Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-22, 16:17   #331
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i

spróbuje jutro jeszcze raz, ja myje włosy z rana, susze,pomagam sobie przy tym szczotką, no i na koniec Efalockczasami na puszenie dobry jest wosk(ja mam taki w pudełeczku chyba welli)biore odrobinke na ręke i nakładam tylko na końcówki szybkimi ruchami, dzięki temu jakoś tak sie nie elektryzują włoski
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 16:23   #332
mazda__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
No widzisz.... ja tez w cuda nie wizylam ze cos pomzoe moim wlosom by sie tak nie puszyly... zaryzykowalam i L'oreal sie sprawidzl .. wlosy nie sa wcale przecizone... moze nie dokladnie je prostujesz.. no nie wiemm....

Czuczenka a Ty masz raczej grube włoski czy nie bardzo?? Ja właśnie zastanawiam się nad tym Loreal'em ale moje włosy są dość grube i obawiam się że po tym mogą jeszcze bardziej się obciążyć
mazda__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 18:43   #333
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

ja dotychczas bylam baaaaaaaaaaardzo zadowolona z Hot Lissa, koncze juz moja buteleczke no ale niestety - kiedy temperatura na dworze spadla ponizej 0'C i zaczal padac snieg... Hot Liss sie poddal dziekuje mu za to ze jesien przetrzymal, no ale zima to juz (jak na moje wloski) dla niego za duze wyzwanie

Henry Miller

nafie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 21:46   #334
warta_swieczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia_bella
hmm... zostać w domu sprawdziam to działa
kurka dziewczyny nie przesadzacie?? jest teraz taki wybór czapek...ALE NIE - wszystkie laski wola dostac zapalenia ucha niz wlozyc czapke na łeb :/ i wlosy sie nie skreca i nie bedzie zimnno. ja tak robie - jak zdejme, to troche przygladze i jest tak jak mialam zanim wyszlam...

warta_swieczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 06:37   #335
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazda__
Czuczenka a Ty masz raczej grube włoski czy nie bardzo?? Ja właśnie zastanawiam się nad tym Loreal'em ale moje włosy są dość grube i obawiam się że po tym mogą jeszcze bardziej się obciążyć
Hmmm ja mam raczej takie sredniawe wloski, ni za cienkie ni za grube... wiec mysle ze przy prostowaniu jak je dobrze wyprostujesz tzn az L'oreal takjakby wtopi Ci sie we wlosy, to nie ma mowy o obciazaniu... wlasnie jak dobrze to zrobisz to wloski beda takie sypkie...

Cytat:
ja dotychczas bylam baaaaaaaaaaardzo zadowolona z Hot Lissa, koncze juz moja buteleczke no ale niestety - kiedy temperatura na dworze spadla ponizej 0'C i zaczal padac snieg... Hot Liss sie poddal dziekuje mu za to ze jesien przetrzymal, no ale zima to juz (jak na moje wloski) dla niego za duze wyzwanie
Nafie: no wiesz ... moje wlosy tez moga robic rozne wydzibasy jesli na nie pada mokry snieg ale ja zawsze kaptur na glowe i zasuwam i jedynie czasem cos sie zrobi z grzywka, ale to w sporadycznych przypadkach... heh.. szlam ostatnio do szkoly i z drzewa spadla czapa sniegu i mi prosto na wystajaca grzywke z kaptura heh myslalam ze sie poskreca, ale nic sie nie skrecilo.... byla jedynie mokra... a jak wyschla to zostala normlna
Cytat:
spróbuje jutro jeszcze raz, ja myje włosy z rana, susze,pomagam sobie przy tym szczotką, no i na koniec Efalockczasami na puszenie dobry jest wosk(ja mam taki w pudełeczku chyba welli)biore odrobinke na ręke i nakładam tylko na końcówki szybkimi ruchami, dzięki temu jakoś tak sie nie elektryzują włoski
Gabi2: moze tez sęk tkwi w tym, ze myjesz wlosy rano.. i sa one nie dokladnie wysuszone...w sumie to moze wlasnie byc tez ten problem.. bo dziewczyny tu mowily o tym... sprobuj raz umyc wlosy na wieczor i pozwolic im wyschnac w nocy... albo suszarka wysusz na noc... i idź spac rano wstaniesz i zobaczysz jakie sa efekty Hot Lisska i prostownicy

Pozdrawiam

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-24, 12:16   #336
dziunia3105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mazda__
Dziunia 3105 koniecznie napisz jak Twoje wrażenia po nowym lorealu. Ja mam podobne włoski i też zastanawiam sie na jego kupnem. Dziewczyna tak go sobie chwalą że chyba ja również go sobie sprawię.

