlatego po kościele planuje zamienić długi welon na krótki, żeby było wygodnie
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-21, 12:50   #132
malutka 1910
Raczkowanie

Pierwsze slysze zeby ktos welon podpinal wsowkami ....
Ja tez bede miec dlugi ale tylko do kosciola a pozniej krotki,zeby bylo wygodnie sie bawic
malutka 1910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 17:53   #133
kObra.
Rozeznanie

Ja podobnie.
Dwuczęściowy - długi do kościoła, krótki na wesele.

Stary 2007-12-30, 21:25   #134
annfas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Ja zrobię dokładnie to samo (długi welon ma mieć 3,5,), doradziła mi to mama przyjaciółki, która będzie mi te welony robić i haftować. Długi do kościoła i na pierwszy taniec (zawinięty wokół ręki), a na wesele i do rzucania na oczepinach - krótki

Tru ja już jestem ciekawa tego twojego welonu haftowanego Trzymaj dla mnie namiar

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 21:51   #135
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

jolanta.g miałaś bardzo ładny dekolt w sukni. A propo welonu to ja będę miała jeden do pasa i nie ściągam go aż do północy
Stary 2008-02-28, 09:08   #136
Elcia85
Rozeznanie

anuulaa widzę, że mamy ślub tego samego dnia
jeszcze mam sporo czasu, ale skoro sala i inne rzeczy juz "zaklepane", to lubie sobie pooglądać suknie i dodatki pytałam w 2 salonach o cene welonu 2,5m i panie pwoiedziały mi ze ok 250 zl plus jeszcze trzeba doliczyc welon krótki na wesele:/ troche to duzo jak na samo przejscie w kosciele ale tak strasznie mi sie to podoba, że chyba się skuszę jakby któraś z Was miała namiary, gdzie w okolicach Chorzowa/ Katowic można taki dlugi welon dostac taniej to bylabym wdzięczna
Stary 2008-02-28, 10:20   #137
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
anuulaa widzę, że mamy ślub tego samego dnia
jeszcze mam sporo czasu, ale skoro sala i inne rzeczy juz "zaklepane", to lubie sobie pooglądać suknie i dodatki pytałam w 2 salonach o cene welonu 2,5m i panie pwoiedziały mi ze ok 250 zl plus jeszcze trzeba doliczyc welon krótki na wesele:/ troche to duzo jak na samo przejscie w kosciele ale tak strasznie mi sie to podoba, że chyba się skuszę jakby któraś z Was miała namiary, gdzie w okolicach Chorzowa/ Katowic można taki dlugi welon dostac taniej to bylabym wdzięczna
Właśnie przed chwilą Cię przywitałam w wątku Panny Młode 2009 Wiem, ceny długich welonów są wysokie, ale zastanawiałam się nad uszyciem takiego. Moja mama z zawodu jest krawcową to może by coś pokombinowała. Cena tiulu nie powinna być wysoka, tylko gorzej będzie ze skrojeniem go i ułożeniem z grzebykiem, bo ja chcę 3 warstwowy
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 00:20   #138
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: długi welon

Długaśny welonik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (53,6 KB, 136 załadowań)
Stary 2008-04-09, 07:49   #139
żurawinka
Zakorzenienie

Ja będę miała właśnie dwuwarstwowy, jeden z tiulu do ziemi ( na ok 165 cm), drugi na nim - taki okalający buzię do pasa
Z dłuższym bałabym się że świadkowie mi w kościele przydepną . Co innego też ciężki welon a co innego tiulowy - leciutki który nie powinien "wypadać"z fryzury.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 18:20   #140
Minutka26
Raczkowanie

