|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
No właśnie z tymi kwasami to dziwna sprawa - uźywam kremu z PHA, stężenie kwasów jak w przepisie czyli niewielkie - i mam skórę jak po dobrym peelingu - nie poranioną/podrażnioną, ale gładką i milszą w dotyku. Może to takie supernawilżenie daje ten efekt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Konto usunięte
|
a tak dokładnie to ten krem ma tylko 4% kwasów PHA
Rocki, a czy twój tonik z PHA 10% działa złuszczająco? Bo sama zastanawiam się nad zwiększeniem stężenia glukonolaktonu w toniku dla mamy, ale łuszczenie nie byłoby przez nią mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Wtajemniczenie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1038256 2]a tak dokładnie to ten krem ma tylko 4% kwasów PHA
Rocki, a czy twój tonik z PHA 10% działa złuszczająco? Bo sama zastanawiam się nad zwiększeniem stężenia glukonolaktonu w toniku dla mamy, ale łuszczenie nie byłoby przez nią mile widziane ![]() Absolutnie nie! Gdybym sie luszczyla, to na pewno nie chcialoby mi sie dalej bawic w kwasy (z tego powodu, i z koniecznosci uzywania filtrow, odpuscilam sobie AHA) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Konto usunięte
|
To w takim razie następny tonik dla mamy będzie z większym stężeniem PHA.
Dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Rocki, Ty w Hiszpanii i bez filtrow???!!! Fe, niedobra
![]() ![]() ![]() ![]() Marcepanka, pisalam juz, jest fajny i latwy przepis na natluszczajace mazidlo do suchej skory na ZSK (robilam, jest bardzo tluste ale da sie uzywac nawet w dzien) |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja mam skórę bardzo przesuszoną, jednak takich problemów jak od niedawna nigdy z nią nie miałam. od października zaczęłam studia i przeprowadziłam się do dużego miasta. no i mam. okropne powietrze, okropna woda, do tego to ogrzewanie. moja skóra cierpi ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze pytanie o pólprodukty. Gdzie wg Was można zakupic te wyższej jakości? Widzę, np. że w ZSK masło shea jest rafinowane ![]() Edytowane przez _marcepanka_ Czas edycji: 2009-01-07 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zadomowienie
|
Martii - mineralka to dobry pomysł
![]() ![]() ![]()
#4299 |
Rozeznanie
|
Witaj Marti
![]() micel biodermy jest rzeczywiście fantastyczny, ale jeśli musisz myć twarz wodą (ja muszę, choroba psychiczna ![]() Do mycia twarzy nie wystarczy Ci sam olej - potrzebny będzie jeszcze emulgator. Masz kilka możliwości - kupno gotowego zestawu http://www.zrobsobiekrem.pl/?gotowe-zestawy,7 na dole strony, lub tutaj: http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-oilcleanser.html Albo kupno oleju (w sklepie internetowym, lub spożywczym) i dokupienie (przez net) emulgatora. Olejek miesza się bajecznie łatwo - 9 części oleju, 1 część emulgatora. Ale może na początek warto kupić gotowy zestaw ![]() Po myciu dobrze jest twarz przetrzeć hydrolatem - może lipowy (ekologiczny z mazideł), albo różany. Potem posmarować olejem (na Twoje dolegliwości polecam olej z pestek moreli, wiesiołek, lniankę siewną, ryżowy - te ładnie nawilżają, a przy tym pachną neutralnie, co dla początkującej osoby jest waźne ![]() To tyle na absolutny początek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1038256 2]a tak dokładnie to ten krem ma tylko 4% kwasów PHA
Rocki, a czy twój tonik z PHA 10% działa złuszczająco? Bo sama zastanawiam się nad zwiększeniem stężenia glukonolaktonu w toniku dla mamy, ale łuszczenie nie byłoby przez nią mile widziane ![]() PHA pobudzają proces odnowy komórkowej, ale złuszczanie nie będzie widoczne gołym okiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
z tego co piszecie PHA to naprawdę cudowny wynalazek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie zaczynam nowy rok konsumpcyjny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Co to jest ten puder perłowy ?
![]() EDIT: znalazlam ![]() Edytowane przez psycha Czas edycji: 2009-01-08 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz sobie poczytać o nich tutaj: http://www.bio-med.pl/informacje.html lub pobrać plik Hydroksykwasy - wczoraj, dziś i jutro stąd: http://www.dermservice.com.pl/szkolenia Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-08 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sprzedają w NP jakieś próbki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Wtajemniczenie
|
Juz nie w Hiszpanii, w W-wie teraz siedze (tylko przez sentyment nie zmienilam lokalizacji). I jeszcze dlugo posiedze, bo TZ choc Hiszpan, to nie ma zamiaru sie z Polski ruszac przez najblizszych kilka lat
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
jałowiec i kadzidło brzmi zachęcająco
![]() ![]()
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
confused_girl, schaetzchen - dziękuję Wam bardzo za porady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
![]() I na dodatek - co jest dość dziwne - trochę się wchłania w skórę. Ale perły to podobno doskonały środek pielęgnujący (pojawia się w kremach i maseczkach), więc może dlatego skóra po nim taka ładna ![]() Próbek chyba nie sprzedają, ale na ich stronie do niedawna była informacja, że można prosić od dowolne próbki nawet bez zamówienia. Teraz ta informacja zniknęła, ale może warto do nich napisać. Zresztą jeśli chcesz wypróbować ten puder, Ilono, to po starej znajomości ![]() ![]() Relacja będzie na pewno. Przyznam, że neem zamówiłam z ciekawości, bo na razie nie mam żadnych paskudztw na buzi do wytępienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Wtajemniczenie
|
Niezamienna, wprost nie moge sie doczekac, kiedy przyleci do Ciebie neem
![]() ![]() ![]() Ja rowniez jestem fanka pudru perlowego, uzywam malutko i glownie w okolice oczu, ale jakos dobrze sie po nim czuje. Wchlania sie w skore i lekko wygladza, rojasnia. Cudo. Czekam tylko z zamowieniem z NP, przemysliwujac, co jeszcze by zamowic.. Wczoraj zlozylam noworoczne zamowienie na ZySKu, wreszcie na wlasnej skorze poznam ten slynny kremik PHA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie dziś coś skręciłam po długim okresie nicnierobienia
![]() 1. lekkie dzienne na bazie truskawki ze skwalanem, jojobą, Q10, olejem granatowym i olejkiem neroli; 2. nocne, odżywcze na bazie awokado z olejem tamanu, jojobą, Q10 i olejkiem rumiankowym. Jak widać, nie żałuję sobie Q10... ale latka lecą. Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2009-01-08 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
no to tak, na Biochemii Urody mam w koszyczku ekologiczny hydrolat z kwiatu lipy, hydrolat rumiankowy (bo podobno razem mają wzmocione działanie łagodzące), olej kokosowy (to do włosów też zamierzam używać), olejek myjący - drzewko różane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niczego nie pomieszałaś - wymienione przez Ciebie oleje znajdziesz w Mazidłach albo ZSK. Jeśli nie chcesz składać nowego zamówienia, możesz wybrać jakiś olej albo olejowe serum z BU. Podobnie jak Schaetzchen radziłabym Ci kupić też kwas hialuronowy w żelu - możesz mieszać z nim olej w dowolnych proporcjach tuż przed aplikacją, ułatwia rozprowadzanie oleju i wchłanianie, wspaniale nawilża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Rozeznanie
|
Marti, tak, te oleje o których pisałam sa z innych sklepów. I to każdy z innego
![]() Jeśli nie chcesz kupować w wielu miejscach, to zastanów się nad serum 3xrose z BU - oprócz oleju z róży i wiesiołka ma koenzym q10. Ja je lubię, ale stara już jestem ![]() A jeśli jednak zdecydujesz się na osobny zakup olejów, to polecam chyba jednak mazidła - mają największy wybór, możesz poprosić o próbki (Limaria zawsze daje próbki, a Ty możesz zasugerować na co masz ochotę). Oleje z innych sklepów też są bdb jakości, ale chyba jednak w mniejszym wyborze. A w ZSK pakowane nie w buteleczki amber, a zwykłe plastikowe (nie źeby to był jakiś straszny grzech, ale wolę szkło). Acha, w ecospa i mazidłach można umówic się na odbiór osobisty, ale nie wiem gdzie mieszkasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
Och ta marti? ( chyba ją znam?)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.