Wypróbowłam no i działa . Po nałożeniu na mokre włosy, wysuszyłam suszarką i już było widać, efekt. Później prostownica poszła w ruch i efekt był jeszcze lepszy. Ja Hot Lissa polecam. Wielkie dzięki Wizażanki za polecenie tego różowego cudeńka
dziunia3105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 17:36   #337
mazda__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziunia3105
Wypróbowłam no i działa . Po nałożeniu na mokre włosy, wysuszyłam suszarką i już było widać, efekt. Później prostownica poszła w ruch i efekt był jeszcze lepszy. Ja Hot Lissa polecam. Wielkie dzięki Wizażanki za polecenie tego różowego cudeńka
Dzięki wielkie! Ja już niedługo też wypróbuję
mazda__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-26, 23:05   #338
mp2088
Raczkowanie

Ja uzywam hot lissa ale nie widze jakis super efektow.. ale za to ladnie pachnie;] a moze nie widze efektow bo zawsze go uzywam i nie mam porownania.. a co do wilgoci to jezeli chodzi o snieg to.. czapke mam na glowie, kaptur i wloski sa schowane wiec nic sie z nimi nie dzieje..a na deszcz nie mam rady.. sam kaptur nie pomaga..
mp2088 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 14:41   #339
Justin_14
Zakorzenienie

wiecie szczerze nie polecam produktów MATRIXA- używam serii zielonej dolepszego skrętów fal i loków- gówienko. Razcej mi prostuje włosy- jedyna jego dobra cecha to to, że zapobiega puszeniu i jest w tym dobry. Moja fryzjerka stwierdziła, że łatwiej przy moich niezdecydowanych wlosach będzie ej skręcić niż wyprostować więc co by było po sleek look (bo wybierać kazała mi między tymi dwoma) matrix to z lekka sciema
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 18:08   #340
Smerfi
Rozeznanie

A zauważyłyście, że ostatnio w Realach nie ma hot lissa Ja byłam w 3 realach, każdy w innym mieście i nigdzie nie znalazłam loreala. Dopiero w naturze go kupiłam, ale mam niesmak bo tam to czyste zdzierstwo
Smerfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 16:23   #341
jazzinho
Raczkowanie

ja uzywam czegos takiego i jest nawet ok tylko nie nalezy przesadzic z iloscia bo wlosy staja sie bardzo matowe
kupilam to w salonie fryzjerskim,
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10940
jazzinho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 17:45   #342
mp2088
Raczkowanie

u mnie w miescie (Szczecin) hot liss mozna dostac w niektorych marketach, ale ja wole sobie zaoszczedzic i kupuje "hurtowo" - tzn. 2 sztuki hot lissa za 18zl w sumie i jest fajnie
mp2088 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 18:40   #343
Sunriska
Przyczajenie

Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?

Uuu.. co do prostowania włosów. Prostuje rzadko, bo zbyt zdrowe dla nich to niestety nie jest.. Ale fajnie czasem przejść małą odmianę A co do ratowania ich przed ponownym skręceniem się: na mnie nie działa nic. Również po dojściu do domu od fryzjera już mi się falują. Dlatego przeważnie prostuję w domu
Stary 2006-01-01, 20:46   #344
paulcia1
Raczkowanie

Oj zachęciły mnie te Wasze opinie na temat Hot Lissa. prawie cały wątek przejrzałam (nielatwe zadanie uff! tym bardziej że dopiero raczkuję) i tak zafascynowana poleciałam do sklepu. juz zastosowalam i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało. włoski się nie puszą, ale też klapnięte nie są po prostowaniu, a i chyba zmniejszyła się tendencja do przetłuszczania u nasady (to chyba taka reakcja obronna włosów:P), tak więc jestem wielce uradowana i wielce Wam dziękuję Wizażanki ale ten olejek o ktorym pisałyście też troche kusi, ale jak na razie zadowalam sie l'orealkiem
paulcia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 23:04   #345
paulcia1
Raczkowanie

aa zapomnialam dodać, że włosy się nie odkształcają od gumki, co jak dla mnie jest dosyć istotne
Stary 2006-01-03, 08:42   #346
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i

Cytat:
Napisane przez paulcia1
Oj zachęciły mnie te Wasze opinie na temat Hot Lissa. prawie cały wątek przejrzałam (nielatwe zadanie uff! tym bardziej że dopiero raczkuję) i tak zafascynowana poleciałam do sklepu. juz zastosowalam i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało. włoski się nie puszą, ale też klapnięte nie są po prostowaniu, a i chyba zmniejszyła się tendencja do przetłuszczania u nasady (to chyba taka reakcja obronna włosów:P), tak więc jestem wielce uradowana i wielce Wam dziękuję Wizażanki ale ten olejek o ktorym pisałyście też troche kusi, ale jak na razie zadowalam sie l'orealkiem
Paulcia1, a jakiej prostownicy uzywasz? i jakie masz wlosy? bo ja mam lekko falujace,raczej koncowki sie wywijaja, mam prostownice Babyliss (ale nie PRO) wet n'dry do wlosow mokrych i suchych i uzywalam tego Hot Lissa ale efekty wcale nie byly tak zadowalajace. nie wiem moze to wina prostownicy,dziwne bo moje wlosy nie powinny sprawiac problemow w prostowaniu, wk oncu nie sa krecone,prostowanie zajmuje mi duzo czasu przez to ze musze po kazdym pasmie przejechac kilka razy a i tak nast.dnia wlosy nie sa proste. poza tym ten Hot Liss u mnie powodowal przetluszczanie sie wlosow-nakladalam go na rozne sposoby,mniej i wiecej, suszylam suszarka i rano prostowalam i efekty nie byly zadowalajace.
w promocji nabylam tez 2 butelke hot lissa,jeszcze nie napoczeta i nie wiem co z nia zrobie,ale przymierzam sie do kupna prostownicy GA.MA-jest w pelni ceramiczna (wszystkie marketowe a nawet Efalock maja tylko POWLOKE ceramiczna) i jonizujaca czyli zamyka wlokna wlosow i je wygladza-moze to kwestia wlasciwej [prostownicy...
kupilam olejek do prost. i serum krystaliczne Renee Blanche,razem za 59zl,zobacze moze to da efekty,ale prostownice GA.MA juz sobie upatrzylam,zaluje tylko ze kupilam tego Babylissa...

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 10:51   #347
paulcia1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chomiczka
Paulcia1, a jakiej prostownicy uzywasz? i jakie masz wlosy? bo ja mam lekko falujace,raczej koncowki sie wywijaja, mam prostownice Babyliss (ale nie PRO) wet n'dry do wlosow mokrych i suchych i uzywalam tego Hot Lissa ale efekty wcale nie byly tak zadowalajace. nie wiem moze to wina prostownicy,dziwne bo moje wlosy nie powinny sprawiac problemow w prostowaniu, wk oncu nie sa krecone,prostowanie zajmuje mi duzo czasu przez to ze musze po kazdym pasmie przejechac kilka razy a i tak nast.dnia wlosy nie sa proste. poza tym ten Hot Liss u mnie powodowal przetluszczanie sie wlosow-nakladalam go na rozne sposoby,mniej i wiecej, suszylam suszarka i rano prostowalam i efekty nie byly zadowalajace.
w promocji nabylam tez 2 butelke hot lissa,jeszcze nie napoczeta i nie wiem co z nia zrobie,ale przymierzam sie do kupna prostownicy GA.MA-jest w pelni ceramiczna (wszystkie marketowe a nawet Efalock maja tylko POWLOKE ceramiczna) i jonizujaca czyli zamyka wlokna wlosow i je wygladza-moze to kwestia wlasciwej [prostownicy...
kupilam olejek do prost. i serum krystaliczne Renee Blanche,razem za 59zl,zobacze moze to da efekty,ale prostownice GA.MA juz sobie upatrzylam,zaluje tylko ze kupilam tego Babylissa...
Wydaje mi się, że moja prostownica wcale nie jest rewelacyjna, raczej przeciętna - firma mpm product, ma ceramiczne płytki i regulację temperatury, tak więc w zależności od tego czy włosy są podatne na układanie można dobrać temperaturę jak dla mnie jest wystarczająca. a włosy mam gdzieniegdzie kręcone (często przy twarzy wrr! i końcówki także się wywijają ), gdzieniegdzie falowane i niesamowiecie mnie denerwuje to że na wierzchu kręcą się troche mniej niż pod spodem tak jakby nie mogły się sprecyzować i w miarę równomiernie kręcić . raczej trudno je ułożyć, bo zawsze znajdą sobie same jakąś ciekawszą pozycję. takie prostowanko zajmuje troche czasu (już troche nabrałam wprawy ), ale lepsze chyba to niż potem cały dzień się zastanawiać czy na głowie znów nie ma ani ładu, ani składu, czy coś nie sterczy, nie odstaje, nie puszy się, nie wywija beznadziejnie bla bla
a może za dużo nakładałaś Hot Lissa przy skórze? i dlatego się przetłuszczały. a ten olejek może sprawić, że jeszcze bardziej się bedą przetłuszczać. też to rozważałam i na razie zostaję przy l'orealu. trudno mi to ocenić, bo sama nie używałam ani olejku, ani serum RB.
pozdrawiam!!
Stary 2006-01-03, 13:06   #348
xfiore
Przyczajenie

W Krakowie spokojnie Hot Lissa można w MAKRO kupić i w Carrefourze.
Cena na pewno lepsza niż na Allegro i w drogeriach.
xfiore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 14:13   #349
turcia
Raczkowanie

czesc dziewczyny!
jestem tu nowa jak widac mam pytanie nie dotyczące tego forum,pomozcie mi jaki jest dobry preparat chroniący włosy przed wysoką temperaturą.Prosze pomozcie bo niechem niszczyc wlosow prostownica dzieki pozdrawiam
turcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 23:59   #350
MissIndependent
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulcia1
Wydaje mi się, że moja prostownica wcale nie jest rewelacyjna, raczej przeciętna - firma mpm product, ma ceramiczne płytki i regulację temperatury, tak więc w zależności od tego czy włosy są podatne na układanie można dobrać temperaturę
chyba mam taka sama tez jestem z niej zadowolona. Swoja droga wyglada identycznie jak Euroluxy z allegro

do kupna hot lissa rowniez sie przymierzam. widziałam go tez w E.Leclerc. ceny dokladnie nie pamietam ale cos ok.14-15zl. Zawsze to mniej niz 18
MissIndependent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 14:12   #351
paulcia1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissIndependent
do kupna hot lissa rowniez sie przymierzam. widziałam go tez w E.Leclerc. ceny dokladnie nie pamietam ale cos ok.14-15zl. Zawsze to mniej niz 18
ja tez w Leclerc nabylam.... za 14.99zl
Stary 2006-01-05, 14:27   #352
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chomiczka
Moze jestes jedna ztych odob na ktore Hot Liss nie dziala przykro mi.. ale dla pewnsoci powiem i zapytam sie czy :

- na umyte wieczorem wlosy nalozylas Hot Lissa a potem wysuszylas na szczotce?
-potem rano wstałąs nałozyłas troche Hot Lissa i wyprostowalas włosy?
- jeszcze jedno jak prostowalas to wyprostowalas dokładnie pasmo po pasmie zeby nic sie nigdzie nie kleilo i było takie sypkie??

NIekottorzy moze nie umieja dokladnie wyprostowac wlosow a potem narzekaja ze jest coś złego... a czesto wynika to tylko z ich nie wiedzy uzytkowania danego produktu

pozdrawiam

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-01-05, 16:31   #353
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i

Cytat:
Napisane przez czuczenka
Moze jestes jedna ztych odob na ktore Hot Liss nie dziala przykro mi.. ale dla pewnsoci powiem i zapytam sie czy :

- na umyte wieczorem wlosy nalozylas Hot Lissa a potem wysuszylas na szczotce?
-potem rano wstałąs nałozyłas troche Hot Lissa i wyprostowalas włosy?
- jeszcze jedno jak prostowalas to wyprostowalas dokładnie pasmo po pasmie zeby nic sie nigdzie nie kleilo i było takie sypkie??

NIekottorzy moze nie umieja dokladnie wyprostowac wlosow a potem narzekaja ze jest coś złego... a czesto wynika to tylko z ich nie wiedzy uzytkowania danego produktu

pozdrawiam
Czuczenko, caly czas probuje sie przekonac do tego HOT LISSA...
wiesz, wczesniej zastosowalam sie dokladnie do Twojej rady i nalozylam Hot Lissa wieczorem na wilgotne wlosy, wysuszylam suszarka i rano na suche wlosy znow HL+ prostownica...i efekt taki sobie ale...
teraz mam wlasciwa prostownice-profesjonalana GA.MA i ta prostownica dopiero prostuje wlosy zachwycalam sie juz nia w watku "najlepsze prostownice do wlosow" w kazdym razie przy okazji GA.My nabylam rowniez olejek do prostowania wlosow + serum krystaliczne Renee Blanche no i ... o ile z tego serum jestem baaardzo zadowolona wloski sa takie super mieciutkie , lsniace, az sie chce ich dotykac to z olejku troche mniej -nie wiem na razie probowalam go 2 razy,czytalam jak wizazanki go dozuja (7-10psikniec i nie na czubek glowy) ja dawalam ok3-4 psikniec i wlosy lsnily, ale takie ciezkie byly,jakby...tluste jeszcze go potestuje.
ale do rzeczy - wczoraj umylam wloski, nalozylam na polowe wlosow serum RB, rozczesalam poszlam spac i dzis rano nalozylam HOT LISSA i wyprostowalam wloski - efekt duzo lepszy niz przy mojej poprzedniej prostownice Babyliss teraz b.szybciutko prostuje wloski,nie musze po kazdym pasnie przejezdzac po 3-4 razy, wystarczy 1-2 i wloski momentalnie robia sie prosciutkie . na koniec wtarlam w polowe wlosow+na koncowki krysztalik RB i jest BOSSSKO
czyli: wg mnie efekt jaki uzyskamy za pomoca HOT LISSA zalezy od prostownicy jakiej uzywamy (no i od rodzaju wloskow). nie wiem jak bez serum RB-moze wlosy nie lsnilyby tak jak teraz - w kazdym razie bede stosowac duet HOT LISS + serum RB a moze i do olejku sie przekonam

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-09, 13:58   #354
o000agus
Zadomowienie

a ja juz chcialam kupic w tesco albo w naturze (takie same ceny) a tu sie dowiaduje ze w realu taniej powiedzcie mi jesli wiecie jaka jest aktualna cena mleczka loreala hot liss w realu? we wszystkich miastach jest taka sama?
osobiscie na puszenie polecam prostownice tondeo active cerion - jak narazie stosowalam bez zadnych wspomagaczy i wloski sa lejace a na wilgoci jedynie sie zawijaja koncowki a to i tak leciutko. nie pusza sie wogole. tak przynajmniej jest na moich wloskach. (ktore normalnie sa koszmarne, pusza sie i stercza na glowie od wilgoci)probowalam zastosowac wosk na same koncowki ale efekt byl nieciekawy - tluste nie byly ale przestaly byc takie sypkie.
co do odzywki poprawiajacej kondycje wlosow to ja mam taki prywatny przepis:
lyzka maseczki garnier fructis color resist + jedno zoltko + kilka kropel oleju rycynowego. nakladam na umyte wloski trzymam w reczniku przez 20 - 30 minut po czym splukuje zimna woda. moje wloski to lubia. stosuje co 2, 3 mycie. po pozostalych myciach jakies inne odzywki + fioletowe mleczko sunsilka.
o000agus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-15, 17:52   #355
palema
Zadomowienie

Dziewczyny jestescie wielkie!! dzięki Wam kupilam Hot Liss'a i bardzo mi sie spodobal wczesniej nie uzywalam zadnych wspomagaczy prostowania i teraz wiem ze to bym ogromny blad. jestem niesamowicie wdzieczna
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 07:39   #356
czuczenka
Zakorzenienie

Konczy mi sie L'oreal Hot Liss ... i tak sie zastanawiam bo kupilam nowa prostownice Efalocka MAstera a wczesniej mialam taka zwykła... uzywalyscie moze takiego serum Schwarzkopf Flatliner Osis+ ?? myslicie ze RB tez jest dobre?

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-02-07, 08:38   #357
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
uzywalyscie moze takiego serum Schwarzkopf Flatliner Osis+ ?? myslicie ze RB tez jest dobre?
Schwarzkopfa nie znam, ale jestem nadal zachwycona olejkiem RB oraz serum krystalicznym RB. Świetny duet! A Hot Liss stoi na razie na półce i czeka na lepsze czasy

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-07, 10:16   #358
czuczenka
Zakorzenienie

a czym sie rozni serum krystaliczne RB od olejku RB ??

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-02-07, 10:25   #359
leva84
Raczkowanie

no mi dzisiaj właśnie przyszła paczuszka z allegro z tym serum schwarzkopfa flatliner osis + i przy nastepnym myciu zamierzam go wypróbować i powiem Ci jaki efekt. tylko niestety nie bedę miała porównania do Hot Lissa, bo go nigdy nie używałam, ale chyba zrobie tak jak mówią dziewczyny-zacznę prostowanie włosów dopiero jak już będą całkowicie suche
leva84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 13:15   #360
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
a czym sie rozni serum krystaliczne RB od olejku RB ??
Serum RB to coś takiego jak jedwab do włosów Biosilk - sprawia, że są jedwabiście miękkie, śliskie i się nie plączą. Olejek wspomaga prostowanie: psikasz na suche włosy i prostujesz prostownicą. Jego zadaniem jest ochrona włosów przed wysoką temperaturą. Ja używam tak: po wieczornym myciu, na lekko wilgotne włosy daję 2 krople serum, suszę suszarką cały czas się czesząc lub rozciągam włosy na szczotce. Rano spryskuję olejkiem i prostuję prostownicą. Mam proste, śliskie, sypkie i błyszczące włosy.

Poczytaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...taliczne+renee

A tu masz coś o olejku i osis: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...taliczne+renee

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości