|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#361 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 927
|
Dot.: Jak dbacie o w³osy biochemiczki-czyli nasze patenty na piêkne w³osy
A co?
![]() ![]() Diablica... Cytat:
L_V, na pocz±tek polecam mniejsz± pojemno¶æ, ale sam± od¿ywk± nie powinna¶ siê rozczarowaæ, o ile oczywi¶cie jest ona odpowiednia do Twojego typu w³osów. Dla moich jest idealna, przede wszystkim ¶wietnie nawil¿a i ujarzmia w³osy. Mia³am te¿ szampon z tej samej serii, niez³y by³, ale koszmarnie szczypa³ w oczy; zreszt± wysmarowa³am mu chyba laurkê kiedy¶ na KWC ![]()
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 249
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 827
|
Cytat:
![]() Na pewno szampon Osmo, musia³am zamówiæ w innym miejscu, bo w tamtej hurtowni nie dali rady ¶ci±gn±æ, wziê³am litr. Od¿ywkê - je¶li spe³ni warunek gêsto¶ci, bo objêto¶ci (dostêpna jest litrowa, ja wziê³am 280ml) spe³nia ![]() W³a¶nie ogl±dam w±tki o "polskim waxie" - Wax Moc Natury, ciekawy sk³ad, dla mnie ciekawszy ni¿ w klasycznym waxie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 306
|
Ja kupi³am tego Waxa. Niby mia³am sobie go odpu¶ciæ, ale s³ysza³am tyle pozytywnych opinii (m.in. od studentki kosmetologii), ¿e siê skusi³am. U¿ywam jaki¶ miesi±c i albo to autosugestia albo co¶ siê we w³osach ruszy³o. Jakby by³y mocniejsze i kolor ¿ywszy, mo¿e to te barwniki.. Oceniê za trzy miesi±ce po stanie koñcówek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 927
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziêki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
http://www.kosmetykisklep.pl/sklep/p...dc408f8ca9aac8
http://www.kosmetykisklep.pl/sklep/p...dc408f8ca9aac8 http://www.kosmetykisklep.pl/sklep/p...dc408f8ca9aac8 i w innym sklepie to http://www.kosmetykisklep.pl/sklep/p...dc408f8ca9aac8 W³osy to niebezpieczny na³óg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 237
|
Mam pytanie odnosnie szamponu oczyszczajacego.. Ktoras z was na poczatku wspomniala ze dobra funkcje spelnia maseczka aspirynowa. No wlasnie tylko jak ja stosowac? Dodac 'rozpuszczona' aspiryne do szamonu czy cos innego?
![]()
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | ||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 146
|
Dot.: Ochrona w³osów latem
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
![]()
Dziewczyny, wyjasnijcie mi o co chodzi z tym oslawionym Regenium? -wszedzie na wizazu znajduje informacje o braku silikonow w jego skladzie; zachecona tym kupilam go wczoraj, patrze na sklad a tu: amodimethicone i lauryl peg/ppg-18/18 methicone -przeciez to sa silikony, prawda?
Zreszta, w skladach na KWC tez pojawia sie ow amodimethicone (ten drugi chyba zostal swiezo dodany...) ![]() Wiec: pomylilam sie (tzn. to jednak nie sa silikony), przeoczylyscie to czy moze po prostu to sa jakies lepsze silikony, ktorych sie nie boicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 609
|
Przeszlam przez calutki watek - jest bardzo pomocny! (z pewnoscia wyprobuje Hipp'a)
Problem w tym, ze mam calkiem inne wlosy od tych, ktore opisujecie - mocno krecone, zwykle suche. Od trzech lat staram sie doprowadzic je do normalnego stanu - i z pewnoscia sa w lepszym niz wtedy, ale nie w idealnym. Czego im brakuje - nie mam pojecia. One po prostu w niektorych strefach nie rosna wiecej niz n cm. Przypuszczam, ze musza wypadac tam czesciej, niz w innych strefach. Pewnie sie zastanawiacie o co mi chodzi ![]() Probowalam juz maski WAX, i po roku nie bylo wiekszych efektow. Druga sprawa, to ujarzmienie tych lokow, by nie byly szopowate. Dziala tylko Pantene dla wlosow kreconych + jakas pianka / wosk. Patrze na sklad, i chyba nie jest najgorszy. Mysle ze silikony sa dla mnie wskazane: Water, Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Cocamide MEA, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Lysine HCl, Methyl Tyrosinate HCl, Histidine, Fragrance, Polyquaternium-10, Sodium Citrate, Hydrogenated Polydecene, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, PEG-7M, Trimethylolpropane Tricaprylate/Tricaprate, Citric Acid, Ammonium Xylenesulfonate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone Czy ktoras z was miala podobny problem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 362
|
a czy chroni³a je od s³oñca? tzn. cz zapobieg³a p³owieniu?
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 146
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 965
|
Rav,
czy Twoje w³osy to s± takie "sprê¿ynki"? Mia³am kole¿ankê z w³a¶nie takimi w³osami - i nie by³a w stanie zapu¶ciæ ich dalej niz do ramion. Po prostu nie ros³y, kruszy³y siê, cholera wie co - ale nie da³o rady... A ja ostatnio zauwa¿y³am co¶ podobnego - no, mo¿e nie w tak spektakularnej wersji jak opisujesz ![]() ![]() Natomiast musze siê podzieliæ sposobem, który podczyta³am na LU: w wilgotne w³osy wciera siê olej jojoba lub kokosowy - oleju ma byæ minimum, tyle zeby siê lekko rêce ¶lizga³y. Wciera siê w koñcówki. Stosujê to z olejem kokosowym (co za zapach!) - i jest super - w³osy w najmniejszym stopniu nie s± obci±¿one, natomiast nie wygl±daj± sianowato (ja mam przet³uszczaj±ce siê i jednocze¶nie przesuszone w³osy). Wizualnie efekt jest takich "¶liskich" w³osów - nie do osi±gniêcia u mnie bez pracoch³onnego modelowania/wa³ków. Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Dzi¶ do mnie dosz³a seria Solar Sublime L'oreal (szampon + maska + spray + pianka). Relacja wkrótce.
P.s. Tak¿e polecam od¿ywko-maskê ze s³onecznej serii Avonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
Przekopuje sie przez Biochemie od kilku dni.Mam pare ulubionych ukreconych z mazidel miksturek, ale mam problem z wlosami.
Mam wlosy przetluszczajace sie, cienkie, 3/4 z balajazem-chce wrocic do swojego koloru ciemnego blondu i problem z szamponem-moge uzywac tylko Head&Shoulders w dodatku granatowego.Po innych mam mega ¶wi±d i z³uszczanie ca³ej skóry g³owy. Próbowalam Kerastase-do wrazliwej glowy-poczatkowo bylo ok a potem delikatny ¶wi±d i nawrót ³uszczenia. Nawet nie¼le by³o po Fekkai-lawendowym, tylko buteleczka jakies 80 z³ kosztuje. Ostatnio kupi³am( po obczytaniu wizazu) szampony Babydream i Hippi, umylam najpierw babydreamem-wlosy byly sianowate, ciezkie do rozczesania a dzis Hippi( czuje lekki ¶wi±d). Co tu zrobiæ? Czym myæ? Mogê cos sobie ukrêcic sama-szampon, odzywke, ale które? Moze jakis gotowy szmpon czyms wzbogacic? Bardzo prosze o rady i nieodsylanie mnie do przekopywania sie przez forum raz jeszcze.W³osy nie musza sie blyszczeæ, byæ ciê¿kie, puszyste jakies ekstra.Byle glowa nie swedziala i siana na glowie nie bylo. Z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Skoro pasowa³ Ci Fekkai - nie chcesz poszukaæ czego¶ ze zbli¿onym sk³adem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Nie bardzo sobie jeszcze radze z odczytywaniem skladow kosmetykow.Nie wiem, jak sie zabrac za to, zajmie mi to pewnie miesiac lub wiecej. Moge eksperymentowac ze wszystkim, byle byl efekt-ale jak sie do tego zabrac? Czekam na przesylke z ecospa z olejem jojoba. Sprobuje dodac do babydream-kupilam i szmapon i plyn do kapieli, co by 10x do Rossmana nie latac.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#380 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 950
|
ja ostatnio regeneruje swoje suche wlosy olejkiem kokosowym, ogrzewam w kapieli wodnej, nakladam na wilgotne wloski, na to folia i recznik, po 30 min.myje jak zwykle. Po 3 takich zabiegach wlosy sa bardziej lsniace i mniej "napuszone". Bede troche eksperymentowac i dodawac do olejku keratyne, macerat z marchwi, zoltko-oczywiscie za kazdym razem co innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
![]()
To ja siê ptzylacze jesli moge
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() posiadam cala (nie zaczeta) serie elseve rozowy(szampon,ozdywka,ma ska), odzywka elseve wygladzajaca, odzywka elseve do wlosow farbowanych, szampon pentene z odzywka nadajacy wlosa blask, szampon panten nadajacy wlosa objetosc, szamon garnier nadajacy blask, szampon shauma zmiekczajacy wode, szampon timotey nadajacy objetosc do tego odzywka z tej serri, palmolive wygladzajacy, jonson ''latwe roczesywanie'' , seboradnin z rzatkwia (lotion z tej serii juz zuzylam....),naprawcza odzywka w sprayu owoc granatu i jojoba z avonu, fluid kompetna regeneracja z gliss kur.... hmmmmmm Nie ktorzy uwazaja ze mam obsesje na punkcie wlosow..... psycholog mi troche pomaga ''uspokoic sie'' w tym aspekcie ale....hmm sama nie wiem......gdy mialam depresje zaczely mi bardzo wypadac wlosy i tak mam do dzis...wtedy popadlam w dziwny stan i zaczelam myslec tylko o swoich wlosach....od rana do wiecozra czytam w necie na temat wlosow i w ogole.......uwzam ze mam masacryczne wlosy.....nie iwem sama co sie ze mna dzieje ![]() Edytowane przez mundziolek Czas edycji: 2007-07-04 o 13:09 Powód: b³ad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te¿ uwa¿am tak jak Agnieska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ps.gadalam teraz z mama na ten temat...przed wyjazdem do siostry (za tydzien) bede w sczecinie i pojde wtedy prywatnie do deramtologa... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 666
|
http://www.allegro.pl/item212526479_...er_zestaw.html
Co my¶licie? Kupiæ czy nie? A Hipp to ten? http://superdziecko.pl/images/szampon.bmp ![]() No to zaczynam dbaæ o swoje w³osy. Kupiê jutro szampon Hipp, Wax'a. I czytanie w±tków.. ![]() A powiedzcie mi czy tym Hippem zwyczajnie myjecie w³osy czy dodajecie jeszcze jakie¶ specyfiki? Olejek rycynowy?
![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ingredients Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-150 Hydrogenated Jojoba, Polyglyceryl-3 Laurate, Decyl Glucoside, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Panthenol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Butylene Glycol, Lavandula Angustifolia Extract, Honey Extract, Fragrance, PEG-60 Almond Glycerides, Glycol Distearate, Polyquaternium-7, Anthemis Nobilis Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Arctium Majus Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Extract, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Oat Protein, Hydrolyzed Jojoba Protein, Prunus Amygdalus Dulcis Protein, Cinnamidopropyltrimonium Chloride, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Phospholipids, Salicylic Acid, Lactic Acid, Citric Acid, PEG-150 Distearate, Benzophenone-4, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Red 33, Red 4, Blue 1. Sporo tego. Moze ktos mi poradzi, jak znalezc cos podobnego, wymixowac samemu? Dzis po dzieciecym szamponie nawet swiadu nie mam.Tylko wlosy bardzo bylejakie. Jakby nie myte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
blaque w aptece caly zestaw wychodzi za 37,67 z³, co prawda bez tych dodatkowych 50 ml szamponu ale zaoszczedzasz ponad 10 zl
![]()
![]() |
#388 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 482
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jaki¶ czas temu "dorobi³am" siê suchego ³upie¿u po jednym umyciu Faroukiem, gdzie ten detergent równie¿ by³ w du¿ej ilo¶ci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 609
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie. W jaki sposob dodawac aspiryne do szamponu aby powstal szampon oczyszczajacy?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.