|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() lieselotte opisz koniecznie swoje wrazenia zwiazane z tamanem jak juz tylko dojdzie zamowienie i przetestujesz ![]() Edit: juz setna strona wątku ![]()
![]() |
#2972 |
Rozeznanie
|
Aby zakończyć off-topic dotyczący koszyka/przechowalni w mazidłach: przeprowadziłam test
![]() ![]() PS do eksperymentu użyłam pół litra hydrolatu róźanego - i on już sobie w koszyku zostanie do następnych zakupów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...04&postcount=3 Cytat:
![]() ![]() Raczej nie ostatnia... Lieselotte, ja dziś będę testowała taman (chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2975 |
Rozeznanie
|
Poddaję się - przechowalnia jednak nie działa. Nic nie robilam a hydrolat z koszyka wyparował...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo moje marzenie raczej nie do spełnienia za pomocą szamponu. Ale wydaje mi się, że i tak wart jest wypróbowania i kiedyś się na niego skuszę. Ale to przy jakiejś innej okazji bo teraz mam jeszcze spory zapas szamponów.
![]() |
#2977 |
Wtajemniczenie
|
Ellu, ta sama substancja, co w telocapilu, jest też w Thanatosowej myricelinie (tylko myricelina jest na glikolu butylenowym, zdaje się):
http://thanatos.com.pl/product_info....roducts_id=108 Właśnie tu jest informacja o działaniu antycelulitowym - w stężeniu 7%. Jest też przepis na lotion podepilacyjny - do twórczego wykorzystania. Ja, licząc właśnie na działanie antycel., używam telocapilu w stężeniu wyższym od zalecanego przez Limarię (stopniowo je zwiększam), ale do 7% jeszcze nie doszłam. Maju, chyba Lieselotte pisał Ci o amli - ją warto wypróbować, ale tu musisz polegać na opinii kogoś innego, bo ja jej nie znam. Swoją drogą, jeśli to Ty jesteś w awatarze, to masz naprawdę piękne włosy. Schaetzchen, bidulko... |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Testuje olej Rosalia... od razu po otwarciu przesyłki musiałam powąchac
![]() Wsmarowałam tez 1 porcje w skóre przedramienia - test wstępny na wchłanialność ![]() ![]() Zwykle zapachy olei szybko się ulatniają a ten trwa...i trwa... minelo juz ponad 5h ... ![]() Nie jest perfumowany, nie ma w składzie nic innego poza olejem rozanym..wertowałam ulotke kilka razy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Niezamienna, bardziej zmartwiłabym się wyparowaniem realnego, a nie wirtualnego hydrolatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2981 | |
Wtajemniczenie
|
Psycho, na mnie zapachy olejów niekoniecznie się ulatniają, np. olej różany Oleofarmu trwa dość długo, że nie wspomnę o porzeczce i innych takich zapachowych potentatach. To chyba jak z perfumami - może zależeć od właściwości skóry, jej naturalnego zapachu.
Schaetzchen, walczyłyście o tę przechowalnię jak lwica ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oleje stosuję wraz z HA - solo nie nałożę, bo zrobiłam tak z porzeczką i nie wchłonęła się do rana ![]() wiem, że rano będzie przyjemnie - nieściągnięta, nietłusta i jędrna; używam go tez w olejku myjącym - jest ok. oczywiście zamówię tą śliwkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli to normalne, to dobrze... chyba na plus, zresztą się okaze... Sliwki, mimo wpaniałych wlasciwosci pielęgnacycjnych, wlasnie z powodu zapachu, po kilknastu dniach miałam dość... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Wtajemniczenie
|
Ja śliwce się (na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Te 200ml jakie obecnie posiadam powinno mi starczyć na 3 tygodnie. Później podkręcę mleczko do 3% telocapilu, albo może i 4% ![]()
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wlasnie sprawdzilam ceny preparatow na tutejszym rynku- niebanalne ca. 100 euro. cena mi sie mniej podoba, jak jej dzialanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Kurcze a juz miałam spiruline w koszyku przy zamowieniu w amzidlach i skasowalam bo stwierdzilam ze mam jeszcze dostateczny zapas glinek. Nastepnym razem
![]() ![]() Dau 100 euro??? to ile tej spiruliny jest w opakowaniu? u nas koszt 10g to ~5zł a teraz własnie pierwszy raz siędzę z buźką naolejowaną różą z mazideł (dziękuję Limarii za próbkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za cynk
![]() Czyli moje marzenie jeszcz ma szansę się zrealizować ![]() Czy chodzi o taką amlę: http://www.biolander.com/index.php?m...roducts_id=658 I czy stosowana solo bez henny przyciemnia włosy? Cytat:
Czytam więc o amli, bo nie jestem w tym temacie szczególnie zaznajomiona ![]() Tak, w avatarze moje oblicze i moje włosy. Na zdjęciu są wyjątkowo bujne, bo nie rozczesałam ich tylko rozpuściłam koczek. Naturalnie mam zdrowe i mocne,lśniące ale jednak cieniutkie włosy. Dlatego marzy mi się coś, co zagęści moją czuprynę. Cytat:
Nie wiem jak długo stosujesz oleje, ale ja od czasu gdy zmieniłam pielęgnację i kremy(teraz używam tylko samoopalacza, kremu tonującego z filtrem latem i od czasu do czasu krem z kwasami Clareny) zamieniłam na oleje (początkowo Hauschka, potem Clarins, znów Hauschka, oleje mazidlane) cera stała się z mieszanej w stronę tłustej - normalna, oleje wsiąkają w nią jak lekkie kremy. Cytat:
![]() Miałam maseczkę Bielendy ze spiruliną, więc sama spirulina musi być przecudna ![]() ![]()
![]() |
#2992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Wtajemniczenie
|
Nati, jaki świetny poetycki opis koloru włosów
![]() ![]() Włóczykijko, oceny z chemii nie przeszkadzają. Nigdy nie jest za późno ![]() Dau, ale ta cena to za spirulinę w proszku? Przesada zdecydowana ![]() Adorelle, dzięki za infomację o stężeniu. Czyli nie ma co dążyć do 7% telocapilu. Melduję się po nocy z panem tamanem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
O, jak dobrze, że zwyciężył dziś we mnie leń i nie zerwałam się bladym świtem i nie wyszłam z domu! Dzięki temu odebrałam właśnie paczkę z BU, a w niej nowy hydrolat czereśniowy. Ma jedną wadę: pojemność. 50 ml to stanowczo za mało! Zapach piękny, lekko owocowy, a dominująca nuta to pestki, lekki zapach migdałka (jak w nalewce wiśniowej!).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2997 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wczoraj nie dołożyłam więcej - rano matowa buzia, ładny koloryt, jakby bardzie mięciutka... mam wrażenie, że w ogóle po bawełnie jest właśnie delikatniejsza w dotyku; pozstanowiłam następnym razem położyć więcej albo na dwie tury... ![]() oleje stosuję krótko - dopiero jakieś dwa miesiące, ale rzeczywiście - buzia jakby spokojniejsza; nie mogę powiedzieć, że jest normalna - jest nadal tłusta jak nie wiem co, ale rzeczywiscie - przyjemniej się aplikuje specyfiki; mam nadzieję, że taka tendencja się utrzyma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekstrakt sojowy Thanatosa, tez rożni sie od tego z mazideł - kolorem, jest jaśnijeszy. Hydrolat lawendowy rownież - lekko mętny, delikatnie zabarwiony na niebiesko. Jestem zadowlona z Rosalii, skóra wypoczęta, odżywiona.. wchłanialność na +, pozostawia delikatny polmatowy film, wchłania sie troche lepiej od roży ZSK. Zapach nie przeszkadza, nos szybko się przyzwyczaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie do końca. Spójrz na to myrycelina kosztuje 12zł/25ml, a telocapil 16zł/10ml. A substancja aktywna rożni się zaledwie 1,2%. Kalkulując to dokładniej i tak bardziej korzystnie wychodzi Thanatos, mimo iż musisz dodać więcej myryceliny. Z uwagi na cenę i pojemność.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.