|
|
#151 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Dot.: Co Was wkurza w allegro?
Cytat:
Niby tylko 4 proc, ale od razu widać, że coś nie tak. Zupełnie nie rozumiem polityki allegro w nadawaniu SS.Spojrzałam na allegro i jak byk jest: "Super Sprzedawca to osoba, która spełnia szereg określonych przez Allegro warunków - ma wiele komentarzy, z czego co najmniej 98% pozytywnych, sprzedaje dużą liczbę przedmiotów i utrzymuje znaczące obroty, a przy tym dba o wysoki standard obsługi Kupujących." - czyli liczy się tylko w momencie nadawania? A poźniej hulaj dusza piekła nie ma? |
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sa zakazane Wystarczy zglosic to do allegro i powinni wycofac ta aukcje. Taka sama sytuacja jest gdy sprzedajacy czesto pisze "JAK NIKE" itd w opisach. Jest to wprowadzanie klienta w blad, ale wiem ze czasami allegro reaguje![]() Pozdrawiam
|
|
|
#154 |
|
na drugie mam Irena
|
a mnie wkurza ta ich wyszukiwarka
latam po all cały dzień i co ciekawsze aukcje spisuję se numery póżniej chcę poszukać już tylko te co se zaznaczyłam wpisuję nr a oni mi że nic nie znaleziono
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lepiej dodać do obserwowanych odrazu?
|
|
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
na drugie mam Irena
|
no niby tak ale na pierwszy rzut to by było ich za dużo dopiero po selekcji dodaję
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Numer roku ktory bede zawsze opowiadac ,TŻ wylicytowal roslinki do akwa na A. ,gosc sie pomylil w ilosci i cenie i tym sposobem kupilismy wiecej za mniej ,gosc sie zreflektowal i napisal ze nie ma tyle roslin ile wystawil , jakby to byl nasz problem -do sklepu i dokupic i nam przyslac ![]() wiec mądrala pociął te ktore mial na tyleczesc ilesmy kupili ![]() to pierwsze jaja a dalej madrala wyslal je listem poleconym w kopercie babelkowej w szklanym słoiku z woda ![]() sloik oczywiscie sie stłukł i roslinki w szkle doszly ,mokre ,adres rozlany na kopercie -masakra ale do dzisaj mam usmiech na twarzy jak sobie o tym przypomnę :-D a wystarczylo oblozyc rosliny mokrym recznikiem papierowym w woreczek ze struna i na plasko w koperte ,ale nie mistrz dba o rosliny ktore najpier potraktowal nozyczkami a potem w wodzie przeslal
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
na drugie mam Irena
|
a to niezłe zbity słoik z wodą i pocięte roślinki, przyjeły sie chociaż
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio coraz częściej oczom nie wierzę widząc ceny przesyłki
Duża część sprzedawców liczy sobie ponad 10 zł, czasami nawet ok. 12 za wysłanie czegoś, co waży nie więcej niż 100g. Najśmieszniejsze jest to, że sprzedawcy zasłaniają się kosztami wysyłki, a list polecony do 350 g można wysłać za 4,10 zł. Rozumiem, że towar należy jeszcze zapakować, jednak często koszty wysyłki przewyższają cenę nadania listu i opakowania.
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a od ceny przedmiotu owszem. oststnio znalazlam buty ktore bardzo chcialam miec ,ale cena przesylki to 25 zl ,wiec pytam skad ta przesylka a pani odpisuje ze z PL ,sprawdzam w cenniku i wyszlo ze taka przesylka musialby wazyc iles tam kg a buty wiecej niz 2 kg nie waza. nie kupila butow ,nie bede sie dawac oszukiwac ,trudno. rozumiem ze koszty koperty ,papieru czy tasmy klejacej ale zaraz sie okaze ze doliczaja czas dotarcia na poczte ,stania w kolejce i wogole koszty oddychania. szkoda ze allegro na to nie reaguje :-/ a jdynie wprowadza jakies durne tabelki kosztow wysylki. |
||
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
haha, ja tez
![]() Cytat:
![]() tż kiedys kupowal u goscia cos na rzucenie palenia, a ten mu pisze, ze prosze czekac, bo on nie przewidzial, ze bedzie tylu chetnych.. tja jasne, a co mnie to, no ale kulturalnie tż poczekal Cytat:
rozumiem, ze paczke trzeba w cos zapakowac, pojechac na poczte itp. ale bez przesady
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ostatnio znalazlam cos interesujacego (koszt ok 100zl) ale przerazily mnie koszty przesylki...20 zl! niby, ze to z ubezpieczeniem...tylko, ze to prawie 3 razy wiecej niz wg cennika PP!
wysylalam przesylke ubezpieczona na 100zl ostatnio, priorytetem...i zaplacilam taniej niz za paczke, bo 8,20 za paczke bym zaplacila 12 zl to taka ciekawostka rodem z cennika PP
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Wkurza mnie kiedy dopłacam za priorytet, bo zależy mi na szybkiej dostawie, a sprzedawca wysyła towar tydzień od mojej wpłaty na konto
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Wkurza mnie jak kupie cos, przychodzi mi mail na skrzynke, chce robic od razu przelew zeby szybciutko miec to z glowy, a tu co? NIE MA NR KONTA. Normalnie wpadam w szal. Musze pisac specjalnie maila i czekac az ktos odpisze i mi laskawie poda. Na szczescie zdarza sie to rzadko.
A propos all, to statnio kupowalam kosmetyki z avonu i zapomniano o gratisie ktorym miala myc myjka do ciala, ale dostalam jakies probeczki perfum i katalog, wiec dalam pozytywa bo mi wcale nie zalezalo na tym, a ta pani mi pisze ze maz pakowal paczke i ta myjka mu spadla pod fotel i nie dopakowal i ze mi ja wysle. Pisalam jej ze nie trzeba bo za przesylke tylko zaplaci niepotrzebnie a ona ze i tak mi wysle bo lubi jak klient jest zadowolony. Bardzo mnie to zdziwilo pozytywnie
|
|
#166 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
myjka spadła pod fotel
![]() mnie wkurza jak ktoś proponuje mi żebym mu wysłała kurierem mimo że nie mam tego w opcjach wysyłki, a wiadomo że to raczej większy problem dla sprzedającego. Czasem to wręcz prawie rozkaz, normalka
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,gdzie zgłosić sprawe na allegro.
zamówiłam przesyłkę 21 lutego i do tej pory nic nie dostałam. dzwoniłam trzy razy do firmy i za każdym razem obiecano mi,że przeslą przesyłkę.mam już dość,bo telefony kosztują mnie więcej niż towar.
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
mnie wkurzaja drogie przesylki wrrr!!
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hmm... Cena kup teraz przykladowo 120zl... w informacjach dodatkowych, ze jest obnizka i 100.
Dzwonie aby sie dowiedziec tam czegos i dowiaduje sie ze 120zl :/ Celowe wprowadzanie klienta w blad, bo sorry ale 120 plus przesylka, to juz taniej by mnie wynioslo przejechac sie po swoim miescie aby znalezc podobny produkt :/ No i co mialam zrobic? Przelew zrobilam, produkt podobno wyslany, zobaczymy... nie wiem czy zglaszac to do allegro :/
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
no dobra wiem ze teraz jest czas kiedy poczta zasypana est sterta kartek wielkanocnych ale czekam na moja przesylke i troche sie niecierpliwie. (druga - zakup u innego sprzedawcy - dotarła błyskawicznie). Przeslyłka to list polecony priorytetowy. Zamierzam poprosic sprzedawce o skany kwitka z numerem przesyłki i zapytac o nia na poczcie (pewnie juz po swietach
) I teraz nasówa mi się pytanie. Czy jesli okaze sie, ze:1) list został wysłany ale nie dotarł - zapewne z winy poczty (oby nie 2) sprzedawca bedzie sie wykręcał od podania numeru przesyłki - wniosek: pewnie nie wysłał to mam jakies szanse aby odzyskac wpłacone pieniadze?
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój od lutego nie wysłał mi kasy,ani towaru.dzwoniłam pisałam i nic.allegro odpisało mi,że mam sama pogadac ze sprzedawcą,ale napisałam im,ze dzwoniłam trzy razy. więcej mnie kosztuje odzyskanie towaru,niż sam towar. chyba więcej nie zamówię nic |
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku to zadziałało, napisałam, że jeśli do dnia tego i tego nie odzyskam pieniędzy wybieram się na policję jako osoba okradziona - ani kasy, ani towaru.. towar pojawił się 3-4 dni później allegro niestety tutaj za wiele nie pomoże, też pisałam w tej sprawie i poradzili tylko wspomnieć sprzedawcy o policji.. oni będą mogli wtedy policji udostępnić dane itp, ale sprzedawcy nakazać zwrócić pieniądze czy wysłać towar nie mogą ja bym próbowała wysyłać meile na upartego osła, wystawić już negatywy, może rozpocząć rozwiązywanie sporu? (zakładka aukcje-> centrum sporów, tak jakby co )
|
|
|
|
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Wy też macie problemy z pocztą? Wysłano przesyłkę 23 marca i do tej pory ani widu ani słychu.
Jak priorytet idzie dwa tygodnie to ja nawet nie chcę myśleć co ze zwykłym listem się dzieje. Przez te problemy z pocztą mam już dość jakichkolwiek zakupów w internecie. |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja niedawno kupiłam sobie komórkę, niby wszystko spoko, koleś wysłał mi w tempie expresowym, wszystko działa. spox.
ale już nie łaska było wsadzić w tą przesyłke kabla USB, o ktorym byla mowa na aukcji. piszę do niego maile co jest z moim kablem. nic...jesli go nie ma, to po jakie licho pisze na aukcji, ze będzie w zestawie ![]()
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Priorytet który wysłałam użytkowniczce miała po 2 dniach,także u mnie jest wszystko dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Niby tylko 4 proc, ale od razu widać, że coś nie tak. Zupełnie nie rozumiem polityki 

Wystarczy zglosic to do

Duża część sprzedawców liczy sobie ponad 10 zł, czasami nawet ok. 12 za wysłanie czegoś, co waży nie więcej niż 100g. Najśmieszniejsze jest to, że sprzedawcy zasłaniają się kosztami wysyłki, a list polecony do 350 g można wysłać za 4,10 zł. Rozumiem, że towar należy jeszcze zapakować, jednak często koszty wysyłki przewyższają cenę nadania listu i opakowania.