Welon jest symbolem ślubu dlatego też, zanim przyszła panna młoda z niego zrezygnuje, powinna zdać sobie, że nigdy więcej nie będzie miała okazji go założyć....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Welonik.jpg (67,0 KB, 108 załadowań)
Minutka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 18:45   #141
Masako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Minutka26 Pokaż wiadomość
Welon jest symbolem ślubu dlatego też, zanim przyszła panna młoda z niego zrezygnuje, powinna zdać sobie, że nigdy więcej nie będzie miała okazji go założyć....
Byc może welon jest symbolem ślubu ale dopiero od jakichś 100 lat, wiec nie przesadzajmy z tą tradycja. ja w pełni świadomie rezygnuje z welonu, bo nie będzie mi pasował do sukienki, a uważam że to kreacja jest dla mnie a nie ja dla kreacji. Welon miałam na głowie 2 razy , bo 2 razy złapałam go na oczepinach i czuje sie spełniona. Ale musze przyznac, ze niektóre z prezentowanych tu welonów sa cudne.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 20:50   #142
Minutka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Byc może welon jest symbolem ślubu ale dopiero od jakichś 100 lat, wiec nie przesadzajmy z tą tradycja. ja w pełni świadomie rezygnuje z welonu, bo nie będzie mi pasował do sukienki, a uważam że to kreacja jest dla mnie a nie ja dla kreacji. Welon miałam na głowie 2 razy , bo 2 razy złapałam go na oczepinach i czuje sie spełniona. Ale musze przyznac, ze niektóre z prezentowanych tu welonów sa cudne.
Pewnie ja też uważam,że to indywidualna sprawa każdej z nas! Lepiej zrezygnować z welonu i zastąpić go np. diademem, czy kwiatem we włosach...czy wystąpić jedynie w wymarzonej sukni bez niczego na głowie, niż męczyć się z niedopasowanym welonem! Ważne tylko żeby to przemyśleć i nie żałować potem!
Ja choć również już dwa razy złapałam welon na oczepinach, jakoś nie wyobrażam sobie rezygnacji z niego. Ale tak jak napisałam, to kwestia indywidualna...
Stary 2008-04-18, 00:32   #143
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Minutka26 proszę powiedz mi, że na tamtej fotce to nie jest welon .
Stary 2008-04-18, 17:31   #144
Minutka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Minutka26 proszę powiedz mi, że na tamtej fotce to nie jest welon .
Spokojnie - zdaje się, że to nie welon, a tren...ale moja wyobraźnia w zetknięciu z tematem tego forum i tym właśnie zdjęciem zadziałała i pomyślałam - kurcze taki długaśny welon to było by dopiero coś!
Stary 2008-07-05, 08:04   #145
89szafira89
Raczkowanie

Maży mi się długi welon - z ogonkiem jak mówi moja mama Bardzo podobają mi się z koronką ale nie wiem czy pasowałby do mojej sukienki ... Jak myślicie a jak tak to jaki ???

Oto moje dwie najpiękniejsze (jeszce nie zdecydowałam z nich która bo obie mnie zachwyciły ) Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg typ 1.jpg (39,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 2.jpg (55,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 3.jpg (49,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 4.jpg (61,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 5.jpg (54,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 6.jpg (51,9 KB, 39 załadowań)
89szafira89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 11:55   #146
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

ja też jestem zwolenniczką długiego welonu ..będę miała rybkę z trenem i chciałabym, żeby welon był takiej samej długości. A że kupuję go w salonie gdzie szyję suknię ślubną - mogę przymierzyć i wytargowałam mały rabat ("suknia taka droga...itp" - zawsze warto popytać - w niektórych salonach za welon płaci się połowę ceny.)
Stary 2009-02-02, 00:02   #147
dno1234
Przyczajenie

A ja od zawsze nie chciałam mieć welonu, lecz delikatny diadem. Jednak podczas mierzenia sukni założyłam długi welon i chyba zdecyduje się na taki do ziemi (moja suknia będzie raczej bez trenu). Ale myślę zmienić go na kwiaty po obiedzie. tylko boje się że diadem i kwiaty to za dużo mam włosy do łopatek-będą podpięte i w loczki- a welon- myślę o mgiełce z drobnymi kryształkami przy zakończeniu- na prostej sukni są kryształki pod biustem,
Jak myślicie? przesada?
dno1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 09:23   #148
kliwia
Zakorzenienie

Jesli ktoś decyduje się na welon długi to chyba zdaje sobie sprawe z tego ze do tanczenia on raczej sie nie nadaje.
Teraz w salonach nawet propobnuja, by razem z dlugim miec krotki, jesli oba zalozymy do kosciola, to bedzie wygladac jak dwuwartsowy
Po kosciele myk, odpinasz dlugi i masz swobodny welonik.

Mi się zawsze marzył długi welon i taki będe miała - ponad trzy metry, wykonany własnoręcznie
Po kościele ściągam i nie zakładam innego, ponieważ oczepin mieć nie będę.

dno albo diadem albo kwiaty a welon do zakończenia sukni to ciut niefortunna dlugosc, lepszy bylby do pupy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 06:57   #149
rptrbj1978
Rozeznanie

hej ja mam suknie bez trenu i tez pragne czyms przedłuzyc i mylse welonem tyle ze nie wiem gdzie3 nabyc ten długi dwuwarastwowy zeby odpiac dół po kościele.
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 07:02   #150
Elcia85
Rozeznanie

ja swoj kupilam w internecie na stronie welony.pl napisalam do Pani o jakie wymiary mi chodzi i jestem bardzo zadowolona mam welon 3 warstwowy, najdluzsza warstwa jest odpinana takze po kosciele ja odepne, bo pewnie byloby mi niewygodnie, przypne ja znow na zjdecia. sa rozne sposoby przypinania tej ostatniej warstwy, ja mam akurat takie 2 pętelki, ale sa tez jakies zatrzaski, druciki itp. mozna tez miec 2 welony na 2 grzebykach ale to rozwiazanie jakos mi sie nie spodobalo

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości