|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Ilu, ZESTAW olejów to brzmi...
Titane, witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Titane, ja ostatnio zmieszałam 3 ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
aha, dziewczyny, chciałam się Wam pochwalić, że mój prezent udał się znakomicie, przyjaciółka jest zachwycona i mówi, że nigdy nie miała takiej cudownej gładkiej buzi, jest uzależniona i mam otwierać produkcje bo ona będzie się zaopatrywać u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
uff! to super, dziękuję
![]() Dobrze, że moje zamówienie z BU poszło przed nowościami, bo pewnie lista zakupowa by się rozszerzyła, a i tak kombinowałam jak mogłam, żeby okroić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Ojej, nowa róża... A mi właśnie wczoraj paczka przyszła. I brałam 500ml róży dla Mamy...
No nic, co się odwlecze... A ja po ostatnich próbkach wziełam olej z czarnej maliny - używam go z czarnuszką. Naprawdę polecam - wspólne działanie daje ładną, miękką skórę. Tym razem nie było kuszenia mazidlanymi próbkami (ale za to przesyłka u mnie na drugi dzień, po informacji, że wysłane), wiec jest szansa, że ten zestaw dłużej u mnie zagości. Edytowane przez asa___ Czas edycji: 2009-01-29 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
Chyba wpadłam w kolejne uzależnienie
![]() Mogę się przyłączyć? Co prawda zamówienia na BU składam od dawna, ale dopiero teraz postanowiłam dopisać się do wątku. Wczoraj złożyłam kolejne zamówienie. Jaśmin ![]() kokos, keratyna, pantenol - będę wcierać we włoski jojoba, konopny - dla twarzy i ciałka migdał - jak się odważę, to może małe kwaszenie zamiast nieporównywalnie droższych zabiegów w gabinecie Ach jeszcze hydrolat rozmarynowy z BU, w zamyśle ma służyć jako mgiełka do włosów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Tak w ogóle to nigdzie nie mogłam dostać oliwki Hipp więc postanowiłam kupić jakieś oleje co by się nimi mazać w zastępstwie ![]() ![]()
Istnieje świat, a to rozprasza. Edytowane przez Lena4 Czas edycji: 2009-01-29 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Ale na BU to chodzi o Hydrolat z cytrynowego drzewa herbacianego?? Czy ja nie widzę olejku..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Mój koszyk na BU już za ponad 100zł
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
A ja pochwalę teaz troszkę neem
![]() Wczoraj w maseczce z pudrem spisał się świetnie, jeszcze lepiej niż sam puder ![]() ![]() ![]() Zapach też znośny jak dla mnie, coś jakby surowe mięso ![]() W każdym razie dużo przyjemniejszy niż spirulina, która mnie poprostu odrzuca ![]() Teraz też sobie siedzę i lekko śmierdzę neem i tamanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Muszę tego neemu "spróbować" skoro go tak chwalicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
Na szczęście moje koszyki opiewały na nieco mniejsze kwoty, ale to dlatego, że tuż przed świętami robiłam zakupy
![]() Za to uparłam się wypróbować żywą ziemię wulkaniczną z Abacosun i takim oto sposobem i tak wydałam więcej niż bym chciała..
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czego możemy się jeszcze w przyszłosci spodziewać ? ![]() Ja nadal zwlekam z zamówieniem......w bultece z hydrolatem rózanym powoli widać dno... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Zlożyłam zamówienie wczoraj a Wy mnie kusicie
![]() ![]()
#4517 |
Raczkowanie
|
ok, moje zamówienie mazidlowe:
tamanu, jaka pojemnośc poleciacie na wypróbowanie a jednocześnie nie chce brać tak mało, skoro jest taki fantastyczny(a następne zamówienie w maju) będe używać tylko do twarzy, tak co kilka dni z żelem hialurowym na noc jaki najlepiej hydrolat do naczynkowej...? żeby ukryć rumień i rozszerzone naczynka... wszystko do serum z wit C dla trądzikowej;] a ten kompleks http://naturaliskosmetyki.pl/komplek...owej-p-51.html kupię też i będe uzywac naprzemiennie. a może można zrobić samemu taki kompleks z produktów dostępnych na mazidlach? prosze o pomoc... indygo do rzęs;] świetnie się sprawdza, polecam, farbuję sobie też nim delikatnie między rzęsami, nic nie widać, tylko jakby rzęski gęstrze były, bardzo naturalny efekt. i mam makijaż permanentny na kilka miesiecy;] tylko trzeba mieć rękę sprawną. czy istnieje jakiś olejek eteryczny, który nie podrażnia naczynkowców? koszmar... chyba każdy działą drąniąca... po pichtowym, geranium i z drzewka herbacianego miałam rumień ![]() chciałam tez spirulinę, ale drogo wychodzi i nie wiem czy się opłaca... więc może zostane przy mojej glince różowej;] zrezygnowałam też z robienia olejku myjącego, zostaje przy micelu biodermy sensibio;] mysle, że slusznie ![]() ale się naopowiadałam o swoich dylematach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że dobrze wybrałam umieszczając swoje pytanie w tym wątku... Otóż przeczytałam gdzieś, że olejek rycynowy ma działanie emulgujące. Jako kompletny laik w dziedzinie wysunęłam więc hipotezę: czy można dodając go (w jakiej ilości?) połączyć jakiś olej i - dajmy na to - hydrolat, bez konieczności stosowania innych emulgatorów (lecytyna, alkohol, takie tam...)?
