Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-21, 11:20   #361
Gorzałka
Rozeznanie

Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i

Idac za waszymi radami sprawilam sobie Hot Lissa wczoraj go uzylam. Dzisiaj pada u mnie deszczyk, a zaraz zmykam na uczelnie a ze mam do niej kawalek to zobaczymy czy produkt Loreala sie sprawdzi dam znac jak wroce .
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 14:10   #362
kaja-sz
Rozeznanie

Moje wlosy nie kreca sie w takie loki typowe tylko mocno sie faluja gzieniegdzie tlyko mam loki a na gorze proste i grzywka sie kreci Takze nawet do kucyka prostuje grzywke. Moje wlsoy sa troche przesuszone bo mialam badziewna prostownice dopiero teraz kupilam nowa z ktorej jestem bardzo zadowolona (Tondeo). Nia prostuje dokladnie wsloy jakeis 10-15 min, ale mam cienkie wlosy. Slyszlalam o czranym Loreal ze jest dobry ale kupowalalam w drogerii i nie bylo dlatego kupilam Wella. Uzywam dopiero 2 dni wiec ciezko cos powiedziec, nowa prostownica i Wella sprawiaja ze dluzej sie trzymaja ale nie rewelacja. Moje wlsoy sa bardzo poddatne na wilgoc i chyba ich nic nie powstrzymma przed kreceniem. Nigdy tez nie trzymalay sie dluzej niz jeden dzien, w nocy zawsze sie pokrecily troche ale tylko toche, wtedy prostuje je Tondeo jakies 5 min bo to glownie na koncach. Takze ja nie znam cudownego srodka, ale prostownice moge naprawde polecic, mialam tez Babyliss ale uwazam ze Tondeo jest lepsza, latwiej sie prostuja i dluzej trzymajam chcociaz po prostowaniu zaraz sa az 'sztucznie' proste
kaja-sz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 14:11   #363
HolyBoy
Raczkowanie

GG do HolyBoy
Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?

Spryskuj porządnie lakierem po wyprostowaniu każde pasmo
HolyBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 15:18   #364
ariciia83
Raczkowanie

mam pytanie czy jak mozna uzywac tego hot lissa bez prostowania wlosow, czy jak naloze na wlosy bez prostowanie to spowoduje on ze wlosy nie beda sie puszyc? mam lekko krecone wloski ktore sie strasznie pusza na wilgoc, ale ich nie prostuje?
ariciia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 16:05   #365
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ariciia83
mam pytanie czy jak mozna uzywac tego hot lissa bez prostowania wlosow, czy jak naloze na wlosy bez prostowanie to spowoduje on ze wlosy nie beda sie puszyc? mam lekko krecone wloski ktore sie strasznie pusza na wilgoc, ale ich nie prostuje?
ten hot liss przeznaczony ejst raczej do uzywania z prostownica lub suszarka... daje poprsotu swietne efekty... a jesli tylko posmarujesz nim wlosy to to raczej nic nie moze poniewaz on przy goracej temp. rozplywa sie we wlosach nadajac im gladkosc.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 16:50   #366
Agniesia~
Raczkowanie

czesc dziewczyny!
ja tez od dawna prostuje. Uzywam prostownicy-Farouk'a i tej samej firmy prepatrat do prostowania: BIOSILK SILK STRATE-''sluzy do wygladzania, prostowania wlosow sztywnych, naturalnie kreconych lub po trwalej. Aktywowany cieplem (suszarka, prostownica). Dodaje wlosom objetosci i blasku. Zawiera wlokna jedwabiu i wyciagi roslinne. chroni wlosy przed skutkami termicznej stylizacji i wysokiej wilgotnosci powietrza. Wlosy maja zdrowy wyglad, sa miekkie i lsniace.''
co do objetosci, to mam b. geste wlosy i nie zauwazam bym miala ich wiecej, a wrecz przeciwnie sa ujarzmione i gladkie. Preparat jest rewelacyjny (przynajmniej dla moich wlosow). Czuje sie tak, jakbym wlasnie wyszla od fryzjera(i tam mi to polecono). Co do wilgoci, to zawsze, gdy choc mrzaweczka byla wlosy zaczynaly mi sie puszyc i skrecac. Teraz, gdy pada deszcz (oczywiscie mam parasol) i wloski troszke sie pusza(nie skrecaja!), a najlepsze jest to, ze gdy potem znajde sie w jakims pomieszczeniu(dom, praca) i rekoma zaczne od czasu do czasu przygladzac wlosy, to wracaja szybko do stanu wyjsciowego-nie tak idealnego, ale czasami tak. Polecam bardzo, choc drogi, ale wydajny. Uzywam tez jedwabiu, jako efektu koncowego.
Trudno to kupic, ale jest taka strona:
http://armod.webd.pl/product_info.php?products_id=56
i tu mozna nabyc; cena 37,00zl
Stary 2006-02-21, 17:04   #367
Agniesia~
Raczkowanie

