|  2006-01-27, 00:18 | #31 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Dot.: Wilczkowy świecznik z masy solnej

wiadomość z ostatniej chwili... pokazalam zdjęcie świecznika znajomemu. Dorosłemu, dodam, całkiem, facetowi... az zawyl z zachwytu   magomi, jeszcze raz powiem jesteś wielka  )) | 
|     |   | 
|  2006-01-27, 10:42 | #32 | 
| Zakorzenienie | 

genialna robota, jestem pod wrażeniem, wygląda na fachową robote  gratuluje   | 
|     |   | 
|  2006-01-27, 11:56 | #33 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
  , a do masy dodałam mieszankę mąki: zwykła + ziemniaczana   | |
|     |   | 
|  2006-01-27, 12:01 | #34 | |
				 | 

Cytat: 
     ..a co do wielkości... nie jestem wielka, tylko 165cm     | |
|     |   | 
|  2006-01-27, 16:42 | #35 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2006-01-27, 19:04 | #36 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

tez chce taki... nie wyobrazam sopbie jak moglas cos takieog sama wykombinowac, NIEPRZECIETNE!!!

__________________ żegnam | 
|     |   | 
|  2006-01-27, 19:33 | #37 | |
				 | 

Cytat: 
  (a wilki to niestety towar deficytowy  ) ...a że nie miał świecznika i świeczki zawsze stały na biurku...   | |
|     |   | 
|  2006-01-29, 18:53 | #38 | 
| Rozeznanie | 

Gratuluję pomysłu Magomi! Urzekł mnie Twój świecznik!    Mogłabyś mi powiedzieć jak połączyłaś ze sobą ścianki? Na zdjęciach widze tylko, że urzyłaś jakiegoś sznureczka (rzemyka?), ale nie widzę nigdzie zakończeń  W sumie, to dobrze, bo znaczy, że jest świetnie zrobiony, ale podpatrzeć wykończenia to nie ma jak   | 
|     |   | 
|  2006-01-29, 21:59 | #39 | 
				 | 

tez jestem zainteresowana łączeniam bo już mam swój jeszcze tylko pomaluje chyba bo nie wiem czy wyjdzie Edytowane przez kolalight Czas edycji: 2006-01-30 o 15:31 | 
|     |   | 
|  2006-01-29, 22:21 | #40 | |
				 | 

Cytat: 
  , żeby nie było zbyt dużo wystających końcówek i supełków   Wzięłam walającą się po domu włóczkę i szydełko i metodą prób i błedów (były problemy z utrzymaniem ścianek w pionie  ) udalo mi się wszystko połączyć  a końce sznurka zawiązałam po wewnętrznej stronie świecznika, żeby nie było nic widać  Niestety nie pamiętam jak dokładnie to jest związane  , ale jak tylko będzie okazja, to spróbuje zrobić zdjęcia, które może choć trochę pomogą  A na razie: wierze w was  - na pewno dacie sobie jakoś radę   | |
|     |   | 
|  2006-01-29, 22:26 | #41 | |
				 | 

Cytat: 
   Tylko nie wiem, czy przypadkiem w tym kawałku z kwiatkiem u góry nie zrobiłas dziurek w zlym miejscu...   Czekam na zdjęcie gotowego świecznika   | |
|     |   | 
|  2006-01-30, 11:12 | #42 | |
| Rozeznanie |  Dot.: Wilczkowy świecznik z masy solnej 

Dziękuję za odpowiedź, Magomi   Zobaczymy co wyjdzie z mojego łączenia metodą prób i błędów  Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2006-01-30, 11:54 | #43 | 
				 | 

czy będziesz robiła jeszcze inne podobne do tego???

Edytowane przez kolalight Czas edycji: 2006-01-30 o 15:33 | 
|     |   | 
|  2006-01-30, 13:22 | #44 | 
				 | 

już powiązane!!! fotki w wątku o wielkanocnej masie solnej. Przepraszam że się wtrąciłam na beszczelnego z moim świecznikiem. Nie pomyślałm.

Edytowane przez kolalight Czas edycji: 2006-01-30 o 15:31 | 
|     |   | 
|  2006-01-30, 14:50 | #45 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Konin/ Londyn 
				 | 

JAAAAAAAAAAAAAA cos cudownego! Moj TZ jest poprostu maniakiem wilkow i cos takiego sprawilo by mu wielka przykjemnosc  tylko ja nie mam do takich rzeczy talentu a na pewno nie do narysowania takiego wilka   Poprosilam znajomego ostatnio i wilka namalowal mi na kamieniu moze kiedys zrobie fotki i wam pokaze   | 
|     |   | 
|  2006-01-30, 15:11 | #46 | |
				 | 

Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)   Świecznik prezentuje się bardzo ładnie, tylko jeszcze troszkę kolorków trzeba...  Ale wiosna już niedługo i pewnie świecznik lada dzień rozkwitnie   | |
|     |   | 
|  2006-02-01, 14:59 | #47 | 
| Raczkowanie | 

o rany szczeka mi opadla jak to zobaczylam...naprawde gratuluje, to jest swietnie, swietny pomysl...ten cien, jaki rzuca swiecznik...powiedz czy Ty sama na to wpadlas ?

| 
|     |   | 
|  2006-02-02, 17:39 | #48 | 
				 | 

Sama, samiuteńka    
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | 
|     |   | 
|  2006-02-06, 21:57 | #49 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: W-wa 
				 | 

Jestem pod wrażeniem   weź mi przypomnij jka się robiło masę solną.... proszę wszytsko krok po kroku i co potem, bom głupia  pozdrawiam!! 
				__________________ 'Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą'   I dobrze mi z tym!  'nie narzekaj, że masz pod górę, skoro jest to wspinaczka na szczyt' | 
|     |   | 
|  2006-02-07, 21:07 | #50 | |
				 | 

Cytat: 
 Po wyrobieniu ciasta, wałkuję je, wykrajam kwadraty, wycinam wzorek, przy pomocy linijki i słomki robię dziurki w odpowiednich miejscach i wszystko suszę na kaloryferze. Jak wyschnie, to maluję farbkami i pokrywam lakierem.   
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | |
|     |   | 
|  2006-02-08, 18:07 | #51 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: W-wa 
				 | 

no wiesz....brzmi nieskomplikowanie a jak kto ma dwie lewe ręce..  może kiedys sie pokuszę....na razie zbliża sie wielkimi krokami koniec ferii na studiach, wracamy w kierat :/ jeszcze raz pozdrawiam   
				__________________ 'Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą'   I dobrze mi z tym!  'nie narzekaj, że masz pod górę, skoro jest to wspinaczka na szczyt' | 
|     |   | 
|  2006-02-08, 18:36 | #52 | 
				 | 

Czy ktoś ma dwie lewe czy dwie prawe ręce.. tego nie wiadomo, dopuki się nie spróbuje  , a zrobienie świecznika nie jest aż takie trudne, jak się wydaje na poczatku   
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 16:03 | #53 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Konin/ Londyn 
				 | 

chetnie zrobilabym taki swiecznik na prezent na walentego ale nie dam rady tak namalowac tego wilka przeczytalam ze zrobilas to olowkiem ale watpie zeby wyszlo tak slicznie jak Tobie    | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 16:16 | #54 | 
				 | 

agi, na pewno sobie poradzisz, sa inne sposoby niż malowanie? masz drukarkę? w wiadomości nr 25 magomi wkleila szabloniki, wystarczy sobie wydrukować w odpowiedniej wielkości i można nawet przykleić. Jak polakierujesz nie będzie widać za bardzo że to naklejane...   do roboty i nie marudzić   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 16:40 | #55 | |
				 | 

Cytat: 
   A co do ołówka.. najgorsze sa do narysowania kontury "plam" na wilku  potem to juz dziecinna robota: kolorowanie (niekoniecznie dokładne)   Powodzenia   
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | |
|     |   | 
|  2006-02-12, 16:14 | #56 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 |  Dot.: Wilczkowy świecznik z masy solnej 

Jutro miałam go dać mojemu TŻ ale nie wiem surowo wygladał lepiej a teraz taki troche krzywawy duzo przewitow nie wiem sama co robic.....czy sie nie zblaznie ...te dwa serduszka na sznureczku to nimi mialam zwiazac folie w ktorej bylby swiecznik poradzcie czy dawac czy lepiej nie??

| 
|     |   | 
|  2006-02-12, 16:44 | #57 | 
				 | 

eldrin, fajny świecznik Ci wyszedł, daj go koniecznie!!! napracowalaś się specjalnie dla niego   jak Ci się spodobala zabawa z masą to jeszcze podpowiem jedną taką "sztuczkę" przy wycinankowych formach - po wypieczeniu biorę pilnik (nawet taki do paznokci jak nie mam innego) i wszystkie krawędzie opiłowuję ma gładko. Wtedy to wygląda tak bardziej elegancko? niż surowy... Ale na przyklad do świecznika wilczkowego mogłoby nie pasować, bo on taki jest jakby...skórzany  a Twoj jest naprawdę dobry więc nie marudź, zapakuj, dodaj jeszcze buziaczka  i faceta ucieszysz   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-02-12, 17:38 | #58 | ||
				 | 

Cytat: 
  Świecznik wyszedl bardzo ładny i twojemu TŻ na pewno się spodoba  Tym bardziej, że sama go zrobiłaś - doceni to  Cytat: 
  Też tak robiłam. Brałam pilnik albo papier ścierny i każdą ściankę dookoła wygładzałam (krawędzie po wycięciu księżyca też)   
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | ||
|     |   | 
|  2006-02-12, 20:26 | #59 | 
| Zadomowienie | 

swiecznik swietny!! naprawde niesamowite wrazenie    jakich farb uzylas do malowania tempery czy akrylu? czy moze jeszcze czyms innym malowalas? bo ta czern sprawia wrazenie lekko slniacej? | 
|     |   | 
|  2006-02-12, 21:17 | #60 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dorka dokladnie tydzien temu wstyd sie przyznac ale w niedziele zrobilam swiecznik schnal i w 3 dniu wzielam i pociaglam go zwyklymi plakatowkami i tak 3 razy w sumie potem kupilam namniejszy lakier olejny do drewna 500 ml za 3.5 zeta i tak e 2- 3 warstwy i stad ten blysk....facet proponowal mi akrylowz ale bardziej smierdzi tylk ze szybciej schnie ale ja wybralam olejny mimo iz dluzej schnie ale mniej smierdzi ...pozdro jutro opisze reakcje TŻ roktemu dalam mu min. karteczke z wyszytymi postaciami chlopca i dziewczynki calujacych sie...do zwyklego kupnego prezentu dozucam cos od siebie  zawsze bo to jedyy facet jakiego mialam ktory docenia cos zrobionego...,i iz nie jest najladniejsze i dokladiejsze... | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.