|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
dzięki niezamienna
![]() ![]() wróbelku - powodzenia ![]()
#2342 |
Rozeznanie
|
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po testach herbatki biolanderwej. Bardzo ją polubiłam, szczegolnie pod względem nawilżania.. coś pomiędzy arganem a opucją ![]() Pachnie ładnie herbacianie, ma ładny zielony kolorek ![]() ![]() OT: ![]() ...zimą, w ramach kuracji dodatkowo dorzucam retinoidy/kwasy... ...oleje dostarczają skorze tego co potrzebuje, to co naturalne.. a skora, w gruncie rzeczy, nie potrzebuje chemicznych zmiekczaczy i odżywiaczy, nigdy tego nie potrzebowala.. ![]() I tak sie kiedys "zmarszczymy"... ![]() ..chemia wydaje mi dodatkowo eksploatowac zasoby skóry, zaplanowane na pozniej... ...wszystko ma swoj czas, lepiej nic nie przyspieszac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Nati, bursztyn nie jest minerałem
![]() Psycho, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co to jest kurka "sucha destylacja"? psycha - szacuneczek za wywód ![]()
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Może to nie żaden olej tylko macerat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
Chomiku, ale nam klina zabiłaś
![]() Znalazłam tylko stronę producenta i takie info: http://www.ambersmell.pl/offer.php?item=4 A, tu jest coś o suchej destylacji drewna: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sucha_d...cja_w%C4%99gla A tu - bursztynu: http://polskijubiler.com/archiwum/ju...ndex.php?nd=22 Psycho, cieszę się, że herbatka się podoba. Też podpisuję się wszystkimi łapkami pod tym, co napisałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Psycho, brawa za ten Manifest Olejomaniaczy
![]() Ja właśnie czynię zamówienie, robię zapasy glinki i jestem zachwycona, bo można kupować małe ilości- 10ml, więc sobie potestuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() ..a gdzie mozna kupowac po 10ml ? Bylam na mazidlach, w ecospa, zrobsobiekrem.. i nie widze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Pomyslalam ze zagadam...a co tam :P
No i mamy ![]() Dziewczyny, na zrobsobiekrem: "Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Dziś wieczorem będą już dostępne oleje w opakowaniach 15 ml - dokładnie za pół ceny opakowania 30 ml. Oferta ta będzie dotyczyć olei droższych - powyżej około 8 zł za 30 ml. Zapraszamy za kilka godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Sucha destylacja czyli podgrzewanie bez udziału powietrza - zrywa wiązania międzyatomowe i zmienia się stan skupienia;
Ja bym Chomiczku zaryzykowała, poczytałam sporo źródeł i wynika z nich, że fajna to rzecz ten olej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Wtajemniczenie
|
Psycho, już są 15-mililitrowe opakowania
![]() ![]() A ekipa ZrobSobieKrem zaimponowała mi stosunkiem do klienta i tempem działań ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Ciesze sie na olej z pestek granatu..juz wczesniej chciałam go przetestowac, ale ze wzgledu na ilośc, rezygnowalam zawsze.
Na masełka tez planują mniejsze pojemności, lecz narazie nie mają opakowan ![]() Podobają mi sie ich zestawy na mydła, jednak boje sie narazie wodorotlenku sodu ... narazie ![]() Zrobic własne mydło... to dopiero cos ![]() A raczej, podrobic... pieprzowe feniqia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Apropos żywic - dziś dostalam maila, że wysłano do mnie paczkę z zamowionymi żywicami aromatycznymi. Kupilam je glównie w celu aromatyzowania chaty, ale... taki maceracik to nei głupi pomysł... tylko kurka nie wiem jak np taka macerowana mirra by miała działać. Głupio byłoby się przejechać na takim eksperymencie... Jestem po całym dniu (2 już) z herbata na paszczy i jest fajnie! gładko przede wszystkim i chyba rzeczywiście psycha trafiła w sedno sprawy, że ten olej to coć między arganem i opuncja - nie za ciężki, nie za lekki - taki w sam raz jeśli chodzi o nawilżanie ![]()
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
..........
Dziewczyny,szybkie pytanko: jak stosujecie olej kokosowy na włosy,zeby ich nie przetłuszczał,a pielęgnował...
#2359 |
Rozeznanie
|
Na godzinkę przed myciem i w moim przypadku przetłuszczających sie włosów - raczej nie na całą dlugość tylko na polowe długości - w ręcznik zawinąć i już. Potem dobrze zmyć szamponem. Albo druga opcja - zostawić na noc i rano zmyć szamponem.
bardziej lubię karite do wlosów szczerze mowiąc...
#2360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze palmowy sobie dziewczyny na LU chwalą.. ![]() Kiedy kokosowy udalo mi sie opanowac, z jojobą nadal mam ogromny problem... Cytat:
![]() Wcierasz w włosy "surowy" olej, czy sporzadzasz jakas mieszanke? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Rozeznanie
|
"surowy" - przy przetłuszczających się kłakach musze olej zmyć po takiej kuracji bo inaczej bida, ale mycie szapomnem niczemu nie wadzi bo włosy i tak swoje wchłoną na zapas. Ale jak mowię - karite jest rewelacyjne na włosy, po myciu szamponem sa takie sypkie i błyszczące po karite, po jojobie zresztą też
![]() ![]() ![]()
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myslalam ze kokos, jako odżywke do włosów, uzywa się tylko w połączeniu z crodamolem, a to po to by dało sie go zmyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie siedzę w domu z kokosem na głowie - już drugą godzinę. Zaraz idę go zmyć
![]() Zapodaję ogrzany w dłoniach olej kokosowy na włosy raz w tygodniu, mam krótkie, więc olej idzie na całość, potem myję dwa razy i już. Próbowałam odrobinkę kokoska i jojoby na włosy umyte, ale jakoś nie mogę trafić z ilością ![]() Z myciem włosów nie mam problemu, nawet bez dodatków. |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
........
dzieki Koleżanki za odpowiedz ![]() tak myslałam,zeby go stosowac przed myciem ,a potem szmpon <tak robie z WAXE'M...ale jakos za nim nie przepadam> ol.kokosowy uwodzi mnie zapachem szalenie ![]()
#2366 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Czy miała któraś hydrolat cytrynowy? Kusi mnie mazidłowy...
![]()
#2368 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam cytrynkę. Przyjemniaczek, ładnie pachniał, ale do mojej Wielkiej Trójcy nie awansował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Musze zaryzykować, najwyżej wleje do jakiegoś balsamu
![]() Btw Thanatos mnie zainteresował- dokładnie mleczko pszenicze, i chyba tam tym razem złoże zamówienie bo w dodatku niższe ceny. Ach, jeszcze tak chciałabym na zrobsobiekrem.pl ale muszę poczekać do kolejnej wypłaty ![]()
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam cytrynowy z BU... ładnie pachnie,ale bardzo delikatnie, szkoda ....jesli chodzi o efekty to po żadnym hydrolanie nie widzę znaczących....sa przyjemne zamiast toniku,albo do spryskania pyszczka w takie upały....róznicę w postaci nawilżenia i ukojenia widze tylko u mnie po migdałowym... tak sobie twierdzę,ze pielęgnacyjnym KWC nie są,ale tez życia bez nich juz sobie nie wyobrażam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.