![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "wicherek"
Zglasza sie nastepna ,,wichrowiczka"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
ja też mam wicherek
![]() ostatnio usłyszałam od koleżanki, że jak sie ogoli wicherek na zero to potem odrosnie normalny... ale z tego co wyczytałam w tym wąteczku, to bzdura;( a szkoda, bo strasznie mnie denerwuje to cholerstwooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
nic nie pomaga golenie, wiem z doswiadczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
ja mam wicherka
![]()
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Kolejna wicherkowa ; )
Dżizas, jaki stary wątek ; oo Ale co tam . Ja mam wicherek na samym środku, nad czołem . Żadna grzywka mi się nie układa, i wyglądam jak Presley . -.-' Ale to da sie wykorzystać, wystarczy prostować włosy tak jak rośnie wicherek, czyli tak zakręcać, potem ręką przesunąć grzywkę, lakierem i git majonez ^^. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Grzywka :)
Szukam porady na temat grzywki - moja aktualna jest ścięta na prosto. Chcę zmienić fryzurę, jednak nie mam pomysłu ;/ Mogłabym zrobić sobie taką na bok, ale problem polega na tym, że od miejsca przedziałka z jednego kosmyka robi się taka 'fala'. Reszta grzywki jest ok, ale ten loczek mnie denerwuje. Brzydko to wygląda
![]() Macie może jakieś propozycje na ścięcia? Dodam, że włosy są średniej długości, lekko za ramiona. Dziękuję z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzywka :)
Mam identyczny problem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzywka :)
tak, tak, taka fala sie robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Hej ludzie, dołączam do klubu... niestety. Mam mega wicherek na całej długości czoła od lewej do prawej strony. rośnie mi na bok, ale urósł dziad już taki do brwi i teraz robi mi się taka fala: u góry na prawo, potem wywija się w lewo i znowu w prawo na samym dole. NIC nie da się z tym zrobić. NIC! Jedyny sposób, to chyba zapuszczać. przecież nie będą pojawiały się nowe wicherki co raz niżej, prawda? Nie chcę używać ani żadnych pianek. zelów, gum. Nic. Ja chcę, żeby mi się samo dobrze układało. Czym sobie zasłużyłam na to dziadostwo? przez niego cała grzywka mi się wywija. Suszyć nie będe, prostować też nie, bo popale włosy, a zapuszczam i to ważne, żeby były zdrowe. Mam ciocię fryzjerkę i musze z nią poważnie pogadać o tym skurczybyku. Może ona coś z tym zrobi. Tak wgl to zapuszczam grzywkę, żeby zrównała mi się z długością włosów. Mam dość długie kłaki już sięgające za łopatki. Zapuszczam od szóstej klasy kiedy były krótkie, takie ledwo sięgające ramion. teraz idę do trzeciej gim. Przez to coś nie mogę kombinować z przedziałkami. Musze mieć cały czas jeden w tym samym miejscu, tam gdzie mam naturalnie, czyli na boku głowy. Ale teraz zrobiłam sobie na środku, bo zasze chciałam. I musze powiedzieć, że wyglądam koszmarnie, bo po jednej stronie grzywka jest w miare a po drugiej mam 'piękną' falę, która sterczy do góry. Moja grzywa siga już za oczka. Powiem wam jeszcze, że jak na złosć, wicherki rosną wolniej niż te normalne włosy. Ja zapuszczam go od piatej klasy kiedy miał długość około centymetra, a teraz sięga mi ledwo do brwi podczas gdy pozostałe włosy urosły mi już około trzydziestu cm! Czasem jestem tak załamana, że mam ochotę ogolić się na łyso!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja sie do mojego wicherka juz przyzwyczaiłam, od dziecka nie mam już grzywki. Moje włosy rosną do góry i sie unoszą wiec moja grzywka tworzyła by na srodku czoła serduszko, pamiętacie Czarodziejki z Księżyca? to mi sie takie coś robi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Mam sprawdzony sposób na to jak poradzić sobie z niesfornymi wicherkami. Przed snem na wilgotną grzywkę nakładamy bardzo gruby wałek.Następnie suszymy grzywkę,zostawiając ciągle na niej wałek. Kiedy już ją wysuszymy lakierujemy całą grzywkę (w szczególności jej wewnętrzną część) i pamiętajcie,że wałek cały czas ma być na włosach. Kładziemy się z nim spać.A rano zdejmujemy i delikatnie prostujemy grzywkę (ale nie na płasko).Jeszcze raz lakierujemy.