Co do tego preparatu BIOSILK SILK STRATE- mam adres strony na ktorej sa adresy sklepow w wiekszosci miast w Polsce, gdzie mozna zamowic ten preparat, jak inne tej firmy.
To podaje:
www.panda.trzebnica.pl
Pozdrawiam!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 17:23   #368
Gorzałka
Rozeznanie

No i wrocilam, z deszczu oczywiscie mialam kaptur jednak potwierdzam Hot Liss dziala.. mozliwe ze tylko na moje wlosy ale jestem bardzo zadowolona. Normalnie przy takiej pogodzie mialabym siano na glowie a tak to wlosy sa nadal proste super
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 23:12   #369
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja mleczka hot liss używam chyba od września. Nie wiem wogole czy był on już w Polsce bo mi go przysłala koleżanka z Anglii. I bardzo mnie urzekł. Jestem mu wierna do dziś. Ślicznie pachnie, nie obciąża włosów, sprawia że lśnią i włosy nawet na wilgotnym powietrzu się nie puszą. Dla mnie extra choć wiem, że są różne rodzaje włosów i każdy będzie miał inną opinię. Ja jednak nie znalazłam lepszego mleczka. Jest najlepsze, a i cena satysfakcjonuje Polecam wszystkim.
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 22:54   #370
palema
Zadomowienie

ja teraz z hot lissa przerzucilam sie na serum termo-ochronne pantene. mialam wrazenie ze tamten juz nie dzialal tak jak na poczatku i ze nie chronil wystarczajaco wloskow przed temperatura. ten jest bardziej gesty, mniej go musze nakladac i po jednorazowym uzyciu stwierdzam ze jest dobry. nie wiem jak to bedzie po paru zastosowaniach, ale na pewno zdam relacje

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 06:20   #371
anciaahk
kosmitka

Ja też używam tego serum, z tym że zamierzam właśnie przerzucić się na hot lissa. Jest bardzo wydajny, już chyba 3 miesiąc stosuję i zostało jeszcze jakieś 1/3 opakowania. Raz jestem z niego zadowolona, raz nie. Nie wiem od czego to zależy, raczej się nic z włosami nie dzieje, nie wywijają się - chyba że sporadycznie końcówki z tyłu. Ale nie wiem czy z mogłabym go polecić. Nie mam zdania.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-25, 21:05   #372
magdalenazz
Rozeznanie

GG do magdalenazz Wyślij wiadomość przez MSN do magdalenazz

Jak już polecałam na innym wątku: KEUNE Straight & Style. Na bazie kompleksu wieloowocwego- bez ingerencji związków chemicznych.
Wydajny, ładnie pachnie, skuteczny, nie obciąża włosków, nabłyszcza..idealny...prz y moich kręconych włosach nakładam S&S i prostuję prostownicą za 30 zł i jest bosko
Stary 2006-02-25, 21:19   #373
anulka_211
Raczkowanie

Ja używam Hot Liss i bardzo jestem zadowolona- tylko że na moja długość włosów troche szybko sie kończy- jakieś 2 miesiące i to przy używaniu w oszczednych ilościach. Mimo to bardzo polecam. Oprocz tego włosy przed prostowaniem spryskuje mgiełką z Joanny. Dzieki tym produktom wreszcie nie puszą i nie skręcaja mi sie włosy nawet jeśli pada na nie śnieg. POZDRAWIAM.
anulka_211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 07:24   #374
anciaahk
kosmitka

Mi właśnie kończy się serum termoochronne Pantene. Ale nie wiem czy teraz będę kupować coś innego. Planuję zmianę koloru z blondu na jasny brąz, chyba takie włosy są mniej suche i sianowate... Poza tym mam odzywkę wygładzającą matrixa (kiedy się wreszcie skończy...???) i olejek RB, więc to i tak spore obciążenie dla włosa. Poza tym mam też jedwab, który w zasadzie nie wiem co daje włosom, ale stosuję .
Wszystkie zabiegi sprawiają, że jeśli porządnie wyprostuję włosy, to raczej - w 90% przypadków - nie wywijają się, ale to naprawdę różnie z tym bywa .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 09:41   #375
palema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenazz
Jak już polecałam na innym wątku: KEUNE Straight & Style. Na bazie kompleksu wieloowocwego- bez ingerencji związków chemicznych.
Wydajny, ładnie pachnie, skuteczny, nie obciąża włosków, nabłyszcza..idealny...prz y moich kręconych włosach nakładam S&S i prostuję prostownicą za 30 zł i jest bosko
za ile mozna kupic i gdzie ten specyfik? uwielbiam takie owocowe kosmetyki, wiec mnie zaciekawilas

Stary 2006-02-26, 11:35   #376
Agniesia~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenazz
czesc!
A ja uzywam z tej samej firmy KEUNE odzywke ze splukiwaniem do wlosow suchych i zmeczonych(?). Kupuje w salonie fryzjerskim. Kosztuje ok.30-39zl. Wczesniej uzywalam WAX'a jakies 2 lata, a te odzywke mam 3 rok. Jak dla mnie jest lepsza i wlosy bardzo mi zgestnialy. Nakladam ja na wlosy, a potem cieply recznik i trzymam tak czasami 2-3 godzinki. Dobrze odzywia i poprawia wyglad wlosow, tym bardziej, ze ja rozjasniam na blad i codziennie prostuje. Staram sie uzywac zawsze 2 razy w tygodniu, a czasami czesciej. Oczywiscie kiedy jej nie nakladam po umyciu wlosow, stosuje jakas inna odzywke, czy maseczke, ktora po minucie splukuje, bo wlosy lepiej sie rozczesuja.
Stary 2006-02-26, 11:46   #377
Momonia
Raczkowanie

Question Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?

Cytat:
Napisane przez Agniesia~
czesc dziewczyny!
ja tez od dawna prostuje. Uzywam prostownicy-Farouk'a i tej samej firmy prepatrat do prostowania: BIOSILK SILK STRATE-''sluzy do wygladzania, prostowania wlosow sztywnych, naturalnie kreconych lub po trwalej. Aktywowany cieplem (suszarka, prostownica). Dodaje wlosom objetosci i blasku. Zawiera wlokna jedwabiu i wyciagi roslinne. chroni wlosy przed skutkami termicznej stylizacji i wysokiej wilgotnosci powietrza. Wlosy maja zdrowy wyglad, sa miekkie i lsniace.''
co do objetosci, to mam b. geste wlosy i nie zauwazam bym miala ich wiecej, a wrecz przeciwnie sa ujarzmione i gladkie. Preparat jest rewelacyjny (przynajmniej dla moich wlosow). Czuje sie tak, jakbym wlasnie wyszla od fryzjera(i tam mi to polecono). Co do wilgoci, to zawsze, gdy choc mrzaweczka byla wlosy zaczynaly mi sie puszyc i skrecac. Teraz, gdy pada deszcz (oczywiscie mam parasol) i wloski troszke sie pusza(nie skrecaja!), a najlepsze jest to, ze gdy potem znajde sie w jakims pomieszczeniu(dom, praca) i rekoma zaczne od czasu do czasu przygladzac wlosy, to wracaja szybko do stanu wyjsciowego-nie tak idealnego, ale czasami tak. Polecam bardzo, choc drogi, ale wydajny. Uzywam tez jedwabiu, jako efektu koncowego.
Trudno to kupic, ale jest taka strona:
http://armod.webd.pl/product_info.php?products_id=56
i tu mozna nabyc; cena 37,00zl
Agniesia a jak uzywasz tego preparatu?? Bo tez go niedawno zakupilam, ale nie jestem pewna kiedy naklada sie go na wlosy?? Na suche czy na mokre??
Momonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 14:38   #378
magdalenazz
Rozeznanie

GG do magdalenazz Wyślij wiadomość przez MSN do magdalenazz

Cytat:
Napisane przez Momonia
Agniesia a jak uzywasz tego preparatu?? Bo tez go niedawno zakupilam, ale nie jestem pewna kiedy naklada sie go na wlosy?? Na suche czy na mokre??
Straight & Style kosztowało mnie dokładnie 40 zł...ale naprawdę jest baaaardzo wydajny..ja używam już 3 m-ce prawie codziennie i jescze mam go dużo
Stary 2006-02-26, 15:14   #379
Agniesia~
Raczkowanie

Smile Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?

