|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płytka WigJig - gdzie kupić??
ja kupilam w Warszawie, za 2,50 w sklepiku "wsio za 2,50" ..
plastikowy koreanski czy japonski drobiazg :p powyrzucałam paskudne koraliki ktore byy w tym zestawie, a podstawka zostala .. ![]() i sluzy bardzo dobrze zaluje tylko ze nie kupilam ze 2-3 wiecej ..
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
http://www.impresjaart.pl/index.php?...emart&Itemid=2
tutaj też jest coś podobnego.
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
witajcie
bardzo interesuje mnie wigjig niestety w trójmiejskich empikach jakie odwiedziłam nikt nie wiedział o co mi chodzi ;( za dwa dni lecę do Londynu. czy orientujecie się może gdzie tam można kupić wigjiga? czy znacie jakiekolwiek adresy sklepów z półfabrykatami albo narzędziami w londynie? będę bardzo wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam! |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam i - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Potrzebuję wig jiga!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Znalazlam tutaj:
http://www.decoupage.art.pl/product_...oducts_id=3937 Zobaczcie czy o taki wam chodzi. Nie próbowalam jeszcze zakupow w tym sklepie, ale chyba bedzie to moj pierwszy raz
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
http://www.bizu.pl/produkt/pokaz/id/344
drogi, ale metalowy. wyczytałam na forum ze metalowy jest lepszy i stabilnejszy. ja już kupiłam - teraz tylko musze zacząć z niego korzystać
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Ja znalazłam na http://www.astari.pl/. Mają i taki metalowy i plastikowy. Trochę one drogie, ale jeśli ktoś chce mieć kupnego jiga a nie takiego domowej roboty, albo nie ma czasu, umiejętności itp. do majsterkowania to myślę że warto zajrzeć
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
hej mam pytanie do dziewczyn ktore maja kupnego wig jiga
jaki on jest duzy i co jaka odleglosc ma dziurki ba ja bym sama sobie zrobila taki metalowy |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Też od dłuższego czasu szukałam Wig Jiga i w końcu znalazłam- w Polsce a nie w USA i w cenie poniżej 100 zł
![]() http://www.allegro.pl/item740474919_...y_z_drutu.html Pan robi Wig Jigi i można się z nim umówić, jaki model jest potrzebny. Może być prosty, jak w linku albo z otworami naprzemiennymi 'Delphi' lub 'Olumpus'. Może być też o otworach ułożonych w kształcie koła 'Cyclop', ale też i łączony: połowa prostokąt, połowa koło czyli 'Centaur' Można też zamówić jakieś specjalne, niż standardowe kołeczki czy kółka- zależnie od potrzeb. Ja mam największe kółko 2,5 cm ![]() Ponieważ u niego kupowałam to mam i mogę podać nr telefonu na pv, jak ktoś jest zainteresowany. |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś poszukuje Wig Jig'a to mam do zaoferowania model aluminiowy Magic Jig tak jak prezentowany na stronie http://chce.to/p68807_Magic%20Jig
Został zakupiony przeze mnie jakiś czas temu w bizu, jednak jak na razie nie znalazł zastosowania. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to poproszę o wiadomość na priv. |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Podnoszę wątek. Czy któraś z wizażanek wie gdzie mogę takie cudo zdobyć. Na podanych wyżej stronach nic nie znalazłam. W empiku nie wiedzieli o co mi chodzi. Na allegro jedna osoba sprzedaje, ale nie wiem czy od niej kupić (nie mam tam konta). Przed zakupem wolałabym zobaczyć płytkę (takie moje skrzywienie, muszę zobaczyć, "pomacać", itp.)
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam zestaw Thing-a-ma-Jig - Beginner Kit(przywiozlam od razu dwa z anglii) wiec jeden lezy nierozpakowany. Zawiera plytke, zestaw plastikowych wtyczek i 3 rodzaje drucika
Jak ktos jest zaineteresowany poprosze info na priv. |
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tego Wig Jiga i jestem zadowolona.
http://allegro.pl/plytka-do-wyrobu-b...222129045.html Pan robi model "Centaur" czyli taki, który pozwala wygiąć wszystko co się chce To ok połowa najniższej ceny aluminiowego. Mogę dać swojego pomacać Jest z grubej plexi, nie z tandetnego plastiku. Kołeczki metalowe, a do nich różnej średnicy kółka także z plexi. (patrz wyżej ) Nie mam z nim żadnego problemu- wyginam bigle i różne kształty, no i przede wszystkim na reszcie RÓWNO! Dzięki temu mam na reszcie takie same kolczyki
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ten sam model i również polecam
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
To ciekawe, że jesteście zadowolone....bo ja kupiłam takie coś od tego Pana i jest to kompletne G
![]() Po pierwsze te nakładki na kołki są krzywe.....widać, że były cięte na ciepło i podczas tego procesu się zniekształciły.... A co najważniejsze te nakładki są za duże do biżuterii.....da się cokolwiek zrobić tylko z najmniejszą nakładką....bo pozostałe to do zawijasów nie bardzo.....no chyba że biżu dla konia ![]() A może Pan poszedł po rozum do głowy i robi mniejsze rozmiary.... Polecam oryginalnego wig jiga do kupienia np na Etsy. Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-09-08 o 22:27 |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Akurat mój egzemplarz jest jak najbardziej w porządku a nakładki są równe. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić, to to że niektóre dziurki były za ciasne - ale wystarczyło kilka razy przepchnąć i są już ok.
Te większe nakładki to może i faktycznie do zawijasów nie za bardzo, ale do większych elementów jak znazł. Mój był kupowany w grudniu zeszłego roku, może wcześniejsze lub późniejsze partie były gorsze... |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Hyhy to moj był kupowany dopiero w tym roku
![]() No nic....dla mnie jest nie bardzo......nawet jeśli byłby równy....to za duże są nakładki i tyle
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Można się z Panem skontaktować przed licytacją i umówić na takie końcówki, jakich się potrzebuje. Bynajmniej u mnie tak było.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
A czy teraz ktoś mi powie gdzie mogę to znaleźć? Na allegro ani widu ani słychu...
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Swego czasu było w sklepie bizu.pl, ale patrzyłam ostatnio i nie było
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.