![]() |
#271 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
![]()
witam ponownie
![]() używam Atrederm i fajnie łuszczy mi się skórka... nie chciałabym używać jakiś g...kremów i po przeczytaniu paru postów zamierzam zamówić również jakiś hydrolat bądź olej... tylko jaki? teraz mam suchą cerę, ale po 2-3 godzinach świecę się :/ używam na dzień jakiś lekki krem nawilżający i fiterek Iwostin 50'tke... zastanawiam się nad hydrolatem oczarowym i różanym, chyba, że coś do tego jeszcze mi pomożecie dobrać? ![]() dzięki za propozycje, |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hydrolat jako tonik-świetna rzecz,równiez przy kuracjach złuszczających dziewczyny polecają je jak toniki łagodzące,nawilżające oleje-poczytaj sobie opisy na mazidłach, i dziewczyny na pewno tez napiszą ci swoje typy (ja mam próbki z komosy i z dzikiej rózy-oba super) I tez dziewczyny polecają przy złuszczaniu ,na noc (na dzien raczej nie)żeby sie dowilżyć,uspokoic podraznioną skórę. A pod filterek polecamy niesmiertelne i uniwersalne samorobne serum z wit C =>kilka wątków o naszych serach i ich róznych odmianach
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
eee marianno.. a może u Limari odbierac osobiscie zamówienie?? to ja tez tak chce!
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
przeciez juz dawno wyjaśnilam ze sie pomyliłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
![]()
oki to czyli olej z dzikiej róży będzie dobry? bo go zamawiam chyba :P i będę mogła bezpośrednio wieczorem sobie nałożyć tak?
a hydrolat oczarowy bo też chcem ;P to używać go jako toniku? |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() koniecznie zdaj relację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko ja zawsze mam problem z wyjściem ![]() nie możemy skończyć rozmawiać ![]() no i oczywiście nie da rady nie dorzucić coś jeszcze do zamówienia jak taaaki magazyn jest po ręką....cała moja silna wola zostaje za drzwiami ![]() ![]() trzeba mieć ścisle odliczoną gotówkę ![]() ale za to wielu cennych rezczy można się dowiedzieć
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Odkryłam fajny ojejek:
Pflege Ol z nowej serii dla dzieci HIPP w Rossmannie (skład: sesamum indicum, prunus amygdalus dulcis, parfum), 200 ml ok. 10 zł Olejek rossmannowski ma prosty skład, piekny zapach, w butelce zwłaszcza , na buzi zapach ginie, rozkłada się na buzi miękką, choć nie bardzo tłustą warstwą. Super prosty skład. Szukałam oleju sezamowego, bo poczytałam, że oczyszcza skórę i rozgrzewa, pomaga uwalniać toksyny. Sam sezamowy jednak śmierdzi i barwi skórę. Pierwszy raz użyłam olejku solo. Buzia rano wygładzona, miękka, bardzo rozjaśniona, naczynka super uspokojone. Dziewczyny, podaję sprawozdanie z prac mieszacza: ukręciłam sobie olejek do buzi, na podstawie przepisu, który wcześniej podawałam, proporcje na 60 ml oleju bazowego: cera tłusta: 8 cedrowych 10 cytrynowych 6 ylang-ylang (Przepis pochodzi z Wielkiej Księgi Ziół). Zrobiłam 2 małe porcje po 10 ml: -jedna w oleju winogronowym -druga na bazie Pflege Ol z nowej serii dla dzieci HIPP Porcja na oleju winogronowym wchłaniała się dłużej i nie zachyciła mnie. Porcja na olejku z Rosmmanna - migdał+sezam - cud -miód: rano buzia nawilżona, wcale nie tłusta, uregulowana, ukojona, naczynka super uspokojone (olejek testowałam wieczorem podczas oblewania winkiem wczorajszej obrony, zwykle po winie ma czerwone jak burak policzki, tym razem nie ![]() Poza tym rozjaśniły mi się ślady czerowne po pryszczach, odstające skórki zostały zliwidowane, skorupa suchej skóry w miejscu po starym wyprysku się rozmiekczyła i zniknęla. Olejek ma ezgoztyczno-świeży zapach. Dalsze relacje zapodam później. Edytowane przez Smok Czas edycji: 2006-09-28 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Hej- proszę Państwa - myslę, że warto ocenić ten wątek! Ja już parę gwiazdek podrzuciłam
![]()
![]() |
#286 |
okrutnica jakaś... |
Smoku, zaciekawiłaś mnie niesamowicie tym olejkiem. Muszę przejść się do Rossmanna. Szkoda tylko że żadnego eterycznego nie mam, ale będę na razie nakładać sam bez dodatków
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Sam bez dodatków też Cię zadowoli, bo on jest ma jakieś parfum w składzie, w każdym razie nie jedzie olejem, a tym bardziej olejem sezamowym, który ma mocny zapach. W przypadku braku kilku olejków zapachowych do stworzenia kompozycji, zawsze można dodać już na dłoni 1 kroplę herbacianego lub pichtowego, w aptece za 6-8 zł. Piekny zapach i efekt oczyszczający.