Cytat:
Napisane przez Momonia

hej Momonia!
Preparat nakladam po umyciu wlosow. Najpierw osuszam je recznikiem (recznik trzymam jakies 5-10min. na glowie), a potem rozczesuje wlosy i niewielka ilosc tego balsamu rozprowadzam na wlosach. Troszke wiecej wmasowuje poczynajac od polowy wlosow w dol, bo tam zwykle moga zaczac sie wywijac.
Pozdrawiam!
Stary 2006-02-26, 17:00   #380
Momonia
Raczkowanie

Dzieki Agniesiu za szybko odpowiedz, zrobie wedlug Twoich wskazan
Momonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 17:22   #381
kaja-sz
Rozeznanie

A czy ten Hot Liss Loreal mozna uzwyac na suche wlosy czy tylko na mokre?
kaja-sz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 17:33   #382
Pyra1990
Zakorzenienie

ja tak sie zastanawiam od dluzszego zcasu nad tym hot lisem...
I co mimo zlej pogody bede miala ciagle proste wloski?? takie jak anulka211 w avatarku?? No ja wiem, ze ciagle proste nie beda, ale chcialabym aby byly gladkie... Yhhh te marzenia

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 18:16   #383
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pyra1990
ja tak sie zastanawiam od dluzszego zcasu nad tym hot lisem...
I co mimo zlej pogody bede miala ciagle proste wloski?? takie jak anulka211 w avatarku?? No ja wiem, ze ciagle proste nie beda, ale chcialabym aby byly gladkie... Yhhh te marzenia
Pyra kochana, no to się nie zastanawiaj tylko kupuj
Na moich włosach spisuje się idealnie - po 20 minutowej mżawce nadal proste. Oczywiście nie tak jak po wyprostowaniu, ale i tak naprawdę świetnie
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 18:18   #384
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaja-sz
A czy ten Hot Liss Loreal mozna uzwyac na suche wlosy czy tylko na mokre?
Przejrzyj wątek, tam jest wszystko. Czuczenka opisywała nam dokładnie jak nakładała, żeby był najlepszy efekt.
Można i na suche, i na mokre.
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 20:24   #385
Pyra1990
Zakorzenienie

Czuje, ze zakupie tego hot lisa jak bede miala lekki przypływ gotówki Juz od dawna sie na niego przymierzam...

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 22:25   #386
anulka_211
Raczkowanie

Ja musze powiedzieć że naprawde kiedyś wyjście na dwór nawet po deszczu ale gdy było wilgotne powietrze kończyło się zaraz skręcaniem i wywijaniem włosów- nie nawidziłam tego. Teraz nawet nie chowam sie w kapturze jak jest mżawka czy pada snieg bo nie mam obawy przed tym co było kiedyś z moimi włosami. Oczywiście jeśli włosy mocno zmokna to napewno nie będą ciagle proste. Ale przed prostowaniem radze jeszcze uzyc właśnie jakiegos lotionu do układania włosów lub mgiełki. POZDRAWIAM.
anulka_211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 15:29   #387
czuczenka
Zakorzenienie

tak hot liss pieknie pachnie ciekzo opisac co to za zapach ale jest faniutki ja mam teraz rewelka prostownice nowa Efalocka to efekt prostych wlosow przy uzyciu Hot lisska jest rewelacyjny

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 16:17   #388
PaLLitQa
żona

Red face Dot.: Co zrobic zeby wyprostowane wlosy nie poskrecaly sie na wilgoci?i

ehh mam też ten sam problem... ale ja poprostu zakładam kaptur na łeb i ide przed siebie... staram sie włosy jak najbardziej schowac... i czasem są tego dobre efekty
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 23:26   #389
phoebe
Rozeznanie

U mnie teraz jest wymarzona pogoda dla moich włosków Nic nie pada z góry, jest lekki mrozik super! Hot liss sprawdza się idealnie Tylko co będzie jak nastaną deszczowe dni... Już przeżyłam jedną paskudną porę roku prostując włoski i stosując Hot liss, nie było najgorzej (jak narazie nie znalazłam nic lepszego), ale też nie było rewelacyjnie, szczególnie wieczorami w 'wilgotne' dni Dziewczyny orientujecie się może czy wymyślono już jakieś cudo jeszcze lepsze niż nasz Hot liss? Może jakiś przyszły wiosenny hit już trafił w którejś z Was ręce? Jestem zapobiegliwa i już wyobrażam sobie jakie ciężkie czasy nastają

Moje Aniołki wiem, że kiedyś się spotkamy [*]

phoebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 23:14   #390
palema
Zadomowienie

ok dosc dlugo juz stosuje to serum pantene, wiec sie moge wypowiedziec. Jestem BARDZO zadowolona. nie musze nakladac duzo, na dosc dlugie i puszyste wlosy starcza o wiele mniej niz przy stosowaniu hot lissa. nic sie nie klei, wloski wygladaja ladnie. i przekonuje mnie tez to te to serum nie tylko chroni wlosy przed temp. ale tez regeneruje. przynajmniej tak napisali, a ja im slepo wierze i mam nadzieje, ze nie pisza bredni wydaje mi sie, ze przy cienkich wlosach moze je tylko dodatkowo przyklepac, dlatego szczegolnie dla puszystych wlosow polecam!!!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości