|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachowe bliźnięta
Cytat:
), natomiast Elle wąchane z flakonu, bądź z blotterka rzeczywiście imituje Lalique'a; z kolei Elle zaaplikowany na skórę- daje (u mnie) kwaskowatą słodycz i zupełnie gubi tę cudną, perełkową nutę. Mimo wszystko zbieram na Lalique'a
|
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#633 |
|
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny
! Co wam przypominają perfumy Kylie Minogue sweet darling? Uwiodły mnie i długo trzymają się na mojej skórze Znacie może jakieś perfumy o podobnym zapachu,bo przyznam ,że to spory wydatek jak na kieszeń nastolatki.
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
Fantasy B.Spears i Can Can P.Hilton
, tyle że Fantasy o niebo trwalsze.
|
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
A ja zszokowana jestem podobieństwem Casmiru i Dolce Vita. Na mojej skorze bliźniątka jak nic
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam wszystkie wielbicielki/wielbicieli perfum serdecznie powitac- to moj pierwszy wpis...niesmiala taka jestem
![]() myslalam ze jestem jedyna nalogowa perfumoholiczka na tym swiecie a tu prosze okazalo sie ze nie jestem sama i inni tez tak schizuja co do watku to dla mnie dolce vita pachnie jak baaardzo rozwodnione kenzo sloniowe. zastanawiam sie nad zakupem bo sloniowa moc jest tak porazajaca ze moj malzus grozi ze mnie wstawi do smietnika zeby mnie zneutralizowac przy najmniejszej ilosci slonika wiem ze to moze troche dziwne ale sensi armaniego w pewnych nutkach przypomina cinema ysl- czy to tylko na mnie? aha i jeszcze nowe JPG- Ma Dame maja w sobie ta gume balonowe podobna troche do hypnose...zapach dziecinstwa, choruje na niego ale malzus ma dreszcze...oj plebse ni zna sie na zapachach
|
|
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Kelly Caleche Hermes - Daim Blond SL
Kilkakrotnie w ciągu dnia przez moment zastanawiałam się, czy użyłam rano Daim Blond i wtedy mi się przypominało że nie, to tylko Kelly Caleche na nadgarstku... |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
o nie czy to mozliwe ze lauren sam siebie plagiatuje????
wwachuje sie w niedawno zdobyte glamourous i cos mi przypomina...porownalam nutki z laurenowym romancem no i prosze lilia, imbir,pizmo, cytrusy i klementynka sie pokrywaja...poczulam sie oszukana.... aha ostatnio testowalam nowa edp Kylie- zdaje sie sexy darling....dla mnie rozwodniony i nietrwaly addict
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lancome Miracle So Magic! siostrzan Estee Lauder Pleasures - kwiaaaaatki delikaaaaatki
|
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dzieki za powitanie serdeczne
![]() a czy ktos sie wypowie na temat trojkacika Nu YSL- EDM Hermesa i Omni? ja wiem ze to sa 3 zupelnie rozne kadzidla, ale na ciuchach te ostatnie dogorywujace nutki pachna naprawde podobnie...nie mowiac juz o fakcie ze moj malz ktory jest jak te psy na lotnisku od wachania i tropienia ( no serio tak cwaniak potrafi wywachac nowe perfumy ze az mu tego nochala zazdroszcze omni nie sklasyfikowal jako nowego zakupu- bo mu tak pod nu podchodzila...no i zyje sobie do tej pory w blogiej nieswiadomosci co do mojej kolekcji
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
taki fajny watek a nikt sie nie odzywa
![]() a mi sie dzis kolejne podobienstwo w nos rzucilo- Sun Moon Stars Lagerfelda i Eternity CK. Oraz Wish Choparda i Angel fiolkowy Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2008-11-07 o 19:51 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
testowane dziś od rana Poivre Piquant bardzo kojarzy mi się z Cerruti Image
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie czy wam sie z czyms kojarzy L'Instant de Guerlain?
ostatnio testowalam i bardzo mi cos przypomina ale sama nie wiem co... Na dodatek kolezanka powiedziala ze to cos czego ja uzywam- i miala na mysli Lolite...ale skad jej sie to wzielo przeciez to zupelnie rozne zapachy??? czy ktos znajdzie jakis odpowiednik- meczy mnie to okropnie... |
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz to za cudo i z czym to sie je??? bardziej w strone wisha czy angela sie podobienstwo ksztaltuje? bo mi Wish srednio podszedl, na mnie slodki do mdlosci, angel mi sie baaaardzo podoba ale tylko na nadgarstku- na test calosciowy sie nie odwazylam bo to strasznie dominujacy zapach- takie mam wrazenie- a interesowaloby mnie cos posrodku...
|
|
|
|
|
|
#646 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To jest to cudo: LA PRAIRIE MIDNIGHT RAIN EAU DE PARFUM Ja zapachu nie znam, o probke niestety tez raczej ciezko, ale warto szukac
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Chanel Allure Sport PH - Versace (Medusa) Pour Homme
Edytowane przez karat86 Czas edycji: 2008-11-08 o 15:41 |
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
rozejrze siew miedzyczasie dodaje rodzenstwo Envy me Gucci i Romance Laurena (envy me jest troszke bardziej pieprzne, romance imbirowe) i ich bliskich kuzynow- blizniaki Miracle Lancome i Echo Davidoffa ( no dobrze Miracle jest troche trwalszy)- kurcze zastanawiam sie po co mi wszytkie cztery skoro sama z trudem odrozniam... ok tak mnie to zainteresowalo ze az przeprowadzilam analize porownawcza hihi Davidoff- malinowa grappa, fiolek, irys, biale pizmo Miracle- lilia, frezja, imbir, jasmin, pizmo Envy me- peonia, jasmin, rozowy pieprz, ananas, granat, rozowe pizmo Romance- roza, imbir, frezja, kwiat lotosu, lilia, fiolek, biale pizmo i co?pizmo laczy je wszystkie plus wspolne mianowniki w postaci imbiru, frezji, lilii, fiolka, irysa. czyzby perfumiarzom juz sie pomysly wyczerpywaly czy raczej takie kwiatki- romantyczki dobrze sie sprzedaja i dlatego wiele firm ma je w swojej ofercie? co sadzicie? |
|
|
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) Flachy na pewno są w Douglasach, ale nie wiem czy we wszystkich.Cytat:
Envy me są osłodzone czymś, nie wiem czym, ale są. Davidoffa dobrze nie znam, to się nie wypowiem, ale wezmę go z ciekawości pod testową lupę
|
|||
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawiam sie ze zanim lupe wyjmiesz to znikna... a jak w tej grupie widzisz Pleasuers EL/ Bright Crstal Versace- widzisz jakies pokrewienstwo? |
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- odnośnie Echo ![]() Pleasures jest bardzo podobne do Miracle So Magic!, delikatne, kwiatowe, bez tej charakterystycznej chemicznej nutki, z kolei Versace jest o wiele bardziej stonowane niż Envy me, przez co jest też delikatniejsze i na pewno nie tak natarczywe w słodkości kwiatkowej jak Gucci. To moja przygarść informacji na temat kwiatkowości stosowanej
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm właśnie użyłam modelującego żelu pod prysznic Lirene z serii Body Exclusive i jak na mój nos to on pachnie baaaaaaardzo podobnie do Pure Poison Diora. Ma któraś z Was jeszcze takie odczucia?
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
DKNY fioletowe jabłuszko by night ... cos mi przypomina, tylko męczę sie od 2 tygodni co.
Nat
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Ja czuję uderzajace podobieństwo między Intimately Viktorii Beckham a Pure Poison Diora.
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja go nie testowalam tylko mialam taki zwilzony kawalek czegos ni to szmatki ni gazy - jako tester w jakims magazynie i mi sie skojarzylo nie wiedziec czemu z NU. ALe takim testom to bym do konca nie ufala |
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
D&G light blue i nowy zapach Avon bond girl 007, ja czuje spore podobieństwo
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak co nos to inaczej
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Onde Extase = Sui Dreams
Czysty klon, nie bliźniak, mimo maskującego makijażu pierwszych nut głowy. Zresztą Onde Vertige też mi przypomina zapach, który już znam, tylko nie na tyle dobrze, by od razu go zidentyfikować. |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
[B]L'OR de Torrente i L.B. ROMA UOMO bardzo podobna słodycz
|
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Dezodorant Shelley z narysowanym maczkiem= Kenzo Flower.
(Można sobie dokupić do kompletu za psie pieniądze)
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

- to raczej niemozliwe. 

coz to za cudo i z czym to sie je??? bardziej w strone wisha czy angela sie podobienstwo ksztaltuje? bo mi Wish srednio podszedl, na mnie slodki do mdlosci, angel mi sie baaaardzo podoba ale tylko na nadgarstku- na test calosciowy sie nie odwazylam bo to strasznie dominujacy zapach- takie mam wrazenie- a interesowaloby mnie cos posrodku...
) Flachy na pewno są w Douglasach, ale nie wiem czy we wszystkich.