Próbowałam wiele sposobów na swojego wicherka i w końcu sama wymyśliłam jak sobie poradzić. Gwarantuje,że będziecie zadowolone. ![]() ![]() ![]() Piszcie jak wam poszło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
a jak by usunac wicherka penseta to nie odroslby tak samo? jak wyrwie sie wszystko z cebulkami to moze mozna sie go pozbyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Witam w klubie ja też mam to cholerstwo !!! Miałam grzywkę i był to 1 wielki koszmar ,to coś wystawało znad grzywki .. mam go po prawej stronie czoła ;( . Ostatnio mam chęci obciąć grzywkę .. ale boję się ,że znowu będzie tak jak kiedyś czy z wicherkiem po prawej stronie mogę mieć taką grzywkę bez żadnego problemu ?
oto link fryzury : http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCAQ9QEwAw
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
ja też mam "wicherka" i jest dla mnie bardzo uciążliwy. Niestety taki los dziewczyn z wicherkiem ale to kwestia przyzwyczajenia bo braku możliwości posiadania grzywki i rozdziałka nigdzie indziej tylko w jednym miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Jak można pozbyć się wicherka ? proszę o sprawdzone sposoby lub porady fryzjerek
![]() Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkie wicherowniczki c:
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
jedynie chyba możesz zapuścić włosy żeby go obciążyło
ja mam ścieniowane mocno włosy, wicherek z tyłu głowy, bliżej góry (na tych krótszych właśnie), prawie na środku, ale trochę na lewo ![]() przedziałek noszę na środku, a z tyłu robi mi się przez wicherek coś jakby mi kopnęło fryzurę, ale ja się nie przejmuję tym ![]()
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Ja mam wicherek w sumie od niedawna ; oo
W klasie 2 podstawówki chciałam mieć grzywkę no to poszłam z mamą do fryzjera. Kilka godzin później coś mi sie w grzywce nie spodobało to ją zaczełam obcinac i obcinać <sama> było masakrycznie ! Mama się wkurzyła a ja zrobiłam se wicherek. Na prawej stronie mam wicherek a na lewej nie. W sumie wole mieć tę grzywke na lewej stronie i mam grzywkę do brody miejwiecej bo mam pocieniowaną i gdzieniegdzie mam krótką a gdzieniegdzie długą ! i mam problem z dostosowaniem szamponu do moich włosów bo jestem w klasie 1 gimnazjum i strasznie mi sie grzywka przetłuszcza <mam trądzik> nie wiem może to też od tego bo czoło mam w pryszczach i wogle to wkurzające ! DZIĘKUJĘ ZA POMOC ! ; )) pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulinarychlak Czas edycji: 2011-01-31 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Szok !
Ostatnio tak się napaliłam na grzywkę .. poszłam do mojej fryzjerki i zapytałam czy da się coś zrobić .. ona powiedziała ,że nie bo i tak będzie wicher odstawać i powiedziała ,że mi nie wygoli go bo będzie jeszcze gorzej ! ![]() Jak na moim zdjęciu widać udało mi się zrobić grzywkę ! Niestety upięcie u góry trzeba zasłaniać spinkami lub opaską .. ( zawinęłam włosy do góry ) ![]()
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
![]()
O! Widzę, że jeszcze ktoś pamięta o tym wątku. : )
Tak w ogóle, to witajcie Wicherkowe. Heh... Też mam wicherek ale... nad... uchem! A tak dokładniej, nad lewym uchem. Poza tym, włosy strasznie mi się układają do góry. Mam ciągle "kręciołki"... Nic nie pomaga, chyba, że gdy myję włosy to po myciu ich włosy mi się na jakąś godzinkę-dwie układają, bo są ciężkie. Wicherek mam od urodzenia... Mam blond włosy, które chcą się układać :c. Trochę się rozpiszę więc uwaga... Nie mam żadnego sposobu na niego, powtarzam: żadnego. Ojejku, jak ja nie lubie tych swoich włosów... Chyba będę musiała żyć tak, z tymi swoimi włosami. Nie farbuje, nie prostuję, nie lokuje, nic nie robie z nimi. Tylko czeszę - tyle. Czego te włosy ode mnie chcą? x_x Załamie się jeśli tak dalej pójdzie. Włosy mi się kręcą, falują (oczywiście tylko z przodu!)... Nie mam na nie żadnego sposobu! Nie chcę golić tego wicherka bo będę miała łyso. Nie chcę też chodzić do fryzjera co 2 dni, bo to za daleko ... ;c Poradźcie mi ! Liczę na Was ! PS. To mój pierwszy post ; ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
hej wam. troche stary watek ale co tam
![]() też mam wicherek po prawej stronie czyli tam gdzie mam przedzialek. chce miec grzywke ale nic z tego. nawet grzywki na bok nie moge miec bo wtedy wlosy na wicherku strasznie sie rozdzielaja na boki i robia sie 'placki' tak jakby od spania. nie wiem juz co mam z tym zrobic. mam dosyc nakladania masy lakieru bo zas czuje ze mam helm na glowie. myslalam wlasnie o zgoleniu tego miejsca ale widze ze piszecie ze to nic nie dziala. a co jakby wygolic a potem plastrami z wosku wyrwac wszystkie resztki cebulek zeby odrosly na nowo? ![]() zrobienie przecialka na drugiej stronie odpada bo wtedy wlosy mi spadaja na twarz i nie chca sie ukladac na bok... - ciezko wytlumaczyc pomozcie dziewczyny bo mam juz dosyc spinania grzywki wsuwka i parodiowania z golym czolem! nie chce wygladac jak mala dziewczynka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
uuuuuuuu a ja myslalam,ze jestem jakas "nienormalna":brzydal :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam paskudnego wicherka na grzywce (długość grzywki 5 cm) zastanawiam się czy nie uciąć go, tylko mam wątpliwości czy mi się wicherek nie zrobi wyżej...?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Oj, ja też mam wicher nad czołem z prawej strony. Mam go od zawsze chyba. Pamiętam jak jako dziecko chciałam mieć grzywkę, bo wszystkie koleżanki miały. No i miałam, taką powyginaną na wszystkie strony.
