|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
![]() Illegale - mogłabyś zrobić taką samą listę? :P Bo prawie każdy z Twoich patentów mi się podoba i myślę, że wielu osobom by się przydało ![]()
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Jak działają algi na rzęsy? I czy można rozpuścić kreatynę np. w wodzie destylowanej i połączyć jakimś emulgatorem z olejkiem, czy to nie ma sensu?
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
Hm, to ja też zrobię a co tam
![]() ![]() Włosy * Nakładanie odżywki przed myciem( czasem) - Płukanie włosów w zimnej wodzie - Do mycia używam szamponów ziołowych lub dla dzieci. Obecnie na mojej półce- Fitomed, Żel uniwersalny Babydream, Jantar - Żawsze nakladam jakąś maskę np. Gloria i Venita ( zawiera mocznik ![]() - Conajmniej dwa razy w tygodniu nakładam olejek rycynowy na suche włosy, chodzę z tym parę godzin, lub cały dzień -Po umyciu na skórę głowy nakładam żel aloesowy Palomy, odrobinę również na całe włosy -Poza tym ciagle testuje miegłki,płukanki i wcierki ![]() - Używam czegoś na końcówki np jedwabiu -Szczotkuję -Nie suszę -Nie używam prostownicy -Piję drożdże, zieloną herbatę, łykam skrzyp z pokrzywą. Twarz - Rano - przemywam twarz borasolem, nakładam humektan - W ciągu dnia, kilka razy w tygoodniu - maseczka z zielonej glinki,maseczka drożdżowa, maseczka aspirynowa - Wieczorem-myję twarz żelem babydream, przecieram tonikiem pichtowym, na pryszcze jeśli się pojawią nakłądam olejek herbaciany i pastę cynkową. Na resztę twarzy nakładam dermogal a+e lub żel aloesowy. Polecam równiez tonik aspirynowy. Od czasu do czasu przemywam mlekiem lyb zieloną herbatą - Jeśli chodzi o makijaż- mieszam podkład revlon colorstay z humektanem, nakłądam cienką warstwę, na to puder sypki vipery i odrobinę różu na policzki. Obowiązkowo brązowy cień i kredka, gruba warstwa tuszu. Na koniec jasny,cielisty błyszczyk - to mój ulubiony wariant makijażu - Do ust używam balsamu Tisane -Na noc na rzęsy nakładam olejek rycynowy -Wycieram twarz ręcznikami papierowymi,unikam wyciskania i dotykania twarzt rękami - Gdy używam aspiryny, przed wyjsciem na dwor nakladam filtr. Ciało - rewelacyjny peeling kawowy conajmniej raz w tygodniu -masuję całe ciało gąbką syrenką - uzywam regularnie serum do biustu i serum antycelulitowego - nawilzam cialo po kazdej kapieli- obecnie mam balsam neutrogena i krem babydream oraz oliwkę bambino - Raz w tygodniu robię manicure i pedicure ( czasem czesciej jesli to konieczne) Lubię miec dlugie pazkokcie,ale niestety sa slabe. Staram się jak najczesciej uzywac odzywki Revlona ( super) Maluje na czerwono,rozowo albo francuski ;-) - Oczywiscie kremuje dlonie jak najczesciej, stopy tez. - O depilacji chyba nie muszę wspominać. Depiluję rownież ręce ![]() -Staram się dbac o linie, chociaz nie zawsze mi to wychodzi ![]() -Pije mnostwo zielonej hebaty, łykam witaminę a+e, skrzyp, blonnik,lecytyne i therm line ![]() - jem zawsze sniadanie ,to wazne -staram się ruszac,ale marnie mi to wychodzi - zawsze dbam zeby dobrze wygladac - dobieram starannie dodatki, duzo czasu poswiecam na dokladny makijaz i szczegoly, ktore uwazam za niezwykle istotne ![]() I czekam teraz na mocznik i keratynę ![]() W planach KONIECZNIE MUSZE KUPIC- brevoksyl,maskę Himalaya i