|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Confused, jak masz niezbyt ciepłe miejsce w mieszkaniu, to możesz nie trzymać mazidłowych hydrolatów lodówce - one są konserwowane, nic im nie będzie. Ja umieściłam je w lodówce, bo Mąż musi się podporządkować - w kuchni to ja rządzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
Olej sezamowy mój nowy nabytek, cieszę się, ze się namówiłam. Ten olej chyba szkoda mieszać z czymkolwiek, a już na pewno nie pomieszam go z olejkami, bo mi wyjdzie mieszanka wybuchowa, nie wymyśliłam zapachu co by mógł pasować do sezamu, ten olej pachnie naprawdę mocno, trochę żałuję, że nie kupiłam go na zimę, bo na lato on jest trochę za ciężki, a już zwłaszcza jak są takie upały. Awokado i sezam bardziej mi pasują na zimę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
jakie są wasze faworyty na takie upały po 30 stopni jak dzis
![]() ![]() ja obstawiam olej ryżowy i z orzechów laskowych p.s. moja mała wątpliwość - czy na olej mogę dać filtr? chodzi mi o szyję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Rozeznanie
|
Hmmm dla mnie tylko lekkie serum antyoksydacyjne lub z wit C
![]() ![]() I jeszcze powrót do tematu maceratowego: wczoraj dotarła do mnie paczka z ecospa (w samą porę, dziś strajk poczty) więc nastawiłam następną porcję płatków róży w jojobie. Pytanie: ten macerat który sobie już parę dni stoi zmienił kolor (tzn róża zmieniła, zbrązowiała) - pachnie to nadal ładnie, domyślam się że utrata koloru to rzecz normalna? |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Wtajemniczenie
|
Ja na dzień się nie olejuję, a nocna pielęgnacja u mnie bez zmian - chyba że nastąpią takie upały jak w zeszłym roku, kiedy temperatura w nocy nie spadała poniżej 20 stopni, wtedy na noc krem nakładam nawilżający własnej roboty, a na dzień tylko hydrolat.
Kesii, myślę, że możesz dać olej pod filtr, jeśli wchłania się bez problemu. Schaetzchen, utratą koloru się nie przejmuj, to normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Kesii, ja spokojnie daję i to zarówno na sam olej lub skwalan [fajny glow sie robi, rozswietlacz nie potrzebny] jak i na mieszankę z kwasem HA i smaruję się łącznie z dekoltem.
W kwestii upałów - olej ryżowy/skwalan/pestki moreli+kwas HA, ale jak już jest naprawdę gorąco to sam filtr wystarcza. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Wtajemniczenie
|
A ja zrobiłam wczoraj zamówienie (w bólach obcinając niektóre planowane zakupy) i dodatkowo dzisiaj zakupiłam sobie olej z pestek winogron i ocet jabłkowy do toniku.
Winogrona podobno dobre do tłustej cery? A do włosów? (też tłuste ![]() Niezamienna, mam pytanie. Robiłaś kiedyś tonik ziołowy. To się chciałam zainspirować ![]() ![]() ![]() przepraszam za głupawe pytania, douczę się kiedyś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy to dobre miejsce, ale ..... no no no
![]() ![]()
#2110 |
Rozeznanie
|
Niezamienna nei zmieniaj tego zdjęcia ze ślimakiem bo Ci teraz bardzo pasuje do zielonego!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chooomik, dzięki wielkie ![]() Mrs.Doubtfire, zieleniny na razie nie zmieniam, bo mi świetnie pasuje do stanu wiedzy o moderowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#2113 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() Wielkie gratulacje zieloności ![]() dark, to pozazdrościć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
Polu, szałwia też nie szkodzi (na przyszłość
![]() ![]() Dzięki za gratulacje ![]() Dark, to super. A jakie oleje O. lubisz lub na jakie się czaisz? Ze spraw olejowo-hydrolatowych to muszę powiedzieć, że dziś się podwójnie rozczarowałam: w ramach poprawiania sobie nastroju (rano byłam zdołowana, a na dodatek mam zapalenie krtani i nie mówię) kupiłam dwa gotowce, które mnie od dawna kusiły: wodę rumiankową Sanoflore w aptece i olejek do masażu jaśminowy firmy Kanu w pobliskiej zielarni. I co? Dopiero w domu przekonałam się, że woda Sanoflore to tylko w 99% hydrolat, a olejek wcale nie pachnie jaśminem, choć jest naturalny jak najbardziej i zawiera ekstrakt jaśminowy. Ech, co hand made, to hand made... Pociecha taka, że opakowania mi się przydadzą, bo poręczne i lekkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjjj najchętniej to wykupiłabym 2/3 ich asortymentu ![]() poniewaz mam cerę przetłuszczającą się/mieszaną/odwodnioną okresowo to zamierzam nabyc olej z orzechów włoskich , dla zdrówka olej lniany<łyzka dziennie do picia>,a dla przyjemnosci kulinarnych olej z orzechów laskowych .... najmniejsza pojemnosc to u nich 250ml ...zastanawiam sie tylko nad cenami,czy gdzie indziej nie były by bardziej konkurencyjne...hmmm co do firmy Sanoflore to jestem bardzo rozczarowana...a tak fajnie sie zapowiadała.
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Niezamienna, GRATULACJE!!!! Super, bardzo się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Wtajemniczenie
|
Dark, rozumiem doskonale. Dobry wybór
![]() Co do cen, to nie sądzę, żeby kto inny miał taniej... Schaetzchen, dzięki wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
O, a co to za cudo ten tonik ziołowy?
Chętnie dowiem sie o nim czegoś więcej ![]() EDIT: załamałam się. właśnie zobaczyłam, że kończą mi się wszystkie po kolei hydrolaty a tu strajk poczty i nie ma jak zamówić produktów z mazideł czy BU ;( Edytowane przez confused_girl Czas edycji: 2008-06-04 o 00:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
Może napisz do Limarii albo pani Ewy z BU prośbę o wysyłkę inpostem albo pafem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=415 W wątku jest też świetny przepis guii ![]() ![]() Jak ustalimy sposób uporządkowania przepisów w katalogu, dodam te receptury do BKWC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny - ale nie wszystkie UP strajkują - do mnie wczoraj normalnie poczta przyszła i Urząd też czynny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje gratulacje ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale - mimo strajku dziś dostałam przesyłkę z UK, więc może jednak ten strajk trochę wyolbrzymiony jest? Poczta podobno zatrudnia czasowników na miejsce strajkujących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym, że oleje się pokończyły nawet nie wspomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja jako urodzona hedonistka korzystam z zasady wzajemności ![]() i jeszcze robie dzieciakom balsam do ciała a ponadto ja się w nich dosłownie kąpię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
A ja swojego chłopa do olejów nie mogę przekonać... nie lubi ich nawet na mnie, a co dopiero na sobie... Zawsze się śmieje, że smaruję się przeciw tygrysom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.