Potem miałam zawsze już odsłonięte czoło, a przedziałek na środku, jednak wtedy wicherek nie był jeszcze taki duży i tak mi się włosy trzymały. Znudziło mi się to puste czoło i zrobiłam przedziałek z lewej strony, ot zawsze jakaś zmiana. Teraz, po iluś latach przedziałku z boku, nie mogę mieć już nawet przedziałka na środku, bo praktycznie wszystkie włosy rosną w prawo. Przetestowałam wiele grzywek. Jak miałam prostą to starałam się ją trochę pocieniować od spodu (dzieliłam na dwie części całą grzywkę i tą od spodu tylko cieniowałam dość mocno, ale nie za krótko), włosy inaczej się układały i nie było widać tak mocno górki z jednej strony. Dodam, że moja grzywka zaczynała się prawie od czubka głowy, tak by ciężar włosów dodatkowo przyklapnął kogucika. Jak dla mnie to najlepiej sprawuje się grzywka na bok, chociaż chciałabym na prosto. Ale nie chce mi się dzień w dzień jej układać. Tak myślę, żeby na wakacje zacząć zaczesywać w drugą stronę włosy, tak by się nieco odgięły w lewo i bym mogła mieć prostą grzywę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
![]()
hej hej hej
![]() Niestety też mam wicherek od dawna. Wczesniej nic z tym nie robiłam, po prostu wszystkie włoski rozchodziły się w swoje strony. Teraz każdego poranka mocze grzywkę i suszę ją nawijając ją na okrągłą szczotkę. Potem prostuje i utwierdzam lakierem lub żelem z jedwabiem ; ))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Co to jest właściwie "wicherek"? Czy chodzi może o takie dziadostwo?
http://img812.imageshack.us/img812/1023/p1010533w.jpg Jeśli tak to jutro utnę czołówkę włosów które się najbardziej podnoszą i skręcają i będę się starał w to miejsce zapuścić bardziej proste włosy ze środka głowy tak żeby te drugie miały przewagę w długości i obciążały pierwsze. A w którym momencie można wyłapać najwięcej wicherków, tuż po myciu czy jak włosy są brudne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mój wicherek jest po prawej stronie tuż nad wygięciem brwi. Do tej pory wgl nawet nie zdawałam sobie sprawy z jego obecności, bo zawsze nosiłam proste, niewycieniowane włosy, ale ostatnio ścięłam grzywkę na bok... i mam depresję ;( Fryzura straszliwie mi się podoba, ale perfekcyjnie wygląda tylko w 10 minut po uczesaniu i lakierowaniu, potem od grzywki oddziela mi się pasmo włosów i opada prosto w stronę nosa. To wygląda strasznie! Żaden lakier mi nie pomaga, a czuję, że ta grzywka to jest właśnie fryzura mojego życia ;( Czy naprawdę nic nie można na to poradzić? Nie można 'przyzwyczaić' wicherka np upinając go spinkami tak, jak chcemy, żeby się układał? A może czesanie się na drugą stronę coś da? Tego sposobu już próbowałam, nie jestem zachwycona, bo włosy są wtedy podniesione i opadają mi na tył głowy, ale nie wiem czy to przez układ cebulek, czy po prostu całe życie czesałam się na jedną stronę i taka nagła zmiana to dla nich szok i wystarczy je przyzwyczaić ![]() Edytowane przez Ji_Ling Czas edycji: 2011-07-03 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
haha
![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam kiedyś mniejszy wicherek, bo starałam się mieć przedzialek na srodku lub na wicherku, a teraz się zwiększył bo odechciało mi się bawić i zostawiłam włosy same sobie, teraz mi sięga nawet dalej jak od przedziłku na środku głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.