kapsułki ananasowe. Jak sobie o czyms przypomnę do dopiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moglabys napisac o nim cos wiecej jak juz go kupisz? ![]() dobrze nawilza cere tradzikowa. co prawda zapach moze troche przeszkadzac, ale da sie wytrzymac. uzywalam go dosc dawno temu, ale pamietam, ze bylam super zadowolona (i jeszcze ta cena!) jesli chodzi o tonik pichtowy to az tak powalajacych efektow nie zauwazylam (ale nie stosowalam toniku i kremu w tym samym czasie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Wtajemniczenie
|
Narc
wrociłam ![]() Tak więc tych pierwszych: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6066-Anana...apsulki_30_szt Nie używałam, bo nigdzie nie mogłam ich dostać, a na doz-ie są niedostępne ![]() Kupiłam te: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1899-Anana...apsulki_60_szt Chociaż nie wiedziałam, czy będą dobre czy nie, ale pisze przecież, że mają bromelainę to kupiłam. W składzie są jeszcze jakieś domieszki (np. olej kokosowy ![]() Narazie testowałam na łydkach (bałam się na twarz ![]() Nałożyłam więc na stopy i pięty ale na dość krótko (5 min) i sama nie wiem czy są efekty, chyba trochę się złuszczyło, ale muszę jeszcze popróbować z trzymaniem tego dłużej, liczę na jakieś spektakularne efekty. ![]() Na twarz, też zamierzam wypróbować, (ale to za jakiś czas, jak zejdzie mi z twarzy, to co na niej jest ![]() A co do mocznika na rozstępy, jeszcze nie próbowałam, bo zapominam, brak mi w tym regularności, więc nie ma co mówić o efektach ![]()
#3126 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie
![]() ![]() Narc Ja nie za bardzo odróżniam rodzaje tych wszystkich pryszczy, grudek itp. a bardzo chciałabym odpowiedziec na Twoje pytanie. Powiedz czy chodzi Ci o takie małe "coś" pod skórą, nie jest "to" czerwone, nie ma ropy tylko siedzi powodując nierówności i brzydko wygląda? tak rozumiem podskórne grudki ![]() ![]() ![]() Widzę że zrobiłaś swój własny spis i przypomniałaś mi tym samym, że ja też przecież płukam włosy zimną wodą, nie prostuję, piję hektolitry herbaty (czarna, zielona, biała, czerwona - uwielbiam) i jadam śniadania. honey1012 ![]() Używam tego kremu: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16936 tylko że ja mam w tubce, oraz tego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27639 mnie nie zapychają, ale wiem że u róznych osób róznie z tym bywa. daria_ staram się dbać o siebie, ale chyba każdy ma chwile, że nic mu się nie chce. Ja w kazdym razie jestem teraz w stanie mobilizacji pod wpływem wizażu ![]() ![]() winyl bardzo się cieszę, że spodobał Ci się mój post ![]() co do zakupów to koniecznie nabędę w najblizszym czasie (oczywiście dopiero gdy wykończę kosmetyki, które mam): - hasceral, - carmex, - róż do policzków. Nigdy nie używałam i chciałabym zobaczyć jak to jest, - naftę kosmetyczną, |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do rozstępów, to ja na pewno spróbuję na rozstępy na piersiach ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-09-17 o 19:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Czy maseczka aspirynowa jest w stanie zlikwidować takie grudki? Albo kwasy? Bo w sumie mam mało przebarwień i rozszerzonych porów, pryszcze okazjonalnie, ale te grudki to moja zmora...
