|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Cytat:
![]() Ja mam wrazenie ze zaczelo sie juz jak codziennie stosowalam mineraly...Niby nic nie powino sie stac ale czułam ze wytapia mi sie tłuszcz w strefie T a jednoczesnie miałam wrazenie ze te mineraly wyciagaja resztki wody ze skory..Z racji tego ze kocham algi zastosowalam spirulinke bo zalozylam ze nic nie moze sie stac a tu pogorszenie... Ciekawe sa te czerwone plamy...nie wiesz przypadkiem dlaczego tak sie dzieje...? Dzieki za wsparcie psychiczne... ![]()
![]() |
#4622 |
Wtajemniczenie
|
Ilu, fajnie Cię znów widzieć
![]() Milenko, myślę, że to podrażnienie - wrażliwa skóra często mocno reaguje na nadmiar substancji aktywnych, zwłaszcza że ostatnio, jak sama piszesz, zafundowałaś jej dawkę nowych wrażeń w postaci minerałów. Ale oczywiście na pewno nie wiadomo. Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Rozeznanie
|
Pierwsze wrazenia na temat hydrolatu z drzewa cytrynowego: zapach bardziej intensywny niz hydrolatu cytrynowego, jak dla mnie taki bardziej chemiczny (przypomina mi to zapach srodkow czystosci, wiec nie bardzo mi pasuje), ale twarz odswiezona i zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Magratko, a miałaś może serum lemon? Czy hydrolat z cytrynowego drzewka herbacianego pachnie podobnie do tego serum?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Rozeznanie
|
Niestety nie mialam tego serum, wiec nie moge porownac
![]() a sluzylo Ci to serum? |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Przyczajenie
|
Hej.Witam Was dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Witam!
I ja dołączam do wątku... Opuściłam się trochę w biochemii i nie mogę nadążyć za nowościami ![]() Mam cerę tłustą, problemową. Kwaszę się, filtruję, piję dużo ziół, ostawiałam hormony i mam wrażenie, że cera mi fiksuje ![]() ![]() Potrzebuję czegoś do nawilżania. Zamówienie złożę na Mazidłach z przyzwyczajenia. Zamówię: - kwas hialuronowy w żelu - hydrolat neroli - olej jojoba - olej tamanu Czy to dobry zestaw? Może coś jeszcze, żeby się nawilżać? ![]() Aaa i posiadam kwas hialuronowy małocząsteczkowy i ja nie wiem zbytnio jak go wykorzystywać ![]() Który hydrolat jest jeszcze dobry dla tłuściochów? Mam zieloną herbatę, oczar i różę, ale nie przypadły mi do gustu...
![]() |
#4628 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() [być moze pomyliłam nazwy i chodzi o coś innego ![]() skoro szukasz o nim informacji to przeszukaj wątki o depilacji
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-02-17 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zadomowienie
|
Niezamienna hydrolat z drzewka herbacianego pachnie identycznie jak serum Lemon..a nawet jeszcze intensywniej i soczyściej-mam go
![]() ![]()
#4631 |
Wtajemniczenie
|
Magratko, miałam (właściwie jeszcze mam resztkę) starego serum lemon, takiego bez oczaru, po prostu na oleju słonecznikowym (nowy jest na maceracie oczarowym... i w innej cenie
![]() ![]() ![]() Capitalicity, witaj wśród olejmomaniaczek ![]() ![]() Annaluka, cera zwykle chyba wariuje po odstawieniu hormonów. Trzeba to przetrwać, innej rady nie ma. Skompletowałaś dobry zestaw, ale jeśli zależy Ci na nawilżeniu, poleciłabym jeszcze olej z róży piżmowej. Dziewczyny chwaliły też żurawinę, ale ja jeszcze jej nie próbowałam. Dla tłuścioszków fajna jest czarna malina - droga, ale warto się skusić. Co do małocząsteczkowego HA, to najprościej dodać go do wielkocząsteczkowego - proporcje masz na Mazidłach. Natomiast doskonały hydrolat do tłustej cery już wybrałaś - to neroli. Ja lubię też geranium, ale nie wiem, jak znosisz ten zapach... Narnijko, dziękuję za wieści ![]() Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2009-02-17 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chylę czoła przed Twoją wiedzą ![]() A jak pachnie geranium, bo nie miałam przyjemności? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Wtajemniczenie
|
Pachnie dokładnie tak samo jak roślina, z której jest pozyskiwany hydrolat - to taka pelargoniowata roślina, którą w czasach mojego dzieciństwa niemal każdy miał na parapecie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pelargonium_graveolens |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niezamienna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
Annaluko, Capitalcity, nie przesadzajcie z tym chyleniem czół
![]() Capitalcity, jeśli lubisz oliwki do ciała, to polecam te oparte na naturalnych olejach roślinnych: Hipp (ma co prawda oleje rafinowane, ale jednak oleje...) lub Babydream z Rossmana. Ale i tak do ciała najlepiej kupić ćwierć litra jakiegoś zimnotłoczonego oleju w zielarni albo i w sklepie spożywczym ![]() Mrs.Doubtfire, dzięki ![]() Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2009-02-18 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja poleam też oliwkę Hipp. Moja facjata ją bardzo lubi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Capitalcity, o oliwkach Johnsona mam generalnie bardzo złe zdanie, bo to w zasadzie sama parafina i syntetyczne aromaty, ale ja od jakiegoś czasu jestem naturalką, więc mogę mieć (i na pewno mam) przegięcie w stronę organiczną
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty Na Twoim miejscu smarowałabym się oliwą z oliwek (ma świetne własności pielęgnacyjne) albo innym olejem roślinnym. Na mokrą skórę, dobrze wmasowany i użyty w rozsądnej ilości, powinien być ok. Natomiast jeśli Johnson Ci służy i lubisz go, to nie przejmuj się zdaniem ortodoksyjnej naturalki ![]() Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2009-02-18 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Przyczajenie
|
Annaluka,Tobie rowniez dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
dziewczyny,ja jakas slepawa jestem...napiszcie gdzie mozna kupic olejek eteryczny: rozmarynowy i geraniowy bo w sklepach dostrzeglam tylko cytrynowy,pomaranczowy itp...
#4646 |
Wtajemniczenie
|
Mileno, duży wybór olejków eterycznych Polleny jest w drogerii Forte Farma na Świętokrzyskiej naprzeciwko Ministerstwa Finansów, a także w Zielarni na Rakowieckiej (przy Pl. Unii Lubelskiej). Olejki Polleny widziałam też w aptece przy Rondzie ONZ (też na Świętokrzyskiej, tuż przy przystanku w stronę centrum). Olejki Avicenny w dużym wyborze są chyba w zachwalanej wielokrotnie zielarni przy Złotej, na tyłach Domów Centrum, a także w stoisku zielarskim w Hali Banacha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
Ech, Baby! zajrzalam na moment (ostatnio caly moj wolny czas pochlaniaja mineralki, wybaczcie...) i juz poczulam nieposkromiona zadze posiadania hydrolatu jasminowego..
U mnie "olejowo" bez zmian, po podraznieniu PHA jade tylko na olejach (tamanu, macerat z zielonej herbaty, opuncja), popelnilam nawet zdrade na rzecz calmy, a na swoje usprawiedliwienie dodalam do niej troche hydrolatu, NMF i zielonej herbaty. Musze powiedziec, ze sprawuje sie niezle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
Ja równieź wpadam przelotem, a chcę pochwalić działanie toniku depigmentacyjnego wg przepisu ZSK (być moźe ma ode mnie gdzieś tu pean, ale tego nigdy dość
![]() Hydrolatem z cytrynowego drzewka herbacianego mnie nie skusicie, miałam serum lemon i końcówkę musiałam wylać bo tak dokuczał mi zapach (początkowo go lubiłam, potem był dla mnie nieznośny). Ale jaśmin... koniecznie ![]() Pranie, a widziałaś nową kolekcję cleo panache? To dopiero pokusa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bedziecie na zlocie? Ja juz potwierdzilam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Rozeznanie
|
Ja jestem G+, maskaradki dla mnie nie istnieją
![]() PS przepraszam wszystkich za off top, który wywolałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.