![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: "wicherek"
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję że coś widać. Kapelusz zasłania ale mam włosy na wicherku wzięte aż z czubka glowy i jak stoi niemiłosiernie to oddzielam wierzchnią warstwę i prostuję sam wicherek, potem przykrywam tamta warstwą. Do tego mam mocno wycieniowane koncówki na grzywce by sama z siebie układała się na bok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a mozliwe za sama sobie zrobilam wicherka?:P Pamiuetam 3 -4 lata temu wstecz grzywka normalnie ladnie mi sie ukladala itp , ale pozniej zaszlam w ciaze , bylam w domu duzo ,urodzilam dziecko i grzywka mi przeszkadzala to ja wpinalam do dgory wsowkami itp , a teraz wlosy nad czolem stoja na bacznosc :P moge to jakos odkrecic czy nie bardzo;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------
[/COLOR] Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Wy dziewczyny macie problem bo nie mozecie miec krotkiej grzywki a ja za to dlugiej... przez te wicherki grzywka nie chce mi isc na bok ciagle spada na twarz, póki co spinam grzywke do gory i mam nadzieje ze jak bedzie dosc dluga to zacznie sie dobrze ukladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Kurczę, ja to mam taki dylemat, że z jednej strony nie powinnam nosić grzywki, bo mam 'wicherek', a z drugiej wypadałoby mi zasłonić grzywką moje wysokie czoło. Hehe i tak źle, i tak nie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Wita kolejna wicherkowa
![]() Wyjatkiem jest, ze nie mam grzywki :P swego czasy mialam prosta, na brwi, ale szybko odrosla a ja zapomnialam o jego istnieniu. Problem jest tego typu, ze mam pazurki: dwa krotsze pasma wlosow sciete krocej tuz przy twarzy. Wolalabym, aby troche przyklaply (moje wlosy same w sobie maja efekt push-up) jakkolwiek to nie brzmi, ale dwa wicherki sa umiejscowione tak, ze otrzymuje efekt malych zakol :P Zapuszczam wlosy, wiec bede czekac na efekty i oklapniecie ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
eh ja też jestem jego posiadaczką niestety a lubię mieć idealnie proste włosy ; ) na to ciężko znaleźć sposób , jedynym ratunkiem jest ''potraktowanie '' go lakierem do włosów ; ) , mnie tak denerwował , że zaczęłam zapuszczać grzywkę i noszę teraz przedziałek na środku ,pozbyłam się problemu ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Witam "wicherkowe" damy. Ja mam jeden wicherek centralnie z przodu na środku przedziałka... i właśnie odkryłam nowy nabytek z boku głowy! Co on tam robi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
wy to przynajmniej macie o tyle fajnie ze mozecie myśleć o grzywce. ja nie moge bo mam niskie czoło... a przyznam że grzywki strasznie mi się podobają
![]() ma mam wichry 3 przy całej lini czoła. jak włosy zwęszą wilgoć to się kręcą jak u pudelka albo skręcają się w dwa baranie roki ![]() ![]() ![]() ![]() kuzynka miała takie w dziecińskie, ale gdy zaczeła odwiedzać regularnie fryzjera to nie dośc ze włosów ma wyraźnie więcej i są zdrowsze (mimo iż rozjaśnia) to te krótkie wicherki jej odrosły i są gładkie jak reszta włosów. ale możliwe ze to też efekt prezyjmowania hormonów. np kolezance w pracy włosy się pokręciły po ciąży pod wpływem hormonów. ma barana na całej głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Wiem cos o tym, ja tez mam przy samej twarzy i pod wpływem wilgoci wyglądają okropnie :/ wydaje mi sie jednak, ze to nie jest wicherek, a po prostu baby hair, ktore są po prostu lekkie i dlatego sie wywijają.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
I ja mamproblem z wicherkiem, i nie wiem czemu ale w ostatnim czasie zaczl mi doskwierac, wydaje się mocniejszy
![]() ![]() nr dwa mocno przyciety wicher ukklada sie prosto do dołu, ale ja już nie chcem mieć takiej grzywki ![]() Kiedyś gruba grzywka fajnei zakrywała mi wicher, może dlatego nie był taki zauważalny i uciążliwy, teraz to istny dramat, nic nie moge zrobić z włosami i wyglądam okropnie ![]() Teraz zapuszczam i planuje zrobić grzywkę bokiem z drugiej strony. Mam nadzieję, ze przedziałek da radę się przyzwyczaić z drugiej strony.....
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe, czy ktoś tu jeszcze zagląda
![]() Znalazłam się tu bo marzę o grzywce. Konkretniej - o krótkiej grzywce ![]() Fakt, że mam włosy całkiem proste i bardzo elastyczne, wręcz sztywne (mimo iż są cienkie) zdaje się pogarszać sprawę ![]() Miałam grzywkę 2 razy. Za pierwszym razem była to grzywka na bok, z tego co pamiętam pomagałam sobie utrzymać ją w odpowiednim stanie nosząc szerokie opaski. Za drugim razem grzywka była efektem ubocznym zapuszczania krótkiej fryzury (irokeza). Też zaczesywana na bok, wspomagana dużymi ilościami kosmetyków stylizujących i różnymi partyzanckimi sposobami (spinanie, lokówka) -i jakoś przeżyłam okres zapuszczania włosów... Ale wtedy też miałam włosy przetrawione rozjaśnianiem, a więc były bardziej plastyczne i podatne na układanie. Po przeczytaniu tego forum... jeszcze bardziej jestem przekonana, że tę grzywkę sobie obetnę ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Ok, grzywka obcięta... I nie jest tak źle, jak myślałam
![]() Grzywka zgodnie z planem jest krótka, ale nie tak do końca. Przez to, że pas włosów przy linii czoła rośnie do góry, grzywka jest nieco uniesiona, w takiej formie jest na szerokość palca od brwi, ale niestety gdy nałożę czapkę, grzywka się przyklepuje i sięga mi do brwi, co nieszczególnie mi pasuje ![]() Co do "wicherka" - jest widoczny po umyciu, ale układam grzywkę podczas suszenia przy użyciu małej, okrągłej szczotki - proste, szybkie i skuteczne ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Jak poradzić sobie z zadziorkiem/wicherkiem?
Mam dość duży problem z zadziorkiem, czy jak to niektórzy mówią, z wicherkiem. Jest on prawie na środku czoła, a ono jest dość duże. Wiele razy spotkałam się przez to moje czoło z nieprzychylnymi komentarzami i chciałam je jakoś zakryć. Poza tym jak każda dziewczyna miałam etap, że chciałam mieć grzywkę. Ale niestety ten zadziorek, który jest całkiem spory, mi w tym przeszkadza. Odwiedziłam już naprawdę sporo fryzjerów i każdy mi powtarzał, że nic się nie da zrobić. Macie może jakieś sprawdzone metody na tego zadziorka? Albo znacie jakiegoś fryzjera (Warszawa, Poznań), który potrafiłby go ujarzmić?
Dołączam zdjęcia, by lepiej zobrazować problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak poradzić sobie z zadziorkiem/wicherkiem?
Cytat:
Trzymaj się! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak poradzić sobie z zadziorkiem/wicherkiem?
I polecam oswoić się ze stylizacją, z pianką, lakierem czy innymi kosmetykami, które nie dość, że ułatwią ujarzmienie "wicherka", to pomogą utrzymać grzywkę na miejscu w ciągu dnia
![]() ![]() Ewentualnie "na lenia" przyklepuję grzywkę do czoła, nakładając cienką, bawełnianą czapkę.
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Też mam takich wicher na środku czoła
![]() Ogólnie moja grzywka to cyrk, sama już nie mam na nią pomysłu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to taka pomoc doraźna, jednorazowa. Mimo stosowania tego od lat wicherek nie układa mi się po mojemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Z ulgą stwierdzam, że nie jestem z tym problemem sama!
![]() Otóż ja mam dwa wicherki. Jeden przy samym czole, a że dobrze wyglądam jedynie z przedziałkiem na środku (patrz wicherek drugi), to jedna strona zawsze sterczy mi wyżej niż druga. ![]() Ale drugi wicherek to jest już prawdziwy koszmar i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić. Znajduje się on na tylnej, prawej części czubka głowy (jakie to skomplikowane) co również uniemożliwia mi posiadanie przedziałka z boku, bo wtedy widać mi tę "łysinkę". Oczywiście nie jest to żadna łysinka, tylko włosy wywijają się tam za wszelką cenę w przeciwne strony, co tworzy niechlujny, dodatkowy przedziałek. Wygląda to mniej więcej jak tak, że mam elegancki przedziałek na środku głowy, a z tyłu, u góry, po prawej stronie jest jeszcze ten okropny wicherek. Z daleka wygląda to jakbym była w tym miejscu łysa! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Też mam przy czole i pomogło jedynie zapuszczenie go, prostowałam to wyglądał jak sianko w nieładzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Ten przy czole to pół biedy, ale ten z tyłu z daleka wygląda jak "łysinka", to taki nieregularny przedziałek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Suszysz włosy po myciu naturalnie, czy suszarką? Jak suszarką ,to zawsze można ułożyć te włosy na szczotce jakoś. Jak naturalnie, to już trudniej, ale ja bym chyba po prostu go zaczesywała jeszcze na mokro i może jakoś spinała do sąsiednich pasm, żeby to konkretne wysuszyło się i zostało wygięte w odpowiednią stronę? Jak samo suszenie nie starczy, to można posiłkować się jakimiś utrwalaczami nakładanymi jeszcze na mokre włosy, jak pianka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że wicherek jest z tyłu i nie zawsze wiem, że znów się odgiął. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
oj ja też mam z tym problem, suszenie na szczotkę nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Spotkałyście się z czymś takim jak paski (?) do stylizacji włosów? Coś takiego, jak na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=6occMfak7tQ
W przypadku "wicherka" nad czołem, gdy mamy problem z układaniem grzywki, to może być jakieś rozwiązanie. Ale nie mam pojęcia, skąd wziąć coś takiego ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest przypadkiem to samo, co fryzjer zakłada przy kołnierzyku pelerynki, żeby woda nie wkapywała do środka i żeby włosy nie wpadały pod pelerynkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się zdarza zakładać na jeszcze wilgotne włosy szeroką, materiałową opaskę żeby "uklepać" grzywkę - niesforne kosmyki włosów zostają ujarzmione skuteczniej niż za pomocą szczotki i suszarki, ale i tak potem podkręcam grzywkę prostownicą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.