To może i ja opiszę swoje najważniejsze patenty? - picia ziółek (szałwia, skrzyp, pokrzywa) - ograniczanie słodyczy - staram się więcej pić (ale średnio mi to wychodzi), - na włosy olejek rycynowy, - maseczki z drożdży, - parówki, - raz w tygodniu peeling twarzy, - trochę częściej peeling ciała, - rano i wieczorem krem oraz tonik, - na noc gruba warstwa kremu do rąk, - olejek rycynowy na rzęsy, - punktowo na krostki zasypka Alantan lub Sudocrem, - wieczorem peeling ust szczoteczką i duuużo wazeliny, - nawilżanie ciała odziennie, - na ekstremalnie wysuzoną skórę oliwa z oliwek, - czesanie włosów na mokro tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, - no i systematyczne czytanie biochemicznego forum w celu doedukowania się ![]()
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
ja biorę się za wypróbowanie toniku z cytrynki
ja bym róż też sobie kupiła ale nie wiem jaki xD
#3130 |
Zakorzenienie
|
Co konkretnie robi tonik z cytryny? Trochę rozjaśnia, pomaga na zaskórniki, coś jeszcze?
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
podobnież zmniejsza pory i zaczerwienienia, zaskórniki są mnie widoczne i rozjaśnia cere
#3132 |
Zakorzenienie
|
W jakich proporcjach? Kiedyś robiłam pół na pół z wodą i strasznie mi ściągał skórę...
A może można coś jeescze do niego dodać?
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
Ja miałam coś takiego, tzn teraz też mam jak już wspomniałam grrrr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar zrobić z pół litra wody i 1/4 cytryny
#3135 |
Zakorzenienie
|
To cytrynki nie wiele. Ale czy pół litra to nie za dużo? Nie lepiej zrobić mniej, żeby był świeższy?
![]() |
#3136 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy Ty zużyjesz te pół litra?
![]() Tak,aspiryna może pomóc,ale po długim czasie myślę. Za to kwasy na pewno powinny sobie poradzić. Chciałabym kupić effaclar,ale drogi dość jest :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
no w sumie macie racje xD
wszystko wyjdzie w praniu , teraz jeszcze poszukuję jakiegoś tańszego filtra a ja chciałam namówić mame na LRP Pityval czy jakoś tak to powiedziała że nie kupi mi bo jestem jeszcze za młoda na takie rzeczy -.-'
#3138 |
Zakorzenienie
|
Bo tak się zastanawoiałam właśnie, czy kupować kwasy. Ale w takim razie zrobię to, dzięki za odpowiedź
![]() ![]()
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
ja bym kwasy kupiła z wielką chęcią ale skąd tu kase brać ?! trzeba ratować się domowymi sposobami
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
winyl yy...no miło mi
![]() Już robiłam tu liste nie raz, możesz "przeszukać wątek" w opcjach i znaleźć, ale oczywiście moja lista patentów się ciągle zmienia i powiększa więc jak będe miała czas jutro, albo w weekend to postaram się napisać ![]() Póki co robię liste funkcji białek na biologie ![]() A praktycznie siedzę na wizażu ![]() Narc wypróboj ![]() ![]() Ja robiłam ostatnio tonik z cytryny w proporcjach: szklanka rumianku i 1/4 soku z cytryny. ![]() ![]() O, całkiem zapomniałam o maseczce aspirynowej! Muszę sobie zrobić ![]()
#3141 |
Zakorzenienie
|
Kupić kwasy to nie problem, gorzej z filtrem. Planuję kupić pleczko Lirene dla dzieci SPF 50+, mam nadzieję, że będzie się nadawało
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- No właśnie, rumianek można dodać ![]() Jeszcze mam do Was takie pytanie. Czy to możliwe, że od picia szałwii moja mieszana skóra zrobiła się z dnia na dzień sucha i piekąca?
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
a ja szukam czegoś co mnie nie zapcha i w miarę taniego
#3143 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
chodziło mi o filtry xD
ale mniejsza z tym, co do Humektanu idę jutro po niego , mam nadzieję że znajdę w jakiejś aptece
#3145 |
Zakorzenienie
|
Pytałam na wątku o filtrach, ale nikt mi nie odpowiedział, więc może Wy wiecie, czy ten filtr jest fotostabilny? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rsja-2008.html
![]() |
#3146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-z-spf-50.html
a ten kremik będzie stabilny ? i czy będzie zapychał ?
Idealistka z własnymi marzeniami Świeżynka ![]() Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2009-09-17 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o tę żółtą Lirene?
![]() |
#3149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Fiu, może na początek się dla mnie nada
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.