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
I mnie bardzo zaciekawił polecany przez Smoka olejek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
W tych Rossmannach dobroci, że aż wiele, polecany jest olejek z serii BabyDream dla dzieci (niebieski) i dla ciężarnych (beżowy). Mleczka i balsamy z serii Rossmanowych Babydream tez są polecane, wystarczy przejrzeć KWC. Seria HIPP jest nowością. Kate 30 zgłosiła do KWC mleczko z tej serii, przyjemnie pachnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Muszę zajrzeć czy w Rossmannie obok mojej pracy mają ten olejek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Smoku, a gdzie kupujesz olejki eteryczne? Bardzo mnie to ciekawi, bo jak na razie jedyną, ale dość spora wadą domowo robionych kosmetyków jest zapach - czyli w najlepszym razie jego brak, a w najgorszym smrodek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Mój Rossamnn to jakiś ubogi jest ![]() A toniki kwasowe są świetne. Na twarz stosuję już co drugi dzień, codziennie nie ma potrzeby ale na dekolt i na plecy co wieczór, zawsze miałam problemy z drobnymi wypryskami i szorstkością skóry . Teraz zrobię może sam mlekowy w/g przepisu z mazideł Wstyd przyznac ale nie mam żadnego olejku eterycznego. Chyba najwyższy czas jakiś nabyć, myślę nad herbacianym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Herbaciany to najlepszy pomysł, chyba że ktoś nie lubi jego zapachu.
Ja też się relaksuję na biochemii. ![]() Ponoć olejek HIPP do nabycia też w Tesco, nie tylko w Rossmannie. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Kurczę, a to się Rossmann rozkręcił z tymi dobrymi produktami.
Mam nadzieję, że ceny nie skoczą w górę, gdy zczają, że te rzeczy robią się całkiem popularne. Twój przepis na olejek, Smoku, jest całkiem interesujący.. też chyba zakupię dodatkowo herbaciany olejek eteryczny i zobaczę, jak to się na buzi spisuje. Chciałabym się pozbyć głównie tych czerwonych śladów po pryszczach - bo teraz mnie wysypuje z racji aplikowania BHA, niektóre ślady po prostu trzymają się dłużej. Ano i wątek ocenię....
#298 |
Wtajemniczenie
|
Na moje czerwone slady pewne działa i to, że pod wszystkie olejki używam toniku octowego (obecnie cytrynowo-octowy, p. watek o occie jabłkowym).
Jeśli do olejku HIPP chcesz dodać olejki eteryczne to lepiej nie mieszać: tzn. albo herbaciany, albo np. pichtowy, albo podawana przeze mnie mieszanka cytryna-ylang-cedr. Może być mieszanka pomarańcza-ylang-cedr, taką mieszankę ma Primavera i nazywa ją relaksującą "La Sera". To są korzystne olejki dla tłustej cery. Chciałabym tez ukręcić coś dla suchej, naczynkowej, dojrzałej cery,jaką ma moja mama, ale tu pojaia się problem, bo w większości przepisów jest róża (350 zł), neroli (350 zł), sandał (70 zł), rumianke 90 zł. Ceny olejków za: Pollena-Aroma. Niestety na takie eksperymenty mnie nie stać. ![]() Cera tłusta jest tańsza w obsłudze olejkowej. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Smoku, a ja też podrążę - kupujesz olejki eteryczne z Avicenny? Bo właśnie myślę nad stworzeniem sobie takiej mikstury na noce bezkwasowe...
Przy okazji perfidnie "zaofftopuję" - gratuluję pozytywnego wyniku obrony ![]() Edit: ach, widzę, że wymieniasz Pollenę-Aromę - już wszystko chyba wiem ![]() A i jeszcze mam jedno pytanie do ekspertki ![]()
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miałam jeszcze maceratu z kasztanowca, ale z relacji czujnego nosa Erato zrozumiałam, że nie ma on mocnego zapachu, więc myślę, że można, można tez ten macerat wymieszać z innym olejem. Tak byłoby chyba najlepiej. Miksturę polecam bardzo!!! Dzięki za gratulacje, o wykształceniu myślę podobnie jak Ty, w wielu wypadkach jest przeszkodą, w poprzedniej pracy moja szefowa nie miała skończonych studiów, więc wiadomo, jaki był jej stosunek do mnie. Ja np. w CV ukrywam, że skończyłam 2 kierunki, a studiuję trzeci. Piszę z reguły o dwóch. Taki nasz OT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.