|  2006-02-12, 21:30 | #61 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Dot.: Wilczkowy świecznik z masy solnej

Cytat: 
  Po wyschnięciu było matowe, a błysku nadał (i tak konieczny) lakier nitro do drewna i jakiś inny w spray'u(żeby się nie rozmazał ołówek na wilkach)  Cytat: 
  ...chyba ten w spray'u  Ale nic, czuć tylko jak się nos przyłoży do ścianki, a tego przeciez się nie robi nacodzień   
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | ||
|     |   | 
|  2006-02-15, 15:49 | #62 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Łęczna 
				 | 

uwielbiam takie zeczy a to jest przecudne   masz wielki talent i precyzje z tego co widze po twoich pracach | 
|     |   | 
|  2006-02-15, 17:37 | #63 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

chce zrobic podobny świecznik, z tym że nie z wilkiem, ale z kotkiem siedzącym na płotku na tle księżyca.czy jest tutajjakas zdolna wizażanka która mogłaby narysowac dla mnie taki szablon?lub czy ma ktoś taki obrazeczek?bo nie moge nigdzie znaleść takiego rysunku a na 26-ego chciałabym zrobic świecznik.HELP  !! | 
|     |   | 
|  2006-02-15, 17:59 | #64 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wrocław ( Brzeg) 
				 | 

jest tylko coś takiego    
				__________________ Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...  15.08.2009  | 
|     |   | 
|  2006-02-15, 18:06 | #65 | |
				 | 

Cytat: 
  !!cudowne,wspaniałe:  D!na pewno zamieszcze zdjęcia świecznika,dziekuje Ci bardzo.dwakotki to jeszcze lepiej,bo to prezen dla TŻ na rocznice.bjuti   | |
|     |   | 
|  2006-02-15, 20:38 | #66 | 
				 | 

Ja znalazłam takie...    
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | 
|     |   | 
|  2006-02-15, 20:42 | #67 | 
				 | 

...i takie    
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | 
|     |   | 
|  2006-02-15, 22:46 | #68 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

moze cos takiego tylko na tle ksiazyca, choc ja probowalam i mi niewyszlo ale moze tobie sie uda...

Edytowane przez k-iwka Czas edycji: 2006-02-16 o 09:50 | 
|     |   | 
|  2006-02-15, 22:52 | #69 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

ja typuję czwarty od magomi   ten czarno-bialy  )))) | 
|     |   | 
|  2006-02-16, 09:47 | #70 | 
				 | 

ja wybralabym jakas prosta forme, bo jak juz pisalam wczesniej nie jest tak latwo wyciac skaplikowany wzór a po zaschnieciu tez juz wiele nie da sie zrobic ( myslalam ze bedzie mozna pilnikiem/papierem sciernym troche wyrównac ale tak sie nie da!!). powodzenia i czekamy na zdjecia

| 
|     |   | 
|  2006-02-16, 15:31 | #71 | 
				 | 

jejkuuu dziekuje Wam dziewczyny  . wybrałam szablon od magomi dwa kociaki na tle księżyca.zobaczymy,czy sie uda  .trzymajcie kciuki.zdjęcia na pewno zamieszczę,ale świecznik mam zamiar robić w sobotę.doliczcie z 3 dni na schniecie, 2 na malowanie + lakierowanie, na powiązanie tego wszystkiego...tak za tydzień fotki dopiero beda  jeszcze raz dzieki | 
|     |   | 
|  2006-02-16, 16:26 | #72 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2006-02-16, 21:42 | #73 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   Ale wszystko da się zrobić (podobno)  Powodzenia!! 
				__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | ||
|     |   | 
|  2006-02-22, 21:30 | #74 | 
				 | 

witam oto ostatnie moje cudo, swiecznik nr 2, lepsza wersja poprzedniego http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95980&page=2 ocencie | 
|     |   | 
|  2006-02-23, 11:10 | #75 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ I was made for loving you baby And you were made for loving me And I can't get enough of you baby Can't you get enough of me...? | |
|     |   | 
|  2006-02-23, 15:56 | #76 | 
				 | 

rzeczywiście bardzo ładny.ja z mojego z kotmaki zrezygnowałam z braku czasu.po prostu nie mam kiedy go zrobic a rocznica w niedziele.ale pomysł był niezły, może ktos inny z niego skorzysta.pozdrawiam

| 
|     |   | 
|  2006-10-19, 14:18 | #77 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

witajcie, bardzo mi się podobają Wasze świeczniki i postanowiłam też podobny zrobić. Nigdy jednak nie robiłam niczego z masy solnej i nie wiem jaka powinna być jej konsystencja. Wycielam już te kwadraty, ale wydaje mi się że ta masa jest za miękka i ciężko jest z niej coś wyciąć ewentualnie wydłubać ale wtedy nie będzie odpowiedniego efektu. Czy jak poczekam aż to przeschnie to będę mogła jeszcze coś wyciąć czy próbować teraz? Pomóżcie prosze   | 
|     |   | 
|  2006-10-19, 15:58 | #78 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D 
				 | 

ten wilczkowy swiecznik cuuuuuuuuudo ale pewnie przestraszylabym sie jak bym zobaczyla takiego wilka na scianie....   
				__________________  Nie ma to tamto co by tego to by niech tam  "rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę czasu  " | 
|     |   | 
|  2006-10-19, 16:46 | #79 | 
				 | 

ratunku!!!  kruszy mi się ta masa (jak podeschła trochę) - czy to normalne??? | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-10-19, 16:51 | #80 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D 
				 | 

chyba nie. mi sie nigdy nie kruszyla. moze zle proporcje??

__________________  Nie ma to tamto co by tego to by niech tam  "rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę czasu  " | 
|     |   | 
|  2006-10-19, 17:16 | #81 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Cytat: 
 cudnie ci to wyszlo  dawaj swojemu facetowi szybciutko a zobaczysz ze oniemieje z zachwytu   | |
|     |   | 
|  2006-10-19, 17:48 | #82 | 
				 | 

dałam jedną szklanę soli, jedną szklankę mąki (pszenna + ziemniaczana) i trochę wody. Może dałam za dużo wody ale w z taką ilością wody była najbardziej plastyczna.  Jak się skruszy to spróbuję jeszcze raz, powiedź mi tylko Owieczko666 ile tej wody, jaka to musi być konsystencja. pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2006-10-19, 18:15 | #83 | 
				 | 

wiesz co?? zaraz postaram sie wkleic linka o masie solnej bo ja to zawsze robie na oko takze ci nie pomoge ale tam pewnie cos znajdziesz

|     |   | 
|  2006-10-19, 18:17 | #84 | 
				 | 

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=masa+solna poszukaj tu. sa rozne linki i przepisy   
|     |   | 
|  2006-10-19, 18:20 | #85 | 
				 | 

ok - dzięki    Ja wziełam takie proporcje jak podawały tu dziewczyny, szukłam trochę po forum, ale wszędzie już są pokazywane gotowe wyroby (przynajmniej ja nic z odpowiedzią na moje pytanie nie znalazłam) czekam na linka - jeszcze raz dziękuję   | 
|     |   | 
|  2006-10-19, 20:15 | #86 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Świetne świeczniki naprawde super   . Chcialabym zrobic taki tylko mam problem .Czy te ścianki sie nie rozwalają i jak najlepiej je łączyć ? Bo jak czwartą ściankę związac u dołu i ile dziurek . No i czy trzeba zrobic 5 takich samych kafelków ? | 
|     |   | 
|  2006-10-19, 21:09 | #87 | 
| Rozeznanie | 

świetne te wasze świeczniczki są. Bardzo mi sie podobają i postanowiłam sama zrobić  Już projekt mam gotowy, będzie wzór kwiatowy. I już coś o świętach myślę ,także jakiś świąteczny, ale tu jeszce te moje wzory muszę przejrzeć. | 
|     |   | 
|  2006-10-20, 13:19 | #88 | 
				 | 

Owieczka666 dziękuje za linka   Jednak chyba za dużo wody dałam i za drobny wzór zrobiłam (te kotki na płotku z podawanych przez dziewczyny szablonów) - i nie chcą mi się te kotki utrzymac, z powodu wąskiego połączenia  Wybiorę inny wzór i spróbuję jeszcze raz   | 
|     |   | 
|  2006-10-20, 16:10 | #89 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: ... 
				 | 

Ten świecznik jest śliczny!   
				__________________ "Przyjaciel to ktoś do kogo możesz zadzwonić nad ranem i powiedzieć: -Jestem w więzieniu w Meksyku. A on odpowie: -Nie przejmuj się, zaraz tam będę!"   | 
|     |   | 
|  2006-10-20, 18:29 | #90 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

dobra wczesniej to sobie myslałam < o piekny swiecznik tez taki chce zrobic> no i mi sie wydawalo ze zboie a tu gucio   kopmpletnie mi nie wyszlo! newet sama masa  buuuuuu | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.