|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
jestę wieszczę
|
Dot.: MAŁY, ŚREDNI, DUŻY PENIS... i moje wątpliwości :(
Jemu i tak już nic nie pomoże i nie zaszkodzi
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
ja myślę, że mu szkodzi gderanie
![]() bober, Ty lepiej sprawdź migusiem, czy z tych 11cm nie ubyło Ci kilka milimetrów! |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego? czyzby nie było unerwione?przecież odczuwasz ból,więc jak to jest mądralo ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-13 o 13:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Rozeznanie
|
Udajesz Greka, czy szkółka medyczna była tak dawno, że nie wiążesz faktów?
![]() Skoro po dotknięciu oka nie można się spodziewać niczego więcej niż bólu, to znaczy, że tylko takie nerwy tam są. A skoro w pochwie jest orgazm, to debilizmem jest mówić, że do 4cm jest orgazm, a potem nic albo ból. Och, to już jesteś tak wybitnym uczonym, że potrafisz ocenić moje douczanie? Proszę proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz się dowartościować wiedzą?jeszcze trochę ci trzeba ![]() radze wyjść na świat zewnętrzny ,znaleśc laskę,przełoić ją i sprawdzić mit,zamiast siedzec na babskim forum i użalac się na swój los i małego wacka ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
gdybyś doczytał to nie pochwa jest unerwiona w taki sposób,aby odczuwac przyjemność,ale łechtaczka. wkleję ci jeszcze raz zakładkę,aby docztytał o jej budowie zew i wew. ![]() Cytat:
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-13 o 15:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
Pudło pudło i jeszcze raz pudło. Na tak wybitnego medyka słabo trafiasz
![]() Jeżeli ktoś kiepsko tu czyta to Ty ![]() a) nie wynika w ogóle jak łechtaczka jest unerwiona i czy w ogóle, b) nie ma słowa o unerwieniu pochwy, c) nie ma nawet słowa o przyjemności ![]() Czy ja mówię coś o tym, że naukowcy, badacze i lekarze się nie znają? Ja mówię tylko, że Ty gadasz głupoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() EOT Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-13 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
A może lepiej pieprzyć zamiast czytać pieprzenie?
To żadna nowina, że łechtaczka odpowiada za orgazm, pisałem Ci tylko, że jakoś to zapomniałaś wkleić Mistrzyni Czytania Ze Zrozumieniem. Natomiast dalej nie ma ANI JEDNEGO SŁOWA, że tylko łechtaczka odpowiada za przyjemność, a pochwa nie (gdybyś miała też problem z pamięcią to tak napisałaś: gdybyś doczytał to nie pochwa jest unerwiona w taki sposób,aby odczuwac przyjemność,ale łechtaczka), ani że pochwa jest unerwiona od 4cm tylko bólowo. Masz na to badania i opinie ekspertów (poza Twoją oczywiście, Pani Doktor)? |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to przeczytaj jeszcze raz Cytat:
![]() nie ma to jak czytac między wierszami,ale cóż wkleję ci to jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-13 o 16:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Rozeznanie
|
No masz opinie ekspertów, że "orgazm łechtaczkowy i pochwowy następują po tych samych fizycznych etapach pobudzenia seksualnego. Według Mastersa i Johnsona to właśnie stymulacja łechtaczki jest głównym czynnikiem wyzwalającym orgazm".