Bardzo mnie to zaintrygowało... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
O, ile nowych olejomaniaczek
![]() ![]() Colorandculture, a chcesz taman stosować sam (tzn. z HA), bez innych olejów? To może zamów 30 gr? Nie wiem, jak szybko zużywasz oleje... Do cery naczynkowej fajny jest oczar i róża. Świetna ponoc jest kocanka, ale to z BU. Któraś z dziewczyn (Adorelle ![]() Takiego kompleksu do cery naczynkowej nie da się zrobić z surowców mazidłowych, ale może warto poszukać jakiegoś fajnego mazidłowego serum na naczynka w receptariuszu. Lavandullo, olej rycynowy ma własności emulgujące, ale nie tak silne, żeby zastąpił w ogóle emulgator w emulsji. W formulacjach z tym olejem można ewentualnie użyć mniejszej ilości emulgatora. |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
teraz jest kilka nowych hydrolatów z róży. różne rodzaje... który? i czy róża czy oczar lepszy na te naczynka?
dzięki za resztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wtajemniczenie
|
Colorandculture, a nie lepsza kocanka?
Anastazja, zaimponowalas mi tym neemem na twarzy ![]() A propos, Rocki, JAK NEEM? Ilo, pijesz do mojego avka? to BATMAN ![]() Nasz ulubiony kremik z PHA, acz lagodny, wczoraj mnie nieco zaatakowal. Jakos mi sie za ladnie wchlonal, poprawilam druga porcja na brodzie i dzisiaj czerwone pregi jak z bicza strzelil - doslownie. Musialam sie ratowac niezawodnym tamanu.. ach, jak ja lubie ten maggi zapaszek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Colorandculture, a nie lepsza kocanka?
Anastazja, zaimponowalas mi tym neemem na twarzy ![]() A propos, Rocki, JAK NEEM? ![]() Ilo, pijesz do mojego avka? to BATMAN ![]() Nasz ulubiony kremik z PHA, acz lagodny, wczoraj mnie nieco zaatakowal. Jakos mi sie za ladnie wchlonal, poprawilam druga porcja na brodzie i dzisial czerwone pregi jak z bicza strzelil - doslownie. Musialam sie ratowac niezawodnym tamanu.. ach, jak ja lubie ten maggi zapaszek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Ja też lubię zapach magi w olejku tamanu.Wczoraj TŻ stwierdził,że ładnie pachnę zupą
![]() Stosuję olejową pielęgnację conajmniej 1,5 roku ale szczerze to nie wiem czy cera się poprawiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.biochemiaurody.com/sklep/...rangipani.html Oczywiscie musialo sie pojawic juz po moim zamowieniu ![]() Tak sie poza tym zastanawiam... W jakim stezeniu roza mnie nie zapcha? Czy myslicie, ze 10% bedzie bezpieczne? Bo planuje maziac sie wieczorem mieszanka 10% roza + 10% skwalan + sojowy 80%. Zapcha czy nie zapcha? Zapcha czy nie zapcha? Zapcha? Nie zapcha? Edytowane przez rocki Czas edycji: 2009-01-30 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]() ![]() szykuje sie do zakupu olejowego a poki co, moze jakas wymianka sie ukreci ![]() ![]()
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Rocki, róża jest naprawdę mało komedogenna. Spokojnie.
Tranqil, witaj ![]() A ja kupiłam przed chwilą olej rokitnikowy - ale do suplementacji. Pyszny jest i bogaty w witaminy. A ten kolor... Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2009-01-30 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Echhh... Ta ZySKowa mnie zapchala (uzyta w stezeniu 100%). Dlatego teraz dmucham na zimne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.