|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zadomowienie
|
Dot.: ozdoby wielkanocne
Kasienko
![]()
![]() |
#1472 |
Zadomowienie
|
oksana0 -dzięki za podpowiedź tylko ja tak chciałam bez dodatkowych opłat ale jak inaczej się nie da to kupię nawet przez internet
dota72-ja wikol rozcieńczam 1:1 wczoraj odkryłam że jeżeli nitki mocno się przykleją do balonu (z lenistwa nie posmarowałam go oliwką)to jak zrobimy w nim otwór i włożymy nowy balon i nadmuchamy,zawiążemy i na trochę zostawimy to nasze dzieło będzie uratowane.Szkoda że nie mam cyfrówki bo pokazałabym że to możliwe.Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
BAN stały
|
bedne jajka ja chyba wpadne w kompeksy przy ogladając Wasze dzieła ale nie mogę oczu nacieszyc takimi widoczkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Jeszcze jednoe jajo- tym razem wieeelkie i stojące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Wow, ale wielkie jajo
![]() ![]()
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Ale olbrzym,piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Jajka super.
Jakiej szerokości wstążek używacie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Sliczne ja chyab tez sie do tego przymierze musze poszukac gdzies wykoanai takiego jaj no i wstazek na nie
![]()
![]() |
#1479 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a moje jaja nie wyszły... ![]() najpierw kleiłam je woda + cukier- schły 3 dni i jeszcze nie całkiem były suche, więc poszły do kosza... następnego dnia używałam ługi... wszystko było db póki nie przebiłam balona... cała praca poszła na marne, bo jak się okazało wcale się nie trzymało, choć wyglądało na to, że się trzyma mocno... ![]() tak, że póki wikolu nie kupię, to nie będę eksperymentować z jajkami, choć strasznie mi sie podobają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1481 |
Przyczajenie
|
widzialam takie jajka juz gdzies wczesnije ale czy moglabym sie dowiedziec jak sie je robi?bo sama bym chciala takie zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
mamuta -jajko przecudowne ty to masz zdolności
Cytat:
http://**************/kreatywny mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko że go podałam,miłej pracy przepraszam ale coś mi nie wyszło z tą stroną Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-02-28 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Wtajemniczenie
|
nela -
http://receitasdecroche.blogspot.com...-com-arte.html jak zrobić jajo nitkowe ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=718 i jeszcze w tym poście pisałam jak to robiłam też z zeszłego roku ![]() Edytowane przez mamuta Czas edycji: 2008-02-27 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
witam
![]() zapraszam na stronę http://onka15.fotosik.pl/alb w celu ogladania moich prac ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że w końcu wyjdzie... ![]() a mnie mamutko niestety na łudze się nie udało... ![]() ![]() ![]() za to zrobiłam dziś 3 świeczki w skorupkach po jajkach, całkiem fajnie wyszły ![]() ![]() no i jeszcze świeczkę z laskami cynamonu (dla TŻ na imieniny, bo niedługo będzie miał) i jeszcze mydełko lawendowe z kawałkami lawendy ![]() ![]() ![]() ![]() a jeśli wyjdzie, to zrobię jeszcze kilka na prezenty dla najbliższych ![]() ...czego się nie robi dla własnej statysfkcji i osób, które się kocha... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
shelkaa hmm, a mi w tamtym roku na wikolu nie wyszło
![]() ![]() ![]() aaaaaaa i musi porządnie wyschnąć, nawet jak jest lekko wilgotne to się zassie ![]() ![]() Edytowane przez mamuta Czas edycji: 2008-02-27 o 20:42 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
Przyznam, że mnie strasznie kusicie, żeby zrobić takie kordonkowe jajko na balonie...
Wasze są śliczne. I te ze wstążek.......... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
mamutko dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() a w takim razie jeśli możesz mi jeszcze powiedzieć ile ja mam wody dodać do tej ługi? bo pojęcia nie mam.. ![]() a z wikolem jeszcze nie próbowałam, tak, że nie wiem, co z tego by wyszło... jeszcze raz dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny w najnowszej WENIE jest jajko -balon oklejany kawałkami gazety właśnie się do niego zabieram,jeśli już w tym wątku było jak się robi to przepraszam ale nie sposób z pamiętać co tu robiłyście.
Jeżeli ktoś będzie chciał opis to mogę przesłać na maila ale dopiero jutro |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Rozeznanie
|
To jakbym mogła poprosic na emaila iwaniwiol@wp.pl
![]() |
#1491 |
Przyczajenie
|
Jak robicie te jajka ze wstążek. Prosze napiszcie mi instrukcje.
Robicie naprawde piękne rzeczy. ![]() Edytowane przez malutka24 Czas edycji: 2008-02-28 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
shelkaa bez wody, sama ługa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Przyczajenie
|
A oto mój królik-origami przestrzenne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Zadomowienie
|
Świetny króliczek!!!
Z tego samego modułu co pisanka mojego męża. Jak się okazuje fajne rzeczy można robić z tych elementów... Dziękujemy za podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
dziękuję ślicznie
![]() tylko ja mam ługę taką proszkową, to w tym proszku ma namoknąć? przepraszam, że Ci głowę zawracam, ale naprawdę się nie znam ![]() malutka24 super ten królik ![]() ![]() kurczak z rolki po papierze toaletowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
piękne te rzeczy
chyba nabrałam ochoty na tworzenie ![]()
![]() |
#1498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O rany proszkową ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Zapytaj może na szydełkowym plotkowym albo w wielakanocnych ozdobach na szydełku, dziewczyny mają różna sposoby na usztywnianie swoich prac ![]() ![]() Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-02-29 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w sumie mogłam się domyślić, że o taką chodzi... przy najbliższej okazji kupię ługę w płynie, bo z tą proszkową, to jakoś nie chcę już eksperymentować więcej ![]() jeszcze raz dziekuję bardzo za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
dziewczyny okleiłam jeden balon tą metodą z weny ale się namęczyłam , jak to w życiu bywa człowiek uczy się na błędach i z drugim poszło dużo lepiej i teraz biorę się z córkami za produkcję następnych bo rodzinkę mamy sporą
![]() mam takie nieśmiałe pytanie czy jest ktoś z okolic Piotrkowa Kujawskiego? Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-03-01 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.