To nie jest opinia ekspertów, że w pochwie najpierw są nerwy odpowiadające za przyjemność, a potem za ból. A to, że istnieją nerwy łączące pochwę z łechtaczką wcale nie znaczy, że: a) tylko pobudzanie łechtaczki je pobudzi (co więcej w tym co cytujesz jest zaprzeczenie tego), b) nie ma innych nerwów pochwy c) z przodu jest przyjemność, a z tyłu nic albo tylko ból ![]() A może Ty byłaś pielęgniarką? To by wiele wyjaśniało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
Salowe raczej nie potrzebują okazywać swojej domniemanej wiedzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Rozeznanie
|
Może właśnie dlatego nie potrzebują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Nie da się pobudzić pochwy bez pobudzania łechtaczki - chyba że mamy do dyspozycji rozwierak. Łechtaczka ma kształt litery V i jej odnogi otaczają wejście do pochwy. Wystarczy samo pobudzenie wejścia do pochwy, żeby mieć orgazm. Oczywiście, że pochwa jest unerwiona, ale co z tego, skoro nie da się wypreparować "orgazmu pochwowego". A całe te dywagacje nijak się mają do 11centymetrowego członka, bo skoro się go nigdzie nie włoży, to rzeczywiście do niczego się nie nada. Słyszałam, że do seksu świetnie nadają się żeberka kaloryfera i wołowina. Konstrukcję urządzenia zostawiam wyobraźni domorosłych inżynierów
![]()
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
mpt, Ty chyba też nie szanujesz opinii ekspertów, przecież TmargoT cytowała: "Najnowsze badania fizjologii kobiecego narządu rodnego dowodzą, że istnieją nerwy łączące tkanki wewnątrzpochwowe z łechtaczką. Okazuje się także, że położona wewnątrz ciała część łechtaczki jest znacznie większa, niż do tej pory sądzono. Te dwa wnioski wydają się trafnie wyjaśniać doniesienia o doświadczaniu orgazmów przez kobiety poddane wcześniej klitoridektomii (wycięciu całości lub części łechtaczki)". Skoro całości to całości, chyba że to tacy eksperci, co sami nie wiedzą, co piszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
BAN stały
|
To jak to jest ,bo z całej tej ,,pochwowej"dyskusji wyłania się obraz taki że kobieta odczuwa przyjemność tylko do pewnego momentu penetracji.Więc słowa typu głębiej ,mocniej działają tylko na jej psychike ,sam fakt i świadomość że zostaje bardziej wypełnionają ją podnieca?.Bo w sumie można by czubka włożyć poruszć i niezbyt się zmęczyć ,a efekt powinien być ten sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwa jest unerwiona czuciowo jedynie do pewnego momentu. Gdyby było inaczej, nie używałybyśmy tamponów, bo czułybyśmy dyskomfort. A dobrze założonego tamponu nie czuć wcale. Wkładam go palcem, a nie wysięgnikiem teleskopowym, więc zakładam, że na długość palca nic mnie tam nie uwiera. Inna sprawa, że niektóre kobiety lubą uczucie uderzania w szyjkę macicy. Ale chyba nie jest to znacząca większość, ani tez uczcie, bez którego nie można żyć. Puenta jest taka, że zazwyczaj nie czuć, gdzie dokładnie jest stymulacja, jeśli nie dotyczy ona żołędzi łechtaczki. Penis ociera się o ścianki pochwy, wejście do pochwy, łechtaczkę, unerwione wargi sromowe i tyle. Wszystko na raz jest przyjemne, ale (przynajmniej ja) nie jestem w stanie powiedzieć, czy to efekt drażnienia korzeni łechtaczki czy wnętrza pochwy. Wiem za to, że pozycje z płytką penetracją (np. na boku przodem do siebie) są dla mnie bardzo przyjemne.
![]() |
#2209 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znów radze dokształcić się jak przeprowadza się zabieg klitoridektomii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak tacy panowie jak bober,czy aptrp wolą rozkminki na temat wielkości przyrodzenia. rozkładają na czynniki pierwsze znaczenia każdego słowa,jakby to miało udowodnić ich rację. od kilkunastu stron staram się im udowodnić,że my wielkość nie ma znaczenia,że liczy sie nastrój i technika,że wystarczy uśmiech,a każdy mankament znika,ale oni wolą zrzucić winę za swoje nieudacznictwo na wielksć wacka.bo tak jest prościej ![]() moja krucjata się skończyla.skoro wolą zyć w takim przekonaniu to ich sprawa.ja wolę cieszyć się sexem,a nie centymertami w biuście,udach,czy wzroście . zreszta ja jestem idealna ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-14 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do mojej krucjaty, to mylisz mnie z boberem, moje życie wygląda jednak trochę inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czepuiasz się niewiadomo czego.chyba tego ,że wiedze dozuję ci wiedze w częściach,a ty nie potrafisz tego poskładać do kupy? Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-14 o 12:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
gdzie są wypisane jakieś rozmiary prezerwatyw itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
Standardowa europejska prezerwatywa przewidziana została na członek o średniej długości ok. 14 cm podczas wzwodu (wg raportu Kinseya z 1948 roku – 15,25 cm, wg badania Wessellsa z 1996 roku – 13 cm). Rozmiar takiej średniej statystycznej gumki to ok. 180 mm długości i ok. 53 mm w obwodzie. Ludzie (i prącia) są jednak różni i okazało się, że to, co dobre dla Europejczyków, jest zbyt duże dla Hindusów (mających najmniejsze członki na świecie – w czasie wzwodu 12,5 cm), ale zbyt małe dla Sudańczyków, szczęśliwych posiadaczy największych penisów świata, w stanie erekcji osiągających 19–20 cm. Prezerwatywy w zależności od rynku zbytu produkuje się w trzech podstawowych rozmiarach: L (afrykański), M (europejski) i S (azja- tycki). Jednak w obrębie każdej z trzech grup pojawiają się kondomy dłuższe i nieco szersze niż standardowe (np. Durex Comfort XL, Unimil Special Collection XXL, RFSU Okeido, Contex Extra Large), co w większości przypadków służy jedynie poprawie samopoczucia (rozciągliwy lateks jest w stanie dopasować się do większego rozmiaru), a w związku z tym świetnie się sprzedaje. Na polskim rynku do największych należy Durex Comfort XL, liczący 218 mm długości i 63 mm w obwodzie. Dla równowagi istnieją też kondomy dla wyjątkowo ubogo wyposażonych panów, nazywane „ściśle przylegającymi” (np. Exotica Snugger Fit, Durex Close Fit czy RFSU Mamba).
Prezerwatywy produkowane są w różnych rozmiarach i zróżnicowane są pod względem następujących parametrów: średnica (6 rodzajów), grubość (3 rodzaje) oraz długość (3 rodzaje). Dla prącia długości około 12 cm przeznaczone są prezerwatywy w rozmiarze CAS C (Condomerie Amsterdam Standard (CAS typ C), czyli rozmiar poniżej 171 mm. Jednak powstały standardy, jeżeli chodzi o obwód. W Europie jest to 104mm, ale prezerwatywy faktycznie produkowane są w różnych wielkościach: dla grubszych, cieńszych, dłuższych czy krótszych członków. Co więcej kondomy te maja różne ciekawe i oryginalne nazwy jak np. Mates Conform (98 mm w obwodzie), Lifestyles Form Fitting, czy RFSU Mamba (102mm w obwodzie) i Contempo Exotica (98mm w obwodzie). Najmniejszy dostępny kondom to Exotica Snugger Fit, który jest zarówno wąski, oraz krótki, więc mężczyźni z mniejszymi członkami nie powinni się czuć zapomniani. Wśród dużych kondomów znajdujemy nazwy takie jak: Trojan Magnum czy Durex Gold (długi). Jest także wiele, wiele innych. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-14 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, co masz między nogami, ale to co między sklepieniem czaszki a podstawą, to mam pewne pomysły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlaczego jasia nie bije się w głowę? bo echo mu oczy wibije ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-01-14 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Rozeznanie
|
Na pochwę nie daje się znieczulenia?! Ciekawe o jakich zabiegach Ty mówisz...
Ciekawe na jakiej podstawie to mówisz, że więcej niż w mojej. Pewnie na podstawie tych wierutnych bzdur, które pieprzyłaś swego czasu nt. zakażeń HIV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.